öö Y-voima menee, parempaa tilalle.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat öö Y-voima menee, parempaa tilalle.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  simobooli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.02.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Yksinkertaisesti minusta ydinvoima on aikansa elänyt menneisyyden dinosaurus.

  Jonka kohtalo on jo jurakaudesta asti selvä.

  Menneisyyden sysisynkkiä haamuja.

  Mitä mieltä muut?
  _____________________

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Mikapa se olisi parempi vaihtoehto simoboolin mielesta?

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Öö ja yy.

  Jos kivikaudella kukaan ei olisi kehittänyt nelikulmaisesta rattaasta pyöreää, matkaisimme hieman täristävissä cocheissa pitkin autopistoja. Onneksi rattaat ovat nykyään pyöreät ja goodyear kekkas ilmatäytteiset kumitkin niiden ympärille – meno on tasaista ja autosta riippuen miellyttävää.

  Joku keksi fissio ydinvoiman, muuten mukava juttu, mutta tuottaa saastetta jonka säteily ei lakkaa ihmisiän aikana, ja saattaa possauttaa ilmaan pikkuisen hengenvaarallisia aineita – on muuten oikein hyvä ase ja kohde sotatoimissakin!

  Fissiovoima on näennäisesti edullista, joka on harmi, koska sen vuoksi saastuttamatonta fuusio-ydinvoimaa ei kukaan huvikseen viitsi kehittää. Jos joku viitsisi laittaa rahaa tarpeeksi likoon niin saataisiin maailman energia-tarve ratkaistua. Ai mutta, meinasi unohtua. Fuusioenergian käyttö tappamiseen ei olekaan tehokasta, joten eihän se kehittäminen silloin kiinnosta. Muuten, tähän asti aika moni keksintö on sotaväen keksimää. Ydinpommi, kuulennot ja Internet lievinä esimerkkeinä.

  Kirjoittelin tätä Fuengirolan Carvajalissa torstaina, päivänä kun Suomi on saanut naisten avulla kolminkertaistettua olympiamitalisaaliinsa – ulkona sataa, Mijas on pilvessä ja lämmintä on 16 astetta. Ei paha.

  LINKKI

  simobooli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.02.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Tuossa kysymyksessäsi on jo alkun alustus pielessä. Ydinvoimaan tarvittavaa polttoainetta uraania kun kaivetaan ja jalostetaan toivottoman energianegatiivisesti pistämällä siihen jokaista ydinenergian kilowattituntiaan kohden peräti 2kWh fossiilidieseliä.

  Eli. . .Romuttamalla maailman ydinvoimalat saamme talteen tuplasti enemmän ihan arkista öljyä ja pääsemme jo parisen vuotta pelkkänä energialoisiona rasittavasta ydinvoimasta eroon. Homma on siis herttisen yksinkertaista jo sillä, että selvitämme miten suunnattomasti ydinala t u h l a a . Toki EU päättikin tämän takia jo 2008 lopussa, ettei negatiivisia uraanikaivosten energiataseita saa julkaista lainkaan, eikä missään!

  Toki esim. maailman tuulikapasiteetti riittäisi 46kpl nykymaapallon pyöritykseen. Sitten nykyiset pelto BIO polttamalla akanat, naatit ja oljet saisimme 2/3 osa maailman energiatarpeista 100% päästöttömästi. Sitten. . Niin sitten Saksassa on vuosia ongelmitta toiminut Svartsvaldissa Vattenfalilla 30 000kW 100% päästötön kivihiuilivoimala. Kannattaisi varmaan ottaa selvä, koska tuolla BIO:ta polttamalla saataisiin CO2 ilmasta pois +300% ydinharhaa paremmin.

