Onko kokemusta poliisin kanssa toimimisesta? (Alicante)

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Onko kokemusta poliisin kanssa toimimisesta? (Alicante)

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  maysa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.03.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Ajattelin taalta kysella jos jollain on kokemusta miten espanjan poliisi toimii. Omaa mokaa pitkalti tama asia, mutta silti hieman ymmallaan asiasta.

  Lahdin Alicanteen akkilahdolla katselemaan vuokrakamppia ensi talveksi lahiseudulta. Alicantessa kavin alkuun kuitenkin Castillo Santa Barbarassa, eri korkeassa linnoituksessa. Minulla unohtui reppu ylatasanteelle ja tajusin vasta 20 min myohemmin, etta se ei enaa ole selassani. Tama on sinansa nykymaailmassa tyhmaa ja tyhmyytta lisasi se, etta repussa oli etenkin kallis kannettava tietokone.
  Mutta silti olin hieman yllattynyt kun kuulin etta poliisi oli heittanyt laukun yli jyrkanteelta noin 50 metria alemmaksi, koska piti sita epailyttavana. En osaa oikein sanaakaan Espanjaa, tarkoitus vasta opetella, joten keskustelu jossa poliisi oli mukana, kaytiin hieman englantia osaavan ohikulkijan kautta. Poliisi lahti paikalta ja sanoi vaan, etta voin halutessani tehda raportin poliisilaitokselle. Olisin mielellani edes kuullut mihin suuntaan reppu lensi. Yritin koko paivan etsia reppua mutta moneen paikkaan ei kertakaikkiaan ole paasya, ellei ole kiipeilija. Myos paikan henkilokunta oli ihan myotamielista ja vahan yrittivat auttaa.

  Alicanten paapoliisilaitoksella ei kuitenkaan kukaan suostunut englantia puhumaan, joten ilmoitus tehtiin puhelimitse ja kaannettiin siita espanjaan. Jai vahan semmonen kuva ettei asiaan suhtauduttu kovin vakavasti, ja tuskin kuulen enaa poliisista.

  Minua asiassa hairitsee, etta tahan vuodenaikaan melko hiljaisessa turistikohteessa(alle 10 hlo joka kerta melko isolla alueella kun siella kavin) laukku viskataan kanjoniin ilman kunnon selitysta tai tietoa mihin se on heitetty. Linnoituksen reunat ovat niin leveat, ettei alapuolta edes naa, joten periaatteessa laukku olisi voinut osua johonkin ohikulkijaan. Ja kai poliisin pitaa joku raportti tehda jos tuhoaa omaisuutta ”pommiuhan” vuoksi.

  Kysymys kuuluukin, kannattaako asia vaan unohtaa ja ostaa kiltisti uudet kamat ja toivoa etta vakuutus korvaa jotain? Vaiko alkaa esim puhelimitse selvittamaan, voiko asialle saada jonkun selityksen? Tai edes lapun, etta laukku tosiaan heitettiin viranomaisten toimesta, jolloin tarinalle saisi vahan uskottavuutta vakuutusyhtionkin puolella. Suomessa vastaavassa tilanteessa luultavasti jonkun selityksen hakemalla saisi, etta ”tama on kaytanto ja poliisi toimi ihan oikein tms”. Mutta Etela-euroopassa turisteihin ei ehka suhtauduta niin vakavasti?

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Hmmm…? Kertomuksesi on kyllä melkolailla seikkaperäinen, mutta ei kovinkaan kattava, joten kyllä minua nyt hieman ihmetyttää ainakin pari yksityiskohtaa.

  Ensinnäkin, jos jostain löytyy epäilyttävä laukku, ei poliisilla todellakaan ole tapana kajota siihen, vaan alue eristetään ja paikalle kutsutaan pommiryhmä. Latinki kun saattaa olla tarkoitettu juuri poliisimiesten räjäyttämiseksi; kuten usein onkin.

  Miksi poliisi myöskään haluaisi hävittää olemassa olevia todisteita, epäiltyine räjähteineen kaikkineen ja mahdollisine sormenjälkineen? Tai ottaisiko poliisi kontolleen sen, että kenties pikkupojat löytäisivät oletetut dynypötköt? Tuskinpa sentään.

  Olit tilanteen johdosta varmaankin sangen häkeltynyt, mutta kummallista, ettet edes käsimerkein yrittänyt selvittää, mihin suuntaan laukku heitettiin.

  Kuka tulkkasi puhelusi englannista espanjaan? Eikö tullut mielen viereenkään lähteä tulkin kanssa poliisilaitokselle?

  Jos et saa poliisin raporttia tapahtuneesta (ja miksi et saisi, jos kerran näin on tapahtunut), on vakuutusyhtiölle turha tehdä katoamisilmoitusta, jos vakuutukseesi ei kuulu omien hukkaamisten korvaaminen. Hieman sama, kuin väittäisi humanoidien vieneen laukun. :O

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  kertomus sinansa?
  Harkitsen edelleen onko tama pilaa vai kuuluuko tama niihin suomalaisten ihmeellisiin matkailukertomuksiin jotka kuullostavat ihan keksityilta jutuilta mutta ovatkin totta????

  LINKKI

  Jorgeco
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 32

  Taas tarinaa sarjassa huuhaa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Tässä tapauksessa todennäköisesti ”puoli-huuhaata”. Oletettavasti Alias ’maysa’ on ihan oikeasti sössinyt ja hukannut keväthuumassa läppärinsä ja yrittää nyt keksiä jonkinlaista käsikirjoitusta joka menisi läpi vakuutusyhtiölle osoitetussa korvaushakemuksessa.

  Osoitin tuossa vastauksessani hänelle vain ne suurimmat aukot hänen legendassaan. Ei hänestä ainakaan dramaturgiksi vielä näytä olevan. 🙂

  LINKKI

  Virpi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2010
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 32

  Kaansin taman stoorin miehelleni, joka on espanjalainen ja han sanoi, etta hyvinkin mahdollista tosin laukku on todennakoisesti tuhottu taysin ei niinkaan heitetty laidan yli. Tama kaytanto on esim. lentoasemilla, jos loytyy epailyttavia matkatavaroita. Suosittelisin menemaan poliisilaitokselle joko tulkin tai jonkun paikallisen kanssa kysymaan olisiko tapahtuneesta mahdollista saada virallista selvitysta tai sitten pyytaa jotakuta soittamaan poliisiasemalle, joka osaa espanjaa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Hmmm..? Aivan nyt miestäsi aliarvioimatta olisin kuitenkin utelias tietämään, mitä tarkoitit ”hyvinkin mahdollisella”? Laukkujahan eivät ryhdy tuhoilemaan satunnaiset Alicanten Policia Local’in poliisimiehet tai edes Guardia Civil’in yksittäiset partiokierroksella olevat santarmit J.García ja M.Capistrano. He eivät saa kajota pommeiksi epäiltyihin reppuihin. Lentokentilläkin homman hoitaa erityisryhmä.

  Jos oltaisi Boliviassa tai jossain siellä päin, niin voisi olla melko vakuuttunut, että poliisit nyysivät läppärin. Dohhh.. mahdollista toki Espanjassakin, mutta huomattavasti epätodennäköisempää.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.