Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Kokemuspankki › Nyt käyttikset vaihtoon
- Tämä aihe sisältää 46 vastaukset, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 14 vuotta, 4 kuukautta sitten
Schooner101 toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
No niin, kerrottakoon tämä iloinen uutinen nyt Orkin käyttäjäkunnallekin.
Microsoftin virallinen tuki Windows XP kayttöjärjestelmälle on nyt sitten tänään 14 päivä tullut tiensä päähän ja sille samoin kuin MS Office XP/2003 versioille ei anneta enää tukea muuten kuin erillisellä maksullisella sopimuksella.
Ainoastaan kriittiset tietoturvapäivitykset jatkuvat ennallaan.-RIP-.
Nyt on siis hyvä aika vaihtaa käyttöjärjestelmä sekä toimistosovellukset parempaan sillä Vistaan ei kannata enää siirtyä ja huhujen vallassa pyörivästä Windows 7:sta tiedämme sen verran, että päivitys onnistuu vain XP:n erillislisenssillä, eli OEM-lisenssiversio ei käy. Paketista ostettuna homma maksaa taas aivan liikaa.
Luulenpa että moni jättää ”seiskaan” siirtymisen siiheksi kunnes se pakkomyydään uuden koneen mukana..Tiedämme myös sen, että MS Office 2007 oli susi jo syntyessään ja avoimuuteen viittaavan arkkitehtuurin osaltakin kaikki oli vain huijausta -standardiin siirtymisestä ei ollut tietoakaan, juuri kuten Microsoftilta vain voi odottaa.
Tutkimuksen mukaan suuri osa yrityksistä katselee nyt mahdollisuuksia siirtyä toisiin järjestelmiin ja tämähän on enemmän kuin tervetullutta: Joka toinen yritys pohtii Windowsista luopumista
Nyt on siis paras mahdollinen aika siirtyä avoimiin ja jopa ilmaisiin ratkaisuihin.
Hyvänä lähtölaukauksena kannattaa tutustua esimerkiksi meidän sivuilla annettuihin ehdotuksiin eri vaihtoehdoista kaupallisille ohjelmistoille ja sen lisäksi suosittelemme tietysti tutustumista uuden suomalaisen Valo-CD:n tarjontaan.
IT Development Spain suosittelee
Valo-CDLinuxiin siirtyville ja siitä kiinnostuneiden kanssa voimme tarvittaessa pitää aiheeseen liittyvän illan täällä Fuengirolassa. Jos halukkaita löytyy tarpeeksi, niin olemme valmiita vetämään aiheesta pienen tietopaketin?
Tässä yks tyytyväinen linux:in käyttäjä. Vista oli vajaa kaks vuotta tällä koneella ja ongelmia tuli…
Nyt n. kuukausi ubuntua käyttäneenä, suosittelen. Todella mukava käyttää.”Tiedämme myös sen, että MS Office 2007 oli susi jo syntyessään…” no huh huh!
Kolmanneksi en lähtisi oman alan toimijoiden noin törkeään mustaamaalaamiseen! Eikös riitä, että kehuu itteään? Jos pitää omaa asiaansa edistääkseen muita potkia, niin olet syvällä!
arkteko kirjoitti:”Tiedämme myös sen, että MS Office 2007 oli susi jo syntyessään…” no huh huh!
Kolmanneksi en lähtisi oman alan toimijoiden noin törkeään mustaamaalaamiseen! Eikös riitä, että kehuu itteään? Jos pitää omaa asiaansa edistääkseen muita potkia, niin olet syvällä!
Tässä pari esimerkkiä asiakkaiden taholta tulleista ongelmista Officen kanssa, joihin mekin törmäämme lähes päivittäin:
1) Ohjelman tuottama XML-pohjainen ”avoin” tiedostomalli ei tarjoa mahdollisuutta avoimen standardin XML-dokumenttimallille. Microsoft katsoi välttämättömäksi kiusata ihmisiä sillä, että dokumentteja ei voi edes tallentaa esimerkiksi OpenOffice-muodossa.
2) Koska tallennusmuoto on uusi, on menetetty yhteensopivuus vanhemman MS Office-paketin kanssa ja koska Microsoft ei vaivautunut tekemään päivitystä vanhempiin versioihin jotta niissä olisi edes dokumentin avaamisen tuki uudemman version tuottamalle formaatille. Tämän ongelman ovat saaneet karvaasti kokea tuhannet Office-käyttäjät, jotka ovat tuskastuneet siihen että tiedosto ei aukea oikein.
