Onko testamentti ”pakollinen”?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Onko testamentti ”pakollinen”?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Penanen
  Penanen Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.04.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 26

  Muutamia vuosia sitten kirjoiteltiin siitä, että EU:n myötä myös Espanjassa ”pakollinen” testamentti jäi historiaan. Siis testamenttia ei välttämättä tarvittaisi esim. sellaisissa selvissä tapauksissa, että ei-residentit aviopuolisot yhdessä omistavat asunnon Espanjassa ja toisen poismenon jälkeen toinen aviopuoliso ja mahdolliset lapset perivät ”automaattisesti” toisen osuuden. Suomessahan kaikki menee määrättyjen sääntöjen mukaan, ellei ole testamenttia. Onko näin myös Espanjassa? Viisitoista vuotta sitten kerrottiin, että Espanjan valtio perii omaisuuden tai osan siitä, mikäli ei ole testamenttia.

  Kysynkin, onko EU tuonut muutoksen perintöasioihin vai onko yhä ”pakko” tehdä testamentti, jotta asiat selvissäkin tapauksissa menisivät oikein ja nopeasti. Tarkoitan käsitteellä oikein sitä, että perintöasiat menisivät samalla tavalla kuin Suomessa. Testamentin tekeminen on luonnollisesti paras tapa hoitaa asiat kuntoon kaikkia tilanteita ennakoiden.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Enpä tiedä ”pakollisuudesta” tai muutoksista tarkkaan, mutta tuskin sentään valtio perii jos testamenttia ei ole. Mutta sen tiedän, että keskimäärin MIKÄÄN julkiseen hallintoon liittyvä asia ei KOSKAAN ole espanjassa helppoa, nopeaa ja ”mene oikein” ihan itsestään.

  Siksi pankissa suosittelen asiakkaille testamentin tekemistä Espanjassa aina, jos täällä on vähänkin esim. 3.000€ arvokkaampaa omaisuutta. Testamentti ei maksa paljon, nyt saatte suoraan suomeksi apua notariaatissa ja testamentti helpottaa omaisten paperitöitä Espanjassa paljon kaikissa tapauksissa. Heillä on pois menosi jälkeen paljon muutakin surtavaa ja mietittävää kuin täkäläisten viranomaisten kanssa taisteleminen.

  Tehkää siis espanjalainen testamentti vaikka sitä asiaa ei olekaan koskaan kiva ajatella etukäteen ja vaikka se ei olisikaan ”pakollista”!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Heräsi ajatuksia kun mieheni omistaa espanjassa arvokkaan asunnon, niin pitäiskö siitä tehdä erikseen testamentti vai kuittaako suomen testamentti sen. Muutama vuosi sitten tuttava, ei sukulainen ns. 3 paranteeliin kuuluva, peri espanjan asunnon ja myytyään sen, ei siitä kyllä paljoa käteen jäänyt.
  Jos on ei residenssi, niin ymmärtääkseni vero maksetaan espanjaan vaikka onkin suomessa verotettava. Voi olla että olen tässä ihan väärässä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ota yhteyttä johonkin gestoriaan,saat sieltä OIKEAT vastaukset ja tekevät myös halutessasi testamentin haluamallasi tavalla.
  ps.ja mun mielestä ei edes maksa paljon,luultavasti voitat veroissa paljon enemmän.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Pauliina, kyllä, kannattaa tehdä testamentti Espanjassa, vaikka ko asunto olisikin jo sisällytetty Suomen testamenttiin.

  Testamentti ei vaikuta veron määrään, mutta se helpottaa ja nopeuttaa perityn omaisuuden siirtámistä perijän nimiiin. Ääritapauksina voin mainita, että testamentin kanssa asunnon siirto perijän nimiin voi olla 10 päivän juttu ja ilman testamenttia joskus voi mennä jopa toista vuotta. Sinä aikana asuntoa ei ole mahdollista myydä eikä laillisesti edes vuokrata.

  Verotuksesta on parasta kysya juristilta tai gestoriasta. Tietääkseni Espanjassa olevasta omaisuudesta maksetaan aina vero Espanjaan, mutta perillinen verotetaan siinä maassa, jossa perillinen on residentti. Ts. vaikka veroa maksetaan Espanjassa niin tänne maksetun veron määrä huomioidaan sitten lopullisessa esim. Suomessa tehtävássä verotuksessa. Mutta en ole tässä jutussa asiantuntija.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.