Opiskelijaharjoittelijoiden työharjoittelu

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Utelias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.02.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Lukekaapa uusin nettijulkaisu Fuengirola.fi lehdestä , jossa on julkaistu ihan nimellä henkilö / yritys , joka on saanut yli 30.000 euron sakot , kun on antanut suomalaisille opiskelijaharjoittelijoille mahdollisuuden työharjoitteluun Fuengirolassa. Juttu löytyy osoitteesta http://www.fuengirola.fi ja sieltä lue uusin lehti ja sieltä sivu 3. Tässäpä pähkäilyä TODELLA suurelle joukolle suomalaisia työharjoittelijoita, jos tämä harjoittelu menee tähän malliin, ts. sehän loppuu vallan tyystin.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  Utelias kirjoitti:

  Lukekaapa uusin nettijulkaisu Fuengirola.fi lehdestä , jossa on julkaistu ihan nimellä henkilö / yritys , joka on saanut yli 30.000 euron sakot , kun on antanut suomalaisille opiskelijaharjoittelijoille mahdollisuuden työharjoitteluun Fuengirolassa. Juttu löytyy osoitteesta http://www.fuengirola.fi ja sieltä lue uusin lehti ja sieltä sivu 3. Tässäpä pähkäilyä TODELLA suurelle joukolle suomalaisia työharjoittelijoita, jos tämä harjoittelu menee tähän malliin, ts. sehän loppuu vallan tyystin.

  No, täytyy sanoa, että kauanpa tuo kestikin ennen kuin uusi lakimuutos saatiin aikaiseksi, ja voimaan.

  Ulkolaiset yrittäjät, joista varmasti pienimpänä joukkona suomalaiset, ovat jo vuosikausia kupanneet Espanjaa näillä opiskelijastatuksella saapuneilla, joille ei ole tarvinnut maksaa käytännöllisesti katsoen palkkaa laisinkaan. Se luonnollisestikin johtaa sellaiseen lopputulemaan, että heistä ei myöskään saada verohyötyä Espanjalle sentin senttiä, mutta sitäkin suurempi hyöty yrittäjälle; orjatyövoimaan verrattavissa kun ovat kulujen suhteen.

  Näin ollen ei ole mikään ihme, että nyt on alettu vaatia työnantajilta edes sosiaaliturvamaksujen huolehtimisesta opiskelija-harjoittelijoiden osalta. Jos sellaiseen ei ole rahaa tai viitseliäisyyttä, niin se on sitten voi-voi.

  Ihmettelen, että yrittäjät, kuten tämä Randelin, ovat ylipäätään noinkin tietämättömiä voimaan astuneista lakimuutoksista. Syytä voi vain arvailla, joten en ala arpoa kaikkia niitä vaihtoehtoja, joita mieleeni tässä juolahtaa.

  Melkoinen puusilmä täytyy myös olla Randelinin asianajaja (”..otti yhteyttää asianajajaansa..” = genetiivi), jos ei ole informoinut päämiestään lakimuutoksista jo hyvissä ajoin. Tai sitten Randelin ei vain ole ymmärtänyt pitää asiainhoitajaansa jatkuvaa suhdetta. Esimerkiksi muutamilla ravintolanomistajatuttavillani on ns. ympärivuotiset asianajajat, jotka jatkuvasti huolehtivat heidän selustastaan. Maksua vastaan tosin, mutta on se kuulemma sen arvoista.

  Yhtä kujalla näyttää olevan Forssan ammatti-instituutin Kalle Tammisto. – ”On erikoista että EU:n sisällä töissä saa käydä kolme kuukautta toisessa maassa ilman mitään kirjautumista, mutta näköjään opiskelu on kiellettyä”. Voi jeesus mikä tohelo. Kyllähän opiskella saa, kun opiskelee opiskelemalla, mutta pelkällä opiskelijastatuksella työnteko ilman sosiaaliturvamaksuja on uuden lain mukaan kiellettyä. Ollaan niin xelvetin ”ammatti-instituutin kansainvälisestä harjoittelusta vastaavaa” keulamiestä, mutta eipä näytä kohdemaiden lainsäädäntö kiinnostavan sen vertaa, että olisi myös muutokset tiedossa. Mahtoikohan tietää aiemmastakaan laista mitn.

