Onko teillä siellä Espanjassa kaksi eri rintamaa?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Onko teillä siellä Espanjassa kaksi eri rintamaa?

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mikko mokoma
  mikko mokoma Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.06.2011
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 26

  Niin… En tiedä onko tämä nyt hieman höhlä kysymys, mutta onko teillä suomalaisilla siellä Espanjassa tai tarkemmin Fuengirolassa kaksi eri rintamaa jotka ovat jollain tavoin riidoissa keskenään?

  Ajattelin vain kun olen täältä Orkista saanut lukea/ joutunut lukemaan melkoisistakin eripuraisuuksista espanjansuomalaisten kesken. Etenkin siellä Fuengirolassa.

  Vai onko siellä sellainen viidakon meininki että kaikki suomalaiset ovat lähtökohtaisesti jollain tavoin ”vihollisia” keskenään, kunnes toisin todistetaan?

  No kunhan vain ihmettelin. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä masa10
  masa10 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.10.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 83

  niin vastataan sitten täältä koto-Sumesta käsin.
  Välillä toisaan tuntuu siltä, että kaikki taistelevat kaikkia vastaan, mutta todellisuudessa taitaa olla niin, että ainakin lehtitalot taistelevat ja siinä sivussa myös koulun ympärillä kähistään.
  Omasta vuoden mittaisesta vierailustani Aurinkorannikolla on jo toistakymmentä vuotta, joten en tietenkään voi olla tietoinen kaikista siellä liikkuvista varmoista, lähes varmoista ja keksityistä huhuista.
  Siihen aikaan hämmennystä sai aikaan verohallituksen ex. pääjohtaja nyt jo edesmennyt Mikko Laaksonen, joka rakensi luvatta hirsisaunan aticonsa terassille ja nyrkkitappeli jonkun maanmiehensä kanssa. Taisi joutua tästä ja kukkapurkkien rikkomisesta ihan paikalliseen oikeuteen asti. Sitten tuli myrsky ja hajoitti saunan, joten Laaksonen pääsi perääntymään kunnallisesti saunajupakastaan. Eikös se Laaksonen käynyt haulikon kanssa ihan Helsingin keskustassa korkeimman oikeuden edessä ampumassa, vai muistanko aivan väärin?

  Ei kai vaan mikko mokoma ollut siellä Aurinkorannikolla samoihin aikooihin kanssani?

