Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Uutiskulma › onko tää niin tätä
- Tämä aihe sisältää 12 vastaukset, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, 1 kuukausi sitten
santiago toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Näin Naantalissa. Ja koska mä olin aina hyvä maantiedossa, mä muistan vieläkin , yli 50 vuoden jälkeen viimeisestä maantiedon tunnista, että Nådendal on ihan eteläsuomessa.
Meillä taas on ihan Sur:in uutisen arvoinen juttu kun täällä on aamulla sumua.
Jos simoissa olisin niin sukset jalkaan laittaisin, pikkasen on nyt ohentunut mutta riittää sitä viellä jään sijaan groki lasiin laittaa,
Laitoin jo tohon toiseen ketjuun, mutta tässä kuvan mun keittiön ikkunasta tänään.
VappuaamuEi lumiräntäinen vappu Suomessa mikään harvinaisuus ole. Muistan monta kevätflunssaa, jotka olen hankkinut tallustelemalla Ullanlinnan mäellä valkoinen lätsä päässä ja ohut poplari yllä. Oikeampi vaatetus olisi ollut paksu toppatakki ja villapipo korvien päälle vedettynä.
Mutta nuorena ja tyhmänä piti olla kuin muutkin. Nyt vanhana ja tyhmänä ei enää jaksa välittää, mitä auringossa ylleen vetää.
Juhannus, siinä seuraava kansallinen merkkipäivä. Onko lämpötila yli12 astetta. Siis etelässä. Lapissahan on vielä järvet jäässä eli siellä on peli menetetty.
Tätä voi ajankulukseen arpoa.…Onhan tässä tulossa enstex Helatorstai ja Tes-vapaa Helatorstain jälkeinen perjantai !
Ja sitten on kesäkuun alussa Suomen Marsalkka Mannerheimin syntymäpäivä ja puolustusvoimien lippujuhla 4.6., kuten aina. Sitten tulee Helluntai 8.6., jolloin heilat haetaan… Oletkohan sinä Santiago liian kauan tuijotellut Espanjan kelentereita, kun tämmöiset tärkeät päivät unohdat..? 😉Ja toiseksi, tänään ylitettiin jo 10 astetta Celsiusta osuuskaupan mittarin mukaan. Niin, että hyvällä mallillahan tässä asiat ovat… 🙂
Täällä on tosiaan eri kalenterit ,tai ainakin juhlapyhät. Nyt juuri eletään Sevillan ferioiden aikaa. Yleensä silloin aina sataa, nyt ei. Täyttä aurinkoa ja Sevillassa jotain 35* varjossa.
Tätä ennen oli Fugen kansainväliset feriat ja Semana Santakin meni tossa ohimennen.
Ja joka viikko jossain päin on feriat menossa. Vappu se oli täälläkin, mutta taisi vapun suurin anti olla siitä johtuva puente, eli viikon keskelle osuva vapaapäivä mihin otetaan hieman omaa lomaa ja ollaan pitkillä vapailla.
Näillä pitää täällä mennä ja Suomen pyhät voi autuaasti unohtaa.Ovat tosiaan erilaisia kuin Suomessa.
Semana Santakin on koko viikon tapahtuma. Ukot kuljettelee epäjumalan kuvia pitkin katuja ja häiritsevät kunnon turisteja räikein äänin ja soitoin. Liikennekin siinä tahtoo puuroutua. Tummanpunaisia pyyhkeitä pannaan roikkumaan valtion virastojen ikkunoista (Puertossa).Espanjan April ei näyttänyt ja tuntunut kovin hyvältä tänä keväänä, kun Semana Santan aikaan Benalmadenassakin satoi vettä kaksi päivää kuin Suomessa parhaimpina syyskuun päivinä. Toivottavasti siellä nyt vähän lämpenee, jotta Espanjan Aurinkorannikko voi lunastaa ”palvelulupauksensa” (Costa del SOL). Tuossa katolisuuden juhlimisessa on kyllä kaikuja Ignacio Loyolan ajoilta. Hieman kavahduttaa seurata uskovien (?) juhlamenoja nykyaikana. Mutta ”no me molesta”, niin kauan kuin antavat minun viettää juhlaa kuten minä haluan. Enkä minä aiheuta juhlimisellani mitään pahennusta.
