Onko näkynyt käärmeitä?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Luonto Onko näkynyt käärmeitä?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kuinka moni Orkkilainen on jo törmännyt käärmeisiin? Itse törmäsin juuri vähän aikaa sitten ensimmäiseen. Koiran kanssa vuoristossa juostessa meinasin juosta käärmeen päälle kun en edes ajatellut, että sellainen voisi vastaan tulla. Kyyksi olisin sitä väittänyt, mutta en jäänyt katselemaan tarkemmin.

  Juoksin ja käärme hyppäsi jaloista pois – onneksi pistämättä – se todella hyppäsi noin 15 senttiä ilmaan ja lensi lähimpään pusikkoon asti. Kyllä se aika lähellä oli, kun se saattoi olla myös itse käärme mikä löi jalkaan ja käärmeen heittämä iso kivi putosi jalan päälle.

  Onneksi koira oli suhteellisen kaukana vielä tulossa, ettei tullut siihen tilanteeseen. Tästä sitten mieleen tulee taas kysymys, saako Espanjasta kyypakkauksia? Kuinka moni pitää kyypakkausta mukana maastossa?

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388

  Käärmeeseen olen törmännyt useastikin mutta Espanjassa en kertaakaan, jossa tässä taitaa kysymys ollakkin 😉 sorry taas saivarteluni ja toista perään 😀 käärmeet puree, itikat pistää ja piikit kans ( jossei piikki pyllyyn pistä, ni kusiainen kumminkin). Kyypakkauksen vaikuttava ainehan on hydrokortisoni 50mg: tabletissa.
  Hyvä että koira oli kauempana, olisi saattanut uteliaisuuttaan työntää sen liian lähelle…

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  ne on mun painajainen.Joskus on kuulemma siella meidan ”pellolla”
  jotain pienia nakynyt,mutta kait nekin on haipyneet pois,nyt kun itse olemme siella useammin…..toivottavasti on nain!!

  LINKKI

  Atomek
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.06.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 143

  Olen törmännyt muutaman kerran Mijasin lähistöllä.Ruskeisiin,hiekanvärisiin.Kovalla nopeudella menevät kieppinä melkein ilmassa vuoren rinnettä ylös.
  Karkuun lähtevät onneksi.

  LINKKI

  illuusia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 124

  Olen pari kertaa penskana nähny just jossain campolla. Aika nopeesti ne tosiaan liikku.. O.o

  Viimeksi näin käärmeen noin vuosi sitten niitten ”pahojen” rankkasateitten jälkeen. Oottelin kavereitani Torreblancassa muutaman rantabaarin eessä ja siinä sit näin kun vastapäisestä baarista emäntä tuli heittämään käärmeen pois. 🙂 En tiedä oliko ihan sisällä ollu vai vaan terassilla. Mereen se sen heitti. 😀 Varmaan niitten muta/roina vyöryjen mukana tullu vuorilta. 🙂

  Ja noista kyypakkauksista, että uskoisin espanjastakin jotain vastaavaa löytyvän. Apteekistä joku kyselemään ! 😀

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Vastaus kysymykseen. Olen törmännyt ja usein!

  Lötköjä on kolmenlaisia. Useimmin vuorilla näkee ”porraskäärmeen”. Ruskeassa käärmeessä näkyy selässä 2 pitkittäistä juovaa, jonka poikki kulkee puolapuut. Kuvio siis näyttää tikapuilta ja porraskääemeeksi sitä täkäläisetkin sanovat. Muistaakseni La eskalera.

  Kyitä luikertelee kahta lajia, leveäpääkyy ja joku toinen. Mielestäni toisella niistä on sarvia muistuttavat kohoumat otsan kahta puolen. (Tuskin kuitenkaan se on sarvikyy) Kyyt tietysti ovat myrkyllisiä, mutta ei tappavia. Värikirjokin näkyy olevan varsin laaja.