  Olen seurannut paikkaseudun tapahtumia jo -80 luvun alusta asti.
  Ensin oli Westerdahlien perustama Ole-lehti melko pitkään ja jossain vaiheessa tuli Tevan radio.
  Ole kustannus perusti vielä 9 kertaa vuodessa ilmestyvän ilmaisjakelulehden Suomalainen Espanjassa.
  Sitten Arto Ryynänen palkattiin päätoimittajaksi Ole-lehteen, mutta hän oli tehtävässään hyvin lyhyen ajan. Taisi tulla kenkää?
  Ryynänen perusti oman lehden Espanjan Sanomat ja alkoi kilpailu mainoksista kahden lehtitalon välillä. Ryynänen toimi myöskin koulun hallinnossa. Stig Westerdahl oli jo aikoinaan ollut perustamassa kyseistä koulua, mutta ilmeisesti ei enää Ryynäsen aikakaudella kuulunut koulun hallintoon.
  Kouluun tuli rehtoriksi Helvelahti ja jostakin syystä kolun ja Ole’n kustantajan välit menivät poikki. Ole ei saanut koululta (lue Helvelahdelta) enää haastatteluja ym. tietoja.
  Ole Kustannuksessa tehtiin jossain vaiheessa sukupolvenvaihdosta ja Katia otti vetovastuun osakkaiksi tulleiden Leskisten kanssa. Sitä auvoisuutta ei pitkään jatkunut. En tiedä, onko asia jo kokonaan pois päiväjärjestyksestä. Katia voisi siitä tiedottaa. Ilmeisesti Westerdahleilla on ollut huonoa onnea yhteistyökumppaneidensa valinnassa, tai sitten perheen kanssaan on ulkopuolisten vaikea tulla toimeen.
  Ryynäsen jälkeen koulun hallintoon nousi Sakari Pekkarinen.
  Aurinkorannikon lehdistössä alkoi säpinää 2000 luvulla, kun raumalainen ent. sähköasentaja, nykyään monimiljonääri (siis euroissa laskettaessa) Vesa Uusi-Kilponen (lue Kauppalehti Optio nro: 4/2013, Vesa siinä kansikuvapoikana) rantautui rannikolle. Hän oli luonut omaisuutensa ilmaisjakelulehtimaailmassa Raumalla. Vesa perusti kumppaneineen Uusi Fuengirola nimisen ilmaisjakelulehden, myöhemmin nimi muuttui Fuengirola.fi lehdeksi. Hän onnistui saamaan päätoimittajaksi Sakari Pekkarisen pojan Antti Pekkarisen.
  Aurinkorannikon mainoseuroilla alkoi siis olla useita ottajia.
  Jossain vaiheessa olin näkeväni, että Fuengirola lehden henkilökunnan nimien joukossa olisi ollut aiemmin Ole Kustannuksen osakkaana ollut Leskisen nimi, vai olenko nähnyt unta. Ainakin jotain nettisivuja heidän piti pyörittää. Mahtaako vielö olla toiminnassa?
  Uusi-Kilponen ja knit perustivat vielä Centro Finlandia nimisen kauppiastavaratalon ja lehti alkoi ilmestyä kerran viikossa näin talviaikaan ja kesällä kerran kuukaudessa.
  Ole Kustannus lisäsi myös Suomalainen Espanjassa lehden ilmestymiskertoja joka toiseen tiistaihin.
  Uskoisin suurimman syyn lehtitalojen omistajien toistensa nokitteluun olevan juuri tuo verinen kilpailu mainosrahoista. Siinä kilpailussa on käytetty lyömäaseena monenmoisia keinoja ja huhuja. Ilmeisesti koulukin kuuluu näihin välineisiin.
  Nyt viimeisenä tapahtumana näyttää olevan Katian maineen mjustaaminen Fuengirolan kaupunginvaltuutettuna. Ilmiselvästi tämä prosessi on lähtöisin Aurinkorannikon suomalaisyhteisöstä.
  Seurasin mielenkiinnolla TV:ssa pyörinyttä Fuengirola sarjaa. Oikein nauratti, kun yhdessä jaksossa Fuengirolan kaupunginjohtaja Esperanza Oña saapui Centro Finlandiaan tapaamaan suomalaisia. Hän toi mukanaan Katia Westerdahlin, joka silloin oli PP:n valtuustoehdokkaana. Kuvissa Katia näkyi kaupunginjohtajan takana tai rinnalla, mutta se kohta filmistä oli luonnollisesti leikattu pois, jossa kaupunginjohtaja esittelee suomalaisten oman ehdokkaan. En tosin ollut paikalla, mutta oletan Katian olleen juuri esittelyä varten mukana.
  En oikein ole pitänyt päätoimittaja Pekkarisen linjasta. Esim. noin vuosi-pari sitten rannikolle puuhattiin Tevan radiolle kilpailijaa. Päätoimittaja Pekkarinen oliko se nyt pääkirjoituksessa tai omassa blogissaan ”vahingossa” kirjoitti muistaakseni kolme kertaa tulevan radiosaseman nimen väärin Radio Finlandiaksi. Mitenkähän tämä ”pekkaroitu” uusi radioasema nykyään toimii?
  Koulun asioista lehtitalot ovat medioineet hyvin eri tavoin. Sattuneesta syystä Fuengirola.fi on uutisoinut koulun johdon kannalta hyvin myönteisesti ja koululle kielteisistä ei ollenkaan tai hyvin, hyvin niukasti.
  Ole kustannus on taas antanut palstatilaa yleisöllekin ja on uutisoinut terhakkaasti koulun asioista ja Helvelahden tilanteesta.
  Ostin tässä Anu Valven uuden kirjan Pakkasen Pakolaiset. Ihan hauska ja mielenkiintoinen kirja luettavaksi, suosittelen. Hiukan sen arvoa mielestäni laskee se, että Anu Valvekin näyttää puolensa valinneen.
  Kirjassa on hyvin laveat haastattelut Sakari Pekkarisesta ja esnimmäisestä suomalaisesta Fuengirolan kaupunginvaltuutetusta Suvi Kaurasesta.
  Mielestäni kirjaan olisi ihan hyvin voimut sisällyttää haastattelun ensimmäisen suomalasmedian perustajista Westerdahleista. Suvi Kaurasen kohdalla olisi voinut mainita myös hänen seuraajansa, mutta kirjailija halusi jostakin syystä vaieta siitä täysin.
  Tämänlaisiin johtopäätöksiin olen tullut. Luultavasti sepustukseni on asiat jo tunteville pitkäveteistä luettavaa.

  Myönnettäköön, että sympatiani ovat Katian puolella ja toivon nyt meneillään olevan mustamaalaamiskampanjan saavan hänen kannaltaan onnellisen lopun, jos siitä nyt mitään onnea kenellekään koituu.

