Onko kenelläkään jotain tietoa Espanjassa toimivasta ”Ting” -yhteistöstä?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Onko kenelläkään jotain tietoa Espanjassa toimivasta ”Ting” -yhteistöstä?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mundo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.05.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 41

  Hyvän ystäväni aikuinen tytär on löytänyt Suomessa toimivan yhteisön, nimeltä Ting. Tällä yhteisöllä on jonkinmoinen kyläyhteisö täällä eteiläisessä Espanjassa. Hieman sisämaahan päin, paikkakuntaa en tiedä. Ystäväni haluaisi tietää jotain kyseisestä yhteisöstä ennen kuin lainaa/antaa rahaa juuri 18 vuotta täyttäneelle tyttärelleen tänne Ting-yhteisöön muuttamista varten. Tyttö viettää välivuotta opintieltä. Kaikki tieto olisi kullan arvoista. Kiitos.

  Yhteisö on minulle itselleni täysin tuntematon. Tällaisen pätkän tietoa Tingistä löysin googlen avulla:

  ”Ting on pienehkö pohjoismainen tapaaminen, joka järjestetään vuorovuosina neljässä eri Pohjoismaassa. On talvitingejä ja kesätingejä. Tapaamista on järjestetty vuodesta 1978 ja aluksi se oli paljolti vasemmistolaisten kansalaisaktivistien ja vapaakaupunkien asukkaiden ideointipalaveri. Alusta lähtien siihen on liittynyt myös esikristillisen pohjoismaisen yhteiskunnan perusyksikön, vapaiden miesten tapaamisen (’ting-möde’, ‘-møte’, ‘-möte’, ’keräjät’ tai ’käräjätapaaminen’) elvyttämis- ja uudistamispyrkimys, mutta nykyaikaan sovellettuna: tapaamisiin ei liity esimerkiksi oluen juomista Odinin kunniaksi eikä kaupankäyntiä. Sittemmin Ting on painottunut aktivismia enemmän henkisiin asioihin, kuten itsensä löytämiseen ja toisten ihmisten kohtaamiseen olkoonkin, että eri osallistujilla on tietenkin erilaisia pyrkimyksiä ja näkemyksiä tapahtumasta.”

  LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  Ihan tuntematon tämä ting. Enkä löytänyt itsekään internetin ihmeellisestä maailmasta muuta kuin kuvan ting tapaamisesta Espanjassa vuodelta 1988. Jos olisi minun 18-vuotias tytär kyseessä, saattaisin hyvinkin olla antamatta/lainaamatta rahaa tälle retkelle kohti ”syvää minuutta”. En tuomitse, mutta 18-vuotias ei ehkä ole vielä ihan kypsä tällaiseen yllä kuvailtuun ”piirileikkiin”.

  FB:stä löysin mahdollisesti Tingin salaisen ryhmän: https://www.facebook.com/groups/241220408717/?fref=ts Jos koitat sinne liittymistä ja kysellä sieltä lisää?

  kokous.jpg

  LINKKI

  Jupiter
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.02.2009
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 58

  Tällaiseen törmäsin: http://www.appropedia.org/Ting

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649
  Mundo kirjoitti:

  Tapaamista on järjestetty vuodesta 1978 ja aluksi se oli paljolti vasemmistolaisten kansalaisaktivistien ja vapaakaupunkien asukkaiden ideointipalaveri. Alusta lähtien siihen on liittynyt myös esikristillisen pohjoismaisen yhteiskunnan perusyksikön, vapaiden miesten tapaamisen (’ting-möde’, ‘-møte’, ‘-möte’, ’keräjät’ tai ’käräjätapaaminen’) elvyttämis- ja uudistamispyrkimys, mutta nykyaikaan sovellettuna: tapaamisiin ei liity esimerkiksi oluen juomista Odinin kunniaksi eikä kaupankäyntiä. Sittemmin Ting on painottunut aktivismia enemmän henkisiin asioihin, kuten itsensä löytämiseen ja toisten ihmisten kohtaamiseen olkoonkin, että eri osallistujilla on tietenkin erilaisia pyrkimyksiä ja näkemyksiä tapahtumasta.”