3) Käyttäjiä on törkeästi huijattu siirtymään uuteen Officeen esiasentamalla koneisiin 60-päivän ajan toimiva kokeiluversio. Tällainen toimintatapa on vähintäänkin epäilyttävää markkinointia ja on aiheutanut tuhansille käyttäjille ongelmia kun he ovat luulleet koneessa olevan Officen kuuluvan OEM lisenssiin mukaan.
Otetaanpa sitten pari esimerkkiä miksi vaikkapa OpenOffice on parempi:
1) Se on ilmainen ja myös eri kielten kielipaketit sekä oikolukuohjelmat ovat ilmaisia
2) Se toimii kaikissa käyttöjärjestelmissä (Windows, MAC, Linux) ja ohjelman tuottamat dokumentit ovat siirrettävissä eri järjestelmien välillä
3) Sillä voi tuottaa PDF-muotoisia dokumentteja suoraan ilman 3-osapuolen ohjelmistoja
4) OpenOffice sisältää samassa paketissa enemmän ohjelmistoja. Esimerkiksi projektinhallinta ja kaavioiden piirto-ohjelma kuuluu pakettiin verrattuna siihen, että MS Officessa nekin on ostettava erikseen
Huomautan tässä yhteydessä, että OpenOffice ei kuulu IT Development Spain:n tuoteperheeseen ja sen ollessa ilmainen, me emme tee rahaa kehuessamme ko. tuotetta. OpenOfficella ei ole mitään kytköstä IT Development Spain:n kanssa -ei myöskään Microsoft Officella. Mainitut mielipiteet ovat syntyneet kokemuksen kautta ja asiakkailta tulleen palautteen tukemina. Meille on aivan yhdentekevää jos ”arteko” haluaa pysytellä suljettujen järjestelmien parissa ja vielä maksaa niistä. Valitetavasti vain maailmalla liikkuu melko monta piraattiversiota myös MS:n Office 2007-tuoteperheestä ja juuri tämän vuoksi haluamme kannustaa ihmisiä siirtymään tuotteeseen, joka on laillisesti ilmainen.
Itseltäkin ääni Ubuntulle+OpenOfficelle+Firefoxille, mutta mutta..
OpenOfficen käyttämä ODF standardisoitiin ISO’n toimesta 2006, eli myöhemmin kuin mitä MS on käyttänyt XML-pohjaisia ratkaisuja. Joten perinteinen muna vai kana ongelma.. Ja onhan tuo MS Officen käyttämä Open XML standardisoitu, mutta ei jenkkiläisen ISO’n vaan Eurooppalaisen ECMA’n toimesta, ja on avoin mikäli noudatetaan ko. standardin määrityksiä.
Yhteensopivuusongelmat vanhempien versioiden kanssa ovat aivan normaaleja _kaikille_ ohjelmille. Eli mikäli yhteensopivuus säilyitettäisiin, ei uusia ominaisuuksia voisi käyttää eikä kehittää. Ja ainakin omat kokemukset MS Office vs OpenOffice tiedostomuotojen yhteensopivuuksista ovat olleet aika kehnoja, yhtälailla OpenOfficeen avattu microsoftin dokumentit on joutunut uudelleen muokkaamaan, että muotoilut ja kuvat ovat olleen oikeilla paikoillaan. Toisinpäin ei ole oikein kunnon käyttökokemusta. MS Officen kesken tämä ei ole niinkään ongelma, koska MS Office 2007 on täysin Open XML’lää käyttävä, ja vanhempiin Office versioihin (office 2000, XP ja 2003) on saatavana ilmainen ’Microsoft Office Compatibility Pack’. Ja tuota vanhempia versioita käyttävät pärjäisivätkin sitten jo mainiosti pelkällä WordPadilla ja RTF-dokumenteilla (Rich Text Format, mikä sekin oli aikoinaan Microsoftin kehittämä)..
Oma mielipiteeni on, että mieluummin ilmaisia kuin laittomia versioita! OpenOfficella pystyy tekemään (varmastikin) kaikki samat asiat kuin Microsoftin maksullisella tuotteella. Ja samaten käyttöjärjestelmän tehtävä ei ole olla hieno ja raflaava, vaan ainoastaan mahdollistaa vakaa alusta käytetyille ohjelmistoille.
