Onko kokemuksia asumisesta PORTUGALISSA?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Onko kokemuksia asumisesta PORTUGALISSA?

Merkitty: 

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  PIPSA PIPPURI
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.06.2017
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Hola!  Olen isoäiti ja nyt alkaa olla mitta täysi tätä Fugen touhua jota seuraillut 5 vuotta sekä lännen että Los Pacosin  suunnalta!  Luojalle kiitos että en ole asunut Los Bolichesin alueella – pakolliset käynnitkin siellä saavat aikaan ANGSTIA!  Nyt tutkailtuani hiljalleen PORTUGALIA se alkaa kiinostaa todella paljon!!!

  Tiedän että siellä eteläpuolella on iso suomalaisyhteisö – valitettavasti ei tuttujani!  Lähetystökin on kiinni syksyyn saakka joten tiedon saaminen ei onnistu sitä kautta.  En omista asuntoa täällä ja 3 vuoden vuokrasopimus espanjalaisen perheen kanssa päättyy myöhemmin syksyllä – ihana perhe eikä asuntonikaan ole ”rotanloukku” koska 2mh ja keittiö hyvin varusteltu (laitan usein ruokaa kotona)BUENO!  Kylpyhuone remontoitiin vuosi sitten – siinä lensi ulos vanha amme+bide ja tilalle ihana rainshower!  Perhe haluais jatkaa vuokrasopimustani mutta….tää Portugal vaivaa mun mieltäni:)  Kun olen vielä kohtalaisen tervekin tuntuu että haluaisin kokeilla UUTTA!  Jos tietoja niin otan ilomielin vastaan tälle sivustolle!  Muchas gracias!  Odotellen Pipsa:D

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ma asuin muutaman vuoden Portossa. Pidin maasta ja ihmisista mutta niin teen Espanjassakin.

  Algarve on minulle tuttu useista kaynneista mutten ole siella koskaan asunut. Portugal ja portugalilaiset ovat mukavaa ja ystavallista porukkaa. Elinkustannukset ehka jonkin verran halvemmat kuin Aurinkorannikolla. Yksi tykkaa aidista toinen tyttaresta…Minulle Espanja on kuitenkin enemman ”valmiin” oloinen ja mielestani kehittyneempi kuin Portugal.  Samoin lentoyhteydet ovat paremmat Malagaan kuin Faroon.

  Mene tutustumaan parin viikon ajaksi ja jos pidat niin sitten sinne.

  LINKKI

  elviira
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.06.2017
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Hei Pipsa !!!!

  Minulla ei ole kokemuksia Portugalista, mutta tässä on toinen Fugeen kyllästynyt isoäiti, joka haikailee aivan muualle  ja Portugali voisi olla se paikka. Muutaman vuoden Fugessa asuneena ja rannikolla jo pidempäänkin, tunnen todella nähneeni tämän paikan ja yhteisön.  Jospa tätä kautta löytyis hieman tietoa ja kokemuksia Portugalista, niin voisi alkaa suunnitteleen paikan vaihtoa.  Kyllä, olen samaa mieltä: täällä ahdistaa……..joten uutta tuulta purjeisiin !!!!!

  LINKKI

  PIPSA PIPPURI
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.06.2017
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Moikka sä toinen isoäiti Elviira joka haaveilet muutosta Portugaliin!  Mun vastaus tulee näin viiveellä kun läppäri hajosi (vasta 2 vuotta vanha) eikä kuulemma voi korjata!?  Nyt käytössäni tyttären nuorimmaisen 13v Kasperin antiikkinen 1980-luvun kone jota hän käyttänyt pelikoneena.  Saatuaan uuden hän lahjoitti koneensa mulle ja tää toimii loistavasti kuten kaikki VANHAT masiinat jotka myös kestää!

