Oma auto mukaan?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Oma auto mukaan?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  timo.turkka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.12.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 0

  Miten on? Millainen hintataso espanjassa on pitää omaa autoa. Tarkoitus olisi lähitulevaisuudessa muuttaa sinnepäin. Omistamme -03 vuosimallin farmarin. Eli sillä saataisiin myös aika hyvin välttämättömiä tavaroita mukaan. Ajatuksena olisi muutto fuengirolaan, ja varmaan jonkin verran tulisi autolla liikuttua ympäristössä. Lapset 2v ja 2kk, joten ihan mukavuus syistä omalla autolla liikuttaisiin.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Näillä sivuilla on kymmeniä kirjoituksia aiheesta. Jos aikaa riittää, niin HAKUUN vaan naputtelemaan eri tavoin aihetta sivuavia ehdotuksia!

  Mutta pistetään tähän vähän alkua.
  Noin 4000km ajoa pienten lasten kanssa! Sanoisinko, että kova suoritus!

  Suomen kilvissä olevaa autoa voitte pitää täällä 6 kk virallisesti. Ja ylikin, kun kontrollia ei juuri ole. Tärkeää on olla mukana ”tarjeta verde”, vihreä kortti, jolla voit osoittaa, että vakuutus on kunnossa!

  Suomalaisesta ajoneuvosta ei ole muuta, kuin ajamiskulut ja polttoainetkin ovat hieman n 5% Suomea halvempia.
  Fuengirolassa on parkkipaikkaongelmia, eli pitäisi löytää asunto, jossa on autohalli!

  Jos aikanaan sitten muutatte auton Esp kilpiin, niin kuluja tulee jonkin verran. Tietysti ensin rekisteröintikulut , tieverot n. 100-130€ riippuen kaarasta. Dieselveroa ei ole. Vakuutukset ovat kattavuudeltaaan Suomea huonommat, mutta hinnat tulevat käytännössä kalliimmaksi. Bonukset kyllä saat, kunhan jollain lapulla voit osoittaa, millä bonuksilla ajoit Suomessa. 70% ei irtoa mistään.

  Siinähän ne tärkeimmät olivatkin lyhyen kaavan mukaan!

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Vähän kommenttia tuohon (tosin tästä on jo täällä puhuttu aika paljon): nykyinen vero on 7% alle 1600 ccm bensa-autosta ja alle 2000 ccm dieselistä – en nyt muista ulkoa niitä uusia veroja. Noiden ylittävistä menee nykypykälien mukaan 12% veroa (viranomaisen hintataulukon mukaan). En nyt jaksa etsiä sitä ketjua. missä ne uudet verot kerrotaan.

  Niin ja siitä tänne ajosta – aika monet varmaankin menevät lautalla Saksaan (vaikkapa Rostockiin) josta matkaa kertyy n. 2900 km. No pitkä se on sekin.. Travemündestä lienee noin 100 km vähgemmän.

  Niin ja se vihreä korttihan ei ole mitenkään pakollinen EU:n sisällä (erittäin suositeltava kylläkin, ja saa ilmaiseksi vakuutusyhtiöltä, elleivät ole sitä automaagisesti lähettäneet).

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Olisi hyvä kertoa se Tarjeta Verden sääntö espanjalaiselle poliisille.

  Eilen juuri suomalainen lähinaapuri kertoi poliisien vaatineen ko korttia. Siinä oltiin jo mopoa menettämässä valtiolle. Viimein If-papereita näytellen ja väittäen vakuutuksen olevan ok, kuljetus varikolle peruttiin, mutta sakko tuli.

  Tietysti, jos valittaa ja hommaa paperit Ifiltä, eli sen kortin, niin sakko peruutetaan.

  Eli. On varsin viisasta pitää ko kortti mukana. Selviää paljon helpommalla!

  Uudet rek verot ovat: Alle 120g/CO2/km = vero 0% .120-160= 4,75%. 160-200= 9,75% ja yli 200g tuprutteleva maksaa veroa 14,75% !

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.