Mitä noihin galluppeihin firmojen suunnitelmista vaihtaa käyttöjärjestelmää tulee, niin itse jätän ne suosiolla omaan arvoonsa. Mikäli asiaa kysytään pienen tai PK firman talouspäälliköltä, joka näkee lisenssimaksuihin menevät kulut, niin varmasti olisivat kiinnostuneita halvemmista vaihtoehdoista. Ja ehkä pienellä, oman IT tuen omistavalla, firmalle OpenSource-tuotteiden käyttö olisikin mahdollista, mutta karrikoidusti voisi sanoa, että IT tuen kustannukset ovat kääntäinverrannollisia ohjelmistojen lisenssimaksuihin. Ja kaikkien kallein vaihtoehtohan on, että kuitenkin jouduttaisiin säilyttämään ne muutama Windows-työasema, koska palkkahallinnon softa tms. ei käänny Linuxin päälle..
Mutta jotta tuotaisiin jotain lisäarvoa tähän keskusteluun, niin yhtenä todella suurena etuna pitäisin Linux-versioissa niiden toimivuutta vanhemmankin raudan päällä. Itse olen asennellut tutuille/sukulaisille netti-pc’itä, jotka pyörivät yli 5 vuotta vanhoissa kannettavissa ilman isompia ongelmia. Ubuntun on asentunut ilman ongelmia useimmissa tapauksissa, ja firefox vaatii pientä viilausta, että kaikki videot yms. näkyvät oikein. Mutta kunhan kerran nuo on saanut kuntoon, niin ei ole ollut ongelmia. Myöskin kaikki muutkin loput tarpeelliset ohjelmat, kuten Anti-Virus ja web-selaimet, löytyvät ilmaisversioina, ja ovat samalla lailla tarpeeksi päteviä kotikäyttöön.
Ja sen verran vielä, että itse olen henkeen ja vereen Linux-miehiä, opiskelinhan señor Torvalds’in kanssa samaan aikaan Hgin Yliopistossa Tietojenkäsittelyopin laitoksella (vai mikä se olikaan nimeltään, sumeiden opiskelija-aikojen muistot ovat vielä sumeampia).. aikoinani..
Tomas kirjoitti:Itseltäkin ääni Ubuntulle+OpenOfficelle+Firefoxille, mutta mutta..
OpenOfficen käyttämä ODF standardisoitiin ISO’n toimesta 2006, eli myöhemmin kuin mitä MS on käyttänyt XML-pohjaisia ratkaisuja. Joten perinteinen muna vai kana ongelma.. Ja onhan tuo MS Officen käyttämä Open XML standardisoitu, mutta ei jenkkiläisen ISO’n vaan Eurooppalaisen ECMA’n toimesta, ja on avoin mikäli noudatetaan ko. standardin määrityksiä.
Niin, sääli, että standardointijärjestöjen toimiaKAAN ei ole standardoitu!
Mitä tulee siihen, että se standardoitiin myöhemmin, johtuu ”suurien pelaajien” nihkeydestä avoimia arkkitehtuureja kohtaan. OpenOfficen menetelmä on ollut markkinoilla huomattavasti kauemmin ja toisaalta voidaanhan sanoa, että eihän esimerkiksi TCP/IP:kään ole standardi, ISO OSI sen sijaan on ja tietty TCP ja IP osaltaan toteuttaa osan ko. kommunikaatiopinon standardista…
Tomas kirjoitti:Yhteensopivuusongelmat vanhempien versioiden kanssa ovat aivan normaaleja _kaikille_ ohjelmille. Eli mikäli yhteensopivuus säilyitettäisiin, ei uusia ominaisuuksia voisi käyttää eikä kehittää. Ja ainakin omat kokemukset MS Office vs OpenOffice tiedostomuotojen yhteensopivuuksista ovat olleet aika kehnoja, yhtälailla OpenOfficeen avattu microsoftin dokumentit on joutunut uudelleen muokkaamaan, että muotoilut ja kuvat ovat olleen oikeilla paikoillaan. Toisinpäin ei ole oikein kunnon käyttökokemusta.
Niin, eipä voikaan olla toisinpäin kokemusta, kun M$ ei ole vaivautunut tekemään softaansa tuota filtteriä.
