Omaisuusvero ?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jukke
  Jukke Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.02.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Moi,

  Olen oleskellut eripituisia jaksoja aurinkorannikolla jo yli 10 v ja muutaman vuoden seuraillut mielenkinnolla sivustoanne. Nyt tuli esille kysymys, johon en ole löytänyt vastausta.

  Viime keväänä suomalaisen paikallislehden verkkosivulla http://www.olekustannus.com/Uutiset.asp?page=27 oli ennakkotietoa, että Espanjan verotusta oltaisiin muuttamassa 1.1.2008 alkaen siten, että ns. kakkosasunnosta poistettaisiin omaisuusvero. En ole siitä sen jälkeen kuullut mitään. Onko jollain tietoa, että lakia olisi muutettu yllämainitulla tavalla ja koskeeko mahdollinen muutos myös ”Ei-residentin” Modelo 214 veroilmoituksessa ilmoitettavaa omaisuusveroa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Moi Jukke,

  Googletin vähän ja löysin seuraavan linkin, joka sanoo englanniksi, että kyllä vaan on tuo vero poistunut, myös ei-residenteiltä:

  http://belegal.com/blog-by-antonio-flores/tag/modelo-214/

  Sivusto näytti muutenkin mielenkiintoiselta ja kattavalta. En tunne tätä Antonio Floresia, mutta yhteystietoina löytyi Lawyers of Spain, jonka tiedän olevan suuri ja englantilaisten paljon käyttämä lakiasiaintoimisto Marbellassa.

  Muokkaan vielä: lueskelin sivustoa, josta tosiaan löytyy paljon tietoa, mutta muista katsoa päivámäärät kirjoituksista. Moni verotusjuttu on muuttunut viime vuosina, joten kaikki ei enää pidä paikkaansa. Tuo modelo 214 kohta oli kuitenkin viime vuoden syyskuulta, joten lienee ajan tasalla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jukke
  Jukke Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.02.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Kiitos Kris informaatiostasi. Tämmöinen tuntuma minullakin oli, mutta ei minkäänlaista kirjotettua sanaa, että asiasta olisi jotain päätetty. Tästä on hyvä lähteä varmistellen liikkeelle.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bochorno
  bochorno Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  .

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Penanen
  Penanen Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.04.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 26

  Onko kellään täysin varmaa tietoa siitä, onko ei-residentin vuosittain täyttämä 214-verolomake ja sen maksaminen poistunut kokonaan vuoden 2008 alusta. Siis, onko niin, että tänä vuonna 2009 ei enää tarvitse ostaa lomaketta, täyttää sitä ja käydä pankissa maksamassa?

  Varma tieto kiinnostaa. Ennakkotietoja, kirjoituksia ja huhuja olen kyllä kuullut.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.