  Kuulostaa sen verran ”lupaavalta” että en tuonne ketään juuri 18-v täyttänyttä päästäisi välivuotta viettämään. Enkä vähän vanhempaakaan. Kaikki tietty itse näistä asioista päättävät…mutta jo se että äidin pitää kysellä jotta mihin salaseuraan tytär onkaan menossa aiheuttaa mulle julmetunkokoisen varoituskellon pirinää. Ja se että tietoa on naftisti julkisesti saatavilla (näin pikaisen googlehaun perusteella) ei auta yhtään.

  Suuri osa meistä varmasti leimaa tuon joksikin hippiliikkeeksi samoin tein. Näin myös minä enkä kantaani muuta ennenkuin toisin osoitetaan. Jos siellä ei syödä muuta kuin kasviksia, ei juoda eikä poltella niin sittenhän sitä luppoaikaa jää vaikka…hmm…halailuun.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  http://rainbow-gatherings.blogspot.com.es/

  http://www.appropedia.org/The_Rainbow_Family_of_Living_Light

  Suosittelen tytolle valivuoden valiin jattamista ja keskittymista opiskeluun tosissaan ettei elakkeellepaasy ja valmistuminen kohtaa toisiaan.

  LINKKI

  nahkhiirmees
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 28

  Perinteinen happoleiri. Toisiin tutustumista ,helppoa luottamista oudossa ympäristössä,maailmankuvan laajentamista milloin mihinkin sekoitettuna ja aivojenpesua mitä enempi sen parempi.
  Päästäisin heti oman täyteen ikään päässeen nuoren nauttimaan vapauden tunteesta.
  Lisää aiheesta:

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Charles_Manson

  LINKKI

  Mundo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.05.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 41

  Kiitos lukuisista vinkeistä. En viitisinyt omalla nimelläni liittyä salaseuraan. Luulevat vielä minun olevan yksi lahkolainen. Ystäväni tytär kuulunee jo ryhmään, joten hän olisi varmasti ihmetellyt jos olisi nähnyt minun liittyneen ryhmään.

  Kuka näitä Tingejä keksii? Kahdeksantoistavuotiaalle tytölle voi käydä tuollaisessa yhteisössä vielä huonosti. Joku ryhmän johtajaguru liehittelee tytön ties minkälaisia palveluksia tekemään telttapaikkaa ja ruokaa vastaan. Keskustelin ystäväni kanssa eikä hän ollut yhtään iloinen linkeistä ja vinkeistä, mutta vaikka hän ei rahaa tyttärelleen antaisi, niin aivan varmasti tyttö (itsenäinen aikuinen kun nyt on) lähtee vaikka sitten liftaamalla tuonne laaksoon halailemaan puita ja ihmisiä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Yh-äidiksi , joka ulkomailla saatuaan kokemuksia ja eksoottisen lapsen , palaa kotosuomeen sosiaalitoimen hellään huomaan. Ellei huumeet säästä suomalaista veromaksajaa tältä ja vie henkeä jo välivuoden aikana.

  LINKKI

  lucaf
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.03.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Äidin huolenaihe on ymmärrettävä, sillä maailmassa on paikkoja joihin en menisi enkä toivoisi oman jälkikasvun menevän. Ting ei kuitenkaan kuulu siihen joukkoon. En tiedä mitä ting on ollut 40 vuotta sitten, mutta oman kokemukseni perusteella ting on mahdollisesti rauhanomaisimpia ja turvallisimpia yhteisöjä mitä maa päällään kantaa. Se johtuu mm. seuraavista seikoista: 1) ting yhteisössä ei käytetä päihteitä eikä huumeita 2) ting yhteisössä ei ole hierarkiaa, se ei pohjaudu uskontoon eikä auktoriteetteihin, siellä ei ole kenelläkään valtaa ylitse muiden. 3) Ting yhteisö pohjautuu kunkin ihmisen omaan vastuullisuuteen ja halukkuuteen luoda pyyteettömästi yhdessä jotain hyvää, vilpitöntä ja kaunista. 4) ting tapaamisiin osallistuvia ihmisiä yhdistää yleensä seuraavat arvot: Lähimmäisenrakkaus, hyväntahtoisuus, pyyteettömyys, vastuullisuus sekä harmonia ihmisten ja luomakunnan kanssa (luontoa ei riistetä eikä saastuteta).