Tomas kirjoitti:Oma mielipiteeni on, että mieluummin ilmaisia kuin laittomia versioita! OpenOfficella pystyy tekemään (varmastikin) kaikki samat asiat kuin Microsoftin maksullisella tuotteella. Ja samaten käyttöjärjestelmän tehtävä ei ole olla hieno ja raflaava, vaan ainoastaan mahdollistaa vakaa alusta käytetyille ohjelmistoille.
Juuri näin. Tässä on se asian ydin. Linux on itseasiassa melko tylsä käyttöjärjestelmä sillä se ”vain toimii” eikä tee mitään muuta ihmeellistä sen lisäksi.
Tomas kirjoitti:Mitä noihin galluppeihin firmojen suunnitelmista vaihtaa käyttöjärjestelmää tulee, niin itse jätän ne suosiolla omaan arvoonsa. Mikäli asiaa kysytään pienen tai PK firman talouspäälliköltä, joka näkee lisenssimaksuihin menevät kulut, niin varmasti olisivat kiinnostuneita halvemmista vaihtoehdoista. Ja ehkä pienellä, oman IT tuen omistavalla, firmalle OpenSource-tuotteiden käyttö olisikin mahdollista, mutta karrikoidusti voisi sanoa, että IT tuen kustannukset ovat kääntäinverrannollisia ohjelmistojen lisenssimaksuihin. Ja kaikkien kallein vaihtoehtohan on, että kuitenkin jouduttaisiin säilyttämään ne muutama Windows-työasema, koska palkkahallinnon softa tms. ei käänny Linuxin päälle..
Gallupit ovat ainoa asia jonka nojaan voi jotain mutu-tuntumaa perustaa. Mitenkäs muuten voisi sanoa mihin suuntaan ollaan menossa?
Me Devspainissä olemme olleet Linux alustalla 100% useita vuosia ja ongelmia ei ole juurikaan tullut eteen.
Mikäli ”palkkahallinnon softa” ei uppoa avoimille järjestelmille on vika aikoinaan tehdyissä IT-päätöksissä. Juuri niissä mistä nyt varoitan ihmisisä. Älkää menkö ”naimisiin” yhden suljetun ympäristön tuoteiden kanssa sillä jatkossa sen kustannukset ovat arvaamattomat. Avoin arkkitehtuuri sallii teille takaportin myös jatkossa.
Tomas kirjoitti:Mutta jotta tuotaisiin jotain lisäarvoa tähän keskusteluun, niin yhtenä todella suurena etuna pitäisin Linux-versioissa niiden toimivuutta vanhemmankin raudan päällä. Itse olen asennellut tutuille/sukulaisille netti-pc’itä, jotka pyörivät yli 5 vuotta vanhoissa kannettavissa ilman isompia ongelmia. Ubuntun on asentunut ilman ongelmia useimmissa tapauksissa, ja firefox vaatii pientä viilausta, että kaikki videot yms. näkyvät oikein. Mutta kunhan kerran nuo on saanut kuntoon, niin ei ole ollut ongelmia. Myöskin kaikki muutkin loput tarpeelliset ohjelmat, kuten Anti-Virus ja web-selaimet, löytyvät ilmaisversioina, ja ovat samalla lailla tarpeeksi päteviä kotikäyttöön.
Niinpä. Tässä on hyvä pointti jälleen. Kuinkahan monta kertaa minäkin olen asentanut tuliteränuuteen koneeseen lisää keskusmuistia vain sen vuoksi että siinä sattuu olemaan se pakkomyyty Vista, jolle ei riitä mikään. Toivon todella, että Windows 7 ratkaisee edes tämän resurssiongelman.
Omat kokemukseni Ubuntusta ovat ne, että ainakaan viimeisin asennus ei aiheuttanut mitään erillistoimenpiteitä. Videot jne toimivat ”lennosta”. Itse tosin suosin ohjelmistokehitystyössä Fedora-jakelua.
Itse Linuxin toimintamalliin kuuluu se, että määrätyt asiat on helpompi säätää kohdalleen konfiguraatiotiedostoja muokkaamalla, joka voi olla joillekin vaikeaa, mutta toisaalta se palkitaan edellämainitulla ”se vaan toimii” maininnalla. Kun kaikki on laitettu kuntoon, niin mikään ei ajan myötä hidastu tai ala sekoilemaan.
