Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Yleistä asumisesta ja elämisestä › Oleskelusta yms.
- Tämä aihe sisältää 32 vastaukset, 15 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 vuotta, 7 kuukautta sitten
Ritacasanueva toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Suunnitelmissa olisi lähteä Suomen talvea ”pakoon” Fuengirolaan. Tarkoitus olisi siis vain lomailla tämä hieman reilu puoli vuotta, joka siellä oltaisiin.
Tiedän, että vapaasti maassa saa oleskella sen 3kk, mutta miten tästä eteenpäin? Rahallisesti pärjäämisemme on taattu talven ajalle. Onko meillä siis mahdollista saada oleskelulupa/NIE-tunnus, jotta saisimme olla Espanjassa pidempään, kuin tämän 3kk ja miten todistamme rahallisen tilanteen paikanpäällä?
Jos rahat ovat tilillä, niin pitääkö olla tilitapahtuma (tai vastaava), josta näkee summan? Entä silloin, jos rahat ovatkin käteisenä?
Asunnon vuokra ko. ajalta olisi tarkoitus maksaa kerralla. Kannattaisiko tästäkin ottaa kuitti mukaan oleskelulupaa hakiessa, vai onko sillä mitään vaikutusta luvan saantiin?Googlea ja tämän forumin hakua olen käyttänyt ahkerasti, mutta jostain syystä en ole vain päässyt asiassa puusta pitemmälle :).
Jos on tarkoitus olla täällä vain turistina käytännössä kukaan ei kysele mitään lupia. Jos tulee omillaan toimeen ei asia kiinnosta ketään. Nie numeroa tarvitsee jos aikoo tehdä jotain virallista paikan päällä. Vaikkapa ostaa auton.
Pankkitilin saa muistaakseni avattua ilman Nietä.
Virallisesti asia menee niin , että 3kk saa olla ilman mitään toimenpiteitä ja seuraaviksi kolmeksi kuukaudeksi pitäisi , huom. pitäisi,hakea lisäaikaa poliisilta. Mun käsityksen mukaan tuhannet täällä talvehtivat suomalaiset jättävät toimenpiteen suorittamatta.
Asia on tietysti omassa harkinnassa.
Jos aiot maksaa vuokran kerralla , oletan että kyseessä on joku hyvin luotettava vuokranantaja johon on muitakin siteitä kuin pelkkä vuokrasuhde.Nie/residencia on hyvä ottaa, ei tule esteitä minkään asian sujumiselle virastoissa. Vapaa liikkuvuus EU:ssa on sallittua, eikä tarvitse todistaa tilitiedoin raha-asioitaan. Vuokrastakin maksaisin vain takuuvuokran ja sitten kuukauden kerrallaan. Jos tulee ongelmia asunnossa tai et muuten viihdy voit vaihtaa menettämättä rahojasi. Asuntoja on kyllä tarjolla. Hyvää talvenpakoa.
NIE -numero on nykyään voimassa vain 3kk, jonka jälkeen residencia on haettava. Jos kuitenkaan et tee täällä mitään ”papereita vaativaa”, niin turististatuksella voi olla huoletta kun ja jos olet EU-kansalainen.
Rahatilannettanne ei kukaan kysele (kun ja jos olette EU:n kansalaisia) sillä EU:ssa on vapaa liikkuvuus!
Henkilöllisyyden todistaminen (vaadittaessa) liikkuessa on espanjassa pakollista ja jos siihen ei pysty, niin sakot ovat aika kovat. On siis aina syytä vähintään pitää suomalaista henkilókorttia tai passia mukana.
Asunto on löydetty luotettavalta taholta (perhetuttavalta), joten tämän vuoksi voin huoletta maksaa vuokran kerralla :).
Oletteko siis sitä mieltä, että pärjäämme vallan mainiosti ilman mitään virallisempia NIE-numeroita tai residenciaa?