  Ting toimii tietääkseni pohjoismaissa. Espanjan meiningeistä en tiedä mitään. Kansainvälisellä tasolla toimii kuitenkin hyvin samanlaisilla arvoilla ja periaatteilla toimivat Rainbow -yhteisöt, aivan kuten nimimerkki ”suomenkielinenp” olikin löytänyt hyviä linkkejä (jos avaat jälkimmäisen linkin, löydätkin heti aluksi maininnan ”Rainbows seek a close harmony with people and planet”) ja olisi pienoinen ihme jos Rainbow yhteisöä ei löytyisi Espanjastakin.

  Nimimerkin ”nahkhiirmees” viesti osoittaa että kirjoittajan luulot ovat vahvasti värittyneiden ennakkoluulojen varassa ja en edes yritä arvata mistä hän on keksinyt linkittää jonkun Charles Mansonin sivun tuohon yhteyteen? 😀

  Itse olisin lapsen vanhempana huolestunut siinä tapauksessa jos lapseni menee festareille, tai esim. juhannuksen viettoon johonkin perinteiselle leirintäalueelle esim. Yyteriin. Kun tietää suomalaisten tavan ”juhlia” (päihteitä, itsekeskeisyyttä, vastuutonta sekoilua ja usein myös väkivaltaa), niin ei ole vaikea esittää väitettä että ting on erittäin turvallinen tapa nauttia elämästä ihmisten seurassa.

  Ting on kuitenkin avoin ja dynaaminen yhteisö – ihmisiä tulee ja menee, kaikki on vapaaehtoista, se ei ole mikään lahko eikä ole olemassa mitään jäsenrekisteriä, se ei ole staattinen ”yhteisö”, vaan paremminkin se on kaunis idea ja elämäntapa jota kuka tahansa voi toteuttaa juuri silloin kun itselleen parhaiten sopii. Teoriassa ja käytännössä on toki aina mahdollista että myös ting-piireihin pesiytyy joku jolla ei ole puhtaat jauhot pussissa. En vaan usko että sellainen henkilö pitkään viihtyisi siellä.

  Edellämainitsemani mahdollisuuden johdosta tingistä ei pidetä suurta meteliä: emme halua leireille ihmisiä jotka eivät kykene päihteettömään harmoniseen epäitsekkääseen yhteiselämään.

  Vielä tuosta erään kirjoittajan viittauksesta facebookin ”salaisesta ryhmästä”, haluan sen verran korjata että ryhmähän ei ole ”salainen” vaan ihan normaalisti näkyvä, vaikkakin suljettu, tarkoittaen sitä että vain ryhmään liittyvä ihminen näkee toisten kirjoitukset.

  Suosittelen vilkaisemaan mitä virkavalta oli mieltä neljän vuoden takaisesta tapahtumasta kun euroopan Rainbow tapaaminen järjestettiin Suomessa heti Ting-leirin jatkeeksi: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288334999179.html

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  tilaisuudet/tapahtumat loytyvat sielta sivun alaosasta;Talla hetkella Gomeran saarella;

  Rainbow in La Gomera (Canary Islands)
  When
  Mar 1 – 30, 2014
  Where
  Alojera, la Gomera (map)

  place Alojera, playa del trigo.

