Onko kokemuksia Más Movilista

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Onko kokemuksia Más Movilista

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Liikkuvasta netistä ja halpakännykästä on kyse. HAKU-toiminalla en löydä orkin sivuilta Más Movilista mitään, ja muuten netti- ja kännykkäasiaa on niin tolkuttomasti vuosien varrelta, että vähemmästäkin menee sormi suuhun. Mikä osoittaa, että orkissa on yhtyä.

  http://www.masmovil.es täältä löytyy tarkempaa tietoa, mutta pikaesittely tekee masista oivan juuri meikäläisen satunnaisen käyttäjän (nyt 3 kk) tarpeisiin.
  Peruskymykseni kuuluu: onko kellään aiempaa kokemusta Másin netistä ja/tai kännykästä?

  Liikkuva netti max. 1GB kk maksaa 18€+iva, sen jälkeen se napsii suoraan Visa-tililtä 3s/MBps, tai prepaidkortilta 5s/MBps+iva.

  Tämän tilausnetin voi panna poikki ilmoittamalla pari päivää ennen kuun loppua – ei mitään Telefonica- temppuja siis. (?) Pre paid löytyy myös, mutta se nousee jo Vodafonen hintoihin (ja V:stä löytyy lisää niin paljon orkista hakusanalla Vodafone ettei aiheesta enempää).

  Mitään rajoituksia esim. Skypenettipuheluihin – kuten Karin suosimalla yoigolla – ei ole. Kari: en löydä yoigolle enää sitä parin vuoden takaista päivärajoitteista prepaidia. Tyhmyyttänikö? Ja mistä Simyon saa hankituksi satunnainen matkaaja – jos tämä Más osoittautuu suden suuksi? Löydän vain nettitilauslomakkeen.

  Vähän hirvittää miten pitkään tuo 1GB meikäsuurkuluttajalle piisaa. Ja miten äkkiä sentit sen jälkeen katoavat molokin kitaan.

  Kertaavan laskurin löysin muuten DNA:n mokkulan Mobile Partner-kytkentäohjelman Statistics sivulta (tätähän mm. Vilperin kanssa vuosi sitten kovasti etsittiin..) jonka voi nollata ja alkaa seurata kulutusta. Se yllättää vilkkaudellaan (jopa browserin sulkemisen jälkeen bitit virtaa jos mokkula on päällä).

  Suuressa suosiossa Más tuntuu olevan sillä joulukuun alusta voimaan tilattu netti saatiin toimimaan vasta tänään puolilta päivin, kun ladattavia yhteyksiä oli niin paljon, kertoi myyjä.

  Minun kohdallani hän oli Gran Kanarian Arguineguinin Norske Butikin peräkamarissa istuva kohtalaisen ymmärrettävää Malmön skånskaa puhuva Fredrik, joka oma-aloitteisesti soitteli perään ja tarkisteli yhteyksien pelaamista. Helpottaa kun tietää kenelle valittaa jos homma ei toimi. Sain soittaa muutaman kerran. Jos oikein oivallan niin myös Phone House myy Másia, tarkistanut en ole.

  Más känykkä sitten

  Prepaid kännykkä Más toimi sen sijaan heti, kun oli tarvittavat koodit viestinyt annettuun numeroon. Alkurekisteröinti tapahtuu myyntipisteessä, mutta puhelimitse joutuu tiedot vahvistamaan ennenkuin se alkaa toimia.
  Soitto Suomeen lankapuhelimeen maksaa 0,09€/per min+iva, kännykkään 0,13. Ruotsin lankaan hilkun vähemmän ja kännyyn enemmän. Halvinta on soittaa Kiinaan.

  Jouduin tässä hoitelemaan parin päivän aikana tukun isoja asioita kolmeen eri maahan, ja taisin puhua aika pitkään sillä 15€:n prepaid on nyt melkein pohjissa!

  Siis – onko muita kokemuksia?