  Suurimpia syitä tuollaiseen lakimuutokseen on se, että ilmaiset ”opiskelija”-työntekijät vievät ne viimeisetkin potentiaaliset työpaikat niiden ihan aikuisten oikeasti työttömien espanjalaisten duunarien nokan alta. Ja uudelleen nyt haluan muistuttaa, että suomalaiset toimijat Espanjassa ovat vain pieni rahtunen siitä joukosta, joidenka vuoksi kyseinen lakimuutos sorvattiin. Siksipä kai poliisikin totesi Randeliinille, että ”Usted tiene mal suerte, señor”, eli teille kävi huono tuuri (kun kärähditte).
  😕

  LINKKI

  Fuge
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.11.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  Paljonkos Arnoldin verohyöty espanjalle on?
  Onko tullut mieleen että koulu vakuuttaa opiskelijat tapaturma vakuutuksella, näin on.
  Eu.n lakien mukaan kansainvälisellä kelakortilla se sininen , saa välttämättömän hoidon kohdemaassa 3 kuukauden ajan. Yksikään työharjoittelija EI vie yhtään työpaikkaa keneltäkään.
  Arnold jos ei mutten onnistu niin koita vaikka ostaa itsellesi elämä.

  LINKKI

  Tinttura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  Mielipiteesi tyoharjoittelusta on aika selkea ja lienee sama minka vastauksen annan omana mielipiteenani.

  Tassapa tama kuitenkin on.

  Tyoharjoittelu on oppilaille pakollinen, jotta oppimaara saadaan suoritettua. Tyoharjoittelun aikana oppilas nayttaa tyotaitonsa ja suorittaa myos pakolliset nayttonasa, joka vastaanottaa oppilaitoksen opettaja. Tyoharjoittelu voidaan suorittaa suomessa ja ulkomailla. Alle 3kk tyoharjoittelussa oppilailla on suomen sosiaaliturva ja oppilaitoksen vakuutukset. Tyoharjoittelu on paasaantoisesti 6 – 8 vko.

  Oppilaan omasta kiinnostuksesta lahtee halu ulkomaanharjoitteluun, joka toteutetaan sammoin kuin suomessa tapahtuva tyoharjoittelu, suomen tyoaikalain puitteissa. Harjoittelija ei tee tyota ilman ohjaajaa. Ohjaajana toimii tyopaikan nimetty / nimitetyt tyontekijat, kuten suomessakin tapahtuvassa tyoharjoittelussa.

  Mita oppilas sitten tuo esim Fugeen tyoharjoitttelun aikana. He vuoraavat asunnon, josta maksavat tietenkin vuokran. He kayttavat espanjalaisa kauppoja, joista tekevat ostoksensa. Hankkivat paikallisen kannyka liittyman, jota latailevat tiuhaan tahtiin. Kayvat ulkona ja maksavat ruokansa/juomasa kuten paikallisetkin.

  Pyoreasti arvioiden yksi tyoharjoittelija, kayttaa rahaa 8vko:n aikana ( sis.vuokran ) n. 2000e. Kun sitten puhutaan, etta harjoittelijoita on tuhansia, niin tuosta on aika helppoa laskea, mita kaupunki hyotyy naista tyoharjoittelijoista noin kokonaisuudessan. Lisaksi opettajat kayvat ottamassa nayttoja vastaan ja viipyvat taalla n.4pv kayttaen rahaa majoitukseen ja ateriointiin. Niin, tuossa arviossa ei ole huomioitu lentolippujen hintoja.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No niin… Näyttääpä kivasti taas siltä, että se suomenkielen sisälukutaito alkaa joillakuilla olla rapistumaan päin.

  Toistetaanpa tämä: Tässä lakiuudistuksessa ei suinkaan ole kyse siitä, että opiskelijaharjoittelijoita ei saisi olla, vaan siitä, että uuden lain mukaan myös opiskelijaharjoittelijoista täytyy maksaa kaikki samat sosiaaliturvamaksut kuin muistakin työntekijöistä. Jos ne jätetään maksamatta, niin se on sitten moka.
  ¿Comprenden ustedes, eh?