  Vieläkö sinulla muutto Portugaliin mielessä?  Mä oon tutkinut koko Portugalin ”alta ja päältä” eli käynyt kaikilla sivustoilla missä mainitaan Portugal:)  Algarven alueella on esim. sellainen kylä kuin PORTIMAO joka vaikuttais kivalta mutta toki muitakin löytyy!  Alan olla mielestäni aikamoinen ”asiantuntija” kun oon istunut lukemattomia tunteja tutkimassa…siksi varmaan mun läppärikin hajosi:)))

  Olen jopa google mapista kattonut reittejä miten sinne pääsis täältä – hiukan mutkaiselta näytää kun ei ole autoa!  Autolla pääsis Sevillan kautta nopeesti ja vaivattomasti!  Busseja ei mene ollenkaan täältä!  Lentoreitti Malaga-Lissabon (ei Faron kentälle yhteyttä) huono koska joutuis yöpymään Barcelonassa jonne lento menee ensin…. ja sieltä sit  Lissaboniin – aikamoista pomppimista ylös alas näiden paikkojen välillä! Lissabonista menee sit busseja myös Portimaoon mutta ainakin mun mielestä tuntuu hankalalta tää lentovaihtoehto!

  Tuli mieleeni jopa että vuokrais auton mutta mihin sen sit palauttais siellä Portugalin puolella…eikä ole tullut hankittua kansainvälistä ajokorttia- Suomen kortti voimassa vielä 3v mutta eipä siitä paljon hyötyä!

  Voishan Fuge-lehteen (tosin ilmestyy nyt kesällä vain kuukauden välein..) laittaa ilmoituksen onko joku menossa Portugaliin sit syksyllä ja mahtuiskos mukaan – eihän koskaan voi tietää josko vaikka onnistuis!

  Oletko maisemissa koko kesän vai menetkö Suomeen?  Mä kestitsen vieraita täällä enkä mene Suomeen ollenkaan.  Mietin vaan että olis KIVAA NÄHDÄ jossain kuppilassa ja jutella enemmän kaikesta – toki yhteinen haaveemme olis pääpuheenaihe!

  Jos näät tämän tekstini ottaisitko yhteyttä tällä sivustolla ja sit voitais miettiä missä nähtäis – miltäs kuulostaa?  Helteisin terveisin PIPSA

   

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Heps!

  Olin puoli vuotta Algarvessa ja kyllä sinne pääsee ja sieltä pääsee myös pois!! Junalla Sevillan kautta Huelvaan ja siellä vaihto bussiin. Tai bussilla http://www.eurolines.es tai http://www.eva-bus.com. Lisätietoa saat myös

  http://www.algarvensuomiseura.fi tai http://www.portugali.fi. Kirjoitit että olet kyllästynyt mittaamaan, mutta mitä?

  Katuja vai litran mittaisia laseja? Kyllähän suomalaiset ovat suomalaisia tapoineen ja tottumuksineen asuivat he sitten missä tahansa! Onnea matkaan!!

  LINKKI

  elviira
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.06.2017
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Hei Pipsa !!!!  Täällä tämä toinen isoäiti…..Oletpa todella hyvin perehtynyt asioihin Portugalista, hienoa !!!!  Todella olisi kiva tavata kasvokkain. Olen täällä Fugessa koko kesän, joten joku kahvila voitais sopia, jossa tavataan, puh. numeroa en tohdi yleisille sivustoille laittaa…..Mutta minulla on aikaa, joten olisko sinulla ehdotusta paikasta???   Odottelen viestiäsi…..