  Olisi mukava saada joku kommentti siitä, monessako kohdassa muistin on pettänyt.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuisku
  tuisku Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  loytyy sitten taalta Mallorcalta…Tervetuloa….taalla et niinkaan tormaa suomalaisasujiin! 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä petterip
  petterip Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.03.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 70

  myöskään ei tarvitse törmätä typeriin ”kitkoihin”. Voipi ottaa arskaa ja syödä hyvin, rauhassa 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ei täällä Costallakaan kukaan tule jäsentenvälisiin pakottamaan. Asialla ovat vapaaehtoiset. Luultavasti juuri nämä nimim. asiasta huolestuneet.
  Muut ottaa arskaa ja syövät hyvin. Ihan rauhassa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
  freesoul65 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Kroooh…ppyyyyhh.

  Eiköhän nämä ”rintamahorinat” ole lähinnä netti, ym. mediajuttuja.

  Ainakaan minä en ole vielä missään ainuttakaan kunnon juoksuhautaa, kk-pesäkettä yms nähnyt vaikka pitkin Costaa olen kulkenut.

  Edes yhtään kunnon baarikinaa en muista, missä olisi näitä oletettuja ”rintamasuomalaisia” yhteenottanut. Joten se siitä teidän ”rintamastanne”.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  freesoul65 kirjoitti:

  Kroooh…ppyyyyhh.

  Eiköhän nämä ”rintamahorinat” ole lähinnä netti, ym. mediajuttuja.

  Ainakaan minä en ole vielä missään ainuttakaan kunnon juoksuhautaa, kk-pesäkettä yms nähnyt vaikka pitkin Costaa olen kulkenut.

  Edes yhtään kunnon baarikinaa en muista, missä olisi näitä oletettuja ”rintamasuomalaisia” yhteenottanut. Joten se siitä teidän ”rintamastanne”.

  No, sehän siitä vielä puuttuisikin, että suomalaiset olisivat aivan kirjaimellisesti kiinni toistensa puseroissa.
  🙂

  Eiköhön kyse ole lähinnä siitä, että Espanjassa on käytännöllisesti katsoen kaksipuoluejärjestelmä (plus ne yhden prosentin puolueet), ja jos maahanmuuttaja lähtee mukaan politiikkaan, niin melko varmasti hän valitsee noista puolueista jomman kumman. Aika harva suomalainen taitaa olla esimerkiksi baskipuolueen riveissä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä M.Iskander
  M.Iskander Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.04.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Masa 10 artikkeli oli kovin valaiseva. Jonkinlainen sota ranalla on visssiin menossa ja suosittelen siihen näitä(Venäjältä saa) ovat jo ihan asemissa suomen rajan takana ja tarvittaessa saa myös ydinlatinkinniin että jyrähtää totisesti.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä El Mar
  El Mar Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.03.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 20

  Luulen etta suurin kadenvaanto ja juoruilu kaydaan ihan sellaisten ihmisten
  kylapuheissa, kirkkokokouksissa ja kodeissa, joissa ei ole enaa muuta puhumista kuin puhua ja puhua,
  ja ottaa tahtomattaan kantaa kaikkeen. Ja myos vaikka ei tuntiskaan ihmista josta puhutaan.
  Ja kun ei muuta kielta osata niin toki taytyyhan jotain puhuttavaa olla, ja mielipiteita.
  Tuskinpa tietavat edes puhuvansa pahaa, epailen.
  Tai ehka heilla alkoi maa jo polttaa kotimaassa jalkojen alla ja nyt on uudet kuviot ja kohteet?

  Eikohan kuitenkin suurin osa ihmisista ela aika sovussa itsensa ja lahimmaistensa kanssa.

  Enemman minua ainakin harmittaa sellaiset tyrkyt jotka tuovat itseaan joka paikassa ja mediassa esiin,
  vaikkeivat aina tiedakkaan mita puhuvat. Ja helposti viela puhuvat yleistavassa muodossa.
  Ja kun ovat jokapaikassa esilla niin ihmiset helposti
  viela uskovat heidan puheitaan. Kun huomaavat etta tulivat huijatuksi tai natisti sanottuna ”vaarinymmarretyksi”
  syntyy puhetta joka muuttuu juoruksi ja kohta asianajajat selvittelevat sita.
  🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
  freesoul65 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  M.Iskander kirjoitti:

  Masa 10 artikkeli oli kovin valaiseva. Jonkinlainen sota ranalla on visssiin menossa ja suosittelen siihen näitä(Venäjältä saa) ovat jo ihan asemissa suomen rajan takana ja tarvittaessa saa myös ydinlatinkinniin että jyrähtää totisesti.

  Ei taida taktiseen Iskanderiin atomiskij bombajaa saada, mutta tähän saa (Topol M). Kannattaa kattoa video loppuun asti, niin selviää osoitekin minne noita laukovat. Kannattaa hakea älypuhelin tai tapletti kaupasta, jos on semmoisen tarvetta lähiaikoina. Voi meinaan tulla pientä uupeloa tässä kun toimitusongelmat jysähtää päälle.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.