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  Taspani kirjoitti:

  …en löydä yoigolle enää sitä parin vuoden takaista päivärajoitteista prepaidia. Tyhmyyttänikö? Ja mistä Simyon saa hankituksi satunnainen matkaaja – jos tämä Más osoittautuu suden suuksi? Löydän vain nettitilauslomakkeen…

  Simyolla ei ole myymälöitä, tilaukset netistä. Yoigo löytyy täältä.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Kiitos Kari! Googlen käännöskoneella en kyllä saa yoigosta muuta kuin vakiasujalle sopivan kuukausitilausliittymän, ja Simyon tilaaminen netitse satunnaiseen osoitteeseen ilman espanjalaisia henkilö- tai edes NIE numeroita ei taida sekään onnistua. Pari vuotta sitten yoigolla oli päivähintakatolla varustettu prepago, prepaid. Ei tainnut lyödä leiville, kun ei sitä missään (havaitakseni) markkinoitu.
  Toisin sanoen Más Movile taitaa olla satunnaisen matkaajan ainoa toivo. Sen mainoksen näin jo vuosi sitten Gran Kanarialla ilmestyvässä Dag och Natt ilmaisläpyskässä. Kauppa käy kohisten täällä.
  Ja Vodafoneahan olen jo koittanut, otti kukkarolle.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Kyllä Yoigolla vieläkin pitäisi olla se prepaid, jossa maksimi datamaksu/päivä on 1,20 € + IVA (en nyt jaksa tarkistaa asiaa). Se tosin toimii vain GPRS-nopeudella, UMTS/HSDPA ei.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  eli UMTS/HSDPA tai WCDMA, noin kai ne kirjaimet meni, yleensä se näkyy Mobil Partnerin vasemmassa alareunassa, nyt sattuu olemaan HSDPA, bhajeen aiemmesta opetuksesta on tarttunut, että samaa tarkoittaa. Vain GPRS nopeudella toimivat alkavat olla periferiaa tällä vuosikymmenellä. Minulla kyllä on vanha muistikuva että yoigon prepago oli pari vuotta sitten jo 3G, koska sellaista hain, satuin vain sitten asumaan apartementokseen jossa olikin vuokraan kuuluva w-lan.
  GPRS-nopeuksilla ei soitella Skypellä eikä kuunnella YLEä mitä juuri teen.
  Nyt tiedän mitä lysti maksaa, jos, tai kun, 1GB paukkuu rikki. Ajattelin tehdä pienen yhteenvedon tähän polkuun uteliaiden tai ainakin omaksi ilokseni, mutta seuraan vielä bittivirtoja.
  No paljastan, että juuri päättyneiden klo 17 uutisten hinta 1GB:n katon jälkeen olisi 0,6921€ Más Movilissa.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Mulla on Yoigon kontrahti (vain puhelinkäyttöön). Sillä saa surffata GPRS:llä sillä 1,20 €/vrk mutta vain GPRS – jos haluaa UMTSin maksaa paljon enemmän. (En käytä datayhteyttä kuin hätätilassa, koska ADSL käytössä).

  Kyllähän sillä GPRS:llä sähköpostot lukee jne. mutta minkäänlainen striimaus ei kyllä onnistu…

  Ai niin, Yoigohan on Telefonica/Movistarin alivuokralainen, joten peitto on hyvä.

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Terve. Hyvää tietoa. Askarruttamaan jäi vain se mikä oli lopullinen tuomio. Tuo espanja kun ei vielä oikein suju niin suurin osa operaattoreiden sivuista menee harakoille. Tällä hetkellä kiinnostaisi nimenomaan tuo normaali kännykkäliittymä datayhteyksillä. Mieluiten ilman tai tosi pienellä kk maksulla. Kumpi olisi sitten parempi, Yoigo vai Mas? Ilmeisesti puhelut saman hintaisia, mutta entäs tuo data?

  Lisäksi: tarvitaanko liittymän avaamiseen muuta kuin NIE? Saako heti mukaan ja auki? Entä onko prepaidissa jotain parempaa/huonompaa ja toimiiko data niissäkin?

  Kännykässä 1Gb/kk varmaan riittää, mutta tietokoneellahan todellinen netin käyttäjä imaisee sellasen muutamassa päivässä…

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Prepaidin avaamiseen riittää passi, NIEtä ei tarvitse.