Tottakai, jos tarvis vaan vaatii niin jommankumman hankimme, mutta jos siellä tosiaan uskaltaa oleskella tämän yli 3 kk ilman NIE:tä/residenciaa, niin tämäkin sopii vallan mainiosti :).
Alkavatkohan lentokentillä/tullissa kyselemään sen kummempia, jos tarkoitus on ihan vain oleskella paikanpäällä sen puoli vuotta?
Täällä ei kentällä ketään kiinnosta Schengen -alueelta tulevat turistit. Vielä vähemmän paikan päällä.
Toista se on Suomessa , esim. satamissa pyörii kaikennäköistä rajavartijaa, poliisia , tullimiestä ja muuta inspektoria kuin persekärpäsiä.
Ainoa maa euroopassa , missä rajalla on jotain kontrollia.
Tämäkin kontrolli vain oman maan kansalaisille, ettei tulisi liikaa viinaa ja tupakkaa ilman veroja maahan.
Kaikenmaailman romanialaiset ja bulgarialaiset rikolliset sensijaan kulkevat vapaasti.
Ja meinasi unohtua , jokuhan voi yrittää salakuljettaa suomeen auton ilman veroja.santiago kirjoitti:Täällä ei kentällä ketään kiinnosta Schengen -alueelta tulevat turistit. Vielä vähemmän paikan päällä.
Toista se on Suomessa , esim. satamissa pyörii kaikennäköistä rajavartijaa, poliisia , tullimiestä ja muuta inspektoria kuin persekärpäsiä.
Ainoa maa euroopassa , missä rajalla on jotain kontrollia.
Tämäkin kontrolli vain oman maan kansalaisille, ettei tulisi liikaa viinaa ja tupakkaa ilman veroja maahan.
Kaikenmaailman romanialaiset ja bulgarialaiset rikolliset sensijaan kulkevat vapaasti.
Ja meinasi unohtua , jokuhan voi yrittää salakuljettaa suomeen auton ilman veroja.Just niin! Ei espanjassa ketään kiinnosta, jos olet täällä ja tuot mitä tuot kun vain olet EU:n sisältä. Jos et, niin sitten onkin ”konepistoolit selässä”.
Suomalaisena voi huoletta olla ja kukaan ei kysele teiltä yhtään mitään. Paitsi ehkä Guardia Civil jos se epäilee autossa olevia huumeita, varastettua kamaa, laittomia siirtolaisia jne. Jopa siinäkin tapauksessa sen suomalaisen henkkarin näyttäminen toimii (kun vain näyttää varovasti ilman äkkinäisiä liikaliikkeitä varsinkin jos ne on niitä paikallisia ”squad-joukkoja” konepistooleinen 🙂 …ne kyselee yleensä vasta jälkikäteen…!
Yleinen käytäntö on kuitenkin se, että täällä (poiketen suomesta? -en tiedä), poliisi on kaikkien ystävä (paitsi ne rajuimmat commando-kaverit) ja niiden kanssa voi neuvotella. Jos teet jonkun rikkeen, esimerkiksi liikenteessä niin voit sanoa, että ”kylläpä tuo liikennemerkki on typerästi laitettu”, jolloin ne sanoo, että ”no, niinpä on, no menehän nyt siitä, hyvää matkaa vaan…”.
Vastustan pakkoa pitää papereita aina mukana. GGGRRRRR …
Mulla ei ole henkilökorttia, vain passi.
Enkä halua pitää passia koko ajan mukanani.
Syystä, että rosmo voi puhaltaa käsiveskan.Eikä se nyt ole kiva pitää kaulapussiakaan ”kurkkua
kuristamassa” joka päivä.
Sitä paitsi, hellevaatteen alle sitä ei saa edes piiloon.Tietty vois olla ”vyötäröpussi”, mut mitens sit sieltä
sen passin kaivat; ylä- vai alakautta. 😕 😀Juu, juu. Älkää ehdottako, että hankin sen henkilökortin. 😉
Suoratukka kirjoitti:Vastustan pakkoa pitää papereita aina mukana. GGGRRRRR …
>
Mulla ei ole henkilökorttia, vain passi.
