Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Yleistä asumisesta ja elämisestä › Omistus- vai vuokra-asunto Espanjasta?
- Tämä aihe sisältää 66 vastaukset, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta, 1 kuukausi sitten
freesoul65 toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Kannatta harkita pitkään, että ostaako omaa asuntoa Espanjasta? Asunnon osto ja sen hoito ja huolto voi viedä ne mukavien eläkepäivien rauhan ja onnellisuuden.
Omistusasunnoista näyttää menevän erilaisia kuluja ja veroja, ettei niissä perässä pysy. Jos ei osaa hyvin kieltä, niin asioiden hoitaminen on todella hankalaa tulkkien ja asioimistojen kanssa. Pienikin remontti tai puhumattakaan asunnon muutostöistä asunnossa saattaa vaatia jatkuvan tulkki/asioimiston palvelujen käyttämisen.
Vuokra-asunnossa on vapaus, muuttaa myös asuinpaikkaa Espanjassa, jos ensimmäinen asuinalue ei miellytä tai asunto ei vastaa omia tarpeita. Omistusasunnosta ei niin vain vaihdetakkaan toiseen kotiin.
Itse olen asunut viimeiset viisi vuotta vuokra-asunnossa, jonka vuokrasin espanjalaisen toimiston kautta ja espanjalaiselta perheeltä. Välityspalkkio oli puolet kuukauden vuokrasta. Asuntoni on 120m2 kaupungin ydinkeskustassa kerrostalon koko ylin kerros. Vuokra vain 650€/kk sis. veden ja yhtiövastikkeen. Sähkön vain maksan itse.
Ei ole ollut viiteen vuoteen huolia asunnon kanssa, jos jotain on niin asunnon espanjalainen omistaja hoitaa asiat heti kuntoon ilman korvausta!
Kerroin ystävilleni Fuengirolan kiinteistö ja veropäivistä, jotka olivat pari viikkoa sitten. He kävivät tilaisuudessa, sillä ystävilläni oli tarkoitus sijoitusmielessä ostaa muutamalla miljoonalla eurolla Costa del Solilta asuntoja. Valitettavasti ko.tilaisuus antoi heille epämääräisen ja sotkuisen kuvan asuntojen ostosta ja verotuksesta, joten he päättivät katsella muista maista. He eivät pitäneet siitä, että kaikessa täytyisi käyttää asioimistoja asioiden selvittämiseen ja jopa sijoitusomaisuuden hoitamiseen. Heidän arvion mukaan asioiden hoitaminen veisi melkein koko sijoituksen tuoton ;-(
He kävivät tilaisuudessa, sillä ystävilläni oli tarkoitus sijoitusmielessä ostaa muutamalla miljoonalla eurolla Costa del Solilta asuntoja. Valitettavasti ko.tilaisuus antoi heille epämääräisen ja sotkuisen kuvan asuntojen ostosta ja verotuksesta, joten he päättivät katsella muista maista. He eivät pitäneet siitä, että kaikessa täytyisi käyttää asioimistoja asioiden selvittämiseen ja jopa sijoitusomaisuuden hoitamiseen. Heidän arvion mukaan asioiden hoitaminen veisi melkein koko sijoituksen tuoton ;-
Valitettavasti ystavasi eivat paatyneet tahan vaihtoehtoon, elikka sijoittaa niita rahojaan tanne
Mutta jos ajattelee tuota sijoitukseen suunniteltua summaa niin sillahan voisi organisoida sijoutus aika hyvin.
Esim. keskittamalla osto yhteen kiinteistoon johon voi yhden-kahden henkilon avulla keskittaa koko sijoitus joka taas helpottaa sijoituksien hoitoa.
20 asunnon residentiaali esim. jossa saman katon alla toimii koko sijoitus.
Taas tuossa sijoitus summassa taytyy palkata kunnon ammattilaisia eihan kukaan laita firmaakaan pystyyn ilman tarvittavia tyontekijoita.