  Jos taas muuttaisimme 25% hyötysuhteen autojemme öljyt poltettua 80% hyötysuhteella HCP-voimalapolttona saisimme pysäytttää KAIKKI energialaitokset ja silti pelkkää öljyvoimaa riittäisi maailman tarpeiksi. Näillä mennään ja jos, . . kysykää lisää.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Kova vaite uraanin tuotantokustannuksista.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Heti huomenna asennan potkurin hattuuni ja aina kun tästä lähtien tarvitsen lämmintä vettä , menen pihalle tuuleen istumaan ja uudella viherväreilyjohdolla johdan näin saatavan vihervirran vesiboileriini jossa gamma-aallot lämmittävät veden.
  Hyvästi espanjassakin käytettävä ydinvoima.Huomisesta lähtien maailma pelastuu.

  LINKKI

  simobooli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.02.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Espanja on TOSIAAN JO tehnyt ratkaisunsa romuttaa viimeisillään olevat ydinvoimalat. Itse asiasssa Espanja tekaisi muutamassa vuodessa h u i k e a n 13 000MW edestä tuulivoimaa!)

  Eli siinä tosiaan oivan maan herkullinen uudisenergiabuumi, jota me täällä maailman ydinrappiokulttimaassa Suomesa voimme vain hattu kädessä kumartaa!

  Itse asiassa Espanja kytkee sähkölinjoin näitä ekoratkaisujaan nyt 30miljardin hankkeellaan pitkin EU:ta. Englanti, Tanska, Norja, Saksa, Ranska!? Hollanti. . No itse asiassa EU:n kaikki fiksummat, eli poissulkien Suomen ovat päättäneet rakentaa 100 000 000 kW edestä tuulivoimaa l i s ä ä vuoteen 2020! Hankkeen koon hahmottaa täällä ydin-kehitysmaassamme kun tajuaa sen edustavan 10 Suomen energiamäärät pelkällä tuulilisärakentelulla. Ja huomatkaa tässä 10% Euruupan energiahuollosta tehdään tuosta vaan ja 100% i l m a n ydinvoimia!

  PS. Hauskaa, että kautta maailman Kauppalehden tiedoin tuulibuumi vie 41% maailman energiainvestoinneista. Tuulivoimaa rakenmnetaan esim. euroopassa about 56 -kertaa enemmän kuin laskevaa ydinnyanssia. ; )

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Kuules propellihattu simobooli, kerrotko ihan aikuisten oikeasti, että Suomi voisi ratkaista energiatarpeensa tullivoimalla? Heh heh.

  Ensinnäkin Espanjassa tulee huomattavasti enemmän ja siellä samalla myllyllä tuotetaan jopa kolme kertaa enemmän sähköä kuin Suomessa.

  Suomen tuulivoimalat ovat toiminnassa n. 23% ajastaan eli 77% ajasta täytyy hoitaa muilla keinoin ja kuten tiedät, sähkön varastointi on haastavaa. Suomi ei todellakaan ole tuulirikas maa verrattuna vaikka Tanskaan ja Espanjaan.

  Käytännössä tämä tarkoittaa, että suomalainen tuulivoimalla tuotettu energia on jo pohjoismaisella tasolla vähintään tuplasti kalliimpaa. Oliko siis järkeä käynnistää ensimmäistäkään myllyä Suomessa????

  Luuletko ihan tosissaan, että pärjäisimme maailmalla tuplahintaisella energialla? Taidat halajata sitä roolia, joka sammuttaa viimeisenä valot Suomessa?

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Olet Hot muuten oikeassa noissa Suomen ja Espanjan tuuli arvioissa, eihän Suomessa tosiaankaan tuule. Ei ole vuoria eikä juuri merialueita. Etelä-Espanjan tuulethan syntyvät kun merellä on viileämpää ja aurinko lämmittää vuoren sieniä ja siitäpä se sitten alkaa blosaan.

  Mutta onkohan Suomessa merta? Ai niin esim Hangossa on sellaista kuulema nähty, vuoristoa Suomessa ei ole, mutta Lappi on täynnä erilaisia mäkiä.

  Kyllä se vaan oikeastaan on niin, että fissioydinvoimalle vaihtoehtoisen energiamuodon käyttö on vain halusta kiinni. Aurinkovoimakin toimisi Suomessa, mutta sen hyötysuhde olisi turhan huono, tuulivoimaa voisi käyttää, mutta kun kukaan ei halua vispilöitä naapuriinsa.