Tomas kirjoitti:Ja sen verran vielä, että itse olen henkeen ja vereen Linux-miehiä, opiskelinhan señor Torvalds’in kanssa samaan aikaan Hgin Yliopistossa Tietojenkäsittelyopin laitoksella (vai mikä se olikaan nimeltään, sumeiden opiskelija-aikojen muistot ovat vielä sumeampia).. aikoinani..
Nyt on vain sumeaa logiikkaa 🙂 ,ei enää opiskelija-aikaa.
Monta kertaa on tehnyt mieli heittää jokunen sana tähän devspainin ylenmääräiseen hehkutukseen, mutta kun tiedän että tämä on vähän kuin uskonto. Eli sotia syntyy, niin olen malttanut mieleni.
Voisit kuitenkin miettiä että lukijoina on ihmisiä jotka eivät välttämättä ymmärrä että ei voi eikä kannta uskoa ”asiantuntijoita” sokeasti. Siis tarkoitan myös ettei meikäläinenkään (asiantuntijana) ole ihan aina oikeassa 😉
En ala enempää tappelemaan enkä perustelemaan. Mutta itselläni ei ole kertaakaan 30 v alan ammattilaisena tullut ”oikeassa” työelämässä vastaan että asiakas olisi koneellensa Linuxin halunnut tai hänellä olisi se ollut. Kyllä se vaan on Windows ja office normaali työelämässä vielä, ja uskoisin että jatkossakin.
Muutaman kerran olen yrittänyt omiin koneisiini asentaa Linuxin ja aina se on tökännyt johonkin osittaiseen toimimattomuuteen. Viimeksi muutama kuukausi sitten uusi Ubuntu kannettavaan koneeseen – muuten toimi hienosti mutta langaton verkko ei. No, keskustelupalstoilta sitten löytyi tieto että ei se toimikkaan suojatussa verkossa – ota suojaus pois päältä. Hmmm… otin sitten Ubuntun ”pois päältä”.
Minikoneitten toimitukset jenkeissä lopetettiin Linuxilla koska asiakkaat palauttivat niitä liian paljon kauppaan takaisin – nyt koneet toimitetaan vain Windowsilla – kertonee jotain(?)
Eli palstalaiset – luokaa omat mielipiteenne järkevästi ja vertailemalla ja kuuntelemalla monelta taholta. Toisille sopii Linux, toisille MAC ja useimmille Windows – näin se vain on.
okebo kirjoitti:Monta kertaa on tehnyt mieli heittää jokunen sana tähän devspainin ylenmääräiseen hehkutukseen, mutta kun tiedän että tämä on vähän kuin uskonto. Eli sotia syntyy, niin olen malttanut mieleni.
🙂 Käännytystyö on kautta historian ollut tällaista…
okebo kirjoitti:Voisit kuitenkin miettiä että lukijoina on ihmisiä jotka eivät välttämättä ymmärrä että ei voi eikä kannta uskoa ”asiantuntijoita” sokeasti. Siis tarkoitan myös ettei meikäläinenkään (asiantuntijana) ole ihan aina oikeassa 😉
En väitä olevani aina oikeassa, mutta väitän, että Linuxiin kannataa tutustua.
okebo kirjoitti:En ala enempää tappelemaan enkä perustelemaan. Mutta itselläni ei ole kertaakaan 30 v alan ammattilaisena tullut ”oikeassa” työelämässä vastaan että asiakas olisi koneellensa Linuxin halunnut tai hänellä olisi se ollut. Kyllä se vaan on Windows ja office normaali työelämässä vielä, ja uskoisin että jatkossakin.
Toimistokäytössä monilla yrityksillä asia on näin -valitettavasti. Tästähän minä koko ajan puhun. Siirtykää parempaan! Minulla Linuxeja tulee vastaan koko ajan kun ”oikeassa” työelämässä pelaan ohjelmistokehityksen ja palvelinten kanssa. Noin 85% palvelimista mutu-tuntumalla.
Työelämästä tunnen ”vielä enemmän” niitä, jotka vaihtavat Officesta pois ja siirtyvät avoimeen tai sitten pilveen!okebo kirjoitti:Muutaman kerran olen yrittänyt omiin koneisiini asentaa Linuxin ja aina se on tökännyt johonkin osittaiseen toimimattomuuteen. Viimeksi muutama kuukausi sitten uusi Ubuntu kannettavaan koneeseen – muuten toimi hienosti mutta langaton verkko ei. No, keskustelupalstoilta sitten löytyi tieto että ei se toimikkaan suojatussa verkossa – ota suojaus pois päältä. Hmmm… otin sitten Ubuntun ”pois päältä”.