  Käärmeitä esiintyy varsin vaihtelevasti eri vuosina ja niitä tapaa lähinnä joulukuun alkuun saakka ja sitten taas maaliskuun alkupäivistä lähtien.

  Vauhtia pitää ihmetellä. Luulempa, että juoksemalla jäisi toiseksi!

  LINKKI

  Wilmariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 221

  Torreviejan ympäristössä niissä kanjoneissa liikkuu käärmeitä. Joskus ne erehtyvät maantiellekkin. Osa on ollut kuolleita, mutta myös eläviä on näkynyt.
  Toinen juttu oli omassa pihassa tosin suomessa. Poikani oli 4:llä luokalla, kun isoveli pyysi nostamaan mopon yläpihalle. Innostuneena hän juoksi heti mopon luo, mutta sen alla oli kyykäärme. Käärme tunsi ahdistetuksi itsensä ja hyökkäsi pojan jalkaan kiinni. Hän yritti potkaisemalla irroittaa sen jalasta, joten se jotenkin puraisi toistamiseen. Sairaalassa löytyi kahdet jäljet.
  Olimme vasta muuttaneet paikkakunnalle ja kyytableteista siis en tiennyt mitään. Lähdimme heti etsimään käärmettä pojan kanssa. Lisäksi pyysin pesemään jalat, kun piti mennä lääkäriin. Pariin otteeseen hän kävi pesulla.
  Soitin terveyskeskukseen vähän vähätellen etten nähnyt kuin pienen jäljen varpaassa. Minun kuitenkin käskettiin tulla heti näyttään poikaa sinne. Jo kilometrin jälkeen poika kysyi miks nurmikko ei ole enää vihreä. Totesin häntä seuraamalla, että nyt on tosi kyseessä. Käskin pojan pysyä hereillä ja lukea edelläajavan rekan perässä punaraita tekstiä. Perille päästyämme poika oksensi ja oksensi. Lääkäri oli huomannut papereista, että poikamme oli allerginen monelle. Pojalta revittiin vaatteet saksilla ja minun käskettiin odotella odotushuoneen puolella. Lueskelin n. puolituntia lehtiä ja kysäisin niiltä kuinka kauan se vasta-ainepiikin antaminen kestää. Olin nähnyt elokuvissa.
  Silloin hoitaja sanoi minulle. Eikö kukaan ole kertonut sinulle, että poika on viety ambulanssilla Tyksiin. Minulla ei ollut harmainta aavistusta missäpäin tyksi oli. He vielä lisäsivät siihen, että poika oli huonona ja voi kuolla. Ajoin ja itkin koko 25 kilometrin matkan sairaalalle. Kävin tosin ensin puhelinkopissa katsomassa kartasta mihin piti mennä.
  Saavuttuani sairaalaan kysäisin vahtimestarilta onko ilman vanhempia tullutta poikaa täällä? Ambulanssilla Paraisilta? Meinasin pyörtyä, kun hän totesi että oli jutellut pojan kanssa. Poika oli siis hengissä.
  Poika joutui olemaan kolme päivää teholla ja muutaman päivän osastolla. Jalka meni mustaksi ja turposi puolta paksummaksi kuin toinen oli. Lääkäri totesi, että kaikki käärmeet ainakin pihapiirissä pitäisi tappaa. Sen myrkyssä on sata eri ainetta kuulemma.
  Lopuksi totean vielä, että ohjeet olisi löytynyt kyypakkauksen kyljestä jos sellainen olisi ollut. Henkilö pitää laittaa heti lepoon, eikä juoksuttaa kuten minä tein. Tein siis kaikki virheet, mutta onneksi poika jäi henkiin. Näin myöhemmin ambulanssin kuljettajan ja hänkin oli luullut, että poika ei voi selvitä.
  Ihmettelin myös sitä, kun lääkärit kyselivät ollaanko me Paraisilta? Vastauksena kuulin jonkun sanovan minulle ettei he ole tottuneet, että Paraisilta tullut purematapaus jää henkiin.
  Lopuksi minulle kerrottiin, että pieni kevätkäärme on vaarallisin. Pienet ei osaa säännöstellä myrkkyä joten ne tuhlaa kaiken kerralla.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Espanjassa on 13 käärmelajia,5 myrkyllistä,hyvät sivut http://www.iberianature.com ,culebra de escalera ei ole myrkyllinen,voi kasvaa 170 senttiseksi.Itse olen nähnyt kohtalaisen isoja käärmeitä paikallisilla kukkuloilla joilla on hiekkateitä joilla käärmeet varmaan lämmittelevät,lajista vaikea sanoa mitään koska ne pakenevat heti huomattuaan ihmisen.Aamuisin voi myös joskus nähdä yöllä auton alle jääneitä käärmeitä,ne ovat olleet mielestäni kyitä ja aika pieniä, ehkä 30cm.Koskaan en ole nähnyt,mutta myrkyllisiä skorpioneja pitäisi olla yleisesti koko espanjassa.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Helkkari sentään. Ja nyt vasta sitten puhutaan Käärmeistä. Kääk. 🙁 :O
  Kun meinattiin jonkin sortin maantasoasuntoa sieltä katsoa.

