Olen muuttamassa Espanjaan, infoa kaivataan..

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Olen muuttamassa Espanjaan, infoa kaivataan..

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  flhx
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 18

  Tervehdys kaikille, nyt on aika ottaa uusi suunta elämässä ja vahvasti näyttäisi siltä että suuntana olis Espanja…Nyt olisikin mukava saada vinkkejä ja vihjeitä.(Valitan että osa suunnitelmistani on vielä tässä vaiheessa ehkä hieman ylimalkaista joten ehkäpä ei aina oikein löydy sopivia vinkkejäkään…)

  Eli ensin alkuun tarkoitus viettää ensi talvi (08-09)Espanjassa vuorotteluvapaalla, sitten toinen talvi perään(09-10), ellei löydy sopivaa työtä jo ensimmäisen talven jälkeen…Asuinpaikaksi tavoitteena etelä, esim.Andalucian rannikkoalue, mutta koko rannikkoalue kiehtoo aina Barcelonaan asti…En myöskään ole hylännyt vaihtoehtoa asumisesta hieman sisempänä, esim.Granadan kohdilla. Olen pienestä pitäen reissannut pitkin eurooppaa kesälomilla, espanjassakin tuli käytyä mutta siitä on jo parikymmentä vuotta…

  Mitähän voisin olettaa olevan asumiskustannusten tuolla Andalucian rannikolla, itselläni ei ainakaan heti ole kriteerinä se että asunnosta pitäisi näkyä ranta ja palmut, sellaisen asunnon ehtii etsiä myöhemminkin… Tarvetta ei ole kuin yhden hlön vuokra-asunnolle, esimerkiksi kelpaa vaikka yhdistetty olohuone/makuuhuone keittokomerolla, mikäli asunnosta löytyy parveke ja oma suihku/wc niin se on aina plussaa…(Ja jos jollakulla on jo tuollaista tarjolla niin kertokaa toki!) Oikeastaan ainoa suurempi kriteeri on se että saan moottoripyöräni tarvittaessa johonkin jemmaan(otan pyöräni mukaan Suomesta, en tarvitse autoa noin etelässä), esim.sisäpiha,autotalli jne.

  Töitäkin sitten jossain vaiheessa tarvitsisi löytää…Koulutus kaupalliselta alalta mutta en ole päivääkään niitä hommia tehnyt…Itsellä kokemusta mm.varaosamyyjänä, teollisuudesta, lähettämötoiminnasta ja nyt viimeiset viisi vuotta logistiikan ja lähettämöprosessien ohjauksen parista. Muuten monitaitoisuutta on, esim.mp ja autojen korjaukset onnistuvat jne. Englanti on hyvä sekä suullinen että kirjallinen, ongelmanahan on se että vielä en puhu sanaakaan espanjaa…Tosin kielipäätä on aina ollut joten tarttunee nopeasti…Mitähän sieltä voisi löytyä, itse olen etsinyt esim.Euresin sivuilta mutta vielä ei ole tärpännyt, esim.teollisuuden parissa voisin toimia mutta mitenkään kovin nirso en töiden suhteen ole.Kriteerinä tietysti se että palkka riittää asumiseen ja elämiseen…Tällä hetkellä suurin este lähtemiselle on oikeastaan se että todella pidän nykyisestä työstäni…Mutta jos en kohta lähde kokeilemaan jotain muuta niin sitten ei tule enää ikinä lähdettyä ja todennäköisesti vanhuksena kiikkustuolissa harmittelee että”miksen kokeillut…”.

  Niin ja olen siis n.35v mies, perheetön ja velaton…Tarinaa tuli tuossa jo melko paljon, toivottavasti edes joku jaksoi lukea loppuun ja toivottavasti olisi vielä antaa vinkkejä ja neuvojakin…Olen kahlaillut jo jonkin verran esim.eures-infoja ja käynyt eures-neuvojan juttusillakin, mutta käytännön kokemuksista olisi mukava kuulla.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  etsia vastauksia tuolta ”ylapalkin” haku osastolta?sielta loytyy paljon tietoa
  taman maan jutuista.
  kayta esim.sanoja:vuokrat,tyota,ym.espanjassa,ja juttuja rupee tulemaan.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tervetuloa joukkoon flhx. Noilla eväillä tulet pärjäämään vallan mainiosti! Ja kun mopot kiinnostavat, niin ehkä jo oletkin tutustunut Orkin moponurkkaan? …kannattanee vilkaista myös Costariders, tallin tai mopon säilytyspaikan ei pitäisi olla millään muotoa mahdotonta. Pistä HD-korjaamo pystyyn?