Asensit varmasti varsin oudon version tai sitten hyvin outoon koneeseen.
Minä en ole vuosiin törmannyt koneeseen, jossa langaton suojauksineen ei olisi pelannut.Ubuntussa sekä Fedorassa jne. langaton sekä myös 3G-mokkula toimii lennosta ilman mitään erikoisia asennuksia toisin kuten Windowsissa tarvittava mokkulan ”CD-huijaus” tai WLAN-kortin erillinen asennus. Linuxissa Network Applet huolehtii kaikista verkoista samalla palikalla -mukaanlukien VPN yhteydet.
Malliksi kerrottakoon, että nakkasin juuri Fedoraan kiinni Nokian 5800 XpressMusic luurin (siis sen uutukaisen kosketusnäyttö-nokialaisen) ja sekin kilahti HDSPA:lla nettiin yoigon kautta tekemättä mitään erityistä. Klikkasin Network Appletissa sanaa ”Yoigo”. Eikä tarvita mitään PC-suitea tai muuta väliin!
okebo kirjoitti:Minikoneitten toimitukset jenkeissä lopetettiin Linuxilla koska asiakkaat palauttivat niitä liian paljon kauppaan takaisin – nyt koneet toimitetaan vain Windowsilla – kertonee jotain(?)
Kertoo siitä, että käyttäjät eivät vaivaudu kokeilemaan uudentyyppistä toimintamallia. Sama pätee siirtymiseen ja vastarintaan perinteisessä MAC-Windows keskusteluissa kautta vuosien. Muutosvastarintaa kaikki vain on.
Tämän lisäksi tunnen monia käyttäjiä, jotka heittävät sen Windowsin siitä minikannettavasta pois ja asentavat Ubuntun tilalle. Syy on siis pitkälti siinä, että minikannettaviin valittiin alunperin vääränlainen Linux-jakelu (joka oli liian heppoinen). Tästä voimme päätellä sen, että julkisuuteen annetut tiedot Windowsin voittokulusta minikannettavissa on vain pakkomyyntilukujen varaan laskettuja. Todellisuudessa se Windows lähtee siis monista oston jälkeen pois esimerkiksi jo sen vuoksi, että Linuxilla minikannettavasta saa enemmän ”tehoja irti”.okebo kirjoitti:Eli palstalaiset – luokaa omat mielipiteenne järkevästi ja vertailemalla ja kuuntelemalla monelta taholta. Toisille sopii Linux, toisille MAC ja useimmille Windows – näin se vain on.
Juuri niin. Sen vuoksi kehoitankin kokeilemaan -ohjelmistohan on ilmainen, eli vain se kokeilun vaivannäkö maksaa.
On vaikeaa luoda sitä kuvaa jos ei kokeile itse!Yksityishenkilön tuskin kannatta asentaa Linuxia jos hänellä ei ole ”tietokone kokemusta”.
On helppo saada apua jos Windows ”reistailee”, koska monet hallitsevat sen.
Linuxin saa apua ainoastaan ilmojen edellä.
Siis toisinsanoen jos haluat asentaa ulkoisia vehkeitä koneeseesi niin pysy Windowsissa.Jos sinulla on pieni yritys niin selviät Linuxilla sekä ilmaisohjelmilla (vaan taitaa jo systeemin asennus maksaa enemmän kuin Windows, jos muilla teettää).
Tietenkin kannatta katsoa että kirjanpito sekä muut tarvittavat ohjelmat löytyy linuxin.Itse vaihdoin Ubuntusta Windows 7 (beta). Kyllästyin etsimään verkosta asennusohjeita
Tv-korttiin, Skype -puhelimen (Panasonic) ja garfikka-korttiini.
Win 7kassa kaikki sujui lennossa ilman tunteja kestäviä etsimisiä verkossa.
Ilman muuta ostan Win 7 kun se tulee markkinoille.Muuten Office on oma systeeminsä ei ainoastaan erillisiä ohjelmia. Officen DLLiä voi käyttää omiin sovellutuksiin, tämän vuoksi se on saavuttanut suosion. Mitenkä on OpenOffice, voiko sen osia käyttää omiin sovellutuksiin?