Sanoinkin heille, että pyytäkää tarjous koko paketetista usealta asiomistolta.
Etsivät teille 10 kämppää, hoitavat kaupanteot, verot, hoidot ja huollot. Edustavat teitä yhtiökokouksissa.
Erittelevät eri kustannukset kaupanteosta, vuosittaiset verot ja muut maksut….
Jne…
Sijoittajat eivät välttämättä halua pikkuasioiden parissa tuhlata aikaansa.
kerro heille etta ovat tervetulleita meille pain!!!!
Pertti:
”He eivät pitäneet siitä, että kaikessa täytyisi käyttää asioimistoja asioiden selvittämiseen ja jopa sijoitusomaisuuden hoitamiseen.”Jos ostaa kiinteistöjä Suomesta, pystyy itse hoitamaan kaikki asiansa suomeksi alkaen remonteista ja vuokrauksesta päätyen yhtiökokouksiin ja veroilmoituksen tekoon. Suosittelen.
Yhtiökokous? Kiinteistö?
hammastyttaa etta ei halua maksaa mutta;
”Sijoittajat eivät välttämättä halua pikkuasioiden parissa tuhlata aikaansa.”
Jos kyseessa on parin miljoonan sijoitus niin hammastyttaa. Eikos tallaiselle sijoitukselle olisi parasta perustaa firma?
tarkoitin esim. kokonaista kerrostaloa jossa parikymmenta asuntoa. (kiinteistoa)
Tai suuremmasta residentiaalsista useampia asuntoja nain keskittaa asunnot saman katon joka helpottaa toimintaa.
Yhtiokokous varmaan tassa tarkoittaa omistajien Comunidad de Propietarios perustamista ja kaikkeen siihen liittyvia seikkoja.
Uudessa Fuengirola lehdessä taitaa olla vastaus sijoittamiseen?
Sivu 9, Kiinteistösijoittaja, muista kulut!
http://www.e-lehdet.com/fuengirola.fi/2013/13/fuengirola_1313.html
ei kerro mitaan ja se mita kertoo on erheellista.
Huomaa etta tama lehti on aina asunto asioissa yli-positiivinen ja yliampuva, ehka tarkoituksena on luoda kuva etta tilanne on parempi kuin mita se todellisuudessa on.
Mainitaan varainsiirtovero mutta toisaalla kerrotaan kulujen olevan kulut plus verot 3-4%.Ylempana artikkeli kiinteistosijoittajista; epalooginen, hinnat laskee ja nain paranee vuokramarkkinat, jos ei sitten talla tarkoiteta etta vuokratoiminta pelaa hyvin ja tuottaa mika taas ei pida paikkaansa, vuokratilanne kiehuu ylikuumana ja vuokrat ovat laskeneet 20-25% viime vuosien aikana.
Yksi asia on koko maan tilanne ja siita vedettavat johtopaatokset ja toinen taas paikalliset tilanteet.
Koko maan tilannne vaihtelee hyvinkin paljon, mutta tutki omaa kohdettasi ala naapuri Autonomiaa.
Loma-asunnot ovat sitten luku erikseen, Aurinkorannikkoa ei voi verrata muuhun Espanjaan. Normaaleissa vuokra-asunnoissa ollaan 10 vuoden takaisissa vuokrissa.
Espanjassa on talla hetkella yli 3 miljoonaa tyhjaa asuntoa joista epavirallisten tietojen mukaan 818 000 olisi uusia.