  Terv FLSTF 😉

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Annan yhden neuvon: LÄHDE NYT !
  Ainahan pääset takaisin, jos et viihdy.
  —————————————————————–

  Sullakin alkaa tota ikää jo olla, että viimeistään nyt olisi lähdettävä,
  kun vielä olet vapaa ja velatonkin. 😉

  Tämä muori ei nuorena lähtenyt, Kun olin saanut Valtion leivistä
  työpaikan. Eihän sieltä voinut pois lähteä. HEH.
  Kapea, mutta pitkä leipä. Jeeees.

  No, nyt tiedämme, että valtion leipä on enää vain kapea. 🙁
  —————————————————————–

  Hiukka se on joskus harmittanut, etten lähtenyt.
  Entiset työkaverit hankkivat mulle työpaikankin Los Angelesista.
  Mutta, niin, kun mulla oli jo se ”varma” työpaikka —
  enkä arvannut silloin, että olisihan sinnekin takaisin päässyt. (Ehkä).

  Espanja ja Saksakin olisi silloin kiinnostanut…

  Nyt sitten olen elämän loppupäässä. Ja nyt miehen ja kissan kanssa
  mietitään ja suunnitellaan sitä Espanjaan muuttoa.
  Vajaa 2 vuotta on vielä miehen oltava töissä.
  Hän löysi meille jo sopivan talonkin. Hihiiii. Esiteshoppailua. 🙂
  ——————————————————————

  Kuten tuossa jo on kerrottukin, Orkista löytyy tietoa vaikka kuinka paljon.
  Pistä ”Poika” tuulemaan, 😉

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  No mina lahdin. Tuli just 30 vuotta tayteen. Tieda sitten kannattiko eli ei. Ainakin matkat ovat pidentyneet . Nytkin katsoin uudesta Nokian karttaohjelmastani etta edellinen ”pysakki” oli 14653 kilometria meren takana…
  Toisaalta hyva nain. Suomeen jaaneena mut olisi jo ”potkittu” elakkeelle. Nyt saan viela lentaa vapaana kuin taivaan lintu. Onhan se upeeta etta saan elaa elamaani edelleen molemmat jalat tukevasti ilmassa. Ei myoskaan Espanjassa ole ollut uutena kotimaana mitaan vikaa. Ensi viikolla kotona venetta pesemassa!

  LINKKI

  flhx
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 18

  Toiminnan miehenä en jaksanut tätä asiaa kovin kauaa ihmetellä ja mietiskellä, joten varasin siis tänään itselleni asunnon ajalle 1.10.08 – 31.3.09, suuntana Torrevieja. Nyt tulossa vain lomailemaan, mutta en pistäisi pahakseni vaikka löytyisi töitäkin, voisihan sitä ehkä jäädä pidemmäksikin aikaa jos satun viihtymään alueella.

  Nyt sitten odotellaan että pomo palailee lomilta niin pääsen varmistamaan jo alustavasti sopimani vuorotteluvapaan ajankohdan. Paljon vielä asioita joita täytyy selvittää, mutta olen jo aikaisemminkin elämässäni todennut että asioilla on tapana jotenkin aina hoitua, turha etukäteen ihmettely ja asioiden varmistelu yleensä johtaa siihen että mitään ei tapahdu kun haaskataan aika vain ihmettelyyn eikä toimita.

  Joten jos ei mitään mullistavaa tapahdu niin Espanja saa yhden moottoripyöräilijän lisää ensi talveksi…

  Edit: terve Kari, onko sielläpäin kalustoa paljonkin? En nyt tarkoita että olisin huoltoa vielä perustamassa, mutta ajokavereita varmaan löytyy talvella? En ehkä välttämättä ole innostunut yrityksen perustamisesta, mutta ikinä ei saa sanoa ei…

  LINKKI

  Elämästä utelias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Hyvä se on lähteä kun vielä asiat mallillaan. Nautihan vuorotteluvapaasta myös 😉

  LINKKI

  flhx
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 18

  Tehdàànpà pieni pàivitys… Saavuin 1.10.08 Torreviejaan, nyt tàtà kirjoittaessani 15.10 siis olen jo nauttinut pari viikkoa auringonpaisteesta(no, okei, yhden pàivàn satoi ja kaksi oli pilvistà…)ja LÀMMÒSTÀ!!! Tuntuu tuo 25-30c mukavalta kun voi ajaa rantabulevardia T-paita pààllà ja kaverit Suomesta làhettelee txtviestejà kertoen 5-10c làmpòtiloista ja auton lasien raappaamisesta aamuisin…