   

  LINKKI

  PIPSA PIPPURI
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.06.2017
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Hola Elviira – kivaa kun sait sinut kiinni!  Huomasin että olit laittanut ilmoituksen jossa kerroit haluavasi vuokrata asunnon Malagasta eikä  sekään hullumpi idea!!!  Olin ajatellut ennen ”Portugal-kuumetta” että Malaga vois olla jees….!  Miten meillä nää ajatukset meneekin niin samaa rataa eli kyllä jollain tavalla ajattelee että ”korkeemmat voimat” laittaneet sormensa peliin:)

  Mun tyttären perhehän asuu myös täällä ja ensi yönä ovat tulossa Suomi-lomalta joka oli LUONNON ILMIÖINEEN äärestä viereen…!  Luoja säästäköön meidät moisilta lomilta – toki Suomi on se isänmaa ja kuten Westerdahlin Katia kirjoitteli: Tyttö lähti Suomesta mutta Suomi ei lähde tytöstä:)))  Joka tapauksessa en tunnista enää sitä Suomea josta lähdin – päällimmäisenä on ajatus että siellä on niin kaaosmainen tilanne joka sektorilla – kiitos p**ka poliitikkojen – että jos ei Mr. Alzheimer sekoita mun pääkoppaa en mene kuin tuhkana tuulessa – riippuu tosin tuulista mihin suuntaan menee ja mistä lähetetään lentoon:)

  Kertoiletkos onko pe sopiva mutta muutkin päivät sen 7.7. jälkeen sopii hyvin!  Katotaan sit niitä tuntomerkkejä…onko andalucian neilikka korvan takana vai mitä:D  Odotellen PIPSA

  Eli nyt siihen tapaamiseen!  Olen tulossa pe 7.7. sinne angstisen alueen pankkiin noin 11-12 välillä ja siellä menee ehkä max 15min.  Miten on sun perjantai – olisko hyvä tavata siinä kirkkoaukiolla (plaza del Carmen) n. 12.30 kun siinä niitä penkkejä ja sit voitais miettiä joku kiva RAUHALLINEN paikka meidän TULEVAISUUSPALAVERILLE

   

   

  LINKKI

  elviira
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.06.2017
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Voi vitsi…..kiva saada sinuun yhteys ja ajatukset tuntuvat kulkevan samaan suuntaan…..jep. mulle sopii tuo pe. 7.7. kirkkoaukioilla, angstinen paikka, mutta katellaan parempi paikka…..olen blondi ja jos vaikka laittaisin mustan hellehatun ja siinä penkillä tähyilisin…sopiiko?????? Miten sinut tunnistan ????

  LINKKI

  PIPSA PIPPURI
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.06.2017
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Tervehdys Elviira!  Täällä ollut aikainen aamuherätys…naapurin vanha Edith-rouva ringas ovikelloa 5.30 kalpeena kuin lakana!!!  Hänellä sydämen vajaatoiminta ja oli hukannut illalla otettavat pillerit.. hän oli varma että sydäri on tulossa…!  Olin hänet nähtyäni jokseenkin samaa mieltä ja äkkiä soittamaan ambulanssi paikalle – tuli yllättävän nopsaan onneksi!  Tästäkin riittäis juttua mutta ei oikein kuulu meidän aihepiiriin.

  Yritin saada vielä unta mutta eihän se onnistunut koska ajatukset laukkas niin että mun sydän oli ”ylitoiminnassa”!  Kaffeeta juotu ja istuttu koneella sekä puhelimessa!

  Kivaa kun perjantai sopii!  Sä oot siis mustahattuinen blondi:)))  Mä OLIN blondi mutta nyt olen enemmän harmahtava enkä omista yhtään hattuakaan:D  Meidän täytyy luottaa siihen että kun Unicaja-pankki aukiota vastapäätä huomaat varmaan kun sieltä ”ryntää” rouva ison setelikassin kans – vaatteet ilmeisesti vaaleita ja lukee uusinta Fuge-lehteä pää pyörien samalla sua haeskellen!  Kyllä me löydetään toisemme ellei käy niin että nää meidän julkiset viestit luettuaan siellä istuu 10 mustahattuista blondia ihmettelemässä mitä nää Elviira ja Pipsa oikein suunnittelee:)

  Iloisiin tapaamisiin:  Pipsa <3

  LINKKI

  elviira
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.06.2017
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Heipparallaa Pipsa !!!!! Hieno juttu, nähdään siis perjantaina. Joo laitan tuon mustan lierihatun ja minä tähyilen anovasti, mutta voipi olla niinkin, että joku muukin utelias eksyy siinä kahville/kaljalle…..mutta ei haittaa…..elämää….Sulla tuntuu olevan hyvä huumorintaju, joten kyllä me selvitellään homma…..tämä kaikki tuo piristystä, unohtamatta pääasiaa….Päivän jatkoja !!!!!

