Opiskelemaan Alicanteen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Opiskelemaan Alicanteen

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  emiliilia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.05.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Halojaa Suomen maalta! Nyt olisi päätös tehty, että saavun sinne Alicanteen suorittamaan vaihtoa ensi syksystä lähtien. Olen 23-vuotias ja opintojen neljäs vuosi olisi nyt siellä sitten lähdössä käyntiin.. Intoa riittää kyllä tulla joo, mutta varmaankin jännitys kuitenkin nostaa välillä epäilyksiäkin pintaan. :> Mukavaa olisi kuulla, kuinka siellä Alicantessa elämä sujuu opiskelijoilla (miksei muillakin) ja plussaa olisi tietysti jo näin etukäteen tutustua muihin mahdollisesti samassa tilanteessa oleviin tai muuten vaan jo siellä asuviin ihmisiin. Paljon olisi vielä kaikkea järjesteltävää ja Suomessakin kesä tunnetusti kuluu niin hurjan nopeasti.

  Aurinkoa mieliinne toivoen,
  Emiliilia

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tervetuloa Orkkiin ja Espanjaan Emiliilia, tsemppiä myös opintoihin 🙂

  LINKKI

  Zirinpito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.05.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 54

  Heippa,

  Alicantessa opiskelija elämää on ja aika paljon järjestettyä ohjelmaa. Asustelin kolmisen vuotta Alicantessa, ja sinne on vielä läheiset kontanktit moniin paikkoihin ja ihmisiin. Jos sulla on jotain kysyttävää tai tarvitset jotain hyviä vinkkejä tai apua, autan mielelläni. Vakituisesti asuvia suomalaisia Alicantessa ei paljon ole, mutta jonkun verran suomalaisia vaihtareita yliopistolla kuitenkin on.

  Terkuin Mari

  LINKKI

  emiliilia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.05.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Hei, kiitos viestistäsi. No noista käytännön järjestelyistä päällimmäisenä mielessä olisi tietenkin tuon asunnon hankkiminen, kun niitä harvemmin pääsee ennakkoon katsomaan täältä Suomesta käsin (jos haluaisi, että siellä olisi jo valmiina majoitus..) Kaikki luotettavat kontaktit siis olisivat tervetulleita. Yliopiston kautta asunto olisi myös mahdollista hankkia, mutta mielummin ehkä etsisin itse. Käsittääkseni asuntoja on myös hyvin tarjolla, mitä nyt olen havainnutkin noista yliopiston sivuilla julkaistavista ilmoituksistakin.

  Voisin hyvin asua solussa, jossa olisi mahdollisesti esim. muita vaihtareita tmv (no miksei paikallisiakin, mutta jotenkin tuntuisi helpommalta, jos olisi muita samassa tilanteessa). Tietenkin edulliset yksiötkin voisivat tulla kysymykseen, mutta luulenpa että ainakin alussa seurakin voisi olla ihan tervetullutta. 🙂

  -Emilia

  LINKKI

  treholm
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27
  LINKKI

  Zirinpito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.05.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 54

  Heippa,

  Muutamalla tutulla oli ongelmia kun yliopisto oli ”ns.” järkännyt asunnon etukäteen. Toiset joutui asumaan pari kolme viikkoa hostelleissa ym. ennen kuin ”järjestetty ja luvattu” asunto löytyi. Asuntoja on vuokralla tosi edullisesti eri kiinteistövälittäjillä, mutta toisilla voi olla että ne haluaa työsoppareita tai sitoutumista pidemmäksi aikaa niihin. Mutta varmasti jotain jokaiselle löytyy. Mulla asuu saksalainen kaveri ihan siinä La Ramblalla, hän asuu siinä joka vuosi vaihtareitten kanssa solussa. En tiiä paljon hän pyytää huoneista, mut kämppä on tosi jees, ihan keskustassa ja se valitsee sinne aina sellaset tyypit että tulevat toistensa kanssa toimeen. Vuokra ei musta ollu iso, ja siihen kuulu et heillä käy siivooja. Voin lähettää sulle hänen yhteystiedot ja muutaman kiinteistövälitysfirman (espanjalaisen) firman tiedot niin voit ottaa heihin yhteyttä. Sit tiedän et joukko suomalaisia opiskelijoita on vuokrannu yhtä taloa ihan alicanten keskustasta, se on ihan uusittu ja on hyvällä paikalla, mut en tiiä mitä kautta ne se on löytäny, voin yrittää kysästä siitä sulle. En tiiä ootko facebookissa, mut käypäs kattoo sieltä Erasmus Alicante 2010 tai 2011 mitä sieltä löytyy, aikasempina vuosina siellä ollaan käyty asunto keskusteluita, bileistä ym ym.

  T: Mari

  LINKKI

  emiliilia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.05.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Hei vaan, ja kiitos Mari vastauksesta. Pistä vaan ihmeessä yhteystietoja ja muuta informaatiota, jos satut löytämään. Kiitollisena otan kaiken vastaan. 🙂 Soluasuminen olisi mukavaa, koska olen itsekin seurallinen ihminen ja varsinkin uudessa paikassa on hienoa, jos sattuu löytämään kivoja kämppiksiä. Pitääpä tosiaan itsekin pitää silmät ja korvat auki.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.