  Ja kissahan ei sisällä pysy. Ja oli meininkikin se ulos hurvittelemaan laskea.
  Eihän se siis käy, jos siellä on tällaisia luikertelupetoja liikkeellä. 2xKääk! }:)
  ————————————————————————-

  Mallorcalla aina opas sanoi, ettei siellä ole muita kuin ”rantakäärmeitä”.

  LINKKI

  Timothy
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 31

  Eilen Torrequebradassa rivarin parvekkeella oli kaiteella n. 50 cm pitkä tumma sivusta raidallinen käärme. Mitenkähän oli pystynyt nousemaan toisen kerroksen parvekkeelle, betonipintaako pitkin vai vieressä kasvavan puunrunkoa pitkin, tosin puu ei kasva aivan parvekkeessa kiinni vaan noin 10 – 15 cm päässä siitä ??
  Onkohan myrkyllinen, pää oli kovin pieni ?

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  Ällöttävää, jos ne tunkee parvekkeelle, ääk

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627
  Timothy kirjoitti:

  Eilen Torrequebradassa rivarin parvekkeella oli kaiteella n. 50 cm pitkä tumma sivusta raidallinen käärme. Mitenkähän oli pystynyt nousemaan toisen kerroksen parvekkeelle, betonipintaako pitkin vai vieressä kasvavan puunrunkoa pitkin, tosin puu ei kasva aivan parvekkeessa kiinni vaan noin 10 – 15 cm päässä siitä ??
  Onkohan myrkyllinen, pää oli kovin pieni ?

  Yritin tuolta iberianature.co:ista selvittää, mutta ei tuosta antamastasi tiedosta ihan juttu aukea. Pari myrkyllistä lajia on poissa laskuista sen takia, että niiden levinneisyysalue ei ulotu Torrequebradaan. Toinen niistä on aspiskyy (Vipera aspis), se jolla Kleopatra itsensä piikitti. Toinen on seoanenkyy (Vipera seoanei), lähes sama otus kuin kotinen sahaselkä.

  Latastenkyyllä (Vipera latastei) on hyvin ujot elämäntavat, eikä se luultavasti tule lähellekään ihmisasumuksia, saati kiipeä parvekkeelle. Montpellierinkäärme (Malpolon monspessulanus ) on lähes kaksimetrinen rötkäle. Jäljelle jää myrkkykäärmeistä Macroprotodon cucullatus – mitähän se voisi olla suomeksi, espanjaksi se on culebra de cogulla. Täytyypä kaivaa siitä jotain tietoa.