  Starttasin matkani tànne etelààn 17.9., tulin laivalla Saksaan josta hiljalleen ajelin kahden viikon aikana tànne uuteen kotiini Torreviejaan. Vietin mahdollisimman paljon aikaa Saksassa(ehdoton suosikkimaani Euroopassa), sààtilanne kuitenkin pakotti hieman liian aikaisin siirtymààn Ranskaan(ehdottomasti EI suosikkimaani…pitkà tarina…).Tiputtelin hiljakseen etelàà kohti, vaikea kuvailla fiilistà kun saavuin pieneen kaupunkiin Etelà-Ranskassa ja parkkeerasin pyòràn rantakadulle katsoakseni ensimmàista kertaa Vàlimerta….(ensimmàistà kertaa mp:llà, muuten Vàlimeri on nàhtykin jo toistakymmentà kertaa)Melkein 25c làmpòà, aurinkoa, sinisenà kimalteleva meri…Alkuasukkaat katsoivat hieman ihmeissààn kun Suomipoika painaa nahkatakki kàdessààn nahkaiset ajohaalarit pààllà(eivàt yksinkertaisesti mahtuneet minnekààn pyòràn pààllà…)làhimpààn rantabaariin palkitsemaan itsensà oluella…Muu asiakaskunta oli pukeutunut T-paitoihin ja shortseihin, jostain syystà hieman erotuin joukosta.

  Ranska meni perinteiseen tyyliin: làmmintà, omahyvàisià ja pòyhkeità ihmisià, lievà ruokamyrkytys ja ensimmàiset tietullit.

  Espanjaan saavuttuani vietin muutaman pàivàn ajaakseni Torreviejaan. Rantaa pitkin alaspàin, mm. Benidormissa tuli yòvyttyà. Hintataso selvàsti alhaisempaa hotelleissa kuin Ranskan puolella, mm. erààssà rantakaupungissa tuli yòvyttyà 2-3:n tàhden siistissà hotellissa làhellà rantaa, 32e/yò.

  Mainittakoon viela ettà tietulleihin kyllàstyneenà(melkoista voimistelua mp:n kanssa, kuitti pitàà saada jonnekin jemmaan,sitten pitàà maksaessa kaivaa lompakko ajopuvun kàtkòistà jne.Lisàksi ajokaistojen keskustat tullikoppien kohdalla ovat yleensà mukavasti òljyn peitossa, hilpeàtà pitàà 400kiloa moottoripyòràà+matkatavaroiden paino pystyssà kun toinen maihari alkaa lipsua òljylàikastà…Ja odotan”mielenkiinnolla” minkàlainen show tulee kun sadekelillà ajelee noille kopeille, lompakko jne kun ovat silloin pakostakin sadehaalarien alla…)pistin jossain vaiheessa GPS:n(ehdoton laite euroopassa) asetuksiin”vàltà tietulleja” nàin sitten muutaman mutkan kautta lòysinkin itseni ajamasta Valencian keskustan làpi, làmpòà 25c, tàydet nahkavarusteet ja alla ilmajààhdytteinen moottori…Voin sanoa ettà oli làmmin, sekà minulla ettà moottorilla…

  Saavuin Torreviejaan siis 1.10., aurinko paistoi, ajelin mukavaa pikkutietà kohti kaupunkia ja GPS opasti asunnolle. Soitto Sepolle (Elsamar.com, suosittelen!!)ja hetken kuluttua oli asunnon avain kourassa. Fiilis hieno, kamat pyòràn pààltà ja tutustumaan kaupunkiin.Illalla punaviinià maistellen omalla parvekkeella saattoi todeta ettà reissu on ollut jo nyt uskomattoman hieno, mitàhàn seuraava puoli vuotta tuo tullessaan…

  Muille jotka vielà miettivàt ”uskaltaisiko làhteà talveksi etelààn ja jàttàà koti-Suomen”: ÀLÀ MIETI, LÀHDE!!! Ei tarvitse sitten vanhainkodissa harmitella ettà miksi en silloin…

  Luin jostain kirjasta, lehdestà tms. hyvàn moton: Live before you die, elà ennenkuin kuolet. Itse yritàn elàà tuon mukaan, se tarkoittaa sità ettà kotona ei maata, maailmaa pitàà nàhdà ja kokemuksia hankkia.

  Seuraavaksi yritàn opiskella Espanjaa, katsotaan mità puolessa vuodessa oppii!