  be welcome 1.-30.3 2014 on playa del trigo, alojera, la gomera 🙂
  from parking it’s 20 min walk down to the beach… waterstation at the parking… from busstatiion around 40min walk… & please bring a tent or tarp & tourch… can be windy, sunny… full of love 🙂
  wild beach – no swimming – but bathing 😉

  http://egomera.de/phpBB3/ego_bilder/pictures/use/get/La+Gomera+…but+please+respect.+eGomera+-11463.jpg

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Tunnen tyyppejä, jotka ovat käyneet näissä tapahtumissa.Minusta on hienoa, että hyvien aatteiden innoittamina ihmiset, Suomessakin kokoontuvat yhteen. En tiedä mitä niissä tapahtumissa tapahtuu, mutta eipä varmaankaan mitään kamalaa. 🙂 Yksi tuttuni ajatteli, että Rainbow tapahtuma jossain Kuopion seutuvilla olisi ollut joku perhetapahtuma. Kyllä se tavallaan kai olikin, mutta perhe yllättyi kovasti, kun vastaan pöllähti imelän makea savupilvi ja savupilven keskellä käveli ihmisiä ihan ilkosillaan! 🙂

  Eksyin kerran itsekin nuoruudessani Ruotsissa ollessani, suomalaisen pitämälle nudistitelttailualueelle. Nudismia ei sillä tavalla mainostettu kyltein tai muuten, mutta kun tulimme yhdysvaltalaisen ystäväni kanssa ”toimistokoppiin” allekirjoittamaan telttapaikkamaksua, oli työpöydän takana istumassa mies työtuolissaan ilman rihman kiertämää. Ihmettelin, mutta en vieläkään ymmärtänyt. Ajattelin,että kyseessä on joku hieman tärähtänyt tyyppi. Sitten kun saimme teltallemme paikan, katselin ympärilleni ja huomasin, että alue kuhisi pääasiassa eläkeikäisiä (jostain syystä valtavan pullukoita pariskuntia) ja kaikki alasti. Joillakin naisilla oli jonkinmoinen liinanpätkä isoja rintoja tukemassa.

  Parin päivän jälkeen rohkaistuimme itsekin ja kuljeskelimme leirillä nakuina ja niin vapautuneina. Meidän tuurillamme alueelle saapui juuri silloin pari norjalaista pyöräilijää, jotka eivät myöskään olleet heti tietoisia nudismi-ideasta leirin takana. He töllistelivät meitä ihmeissään kun kokkasimme pallogrilliruokaa nakupelleinä ja tervehdimme heitä iloisesti, kuin mikään ei olisi vilalla. Eihän nakuilussa kai mitään vikaa ole, kun sen tekee hallitusti ja luvalla. 🙂

  Mukavan aurinkoista päivää!

  LINKKI

  lucaf
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.03.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Merkillistä että itse en nähnyt imelän makeita savuipilviä vaikka vietin viikon siellä. Mutta näin ne tarinat elää kun niihin eläytyy. Tosin kun lehtiä lukee, niin kannabiksen käyttö lienee sellaisessa nousuputkessa että kohta kai suomessa ei muuta poltetakaan.

  Kyllä tingeissä ja rainboweissa on mukana kokonaisia lapsiperheitä. Upeinta itselleni on ollut huomata se, miten onnellisen oloisia lapset ovat noilla leireillä. Seesteisiä, itsevarmoja ja luottavaisia.

  Tuosta alastomuudestahan iltapäivälehdet yrittivät repiä kaiken myyntiarvon irti, kun se edelleen nykyisessä ”sivistysyhteiskunnassa” tuntuu olevan aikamoinen tabu. Eli ihmisen sukupuolielimet ovat jotain niin likaista ja häpeällistä että niitähän ei saisi näyttää kuin omille perheenjäsenilleen ja poikkeuksena sitten yleisissä saunossa samaa sukupuolta oleville. Tällaisessa yhteiskunnassa elämme! Minulle em. tabu kuvastaa koko ihmiskunnan kollektiivista syyllisyyttä ja häpeää, eli sitä kaikkea sukupolvien myötä kasautunutta emotionaalista kuormaa joka tekee elämästämme alisuorittamista.
  En lähde puhumaan nudismista, koska nudismi-käsite on oma lukunsa ja siihen mahdollisesti liittyy ilmiöitä jotka on minulle vieraita, tai josta en halua edes tietää. Ting/Rainbow tapahtumissa ei ole nudismia. Niissä kuitenkin voi halutessaan ja omalla vastuulla liikkua ilman vaatteita muuallakin kun saunassa, jos se tuntuu itsestä mukavalta.