  Ja täytyy näemmä mainita uudemman kerran sekin, että Espanjan hallinto ei suinkaan ole tätä lakiuudistusta tehnyt kiusatakseen suomalaisia opiskelijoita ja yrittäjiä, joiden määrä Espanjassa on muihin ’extranjeroihin’ verrattuna todella häviävän minimaalinen, vaan siksi, että näitä ’opiskelijatyöntekijöitä’ on maahan haalittu ympäri maailmaa, useiden kymmenien kansallisuuksien toimesta, ja joukkoon mahtuu niin suuri määrä pimeää ja harmaata työvoimaa, että asiaan on pakko puuttua jollain tavoin.

  Alias ’Tinttura’ voi kyllä mennä kertomaan nuo mainitsemansa seikat Espanjan hallintoviranomaisille, ja myös alias ’Fuge’ nuo kelakortti- ja oppilasvakuutusasiat, mutta pelkäänpä pahoin, ettei tuo laki noista opiskelijaharjoittelijoista maksettavista sosiaaliturvamaksuista siitä mihinkään muuttuisi, vaikka Suomi maksaisi kaiken, ja antaisi Espanjalle vielä pari milliä ylimääräistäkin. Lakia kuin ei suinkaan ole sorvattu suomalaisten vuoksi. Suomalaiset vain joutuvat samaan ruuvipuristimeen muiden kanssa.

  Toki, jos jollakulla on joku parempi ehdotus Espanjan hallintoviranomaisille, niin esittäkää ihmeessä se heille.

  Ja jos Alias ’Fuge’ haluaa alkaa kanssani xittuilukilpailuun, niin hän puolestaan voisi ensitöikseen ostaa itselleen aivot.
  😀

  LINKKI

  Angelina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 35

  …älä provosoidu! ”Fugella”, taikka sillä toisellakaan ei tunnu olevan mitään faktoja asioista. Turhaan jauhaat niitä kun löyhäpäillä ei leikkaa! Ja tähän perään pitäisi kai laittaa joitakin naamoja? No en laita! Asiat selviävät selvittämällä, eivät ”luulemalla!” Sorry, jos kielioppivirheitä. Äidinkieleni kun ei ole suomi…joskin toivoisin sitä kiitettävästi hallitsevani. Tuleeko huutomerkki/pilkku/kysymysmerkki lainausmerkkien sisä- vaiko ulkopuolelle? Gör mitt bästa, try my very best…etc! Joo, ja perään kai sitten joku naama…bläää……

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Kirjoitettu 01.06.2012 klo 00.38

  Tyoharjoittelusta

  on tallainen uutinen,

  http://www.e-lehdet.com/fuengirola.fi/2012/21/fuengirola_2112.html

  Sivulla 3

  En osaa ottaa tata uutista ihan tosissani nailla tiedoilla.Asianajaja neuvoo firman omistajaa maksamaan sakon, joko kyseessa on huono asianajaja tai han on huomannut mitka asiat ei ollut oikein tehty jota vastaan on huono tapella.
  Koska jos firman omistajalla on kaikki OK, ja sakko on vaarin annettu ,on Andaluciassa samat mahdollisuudet kuin muualla maassa kayttaa kaikkia niita lain antamia valitus mahdollisuuksia mita on.

  Kun taas olettaminen ei riita pitkalle, ja se etta joku ”kaytanto” on voimassa eika kukaan siihen puutu ei tee siita lainmukaista.

  Pyydan anteeksi etukateen jos olen vaarassa, kuinka montaa firmaa siella pyoritellaan harjoittelijoitten tyopanoksella?

  Onko kukaan kuullut tyontekija/harjoittelija maara-suhteesta yhden firman sisalla?

  Tai tyoharjoittelusopimusten laillisuudesta?

  Firman vastuu/tapaturmavakuutuksesta?

  Ennen ja nyt,

  http://www.unizar.es/departamentos/derecho_empresa/doc/Cuadro_Lex_Nova.pdf

  LINKKI

  Zeus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.04.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 16

  Koko työharjoittelu vaatimus on johtamassa erittäin suuriin työmarkkinahäiriöihin. Vakituisia työntekijöitä ei palkata ja vakituisia työntekijöitä sanotaan irti, koska tiedetään työharjoittelijoita olevan tulossa entistä enemmän, kun lähes kaiken tasoiset oppilaitokset ovat ottamassa pakolliseksi opiskelun aikaisen työharjoittelun. Tätä työnantajat käyttävät härskisti hyväkseen. Tiedän jopa tapauksia, joissa opiskelija on maksanut eräänlaisen ”koulutusrahan” ja tehnyt puoli vuotta palkatonta työtä saadakseen harjoittelupaikan. Jos opiskelija sattuu olemaan perheestä, jolla on varaa maksaa lapsilleen tällainen ”kiva” elämänvaihe, niin ok opiskelijan kannalta, mutta kaikilla ei siihen ole varaa.
  Työharjoitteluun liittyvä ”pakollinen” opastus ja valvonta voi olla hyvääkin, tai sitten se voi olla täysin olematonta. Molemmista löytyy esimerkkejä.