  Yoigon peruspaketissa on siis GPRS-data (max. 384 kbit/s) hintaan max. 1,20 €/päivä (jos jonain päivänä ei käytä, ei maksa mitään). Puhelut 8 senttiä/min. (Kaikki hinnat IVAttomia). Varsinaista kk-maksua ei ole, mutta minimikulutus 6 €/kk.

  Muihin en osaa vertailla, kun en ole käyttänyt. Yoigon dataakin vain satunnaisesti.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Frank kirjoitti

  ”Askarruttamaan jäi vain se mikä oli lopullinen tuomio. Tuo espanja kun ei vielä oikein suju niin suurin osa operaattoreiden sivuista menee harakoille. Tällä hetkellä kiinnostaisi nimenomaan tuo normaali kännykkäliittymä datayhteyksillä. Mieluiten ilman tai tosi pienellä kk maksulla. Kumpi olisi sitten parempi, Yoigo vai Mas? Ilmeisesti puhelut saman hintaisia, mutta entäs tuo data?”

  Jos tarkoitat Másin lopullista tuomiota niin sitä vielä odotan. Puhelinnwttiä en käytä vaan läppäriä. 1GB:n katto poksahti samaan aikaan kun sampanjapullot Linnan vastaanotolla, kolmen vrk käytöllä, vähän radion kuuntelua, muutama Skypepuhelun, häiriköintiä täällä orkissa, maileja. Ylivolimaisesti halvin/vähiten bittivirtaa syövä kommunikointi on Skypen chatti.
  Olen yrittänyt pitää kirjaa bittiviroista ja niiden aiheuttamista kustannuksista. Alan vähän kallistua siihen että meikämatkaajan tarpeisiin varmempi laji on sittenkin Vodafone, jossa katon paukahtaessa bittiivirta kuristuu, mutta maksu pysyy ennallaan.
  Másissa voi ostaa lisävirtaa joko prepaidina tai vähän halvemmalla suoraan Visan avulla pankkitililtä.
  Nyt yritän pitää parempaa kuria netin käytölleni ja katson kumpi on parempi Voda vai Más minun luonnolleni.
  Yoigohan tuntuisi olevan hyvä, jos ei halua puhua Skypellä tai kuunnella radiota – minkä se muuten sivuillaan myös kieltää.
  Vielä kun joku neuvoisi miten satunnainen matkaaja saa netistä tilatuksia Samyon (meniköhän nimi oikein) niin sekin voisi olla hyvä.

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255
  Taspani kirjoitti:

  Jos tarkoitat Másin lopullista tuomiota niin sitä vielä odotan.

  Yoigo siis laskuttaa 8c/minuutti ja 6e/kuukausi vaikka olisi pois maasta, vai pitääkö sitä käyttää 6e arvosta? Siinä on ero jos ei ole Espanjassa, eli ei tule käytettyä.

  Miten vastaavat Másilla? Ja entä Másin GPRS?

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Frankille (olen huono lainaamaan, joten kirjoittelen vaan)

  Más Movil perii vähimmäismaksua kuukaudesa 1€, käytti tai ei. Mutta liittymän voi sanoa irti pari päivää ennen kuun loppua. Eli vuosimaksua tyhjästä ei tarvitse maksaa. Kun avausmaksu on 15€ sitä ehkä kannattaa silti maksaa jos tietää tulevansa takaisin. Siinä mielessä Más on havaintoni mukaan oiva valinta satunnaiselle matkaajalle, jos on vaikka vaan muutaman viikon täällä. Pre paid on myös olemassa jos haluaa pelata varman päälle.
  Másin verkko on Orangen 3G, GPRS vain jos osuu sellaiselle alueelle mihin 3G ei ulotu, mutta maksu on sama (jos olen oikein oivaltanut).

  Nuo kirjaamasi yoigon hinnat taitavat olla liittymän hintoja, yoigolla on myös päiväkatollinen prepaid, valistaa bhajee tuolla pari polunmutkaa ylempänä.