Jos haluaa sijoittaa Espanjan kiinteistömarkkinoille, niin kannattee opiskella askelmerkit. Ei ole niin vaikeata. Jos ei osaa tai halua opiskella kieltä,
niin silloin täytyy palkata työntekijä hoitamaan. Sama toisinpäin: jos espanjalaiset sijoittavat Suomen asuntoihin, niin yhtä ihmeelliseltä se heistäkin
kuulostaa.Lehtijuttuja kirjoittavat usein henkilöt, jotka eivät ole oikeasti itse laittaneet eurojansa peliin. Perustuu pitkälti tiedonkeruuseen ja siitä yhteenvetojen
tekemiseen.Kovin montaa sijoittajaa ei kannate ottaa 20 asunnon ostamiseen. Liian monta kapustaa keitossa.
Niitä kerrostalojakin löytyy, mutta ehkä ”väärästä” paikasta. AInkaan itselleni ei ole vielä tarttunut haaviin
kerrostaloa. Sen sijaan useita yksittäisiä asuntoja samasta kerrostalosta.Ritacasanueva kirjoitti:hammastyttaa etta ei halua maksaa mutta;
”Sijoittajat eivät välttämättä halua pikkuasioiden parissa tuhlata aikaansa.”
Jos kyseessa on parin miljoonan sijoitus niin hammastyttaa. Eikos tallaiselle sijoitukselle olisi parasta perustaa firma?
Jep. Perusta firma ja saat lisää byrokratiaa ja paperityötä. No, palvelutoimisto varmaan kiittää…
pauliina kirjoitti:Jos haluaa sijoittaa Espanjan kiinteistömarkkinoille, niin kannattee opiskella askelmerkit. Ei ole niin vaikeata. Jos ei osaa tai halua opiskella kieltä,
niin silloin täytyy palkata työntekijä hoitamaan.Se kyllä sanottiin jo AP:ssa mutta uudestaan: palkkaappa se työntekijä asioitas hoitelemaan ja voit lopettaa termin ”sijoitus” käyttämisen.
Kun on oma ,niin voi tehdä mitä haluaa. Asumistasoa voi parantaa, eikä ole ulosheiton pelkoa.
Meillä on atico Fugessa ja ollaan tehty isoja muutoksia ja remontteja. Ei niihin mitään lupia tarvita.
Rakennettiin sauna ja tehtiin kattoon reikä piipulle, katolle piippu ja tupaan takkaleivinuuni.
Kysyttiin presidentiltä mitä lupia tarvitaan ja vastaus oli, että tee omalles mitä haluat kunhan ei muille koidu mitääm vahinkoa. Näin tekevät muutkin.
Omistusasuminen on halpaa; ainoat kulut ovat yhtiövastike 150,00/kk ja kiinteistövero 160,00/vuodessa.
On se vaan tyhmää maksaa 15 vuoden välein asunnon hinta vuokrina.Hyvät ja huonot puolet. Jos on vuokralla maksaa vuokran ja se siitä. Kulu menee ja se on kerralla nautittu. Toisaalta seuraavana vuonna voi mennä toiseen paikkaan ja alkaa alusta. Opiskella uusi paikka, uudet tutut. Ja vaihtaa taas vuoden jälkeen paikkaa. Tai jos ei vielä olekaan eläkkeellä. Miksi ostaa kun voi kiertää ja tutustua erilaisiin paikkoihin?
Jos on oma voi aina palata tuttuun ja varmaan paikkaan. Naapurit tulleet vuosien varrella tutuiksi, samoin markkinat, nähtävyydet, ravintolat, rannat, vai ovatko? Ainakin voi aina palata omaan asuntoon, jonka voi sisustaa, laittaa tauluja seinille, ilmalämpöpumput, grillin, maun mukaiset portit, omat tavat löytyvät kaapeista jne.
Molemmissa on siis hyviä ja huonoja puolia. Itse halusin aikanaan paikan, joka olisi oma ja voisimme laittaa itsemme näköiseksi. Naapurit ovat vaihtuneet, mutta lämmin tunne kiinteistöä kohtaan eikun kasvaa. Tuli tehtyä ”vahingossa” hyvä valinta. Vai voisiko olla, että vuosien saatossa paikasta on tullut kauttamme osa meitä?
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.