Onko tietoa saarista?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Huru-ukko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Huru-ukko vaimonsa kanssa lähdössä saarille puoleksi vuodeksi. Mikä saari sopisi parhaiten? Emme juo, emme polta, emme pidä iltaelämästä, arvostamme hiljaisuutta ja patikointia. Myös akuperäinen luonto ja Ihmiset kiinnostaa. Jos voisit hiukankin auttaa tässä asiassa niin tee se, ja kerro eri saarten erityispiirteistä. Kiitos

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Saarista ainakin Fuerteventurasta löytyy täältä jostain jopa mittava 2 viikon lomapäiväkirja, eli ei muuta kuin etsimään vain… 🙂 Sanalla Fuerteventura luulisi löytyvän… 😉

  Muista saarista odotetaan edelleen muiden tekemiä raportteja… 8)

  Ai niin ja on Lanzarotestakin tehty… 🙂

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  La Gomera on ehdottomasti rauhallinen paikallisväestön saari. Itse olen käynyt, tosin meikäläiselle liian hiljainen paikka. Siellä on toisaalta opaspalvelut hieman kivan alla ja opaskontaktit yms. hoidetaan Teneriffan kautta. Ja jos tylsäksi käy, niin Gomeralta menee joka päivä laiva Teneriffalle. 🙂

  http://fi.wikipedia.org/wiki/La_Gomera Googlettamalla löytyy lisää. 🙂

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Minäkin olen La Gomerasta kuullut että siellä saa olla rauhassa ja patikointimahdollisuuksia riittää.
  Espanjalaisen työkaverini isä asuu saarella ja hän vierailee siellä joka kesä.

  LINKKI

  palmera
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 16

  Myös La Palma tai El Hierro ovat oivallisia paikkoja kun kaipaa rauhaa ja patikointia.

  El Hierrolla käydessäni todella tuntui, että olen maailman (tai Euroopan) laidalla. Kaikki kaupungit, tai oikeastaan ne ovat vain kyliä (jopa pää”kaupunki” Valverde), ovat pieniä eikä saarella asu turhan paljon väkeä.
  Saari on nuorin Kanarian saarista ja luonto on kaunis, vaikkakin paljon karumpi kuin La Palmalla. Ainoa miinuspuoli saaressa oli, että siellä ei vaikuttanut olevan ollenkaan uimarantoja, siis hiekallisia. Kaikki uimapaikat, joissa kävin, olivat eräänlaisia luonnon altaita, joissa laskeuduttiin veteen tikapuita pitkin.
  Kuuleman mukaan El Hierro on hieno paikka sukeltamiseen.
  Kokemukseni El Hierrosta rajoittuu vain viikon lomaan, joten en tiedä millaista siellä asuminen on oikeasti.

  La Palmaa, kotisaartani, voin puolestaan suositella lämpimästi. 🙂
  Täällä ei ainakaan patikointireitit lopu kesken ja rauhaakin löytyy. Rantojakin on niitä kaipaaville (tosin hiekka on tuliperäistä ja siten mustaa).
  Saaren pääkaupunki Santa Cruz de La Palma on mukava pieni kaupunki, asukkaita on n. 18 000 (joka El Hierrolta palatessa tuntui lähes metropolilta!). Itse asun ja käyn töissä kaupungissa ja pidän eniten siitä, että kaikki on kävelymatkan päässä eikä tarvitse huolehtia bussiaikatauluista tms.
  La Palman sanotaan olevan maailman jyrkin saari (korkeus (2400 m) suhteessa pinta-alaan (n.700km^2)) ja sen huomaa kaupungissakin. Heti kun poistuu Avenida maritimolta (rantakatu) ylemmäs, ovat kadut todella jyrkkiä.
  Mutta jos tänne tulee sapattivapaalle, suosittelen ehdottomasti asumaan kaupungin ulkopuolella omakotitalossa tms. ja käyttämään sitten autoa saarella liikkumiseen. Vaikkakin täällä on erittäin hyvät bussiyhteydet ympäri saarta.

  Palasin juuri parin päivän matkalta Teneriffalta ja vaikka oli kiva käydä vaihteeksi isommassa kaupungissa, jossa on paremmat ostosmahdollisuudet (ja IKEA! ;)), niin oli ihanaa palata kotiin tänne vehreälle ja rauhalliselle saarelle. 🙂
  Juu, ja La Palmalla ei asu kovinkaan monta suomalaista. Onko se sitten hyvä vai huono asia, sen voit päättää itse… 😉

  Sanoisin, että jos aikoo kummalle tahansa saarista muuttaa pidemmäksi aikaa, niin espanjan kielen taito on ehdoton vaatimus (pätee varmaan myös La Gomeraan). Englantia ei puhuta kovinkaan paljoa, varsinkaan virastoissa yms.
  Saksaa saatetaan puhua jossakin, ainakin La Palmalla sillä täällä on paljon saksalaisia turisteja (ja arvatkaapa vaan luullanko minua aina saksalaiseksi täällä?! :().

  Enpä nyt keksi mitä muuta kirjottaisin, mutta kysele lisää, niin yritän vastata parhaani mukaan.

  LINKKI

  Netta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79

  Muutama kuva Gomeralta. Kuitenkaan en voi erityisesti suositella Gomeraa verrattuna La Palmaan, koska ”pikkusaarista” olen käynyt vain Gomeralla. Minulta ei löydy vertailua.:)

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kiitos Netta aivan makeista kuvista!

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.