  Alan vakavasti harkita siihen siirtymistä, kun Másin 1GB oli ja meni kolmessa päivässä, ja nyt tikittää 0,03 €/MB. Tämä teksti ja toinen toisella ork-polulla tikitti 0,42 MB x 0,03€=0,0126 €. Ei päätä huimaa, mutta ne pienet purot jne.

  Mainitsit tuolla edellä että kännykkäkäytössä kuluu vähemmän bittejä. Kantapään kautta oppineena olen kammonnut kännykän käyttöä nettikytkyyn (se oli modeemin korvike silloin kun alkoi sitten kaduttaa). Valistapa vähän kansaa mihin ja miten kannattaa kännykkänettiä käyttää, ja mitä se maksaa.

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255
  Taspani kirjoitti:

  Mainitsit tuolla edellä että kännykkäkäytössä kuluu vähemmän bittejä. Kantapään kautta oppineena olen kammonnut kännykän käyttöä nettikytkyyn (se oli modeemin korvike silloin kun alkoi sitten kaduttaa). Valistapa vähän kansaa mihin ja miten kannattaa kännykkänettiä käyttää, ja mitä se maksaa.

  Tarkoitin lähinnä sitä kännykän nettikäyttöä esim. ADSL:n lisäksi. Minulla tähän kuuluu satunnainen surffailu kun on ”pakko”, uutiset, email, kalenterin ja yhteystietojen synkronointi. Luulisin, että siihen 1Gb/kk (eikös Másilla ollut niin) pitäisi riittää hyvin. Mutta jos tietokoneen käytön vetäisee kännykän (tai GPRS-mokkulan) läpi niin taitaa tilanne muuttua varsinkin, jos satut keräilemään musaa ja leffoja tms, tai jos siirtelet Suomen TV-tallennuksia kuten mitä ajattelin tehdä.

  Putosin vieläkin vähän kyydistä näiden kahden eroista. Ymmärsinkö oikein niin, että Más on puhelujen ja tekstiviestien osalta saman hintainen kuin Yoigo, mutta erot ovat GPRS:ssä?

  1e/kk kuulostaa ihan sopivalta vaikka olisi puoli vuotta pois. Sehän on vain lasillinen konjakkia. Mutta laskuttavatko ne noin vähän per kk, vai kerääntyykö se johonkin rajaan kuten Suomessa (alle 10e ei laskuteta). Hyvä puoli tässä on myös se, että numero säilyy pitkään (pre-paid voi kaiketi kadota jos on yli puoli vuotta veks?).

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Lyhyesti ensin Frankille: en ole tutkinut Yoigon puheluhintoja, Másin löydät tuolta polun alkupäästä, taisi olla aloituspätkässäni.

  Sitten kopsaan tähän itseäni varten tekemäni analyysin Másin nettikustannuksista, sen jälkeen kun 1GB on poksahtanut. Lyhyesti: pitää käyttää vähän tai olla tarkkana kuin porkkana.

  Más Movilin laajakaista on osoittautunut juuri niin varalliseksi kuin pelkäsinkin. Se on halpa ottaa käyttöön, mutta runsaasti käyttävä joutuu maksamaan maltaita.

  Kättelymaksu eli sim- kortti maksoi 15€, ensimmäinen 1GB 18€, ja kun jäljellä on 5 €:n verran 1GB rajasta Más Movil rokottaa suoraan Visaltani 20€. Prepaidina se ei rokottaisi ilman, että itse ostan uutta prepaid bittivirtaa. Mutta on hintaeroa: Visalta 0,03€/MB, prepaidina 0,05€/MB.

  Hiukan lohduttaa, että Kanarialla alv:tä ei peritä ja sen Más hyvittää asiakkaalle eli 18€ onkin 20€. Saan Másilta Mobil Partnerin viestiluukkuun viestin, että minulta on peritty 20€ sopimuksen mukaisesti uudelle jaksolle, ja saldo on 28,30. Se viesti työntää sormen suuhun: että mitä?