Enkä halua pitää passia koko ajan mukanani.
Syystä, että rosmo voi puhaltaa käsiveskan.Juuu… pojat tuossa hieman taisivat liioitella. Ei niitä henkilöpapereita todellakaan tarvitse koko ajan mukanaan kanniskella. Ne vain täytyy olla olemassa jossain saatavilla ja mieluummin samalla paikkakunnalla, että voit sitten tarvittaessa suhteellisen lyhyen ajan sisällä todistaa poliisiviranomaiselle henkilöllisyytesi.
Tietysti, jos olet riittävän babyface, niin diskon ja yökerhon ovelle ne kyllä kannattaa ottaa mukaan. Siellä ne myös helpoiten nyysitään, jos otat tanakasti viinaa. Muita päihteitähän et otakaan, eiks je?
Mahtaakohan sinun kohdallasi muuta sellaista henkkarien tarvetta koskaan tullakaan, jos et hillu missään epämääräisessä seurassa + epämääräisessä paikassa + epämääräiseen aikaan. Itse olen yhden ainoan kerran kaupungilla joutunut poliiseille todistamaan henkilöllisyyteni, mutta silloinkin nuo kaksi viimeistä epämääräisyyttä osuivat kohdalleni ja minua luultiin olosuhteiden perusteella ehkä joksikin toiseksi henkilöksi tai jonkin asteiseksi huumausainekauppiaaksi tjsp.
Henkkarit oli mukana, joten ”haut” (joita ei siis tietty ollut) voitiin heti tarkistaa poliisiradiolla paikan päällä, mutta kyllähän noita papereita oltaisiin lähdetty hakemaankin (ja hyvässä seurassa=), jos eivät olisi mukana olleet. Kohtelu oli välittömästi ystävällistä sen jälkeen, kun selvisi etten ole rofe.
=)Juu, niin mäkin aattelin, että sen henkkarin voi sit hakea,
jos sitä joku kyselee.Babyface on tullu oltua. 😀 Viimeisen kerran papereita
kysyttiin (Hesan) Espan Kappelin ulkoterassilla – päivällä.
Olin silloin 30v.Vaan siitä jo aikaa on, ei ne enää kysele. Yhyyy. 😉
En mä nyt niin Tanakasti tota viinaa tahdo ottaa.
Musta kun on kiva tietää, missä mä oon ja mitä teen. Heh.Muista päihteistä puheen ollen: Kahvia mä kyllä aamulla
vähän juon. 🙂 Vaikkei mun mahani siitä oikein tykkääkkään.Suoratukka kirjoitti:Babyface on tullu oltua. 😀 Viimeisen kerran papereita
kysyttiin (Hesan) Espan Kappelin ulkoterassilla – päivällä.
Olin silloin 30v.
>
Vaan siitä jo aikaa on, ei ne enää kysele. Yhyyy. 😉Hehh… unohdin aivan tosiaan, että onnhan niitä yökerhoja, ja siis discojakin + kaikki casinot, joissa papereita kysytään kaikilta (Jippii!?=) ja jokainen sisääntulija kulkee kameran editse ja/tai alitse.
Epämääräiset ihmiset ilman identiteettiä kun saattavat pukeutua myös tyylikkäästi, joten tietenkään yksinomaan siihen ei voida luottaa. Jos kyllä toki papereitakin väärennetään, mutta ottaapa ravintola sentään jonkinlaisen vastuun.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Hain viime viikolla N.I.E.-numeron pankkitiliä varten. Pankissa selvisi, ettei olisi ollut tarpeellinen.