  Saasteettomat energiamuodot ovat oikeasti mahdollisia, Fortumit ja IVOt eivät vaan niitä kannata, eivätkä siksi jaa voitelurahoja poliitikoille, jotka eivät ole ruodussa. Eikä edes tavitsisi alkaa kynttilän valossa espanja.orgia lukea. Energianhinnan korkealla syyllä on vain tuottajien ahneus selitteenä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Lukekaa huviksenne Kalle Isokallion kolumni , Ytimekästä faktaa 22.02 iltalehdestä. Löytyy netistä ihan ilmaiseksi. Faktat jätän herra Isokallion vastuulle , mutta jos voidaan olettaa niiden pitävän paikkansa , niin siinäpä taas viherpipertäjille olisi mietittävää.
  Kyllähän tuuli on kova juttu , mullakin viheltää aika hyvin korvien välissä .Mutta ei sillä Suomessa muuta energian tuotantoa korvata.

  LINKKI

  simobooli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.02.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Kävin muuten lainaamassa TVO:n vierailukeskuksesta VTT:n teoksen ”Ydinvoima ja innovaatio”. Sieltä sivulta 26 löytyy tieto siihen miksi mm. Suomessa ja Ruotsissa on kuten kaikkialla maailmassa -40% olemassaolevasta ydinvoimakapasiteetistä vuodesta toiseen alhaalla! Siterataan tosiaan tyhmemmillekin mitä TVO, Seppo Vuoren VTT suulla meille hälyyttävästi kertoo:

  ”Vuosittain louhittava uraanimäärä vastaa tälläkin hetkellä 60% maailman ydinpolttoainetarpeista!”

  Mielenkintoista toki, että VTT alkaa olemaan ydinalan saavuttamattomissa kun samainen VTT esim. Anne Holttinen ilmoitti mm. Tuulensilmässä suomalaisten tuulivoimalaitosten vuosipysyvyyksisksi reippaasti t u p l a t yli sen harhan jota aiemmin ydinala heitti. Suomen tuulivoimaloille lehdessä kirjattiin lukuisasti y l i 50% vuosipysyvyyksiä!

  Ja jotta ei jäisi epäselväksi MITÄ tämä pysyvä uraaninpuutostila maailmalle energiaratkaisijoille osoittaa niin vaikka päivänne piristeeksi Tällainen setti:

  TUULI buusterissa.

  Usein ollaan kysytty sitä, millä energiasektoreilla toimitaan, kun ydinvoimalat alkoivat 2008< eteenpäin menettämään malminsa prosentteja alle energiapositiivisuustason?

  2% maailman energioista tätä ennen tuottanut ydinenergianyanssi joutuikin syöksykierteeseen. Ja jäi heittämällä linjalleen, jonka rynnivä massiivinen energiapositiivinen tuulibuumi lakaisi tieltään kuin käytetyn rukkasen. Niin kauaa ei tarvinnutkaan odotella miten ydinrampaa Suomeamme valovuosia fiksumpi muu eurooppa vastasi heitettyyn haasteeseen. Ei siinä mitään kummallisempia kommervenkkejä siis tarvittu. No ei pidetä jännityksessä, vaan lukekaa itse:

  http://kuvaton.com/k/gel.jpg

  Mitä uraaniteollisuus sitten suunnittelee hirtehisen ja pysyvän uraanipulansa hetkellisisiksi tilkkeiksi päälleen kaatuvaa uraanipulaansa vähentääkseen? Kuten olemme kuulleet, kaivattamalla altamme ikisäteileviksi tuholiejukoiksi se kaikki, mitä sodissa jäi vielä tuhoamatta. Kenelle sitten on epäselvää, "minkä pikkukaupunkimme" kupeilta uraaninkaivuut tosissaan aiotaan käynnistää, niin tutustukaamme joukolla käytettävissämme olevaan STUK/GTK sisäpiirin kylmään karttatotuuteen!

  http://kuvaton.com/k/geB.jpg

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kaivakoon ihan vapaasti mistä haluavat. Eivät taida kumminkaan olla tulossa Mijas Costalle.Olé !