  Soitan Fredrikille Másin Arguineguinen konttoriin Norske Butikkenen peräkammariin. Hän ei vastaa, mutta soittaa jonkin ajan kuluttua takaisin minulle kännykkäni jättämään numeroon. Selviää juuri tuo yllä oleva: Kanarialla saa alv:n verran ylimääräistä bittivirtaa. Kun 20€:n lisäys tulee 5€:n saldon kohdalla saldo napsahtaa 28,30:een.

  Tämä tietää uutta laskutoimitusta: missä se 5€:n raja ennen 1GB:n täyttymistä luuraa. Haukansilmin saa seurata kulutusta ettei seuraava raja lipsahda ohi huomaamatta ja sen mukana 20€:n lisämaksu. Más lähettää kyllä varoitusviestin Mobile Partnerin viestiluukkuun, mutta sitä melkein pitää osaa odottaa, että sen huomaa. Sitten ollaankin jo summissa, jossa Vodafonen hinta alkaa olla sopuisa. Sama koskee Fredrikin uutta tarjousta, jonka Más on kehittänyt paljon käyttäville: 5:n GB:n hinta on 75€ kuukaudessa ennen kuin uusi rokotuskausi suoraan Visalta alkaa

  Tähän verrattuna Vodafone on halpapuhelin. Vai onko?

  Tämä koskee meikäläistä, joka haluaa kuunnella Suomen ja Ruotsin radiota ja lukea molempien maide päivälehtiä, soittaa Skypellä, huolehtia laskuistaan ja pankkiasioistaan, ottaa selvää mitä erilaisimmista asioista netin avulla, ja osallistua http://www.espanja.org sivuston keskusteluihin, ja hakea sieltä tietoa omiin tarpeisiin. Halpa Más käy minulle kalliiksi. Maltillisemmalle nettihurjalle se saattaa olla hyväkin ratkaisu. Ja erityisesti: sen saa katkaistua pari päivää ennen kuun loppua, mikä on satunnaiselle matkaajalle tärkeä, ja ainoalaatuinen palvelu.

  Miten Más kuluttaa
  Olen pitänyt kirjaa bittivirtojen vilinästä ja se osoittaa mm., että
  – YLEn kuuntelu on kalleinta, se rokottaa 0,977 MB/minuutti
  – Sveriges Radio paljon vähemmän 0,68 MB/ minuutti
  SR:n pätkii kyllä joskus hiukan, YLE soi kirkkaasti.
  – Skype-Skype puhelu vie 0,19MB/min
  – Skype lankapuhelimeen 0,408 MBMin
  (Huom! Kyse on siis bittivirtojen kulumisen aiheuttamasta teoreettisesta hinnasta, kun 1GB on rikottu.)

  Lehtien lukua netissä 40 min. 12,84 MB = 0,3852€. Aika on tässä harhaanjohtava, olennaista on mitä lukee ja montako sivua avaa. Olisin päässyt pienemmällä bittivirralla, jos olisin heti hoksannut valita päivän uutisvirrasta, jossa on pelkkää tekstiä. Nyt selailin ensin kuvien ja mainosten kyllästämää etusivua joka syö enemmän bittejä.

  Halvimmat nettikommunikoinnin keinot ovat sähköposti ja etenkin Skypen chatti. Jälkimmäinen syö tuskin lainkaan bittivirtaa. Mutta tekstitkin ovat minimittaisia. Sähköpostiin liitetyt kuvat eivät havaintoni mukaan lisää bittivirtaa, mutta aivan tarkkaa analyysiä en tästä tehnyt.

  Sudenkuoppana on mm. usean nettisivun auki pitäminen yhtä aikaa. Bittivirtaa valuu pikkuhiljaa vaikkei mitään tekisi. Ei paljon, mutta kuitenkin. Bittivirtaa voi hulahtaa yllättävästi jos samaan aikaan kuuntelee radiota ja selaa nettiä, varoitteli Másin Fredrik Norske Butikkenin peräkammarista.