Kun hain numeron poliisiasemalta, kysyin samalla residenssistä, kun oleskelen täällä vajaan vuoden. Minulle sanottiin, että aika residenssiä varten löytyy vasta tammikuulta, ettei minun kannata sitä hakea. Kun kysyin siitä, että eikös se ole pakko hakea kolmen kuukauden jälkeen, niin herra siellä vain sanoi: ”No joo,mutta kun menee tuon ajan saaminen niin myöhään, niin ei kannata. Paitsi jos tarjotaan työtä, joka kestää pidempään, ja aiot työskennellä täällä”
Eli tämä neuvo poliisilaitokselta saatu. Ei siis huolta residenssistä!
devspain kirjoitti:NIE -numero on nykyään voimassa vain 3kk, jonka jälkeen residencia on haettava. Jos kuitenkaan et tee täällä mitään ”papereita vaativaa”, niin turististatuksella voi olla huoletta kun ja jos olet EU-kansalainen.
Rahatilannettanne ei kukaan kysele (kun ja jos olette EU:n kansalaisia) sillä EU:ssa on vapaa liikkuvuus!
Henkilöllisyyden todistaminen (vaadittaessa) liikkuessa on espanjassa pakollista ja jos siihen ei pysty, niin sakot ovat aika kovat. On siis aina syytä vähintään pitää suomalaista henkilókorttia tai passia mukana.
NIE-numero ei vanhene! Ja recidenssi on oleskelulupa, joka oikeuttaa yli 3 kk:n oleskeluun Espanjassa.Ja tottakai se 3 kk on joustava, koska se koskee Espanjaa eikä Suomea.
Seuraava on lainaus Sisäasian ministeriön ulkomaalaissivuilta.(Ministerio del Interior)
Número de identificación de extranjero
Los extranjeros que, por sus intereses económicos, profesionales o sociales, se relacionen con España, serán dotados, a efectos de identificación, de un número personal, único y exclusivo, de carácter secuencial.
El número personal será el identificador del extranjero, que deberá figurar en todos los documentos que se le expidan o tramiten, así como las diligencias que se estampen en su tarjeta de identidad o pasaporte.
Se admitirán las siguientes solicitudes de asignación de NIE:
Las presentadas en España personalmente por el interesado,
Las que se presenten en las Representaciones Diplomáticas u Oficinas Consulares españolas ubicadas en el país de residencia del solicitante, correspondientes a su demarcación de residencia.Para la asignación del citado número deberán aportar los siguientes documentos:
Impreso-solicitud normalizado.
Pasaporte completo, o documento de identidad, o título de viaje o, en su caso, cédula de inscripción en vigor.
En caso de solicitar NIE en España, documentación acreditativa de que el interesado no se encuentra en España en situación irregular.
Documentación que justifique los motivos de la solicitud.Excepcionalmente, se admitirán las solicitudes presentadas en España por el representante designado por el interesado, acreditando que éste se halla fuera del territorio nacional.
Para las solicitudes presentadas a través de representante:
Copia actualizada y legalizada (inferior a 90 días), de todas las páginas del pasaporte, compulsada en el extranjero por fedatario público.
Acreditación de apoderamiento válido.
Documento que justifique los motivos de la solicitud.Tere
Olisi pieni pyyntö, kun kerran osaat epsanjan kieltä niin voisit kyllä laittaa sellaisen suomennoksen josta ilmenisi pääpiirteissään asiasisältö. Täällä on varmasti paljon lukijoita jotka eivät tuosta ymmärrä mitään, varsinkaan ne jotka vasta suunnittelevat olevansa pitempään epsanjassa.
Tätä Nie -asiaa on puitu täällä tasaisin väliajoin, vuosien ajan. Asia on selitetty hyvin ja yksinkertaisesti varmaan sataan kertaan. Mikä on se pointti ettei annetut vastaukset kelpaa, vaan jokaisen pitää vääntää ja kääntää yksinkertaista asiaa edestakaisin.
Kuka panee peliin espanjankielisiä lainauksia, joista ne jotka eivät muutenkaan asioista tiedä, eivät ymmärrä sanaakaan ja kuka taas haluaa suomennoksen tekstistä joka on jo moneen kertaan asiasisällöltään kerrottu.- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.