  Alastomuudessa ihminen on paljas, haavoittuvainen, nöyrä, samanarvoinen, auktoriteettiton. Vaatteettomuus palauttaa ihmisen ihmisyyden juurille, siellä missä ei ole eriarvoisuutta, eikä luokkajakoja. Uskoisin että siitä syystä alastomuusilmiötä on nähtävissä em. leireillä. Jo ensimmäisen päivän jälkeen alastomuuteen ei enää kiinnitä erityistä huomiota ja muutaman päivän jälkeen tuntuu jo suorastaan naurettavalta pukea jotain muovista uimapukua jotta voisi käydä järvessä uimassa. Niin sitä silmät avautuu kun ennakkoluulottomasti kokeilee uusia asioita.

  Jos alastomuuden kokee olevan rumaa ja vahingollista, voi vaikkapa vilkaista tätä sivustoa ja miettiä sen jälkeen uudelleen onko alastomuus oikeasti ongelma joka pitäisi kitkeä, vai onko ongelma korviemme välissä http://daypic.ru/art/143157

  Toinen asia mikä tuntuu säikäyttävän ”tavalliseen elämään” tottuneita ihmisiä, on nuo kauniit piirimuodostelmat noissa web-sivustojen valokuvissa. No, elämähän on pelottavan näköistä – ihan vieraista ihmisistä lähtien, emmehän me muuten istuisi julkisissa kulkuneuvoissa tuppisuina vieraiden seassa. Piirimuodostelmissa ei ole kyse mistään rituaaleista missä syödään ihmisiä tms., vaan ne ovat hyvinkin iloisia ja lämminhenkisiä tilaisuuksia joissa yleensä joko lauletaan, syödään tai keskustellaan tai muuten vaan juhlitaan. Piiri symboloi ihmisyyttä ja tasa-arvoisuutta.

  Kiitos kun inspiroitte jakamaan, päätän oman osuuteni tähän.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Wikipedian mukaan nudismilla ja naturismilla on ero. Ehkäpä te nakuilittekin naturisteina:

  ”Nudismi (latinasta, alastomuuden harrastaminen) tarkoittaa alastomuuden harrastamista, eli tapaa olla alasti ilman muuta syytä kuin alasti olemisen ja alastomuudesta nauttimisen vuoksi.
  Suomen kielessä nudismia pidettiin pitkään synonyyminä naturismille, joka kuitenkin edustaa aatteellista ja järjestäytynyttä alastomuuden harrastamista, toisin kuin yksin tai oman perheen keskuudessa harrastettava nudismi.
  Suomessa sosiaalista alastomuutta on aina kutsuttu nimellä naturismi.”

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Kyllä nämä ”ei rainbow/ei tingiläiset” lapset/nuoret tytöt olivat aika järkyttyneitä kun joutuivat kohtaamaan monia munasillaan tepastelevia aikuisia miehiä siellä Kuopion leirillä… Valitettavasti. Kyllä minusta siitä pitäisi erikseen ilmoittaa vaikka kyltein jos on tulossa tapahtumaan, jossa saattaa joutua näkemään ihmisiä täysin ilman vaatteita. Pitäisin siitäkin, että nudist camp voisi myös mainostaa ideaansa, jotta e-nakuilijat eivät eksyisi sinne. Astuin kerran vahingossa ravintolaan, jonka tarjoilijat olivat kaikki topless tarjoilijoita. Tissit tarjottimen yllä eivät innostaneet minua tilaamaan annosta ko. ravintolasta, joten vaihdoin ravintolaa.