  Uusi käyttöbudjetti
  Kokeeksi laskin eri vaihtoehtoja Másin käytölle kuukauden ajalla ja tältä se näytti:
  – lehtien lukua, netin selailua, muutaman mailin luku ja lähetys päivittäin : 13.32MB x 30 vrk = 399,60MB
  – Skype- Skype 15 min/vrk 13,65MB x 30 =409,50MB
  – SR:n kuuntelu 30 min x 0,68MB=20,4MBx 30 = 612 MB
  – YLEn kuuntelu 30 min vrk x 0,98MB/min = 29,4MB/vrk x 30 = 882MB

  1GB melkein täyttyy jo tavallisella nettiaskartelulla ja vartin Skypellä per päivä. Jos haluaa kuunnella radiota sitä ei voi tehdä joka päivä, eikä varsinkaan kuuntelemalla YLEä.
  Jos malttaa pysyä 3GB:n rajoissa voi lisäksi kuunnella päivittäin SR:ää ja vähän YLEäkin.
  TV-kuvan ja äänen striimausta en ole edes yrittänyt. Oletan, että se rassaa vielä enemmän. YouTube tosin ei paljon bittejä syönyt.

  Johtotopäätös
  Másia ei voi (eikä kai muitakaan espanjalaisia liikkuvia nettejä) käyttää samaan tapaan vallattomasti kuin pohjoismaisia. Niitähän voi pitää auki vaikka vuorokauden ympäri ja selailla ja kuunnella sen kuin sielu sietää eikä kuukausimaksu siitä miksikään muutu. Espanjassa asiat ovat toisin.

  Nyt olen kuristanut Másin nettikäytön minimiin. Avaan sen jos mahdollista vain kerran päivässä, ehtoopuolella jolloin tarkistan mailit ja muut tähdelliset kohteet, lehtiä luen niukasti, mutta selaan otsikoita, DN:n lukemisen lopetin kokonaan, koska se tyrkyttää aina kuvia ja mainoksia. Radiota en nyt kuuntele, Skypellä puheluita vain tarkan harkinnan päälle. Tällaiset pitkät tekstit kirjoitan wordiin, ja siirrän sitten mihin tarvetta nyt onkin.

  Harkitsen kahta vaihtoehtoa: joko otan taas Vodafonen prepaidin käyttöön. Se on kallis mutta ei tule yllättäviä rokotuksia tililtä kun MB raja poksahtaa. Sen sijaan netin käyttönopeus hidastuu, ja Skypen ja radion käyttö vaikeutuu. Tai tyrehtyyy.

  Tai sitten hankin esim. Yoigon prepaidin, jolla luen, kirjoitan, ja maksan rauhalliseen tahtiin. Ja käytän Másia vain puheluihin ja radion kuunteluun. Katsotaan kuinka äijän käy.

  Mutta ensin täytyy uhrata bittivirtoja sen selvittämiseen mikä vaihtoehdoista on paras – tai vähiten paha. Palaan asiaan. Lähipäivinä.

  Voi miten kaipaan pohjoismaisia (Suomi-Ruotsi) liikkuvan laajakaistan ratkaisuja, joissa tällaista käyttöpähkäilyä ei tarvita, niissä kun on rahan kulumiselle katto.

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Terve ja kiitos massiivisesta tutkimisestasi. Päädyin itse tavallaan samaan ratkaisuun. Eilen otin Masin liittymän, sillä se tarjoaa kännykkään(!) edullisen datan. Eikä puhelutkaan kalliita ole. Tietokoneen ja television käyttämiseen on sitten pakko olla ADSL ilman rajoitusta.

  Täällä (Fuengirola) kuulemma tuulee hallituksen puhaltamana ja Telefonica saa rajusti piiskaa teknillisen kehityksen jarruttamisesta. Vain aika näyttää kumpi on suurempi.

  ps, Midas Telecom joen kupeessa palveli hienosti.

  LINKKI

  Aileena
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2008
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 94

  Minulla vodafonen 18 kk sopimusnetti. 2 mt Laskutetaan tililtä 39€/kk +iva. Kone auki 16 t/vrk ja esim. skypellä 3 t puheluja. Koko ajan jotain sivuja katsellaan. Minulle on sanottu ettei ilman rajaa olevaa mokkulaa olekaan, vaan eipä ole vielä raja tullut vastaan. 2 viikkoa katselin myös tv kaistaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.