  LINKKI

  simobooli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.02.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Joopa, ylikansalliset impperialistiset ydinherrat kyllä kaivelee halutessaan vaikka Helsingin päätorin alta löytämäänsä maamme merkittävintä uraanivarantoa! Tulemme sen karvaasti huomaamaan. Espanjan tilannetta toki helpottaa se, että fiksuna valtiona Espanja on ajamassa KOKO ydinsekoiluteollisuuden maastaan.

  Uraanit loppumassa.

  Ydinteollisuus väittää uraanien riittävän milloin vuosisadaksi, milloin vuosituhansiksi. Mutta eräs keskeinen jää tieten sanomatta. Saatava uraani on énergiaqnegatiivista. Kaikkein kummallisemmaksi homman tekee se, että jopa TVO:n jakamissa prosyyreissa uraanimalmien loppumiset kerrotaan jopa näin selkeästi. 2009 Ydinvoima ja innovaatiot VTT Seppoi Vuori sivu 26:”vuosittain louhittava uraanimäärä vastaa tällä hetkellä vain noin 60% maailman ydinpolttoainetarpeesta.” Tämä tarkoittaa jotain sellaista, jota ei ydinhallinto ole menneinä vuosinaan uskaltanut sanoa. Vaikka tilanne on ollut kestämätön jo mm. Antti Vahteran kirjan ”Ydinenergian uhkapeli” mukaan vuosikaudet.
  2010 erittäin kylmät talvikuukaudet jopa 4 astetta normaalia kylmemmät kuukaudet otettiin mm. Ruotsissa vastaan pysäyttämällä 10 ydinvoimalastaan 5kpl, joko kokonaan, tai osin. Vain 60% Ruotsin ydinvoimalaitoskapasiteetistä on vuodesta toiseen käytössä.

  Tulee mieleen, miksi Suomi sitten rehvastelee saaneensa ydinvoimaloilleen yli 90% vuosikäyttöasteita? Niin lasketaan hetki. Suomessa on Loviisassa 2* 510MW ja TVO:lla 2* 870MW ja OL-3:lla 1 600MW= yhteensä 4 360MW. Jaetaan tämä luku OL-3 neljättä vuotta t a r k o i t u k s e l l a alhaalla pidetyllä tehollaan: 1 600MW/ 4 360= -37%! Uskomatonta, kun huomioimme käyvien ydinvoimaloittemme vuosipysyvyydet huomaamme ällistyneenä, OL-3 laitos pidetään alhaalla jotta MYÖS Suomi toteuttaa niinikää Ruotsilta vaaditun ydinvoiman uskomattoman kehnon 60% vuosipysyvyysasteen, koska uraanimalmia ei mistään enää riitä! Voimme kehitellä aihetta entistä mielenkiintoi- sempaan suuntaan. Nyt kokoomus taistelee saadakseen peräti 3 ydinvoimalalleen käyttöluvat. TEM:ssä toppuutellaan, yhdessäkin on liikaa. Miksi ylipäätään halutaan uusi ydinvoimalahanke ja ennenkaikkea millä kokoperusteella?

  Sen voimme nyt laskea. Jotta 1,2 miljardia jo pelkkinä vuodessa menetettyinä sähköinä tahiva OL-3 laitos päästäisiin edes koekäyttämään vaatii kansainvälinen IAEA Suomelta uusia ydinvoimalaseisotuksia! Ruotsi ratkaisee tämän -40% pakkomääräyksen olemalla ”ns. kestoseisokeissaan” ydinvoimin vuodesta toiseen! Mielenkiintoinen asetelma muuten! Niin Suomeen olisi saatava seuraavaan ydinhankkeeseen -40% kertomalla sillä luku 4 360MW= 1 744MW! E r i t t ä i n mielenkintoinen arvo muuten! Koska se tarkoittaisi näin laskien ainokaista ydinvoimalalupaa. No miten kokoomus reagoi moisen edessä? Voimme laskea taas miten IAEA:n lakimääräinen ydinalan -40% jatkuisi näillä arvoillaan. 6 104MW* 40%= 2 440MW. Kokoomus on siis enemmän kuin tuohtunut saamastaan kohtelusta ja vaatii erittäin pettyneenä vähintään kahden ydinvoimalansa luvat hallituksen horjuessa. Mutta silkkaa hyväntahtoisuuttaan varten kokoomus voisi pitkin hampain tyytyä 2kp hiukan pienempiin esim. kahteen 1 200MW reaktorilupiinsa, jahka aika on kypsä.

