Oman asunnon vuokraus Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Oman asunnon vuokraus Espanjassa

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä HolaSuomesta
  HolaSuomesta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.09.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

   

  Hei, onko kenelläkään, joka on laittanut oman Espanjassa olevan asuntonsa vuokralle, kokemusta kuinka verottajalle tehdään tästä ilmoitus ja maksetaan vero? Arvelen, että monet hoitavat asian notariaattitoimiston kautta, mutta onko kukaan yrittänyt täyttää lomaketta itse?

  Olen ei-residenssi statuksella Espanjassa, koska päätoiminen asumispaikka on Suomi. Asunnon vuokraus olisi satunnaista ja lyhytaikaista. Ilmeisesti tässä tapauksessa täytetään lomake 210, joka toimitetaan kvartaaleittain verottajalle? Ja tämän voi ilmeisesti tehdä suoraan verkossa?

  Kiitos vastauksista.

   

   

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä positiivari
  positiivari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Olen käyttänyt asiointitoimistoa vaikka tuleekin kalliiksi koska vero on maksettava vuosineljänneksittäin. Lomake 210 kyllä mielestäni mahdollistaa maksun suoraan itsekin mutta minun ymmärtääkseni silloin tarvitaan sähköinen allekirjoitus? Käyttämäni asiontitoimistio väittää ettei lomakkeen täyttö onnistu minulta itseltäni koska vaatii oman ohjelmansa mutta suhtaudun siihen tietoon suurella varauksella.

  Asuntotulosta maksan veron itse täyttämällä lomakkeen 210 netissä ja tulostamalla sen allekirjoitusta varten ja maksamalla sitten pankissa. Nyt syyskuussa lomakkeen täyttö Suomesta käsin oli yllättävän hankalaa. Ohjelma ei millään suostunut muuttamaan lomakkeen tietoja PDF -muotoon. Kokeilin useita selain- ja käyttöjärjestelmävaihtoehtojakin monelta koneelta  ja lopulta yhdistelmä Explorer ja Windows 7 suostui tekemään tarvittavan muutoksen ja tallettamaan myös lomakkeeni.

  <span style=”line-height: 1.5em;”>Mielestäni olen joutunut näkemään kohtuuttomasti vaivaa veronmaksun eteen. Yritykseni saada lomakkeen täyttöön apua joltain viranomaiselta ovat vain tuottaneet neuvon käyttää asiointitoimistoja.</span>

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä HolaSuomesta
  HolaSuomesta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.09.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Kiitos Positiivari vastauksesta.

  Olen huomannut ihan saman asia, että veron maksaminen vaatii kohtuuttoman suuria ponnistuksia ja siksi se varmaan suurimmalta osalta jääkin maksamatta. Haluaisin kuitenkin hoitaa asian kuntoon. Ajattelin tilata neuvonta-ajan verotoimistoon ja käydä prosessin heidän kanssaan läpi ja maksaa veron itse omalta koneeltani (arvelen kyllä ettei suju ihan näin helposti miltä kuullostaa). Minusta notariaattikulut ovat myös liian suuret hyötyyn nähden.

  Itsekin olen tuon asuntotuloverokaavakkeen täyttänyt verkossa ja sitten Espanjassa ollessa maksanut sen siellä pankkiin. Ihan samalaiset kokemukset on minullakin lomakkeen tulostumisen kanssa, erroria on tulostunut useammin kuin kerran, mutta sinnikkäästi yritettyäni olen sen aina jotenkin saanut toistaiseksi  tulostettua ja maksettua. Kiitos teknisistä vinkeistä, lomakkeen täyttö on taas viikonlopun ohjelmassa 🙂

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.