  Joka tapauksesa myös Espanjassa pitää olla todella paljon huonoa tuuria että joutuu myrkkykäärmeen tökkimäksi.

  Kuten Suomessa, myös Espanjassa ihmisiä kuolee joka vuosi melkoisesti porukkaa ampiaisten ja mehiläisten pistoihin. Suomessahan käärmeenpistoon ei ole vuosikymmeniin kullut ketään (kai? pitää tsekata).

  Lopuksi lainaus tuolta sivulta: ”Of the estimated 50 snakebite deaths a year in Europe, only 3-6 occur in Spain, so don’t worry too much”

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627

  Tuolta näyttää Macroprotodon cucullatus:
  http://www.ittiofauna.org/webmuseum/rettili/macroprotodon_cucullatus01big.htm

  Kokokin täsmää. Mutta siis ihan todennäköisyyden mukaan, näkemäsi lienee ollut joku niistä kahdeksasta ei-myrkyllisestä lajista.

  LINKKI

  Wilmariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 221

  Hän meni ottamaan ulkona olevasta lelulaatikosta lelua. Siellä olikin käärme mikä tuikkasi suoraan kaulavaltimoon. Paskiaiset ovat tehneet ilkeää jälkeä ihmisille, vaikka henki ei ole lähtenytkään. Minä en jätä ainuttakaan näkemääni henkiin.
  Virheitäkin sattuu jos tarpeeksi inhoaa. Minä nimittäin olin tupakalla takan luukkujen viereisellä penkillä. Pojat oli tuoneet puita iltaa varten sisälle. Isompi poika oli napannut sylillisen ja toi ne sisään. Istuskelin kaikessa rauhassa, kun tunsin kutitusta jalan päällä. Samalla huomasin, että käärme luikerteli puukasan alle.
  En saanut sanaa suustani. Kuiskin ja kähisin, että kä kä kä käärme ja näytin puukasaa. Mieheni tuli heti ja kalikan kanssa tappoi kyseisen yksilön. Järkytykseltäni en voinut edes liikkua.
  Tarkemmin asiaa tutkittuamme huomasimme sen olevan rantakäärmeen. Hän oli mennyt vain puukasaan talvea viettämään. Rantakäärme puree mutta ei ole myrkyllinen.

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627
  Wilmariina kirjoitti:

  Hän meni ottamaan ulkona olevasta lelulaatikosta lelua. Siellä olikin käärme mikä tuikkasi suoraan kaulavaltimoon. Paskiaiset ovat tehneet ilkeää jälkeä ihmisille, vaikka henki ei ole lähtenytkään. Minä en jätä ainuttakaan näkemääni henkiin.

  Missähän tuo on tapahtunut tarkemmin, ja minä vuonna? Luitko lehdestä vai mistä tieto? Minä löysin tilastokekskuksen nettisivulta ertikkelin suomalaisten kuolinstyistä ja siellä sanotaan näin:

  ”Suoranaiseen alkoholimyrkytykseen kuolleiden määrä sentään on pysytellyt 500-600:n vaiheilla viime vuosina. Siltä osin tilanne siis hallinnassa, vaikkei niin sanottaisi, jos myrkky olisi peräisin käärmeistä. Yli 5 000 suomalaista on kuollut alkoholimyrkytykseen sitten vuoden 1998, jolloin viimeksi yksi kuoli käärmeenpuremaan.”

  Yritän vielä etsiiä lisävalaistusta, mutta noin aluksi esittäisin pullakahvivetoa otaksumastani, että Suomessa on toisen maailmansodan jälkeen kuollut ihmisiä kyynpuremiin harvemmin kuin kerran vuosikymmenessä.

  Meinaan kun yksi virke tuolla aikaisemmassa viestissäsi on kai tulkittavissa niin, että lääkärien mielestä Paraisilta tulleet kyynpistopotilaat yleensä menehtyvät.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.