  Niin kertakaikiaan kroteskia ydinalan pelleilyä! OL-3 laitoksen hinnan monikertaistuminen johtuu miten IAEA on vaan antanut ”määräyksen” kautta maailman pitää keinolla tai toisella ydinvoimaloista liki puolet alhaalla. Rahaa palaa Suomessa ydintilanteessa liki konkkurssin partaalle! Mutta k u k a a n ei ikäänkuin tajua verhouksien takaa miksi! Ajatelkaa millaisia kustannuksia ydinalan shokkitilanne maksattaa Ruotsin 5 seisovalla ydinvoimalalla? Ja älkää suinkaan uskoko, etteikö tilanne ole maailmalla täysin SAMA. 450 ydinvoimalasta on uraanin vuodesta toiseen kestävässä uraanipolttopulassaan tauotta alhaalla 0,4* 450kpl= 180kpl, oli tilanne, tai tarve, kuten Pohjolassa megakylmässä talvessamme -10 m i k ä t a h a n s a ! Haluan tosiaan korostaa, että nämä mykistävät laskelmani perustuvat TVO:n o m a a n tietomateriaaliin! Toki salaiseen, mutta laskettavaan.
  ——–

  Vaihtoehtolaitoksia.

  Aivan uskomaton tilanne on myös jos katsomme miksi uraanihuolto on romahtanut. USA tuotti 50% maailman uraaneista 1980-luvuilla. Nyt 3% omastaan enää! Kanadan uraanintuotanto romahti yli 29% osuudestaan alle puoleen 8% parisen vuotta sitten. Australian uraanimalmien pitoisuus romahti 4% osuudestaan 0,4% ja maailman 30% tuotannostaan yli puolittui. Venäjä tuotti 2008 lopuille 50% maailman uraaneistaan DDR:n ydinpolttoainevarastot tyhjentäneestä ydinaseriisuntamateriaaleistaan. Ei toimita enää, koska Putin lopetti kaupallisen uraaninmyynnin. Malmien ehtyessä koko Euroopassa ei kaiveta enää missään uraania! Juu Talvivaara toki vedätti tuottavansa uraanit Suomelle. Insinööreille vaan ei auennut valheistaan miten puhutusta malmitonnistoistaan polttokelpoista oli 0,71%! Todellisuudessa joku Talvivaaran laiton uraaninkaivuu kattaisi muutaman prosentin firman omasta kaivuuenergiasta! Nyt Arevan viimeisimmistä Nigerian uraanivarannoista päättää jo Kiinan aseistama vallankaappausväki. Voi hyvin kaatua viimeisimmätkin uraanit kiinalaisille. Kuten kävi mm. Australiassa jo. Joo jännä juttu, miten julkisuuteen ydinala puhelee huikeasta tuhansien ydinvoimaloittensa buumeista. Luullaanko Suomessa että jatkuvasti vaikeutuvat uraaninsaannit jatkoon muuta kuin lisää vaikeutuvat? Pian -50% on ovella oleville ydinvoimaloille.