  Espanjalaisten nuorten kohtalo käy yhä surkeammaksi osittain juuri näiden ulkomailta tulevien ”orjatyöläisten” takia. En yhtään ihmettelisi, vaikka tämä johtaisi agressiivisiinkin vastalauseisiin, joista osa voisi tulla kohdistumaan suoraan noihin ”orjatyöläisiin”, sekä ko. ”työnantajiin”.

  On täysin naivia esim. suomalaisten ravintolanpitäjien sanoa, etteikö tällä menettelyllä viedä työpaikka työntekijältä, joka palkallaan elättäisi itsensä lisäksi perheensä.
  Tiedän erään IT-alan yrityksen, jonka johtaja on pitänyt 5v ohjelmoijina pelkästään opiskelijoita, koska heille ei tarvitse maksaa palkkaa ja he ovat oikein näppäriä ohjelmoijia silloin kyseessä on ”mekaaninen” ohjelmointi eli ei mikään varsinaisen systeemin suunnitteluun liittyvä.

  Ei tästä opiskelijoita kannata tietenkään syyttää, hehän ovat pakon edessä, mutta esim. suomalaisen koululaitoksen ja ao. poliitikkojen kannattaisi asiaa uudelleen harkita, olisiko sittenkin järkevämpi viedä opiskelu ilman harjoittelua suoraan loppuun, jolloin valmistumisaika nopeutuisi, ja suunnitella opetus sellaiseksi, että siellä mentäisiin kyllin käytännön läheisiin harjoituksiin. Silloin tietysti opettajien tieto-taito vaatimukset kasvaisivat.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  asiasta kanssasi.

  Tarkeaa mielestani olisi kiinnittaa huomiota firmojen palkattuun tyovoimaan vuositasolla ja harjoittelijoiden maaraan,
  siita ja liikevaihdosta voi vetaa aika suoran yhteenvedon.

  Tuntematta tarkemmin tuon sakotetun firman asiaa ja luottamatta ihan 100 prosenttisesti kirjoitukseen,
  asiat eivat toimi talla tavalla Espanjassa,kun Inspección de Trabajon toimesta,tulee se sakkovaatimus ,
  proponer una sanción,
  sitten Seguridad Socialista tai mista tahansa instanssista tahansa on viranomaisella , presunción de certeza,
  jota vastaan ja yrittaen todistaa etteivat vaitetyt syytokset ole tosia,kaikilla niilla dokumenteilla mita hallussa on ja sita kautta paasta vapaaksi tai lieventaa sita.
  Ottaen huomioon etta lainrikkominen, laintuntemattomuudesta tai kielitaidonpuutteellisuudesta ei auta.

  Tietysti kun meita vastaan viranomainen toimii niin meista aina tuntuu etta meita kohtaan ollaan epaoikeudenmukaisia vaikka asia ei niin olisikaan.

  Kuinkahan moni ulkomaalaisomisteinen firma Espanjassa on paivan tasalla lainsaadannosta,en tunne yhtaan.

  Tai ulkolainen ja huonolla kielitaidolla varustettu tyontekija,varsinkin omanmaalaisella tyonantajalla oleva?

  Ymmartaako nyt ihmiset miksi Espanjalainen tyontekija ei ole haluttu ja usein parjattu ulkolaisten tyonantajien keskuudessa?

  Taas tuosta kommentista miten tallaiset tyoharjoittelijat vaikuttavat Espanjan talouteen positiivisesti on absurdo,ainut mihin se vaikuttaa on pimean rahan lisaantymiseen,
  tyoharjoittelija tuo vahemman tuloja Espanjaan kuin mita turisti tuo,paitsi etta han vahentaa maksuja;

  -Verot,sosiaaliturva,tyopaikkatapaturmavakuutusmaksut,koulutus,tyottomyysmaksut,ja pitka jne,jne

  Taas jos firman pystyssa pysyminen perustuu ilmaisiin tyontekijoihin taitais olla aika tarkastella onko firman pitamisella mitaan jarkea.