Costa Blancalla on saatu viimeisin pieni sadekuuro joskus maalis-huhtikuun vaihteessa. Muutoin on piinannut tuo tauoton auringonpaiste, oli pääsiäinen tai arki.
Huhtikuun 28. oli paikallinen juhlapyhä, San Vincente. Tosin naapurin nuorimies kertoi sen kulkevan kaveripiirissään nimellä San Miguel, jolloin istutaan auringossa ja juodaan San Miguel-olutta. Eli ajat muuttuvat Espanjassakin.
Nämät uskonasiat ovat herkkiä juttuja. Mutta täällä niinkuin Suomessakin vain pieni osa kansasta on kiilusilmäisiä tosiuskovaisia. Niinkuin kojo tuossa jo kertoikin.
Eri puolilla maata vaikkapa nämä pääsiäisjuhlallisuudet käsitellään erilaisella vakavuudella.
Täällä Andaluciassa niillä on vahvempi sija kuin monessa muussa paikassa Espanjassa.
Tämä Fuge taitaa muutenkin olla kovin otollinen paikka henkisten /uskonnollisten asioiden suhteen.
Tänne on pesiytynyt ihan oma suomalainenkin uskonnollinen mafiansa.
Niinkuin sitä sanotaan, Andalucia tiene todo.Muuten sääasioista sen verran, että kun täällä elää oikeasti eli ei ole vain lyhyellä lomalla ei parin päivän sade vuoden mittaan ole huono juttu. Kyllähän luonto vettä tarvitsee ja useammin siitä on täällä pulaa kuin ylitarjontaa.
Ja kyllähän täällä tarkenee, nyt on jo jonkun aikaa ollut t-paita ja shortsikeli.
Pihalla kukkii niin maan perusteellisesti ja tosta omista nisperopuista on voinut napsia hedelmiä.
Sevillassa on tosiaan ollut tommosta 35* ja tässä meillä rannikolla varjossa jotain 25-30*.pentti52 kirjoitti:Espanjan April ei näyttänyt ja tuntunut kovin hyvältä tänä keväänä, kun Semana Santan aikaan Benalmadenassakin satoi vettä kaksi päivää kuin Suomessa parhaimpina syyskuun päivinä.
On hyvä muistaa, että ”Aurinkorannkko” ei ole koko Espanja. Kuten kojo mainitsikin, meidän suunnalla ei ole ollut valittamista, vettä saisi kyllä jo vähän ripsauttaakkin.
pentti52 kirjoitti:Toivottavasti siellä nyt vähän lämpenee, jotta Espanjan Aurinkorannikko voi lunastaa ”palvelulupauksensa” (Costa del SOL)..
On myös hyvä muistaa, että palvelulupauksen ovat antaneet markkinamiehet, koska vanhan kansan tuntema nimi Costa del Viento ei ollut kovin myyvä.
Aurinkorannikon sateisinta aluetta olut kautta aikojen El Faron ja Benalmádenan itäreunan välinen alue, meillä täällä Aurinkorannikon itäisissä osissa on tiskirättikin tiukasti vääntää, jotta Viñuelan pantanon vesi saatais edes hiukan nousemaan. 😛
Taitaa ne sateet sadella tossa parin gilsan päässä sisämaahan päin. Eli siellä missä tasamaa loppuu ja vuoristo alkaa.
Ainakin täällä El Farolla on ollut harvinaisen kuivaa. Mullahan ei tietenkään ole kuin kohta 30 vuotta kokemusta täältä, mutta noin mututuntumalla sanoisin , että ennenvanhaan hyvään aikaan sateita tuli niinkuin kuuluu, lokakuun ja tammikuun välisenä aikana.
Nyt viime vuosina jos on satanut , niin muutamana päivänä tammi-ja maaliskuun välisenä aikana.- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.