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kiva stoori flhx, thanks! Jotenkin vaikuttaa tutulta tuollaiset moporeissut! 😉

  Tervetuloa Espanjaan ja kun Aurinkorannikolla piipahdat, niin tervetuloa mukaan myös viikonlopun ajoreissuille!

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Kiva stoori minustakin. Hauska lukea, mutta please, vaihda tuo pyssyllä ampuva kaveri pois. Suomessa on niin paljon ikävää sattunut ja ei kai tuo anna kuvaa sinusta ?

  LINKKI

  flhx
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 18

  Terve Pauliina, sain jo asiasta Orkin pààpiiskurilta terveisià, poistin kuvan. En halua ketààn provosoida enkà ketààn loukata, mutta eikò ala jo làhennellà joukkohysteriaa jos kaikki aseiden kuvatkin pitàà poistaa…Tapahtumat Suomessa olivat todella valitettavia, mutta tarkoittaako se ettà seuraavaksi pitàà suomen kielestà jo poistaa ”ase”-sanakin…Jotain muita keinoja tarvitaan siihen ettà nuo Pohjanmaan ja Jokelan kaltaiset tapahtumat eivàt enàà toistu.

  Ei, tuo kuva ei antanut kuvaa minusta, muuten kuin ettà se on elokuvasta ”Arpinaama-Scarface”, jota pidàn yhtenà parhaista leffoista joita olen nàhnyt. Kyllà, elokuva on melko vàkivaltainen, MUTTA mielestàni ko.leffassa annetaan selkeà viesti: joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu. Pahat pojat saavat palkkansa.

  (Orkin adminille: jos pidàt vastaustani asiattomana niin poista se, en halua tàstà mitààn Hesarin nettisivujen kaltaista kinastelua siità ettà pitààkò kaikki kieltàà vai vain sellaiset asiat joita ei ole erikseen sallittu…)

  MUTTA palataan valoisimpiin asioihin, eikòs niin…(joista heti ekana pikku kevennyksenà ettà nyt tuo avatar sentààn vastaa minua, horoskooppimerkkihàn se siinà…) Aurinko paistaa edelleen, làmpòà piisaa ja rantabulevardia ajellaan edelleen T-paita pààllà. Kari: tarkoitus olisi jossain vaiheessa poiketa etelàmmàssàkin, haluan kàydà katsomassa Gibraltarin. Aikataulusta ei tosin vielà ole tietoa, todnàk parin viikon sisààn.

  Ja tuo matkastoori oli melko lyhyt versio, kyllàhàn tuossa kahden viikon aikana ehtii kokea yhtà ja toista…Mm. tolkuttomat selkàkivut erààssà saksalaisessa kaupungissa jotka pakottivat viettàmààn yhden ylimààràisen pàivàn paikallisessa Ibis-hotellissa ja hakeutumaan paikalliseen sairaalaan lààkàriin. Jo sàngystà ylòsnousemiseen meni valehtelematta puoli tuntia aikaa ja n.kolme yritystà ennenkuin selkà kesti ylhààllà olon. Sitten seurasi vielà voimistelu ettà sai vaatteet pààlle…Hassunnàkòisesti kòpòtellen korttelin pààhàn sairaalaan(jo pelkkà jalkakàytàvàltà alemmas suojatielle astuminen meinasi viedà tajun, kipu oli melkoinen…).Sairaalassa puhuivat hyvin Lontoota, làhistòllà kun oli useampikin Jenkkien ja Brittien tukikohta. Samalla tuli todettua kàtevàksi Suomen Eurooppalainen sairausvakuutuskortti, kukahan senkin on suunnittellut, KAIKKI tekstit vain Suomeksi??? Hetken aikaa ihmettelyà mutta saivat tiedot kansioihin ja itse pààsin hetken odoteltuani lààkàriin ja ròntgeniin. Mitààn vakavaa ei lòytynyt, sain muutaman tymàkàn pillerin, pàivàn ja yòn levàttyàni sain jo kammettua pyòràn pystyyn ja pààsin tien pààlle. Muutama hiukan tiukka tilanne vielà tuli kun olin ajanut pidemmàn siivun ja piti pysàhtyà liikennevaloihin. Heti kun nostin jalkoja astinlaudoilta iski viiltàvà kipu selkààn..Paikat sen verran jàykkànà ettà tuo asennon muutos teki melko kipeàà. Ei auttanut muu kuin irvistellà ja kiroilla, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin saada pikaisesti jalat maahan(ei tuntea kipua ja pitàà jalat astinlaudoilla kaataen 400kiloisen moottoripyòràn kyljelleen maahan EI ole vaihtoehto…).

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.