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Olen asunut muutaman vuoden myös Portugalissa. Lähellä Faroa. Pidän heidän asenteesta. Pärjää englannilla ja ihmiset ovat hyvin ystävällisiä ja erittäin auttavaisia. Kesäisin viileämpää kuin Costa del Solilla.

  Suomalaiset oleskelevat lähinnä Portimaon ja Lagosin alueella. Kokoontuvat kyllä koko rannikolla. Esim Quarteira on kiva pieni paikka ja ei ole suomalaisia. Faro:n kaupunkiin noin 15 minuuttia.

   

  LINKKI

  masa10
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.10.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 83

  Eikös ole suuri vaara, että alkaa ”ahistaa” jos siellä Portugalissakin hakeutuu suomalaisten seuraan, tai edes paikkakunnille, joissa meitä esiintyy?

  Pipsa Pippurille vielä tiedoksi, että voit ajella suomalaisella ajokortillasi vapaasti myös Portugalissa. EU:ssa  kansainvälistä ajokorttia ei tarvita (eikä paljon muuallakaan). Se on vain käännös kansallisesta ajokortista, eikä yksinään anna ajo-oikeutta.

  Toivottavasti löydätte ”ahistmattoman” paikkaseudun. Minä rassukka olen asunut täällä junttisuomelassa yli 60 vuotta, eikä pahemmin ”ahista”, en ainakaan ole sitä itse havainnut!

  LINKKI

  masa10
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.10.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 83

  Kiitos Pipsalle yksityisviestistä, olikohan edes minulle tarkoitettu? Verenpaineeni on ihan kunnossa. Tyhmänä miehenä en viestistäsi muuta ymmärtänytkään.

  Hyvää jatkoa sinulle, toivottavasti onnistaa.

  masa10

   

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 119

  Hyvää päivää Kaikki,
  Me olemme kristittyjä järjestöjä, jotka on muodostettu auttamaan ihmisiä avun tarpeisiin, kuten taloudelliseen apuun. Joten jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet minkäänlaisessa taloussanomassa ja tarvitset varoja oman yrityksen perustamiseen tai tarvitset lainaa aseta velkasi tai maksa laskuja, aloittaa mukava liike tai olet hankala saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen alfredpeterson6977@gmail.com
  sillä Raamattu sanoo: ”Luukkaan 11:10 Jokainen, joka pyytää, saa; joka etsii löytöjä; ja hänelle, joka kolisee, avataan oven. ”Älä siis anna tämän mahdollisuuden ohittaa sinut, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti vakavassa mielessä ja Jumala pelkää ihmisiä ottamaan meihin yhteyttä, sähköpostitse.alfredpeterson6977@gmail.com
  Palvelumme sisältävät seuraavat:
  Velkojen konsolidointi
  Toinen kiinnitys
  Yritysluotot
  Henkilökohtaiset lainat
  Kansainväliset lainat
  Laina kaikenlaisille
  Perhelaina
  JNE
  Lainahakemuslomake:
  * Hakijan nimi:
  * Osoite:
  * Kaupunki:
  * Valtio:
  * Maa:
  * Sukupuoli:
  * Siviilisääty:
  * Ikä:
  * Ammatti:
  * Tulonopeus:
  * Puh:
  * Matkapuhelin:
  * Pyydetty määrä:
  * Lainan kesto:
  * Lainan tarkoitus:
  * Oletko hakenut lainaa ennen?
  * Jos kyllä; Yrityksen nimi & sijainti:
  TYÖLLISYYS:
  * Työpaikka:
  * Osoite:
  * Puhelinnumero:

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.