  Tai toimitaanko niin erikoistuneella alueella eika toiminta alueella ole saatavilla hyvan ammattitaidon omaavaa henkilokuntaa josta johtuen tuotan henkilokuntaa toisesta maasta kovalla palkalla?

  Kaikki henkilot jotka ovat joutuneet tyotapaturmaan,liikenneonnettomuuteen,rikoksen kautta fyysisen vakivallan uhriksi ja sita kautta terveyskeskus tai sairaalahoitoon,tietavat etta ei siihen EU-kelakortti kelpaa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  Angelina kirjoitti:

  …älä provosoidu! ”Fugella”,..

  Juu, en. Provoillut tuo on aiemminkin. Kyseessä lienee fuengirolalainen suomalaisyrittäjä, jolle tämä lakiuudistus on tullut hieman puun takaa, kuten monelle muullekin ilmaistyövoimaa käyttäneelle ulkkiyrittäjälle.

  Vaikka eskettäin vallan kahvaan tarttunut Partido Popular onkin suuryritysten lisäksi myös pienyrittäjän asialla, on se kuitenkin ennen kaikkea espanjalaisen pienyrittäjän sekä espanjalaisen työntekijän asialla. Extranjerot jätetään tietoisesti hieman velipuolen asemaan, kuten näissä nyt vallitsevissa olosuhteissa kuuluukin tapahtua.

  P.S. Lainausmerkkien sisään tulee kaikki se jonka olet lainannut jostain, myös huuto- ja kysymysmerkit. Jos käytät lainausmerkkejä korostaaksi jotain sanaa metaforana tai sarkasmina tai leikillisenä ilmaisuna, riippuu aivan omista näkökohdista, lisäätkö niihin myös huuto- tai kysymysmerkin. Koko virke itsessään sitten puolestaan aina päättyy joko pisteeseen, huuto-, tai kysymysmerkkiin.
  🙂

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Zeus kirjoitti:

  Tiedän erään IT-alan yrityksen, jonka johtaja on pitänyt 5v ohjelmoijina pelkästään opiskelijoita, koska heille ei tarvitse maksaa palkkaa ja he ovat oikein näppäriä ohjelmoijia silloin kyseessä on ”mekaaninen” ohjelmointi eli ei mikään varsinaisen systeemin suunnitteluun liittyvä.

  En voi olla kommentoimatta. Mekaanista ohjelmointia 🙂

  Kannattaa tulla alalle ensin! En tunne lähes 30 vuotisen urani ajalta ainoatakaan koodaria, joka pystyisi työhön olemalla ”mekaaninen” ohjelmoija.

  Mainittakoon nyt tässä yhteydessä, että esimerkiksi me, IT Development Spain, olemme käyttäneet harjoittelijoita aina pienissä määrin (1 vuodessa aina noin min 1 – max 3kk ajan). Näissä tapauksissa harjoittelija ei ole yhtä kertaa lukuunottamatta pystynyt tekemään vaadittuja työtehtäviä, vaan heitä on pitänyt ohjata työssään. Yhtä ainoaa poikkeusta lukuunottamatta harjoittelija on ollut kuluerä eikä suinkaan tuottava työntekijä.

  Suurin ongelma on se, että ohjelmointityöhön saa harjoittelijoita pääsääntöisesti alle 3kk jaksoihin, jolloin koko aika menee opettamiseen. On huomioitava, että ei ole aivan yksinkertaista oppia esimerkiksi yrityksen koodikäytäntöjä (code convention), laatustandardeja (ISO 9100 sekä ISO/IEC 15504), versionhallintatyökaluja (SVN ja GIT), käyttöjärjestelmätyökaluja ja itse käyttöjärjestelmää (lähes aina Linux), salausmekanismeja ja tietoturvastandardeja, bug-tracker systeemejä jne.
  Tämän kaiken jälkeen ohjelmoijan pitäisi pystyä ”mekaaniseen” ohjelmointiin projekteissa, joissa on useita eri osapuolia, joissa puhutaan useita puhuttuja kieliä sekä koodataan useilla eri ohjelmointikielillä/kuvauskielillä ja joissa pitäisi ymmärtää skaalautuvan järjestelmän sekä vikasietoisuuden perusteet järjestelmän standardoinnin ja integroitavuuden lisäksi. Usein pitäisi vielä ymmärtää verkkotekniikoita, reitityksiä, SUA-ohjauksia, iptables sääntöjä jne..