  LINKKI

  suopursu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Hei Mundo ja muut,

  Toivon ettet ole säikähtänyt Tingiä näitten juttujen perusteella, vaikuttaisi siltä että tietämättömyys ja ennakkoluulot värittävät vahvasti tätä keskustelua.

  Olen itse käynyt Ting- ja Rainbow-tapaamisissa ja kokoontumisissa monta vuotta. Olin juurikin tuollainen 18-vuotias nuori nainen kun ensimmäisen kerran olin kokoontumisessa. Se muutti maailmankuvaani. Löysin paikan, jossa saa olla oma itsensä, ei ole auktoriteettejä, vaan jokaisen osallistujan aktiivisuus vaikuttaa siihen, miten käytännön asiat hoituvat (ja ihmeellisesti ne tuntuvat aina hoituvan hienosti, vaikka kenenkään ei ole pakko tehdä mitään), missä kanssaihmisiin suhtaudutaan ennakkoluulojen sijaan lämmöllä ja kiinnostuksella ja luontoon kunnioituksella.

  Olen ollut myös aktiivisesti järjestämässä leirien käytännön asioita. Olen oppinut monenlaisia taitoja leireillä: luonnossa selviytymisestä, kommunikaatiosta, käytännön taidoista, itsestäni, elämästä ja lukuisista muista tärkeistä asioista.

  Minullakaan ei ole tuosta Espanjan yhteisöstä mitään tietoa, mutta Suomessakin on mahdollisuus päästä Tingiin lähiaikoina. En tiedä millaiset välit tällä nuorella naisella ja hänen vanhemmillaan on, mutta suosittelisin menemään vaikka yhdessä Tingiin ennen kuin nuori lähtee Espanjaan. Näin voisi äiti saada mielenrauhan, kun tietäisi vähän mistä on kyse. Tiedän monia Tingeissä kävijöitä, jotka ovat kutsuneet vanhempansa mukaan. Minunkin äitini on käynyt sekä Tingissä (silloin 10-vuotiaan siskopuoleni kanssa) että Rainbowssa minua tapaamassa ja ollut vaikuttunut ja iloinen näkemästään.

  Syy sille miksi Tign-kutsut eivät ole avoimesti netissä, on yksinkertainen. Tapaamiset ovat viime aikoina kasvaneet niin suuriksi, että on vaikeaa löytää sopivia paikkoja ja hoitaa muita käytännön asioita. Siksi kävijämääriä koitetaan pitää hallinnassa sillä, ettei esim facebookissa huudella tarkkoja kokoontumispaikkoja. Perinteen mukaan kokoontumisen paikan ja ajan saa tietää helposti, jos tuntee jonkun joka on aijemmin Tingissä käynyt. Ja kaikki tulijat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi!

  Ting ei varmasti ole kaikkia varten, vaikka kaikki ovatkin tervetulleita. Ymmärrän, että joku säikähtää alastomuutta, toinen ei halua elää leirielämää hyttysten keskellä ja kolmas jää kasvisruuasta nälkäiseksi. Olisi kuitenkin hienoa, jos ihmiset osaisivat keskittyä miettimään omia valintojaan, toisten valinnoista kyräilyn sijaan. Ymmärrän myös hyvin äidin huolen 18-vuotiaasta tyttärestään. Luulen huolen syyn olevan ensisijaisesti tietämättömyydessä. Toivottavasti äidin huoli hälvenee!

  Paukarlahden alastomuuskohusta vielä haluaisin muistuttaa, että kesä 2010 oli ennätyksellisen kuuma. Luulen että monella suomalaisella kesämökillä vaatteiden käyttö oli silloin tavallista vähempää. Olen ollut kokoontumisissa viileämpinä aikoina, jolloin luonnollisesti vaatteita on enemmän.

  Jos Mundolla tai muilla on vielä jotain asiallisia kysymyksiä Tingistä, vastaan niihin mielelläni!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.