  Toki ydinherroilla on ketunhäntä kainalossa. Samainen kirjanen kertoo läpi runnottavasta Pu-239 poltto-ohjelmastaan! Pakottamalla ydinteollisuuden rakentamaan asiallisesti jo menetetyille uraanipolttolaitoksille uudisvoimaloita, eivät nämä OL-3 ja sen jälkeen rakennettavat ydinvoimalat ole mitään ydinvoimaloita! Vaan 10-saastisempia p l u t o n i u m v o m a l o i t a ! Tarkoitus on näillä polttaa jo kertaalleen loppuun ajetuista ydinjätetonnistoista 1000-kertaa vaarallisempaa edelleen -08 Cern koetiedoin energianegatiivista plutoniumjätettä! Joka on vaarallisempaa, koska plutoniumin puoliintumisaika on uraanin 700 000v T½ sijaan 24 000v aikana puoliintuvaa. Ajaudutaan kaikilta osin ojasta allikkon. Lisäksi ydinala aikoo suuntautua 10-kertaa suurempia reaktorikokoja heikoista energiatiheyksistään johtuen vaativaan järjettömän kalliisiin thoriumpolton kaltaisiin ydinvoimalaitosratkaisuihin. Ydinalan hulluudelle ei näy rajoja kirjaa lukiessa.

  Ehdotettuja korvaavia laitoksia mm. Ylikriittissessä paineessa toimiva vesijäähdytysreaktori (SCWR). +374C asteinen ylikriittinen vesi suoraan reaktoreista turbiineihin vaika kestävyyksien kanssa aineilla on olut suunnattomia ongelmia. Ylikriittisessä vedessä korroosiot asettavat kovia vaatimuksia materiaaleille. Erittäin korkean lämpötilan reaktori (VHTR) heliumjäähdytteinen,(TRISO), (AVR), joka epäonnistui ydintyyliin mm. 1988. (PBMR), (PBMR) jopa +900- 1 000C,(VHTR), (VHTR) neutronispektrireaktori Tshernosta tutumpaa grafiittireaktoreita.
  Natriumjäähdytteinen nopea reaktori (SFR), jolla on jatkuvien hyötöreaktoreille tyypillinen epäonnistumisputki 1950-luvuilta asti. Näissä reaktorit hohkaa +900C. Käyttöjäähdytys natrium on kammotun reaktiivinen säteilyenergian siirtäjä. Joka reagoi ilmaan ja veteen palaen räjähtäen mm. lipeäksi. Lisäksi reaktorin stabiilisuuden hallinta on painajaisamainen. Lyijjyjäähdytteinen (LFR). Sula lyijy korroosoi rajusti. Kaasujäähdytteinen nopea reaktori (GFR) nopeille neutroneille suunniteltu niinikää plutoniumreaktori heliumjäähdytteisenä. Laitokset on erityisen pelätty kaasuvuodoistaan. Lisäksi sulasuolareaktori (MSR) +700C. Kaikille näille suunitellaan uraanin puutteeseen plutoniumpolttoa. Myös thoriumpoltto-ominaisuuksia esitellään.

  Katsokaa muuten ydinalan OMAA KUVAA katastrofistaan:
  http://kuvaton.com/k/nsF.gif

  LINKKI

  simobooli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.02.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Säteilyeroosiomekanismeista.

  Natriumlamppu+ valkohattupari.

  Kaksoiskoronarenkaat eivät ole superjäreään kanavasäteilyeroosioon näköjään yhtään liikaa.

  http://kuvaton.com/k/n4R.jpg

  Seuraava osio kertoo entistä rajuimmista säteilyeroosion muodoista elektroniputkissa. Teemalla valkohattupari.

  http://kuvaton.com/k/nFB.jpg

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  Karu tosiasia on : näin kylmässä , kuin Suomessa maassa ei pitäisi energiaa tuhlata lämmitykseen lainkaan , sehän haihtuu ulos kuitenkin tavalla tai toisella – siten menee hukkaan . Vielä huonolla hyötysuhteella .

  Veden lämmityskin onnistuu järkevästi vain kesällä.
  Suomessa esim. kesämökin vedenlämmitys kesäisin onnistuu auringon paisteessa mustassa astiassa .

  Olisipa kaukaiset esi-isämme olleet kaukaa viisaat ja pysytelleet etelämpänä 🙁

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.