  Jep. HELPPOA!

  Se on sitten eri asia kun puhutaan ”operaattoreista”, eli niistä henkilöistä, jotka käyttävät valmisohjelmistoja ja niiden avulla luovat jotain mikä toimii jotenkuten johonkin tarpeeseen. Esimerkiksi nyt vaikkapa henkilö, joka ylläpitää jonkin CMS-järjestelmän pohjalle tehtyjä nettisivuja jne. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta se homma vain ei ole ohjelmointia lainkaan. Ohjelmointia ei myöskään ole HTML sivujen kirjoittaminen tai luominen jollain WYSIWYG-välineellä eikä moni muukaan mitä usein ”ohjelmoinniksi” kutsutaan.

  Ne henkilöt, joka osaavat ja ymmärtävät esimerkiksi C-kielen ja osoittimien käytön, ovat mielestäni ohjelmoijia. Näitä ei vain harjoittelijoista vielä löydy -ainakaan helpolla.

  Olen kuitenkin täsmälleen samaa mieltä, että harjoittelujakso pitäisi tapahtua suomessa ja koulun sisällä. Ainakin tuleville IT alan insinööreille olisi ehdottomasti opetettava huomattavasti syvemmälle menevää ohjelmointia nykyisen RAD-mallin sijaan.

  Ja nyt asian sivuun liittyen. Tarvitsisin kahdeksi-kolmeksi päiväksi IT alasta kiinnostuneen henkilön töihin. Miten palkkaan hänet? -miten on mahdollista palkata joku ”koululainen” noin lyhyeksi ajaksi, jotta kulut eivät kasva äärettömiin eikä minun aika mene SS:ssä juoksemiseen, ”altojen” ja ”bajojen” tekemiseen? Onko noin lyhyeen työsuhteeseen mitään järkevää keinoa? (->ei, autonomo ei käy -haluan opiskelijan tai työttömän, joka pääsee edes pariksi päiväksi hommiin!! Duunista saa halutessa todistuksen sekä suosituskirjeenkin jos homma menee hyvin ja jatkoakin voi tulla!)
  Haluan maksaa työstä palkkaa ja homma on vaatimuksiltaan varsin yksinkertainen, mutta jotain tietokoneista täytyy älytä.

  LINKKI

  Katia Westerdahl
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.06.2011
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 52

  Työharjoittelija-asiasta lisää tänään ilmestyneessä SE-lehdessä. Linkki löytyy täältä: http://www.epaper.fi/reader/?issue=29326%3Bfbee0371deed282fc5bcc0d6280eb38e

  Ainakin kolmessa Los Bolichesissa sijaitsevassa suomalaisomisteisessa firmassa on käynyt tarkastaja. Haastattelemme yrittäjiä.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  devspain:
  ”Suurin ongelma on se, että ohjelmointityöhön saa harjoittelijoita pääsääntöisesti alle 3kk jaksoihin, jolloin koko aika menee opettamiseen.”

  Eikö harjoittelujakso kuulu koulutukseen juuri sen vuoksi, että silloin opetetaan koulutettavalle käytännössä samaa mitä koulutunneilla on petettu teoriassa?
  Mitä muuta sinä kuvittelet?

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Eikos se ole helppo ymmartaa hanen turhautuneisuutensa.

  Ei liene kaupallisen yrityksen asia olla antaa ilmaista koulutusta 3 kuukautta.

  Kylla pitaa voida jotain odottaa vastineeksikin. Ei se ihan ilmaista ole seisottaa

  ammattilaista pelkkana opettajana harjoittelijalle.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Lainaanpa vielä devspainia:
  ”Yhtä ainoaa poikkeusta lukuunottamatta harjoittelija on ollut kuluerä eikä suinkaan tuottava työntekijä.”

  Ei ole myöskään tarkoitus, että harjoittelija kesken koulutustaan on tuottava työntekijä kaupallisessa yrityksessä ilmeisesti ainakin puoli-ilmaiseksi. Puntit pitää mennä tasan eikä ahneemman eduksi.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.