( Mistähän syystä linuxfanit menettää malttinsa kun kuulevat sanan Windows??)
Vaan jokainenhan käyttää sitä mikä on itselleen sopiva.
Vointeja /kari
”( Mistähän syystä linuxfanit menettää malttinsa kun kuulevat sanan Windows??)”
Ovat uskossaan vahvoja, Devspain kertoo heti herättyään sinulle asioiden oikean laidan 😉
Windowsin osaa kaikki, Linuxin ainoastaan nämä nykyajan rättisitikkakuskit 😉
Jokaiselle löytynee omansa
Onkohan nää Linux hörhöt samaa sukua Mac hörhöjen kanssa?Silmät kiiluen tiedetään että maailmassa on yksi ainoa totuus ja se tieto on meillä.
asentu Ubuntu ilman kommervenkkejä vanhalle varakoneelle ja päivittykin ihan melkein ittestään, OpenOfficen kanssa ei ollut ongelmia. Ja ohjelma toimii vilihakkaasti. Hyvä vaihtoehto ehtoopuolella oleville läppäreille.
Vistan kanssa oli ongelmia, kun asensin siihen lisenssin omaavan Nero 7 ja Pinnaclen laillisen videokaapparin vanhojen vhs ja kasettien kopioimiseksi.. Lopputulos…Vista piti asentaa uusiksi.Kuten otsikko kertoo en ole penaalin terävin kynä ja ehkä siksi ,ja tietenkin kroonisen saituuteni vuoksi asensin ilmaisen Open officen Aceriini ,jossa on tietenkin Vista,mutta koneen mukana tuli kolmen kuukauden houkutus Ms office.Pari kertaa olen johonkin pieneen tarvinnut ja hyvin pelitti,että näinkin kai voi tehdä.
Voi olla että jonain päivänä kone haihtuu savuna ilmaan ,mutta sitä ennen koitan pärjäillä näin.santiago kirjoitti:Onkohan nää Linux hörhöt samaa sukua Mac hörhöjen kanssa?Silmät kiiluen tiedetään että maailmassa on yksi ainoa totuus ja se tieto on meillä.
Naulan kantaan Santiago… tästä kannattaa katsella hiukan mac-hörhöilyä.
T. Mac-hörhö
PS. Eihän Macissa varmaan muuta hyvää ole, verrattuna PC:hen, kuin se, että Mac toimii 🙂
devspain kirjoitti:okebo kirjoitti:Muutaman kerran olen yrittänyt omiin koneisiini asentaa Linuxin ja aina se on tökännyt johonkin osittaiseen toimimattomuuteen. Viimeksi muutama kuukausi sitten uusi Ubuntu kannettavaan koneeseen – muuten toimi hienosti mutta langaton verkko ei. No, keskustelupalstoilta sitten löytyi tieto että ei se toimikkaan suojatussa verkossa – ota suojaus pois päältä. Hmmm… otin sitten Ubuntun ”pois päältä”.
Asensit varmasti varsin oudon version tai sitten hyvin outoon koneeseen.
Minä en ole vuosiin törmannyt koneeseen, jossa langaton suojauksineen ei olisi pelannut.[/quote]
Kyseessä oli viimeisin hehkutettu versio Ubuntu 8.10 ja koneena IBM T42.
Luin juuri uusimman MikroPC lehden. Siinä oli sivulta 40 alkaen saman version käyttöönottokokemuksia. Ja sama oli ongelmakin:
”Langaton lähiverkko -yhteys ei käynnisty lennossa eikä kaikkien mahdollisten kombinaatioiden kokeilukaan tuota tulosta: verkko pysyy mykkänä. Ilmeisesti tässä kohtaa laitteen valmistaja ei ole jakanut riittävästi tietoa kehittäjille.
Mutta ongelman voi kiertää liittämällä koneen piuhan päähän,…”
Asenne näkyy mielestäni lauseessa aika hyvin; Vika ei ole Linuxissa vaan laitevalmistajissa; toisaalta eihän tässä vikaa olekkaan jos sen voi jollain vanhanaikaisella konstilla kiertää.
Tuolla asenteella voi Linux tuntua tosi hyvältä 😉
Palvelinpuolella Linux ilmeisesti ON hyvä, päätellen palvelinten ”markkinaosuudesta”, mutta siellä onkin ylläpitäjinä asiantuntijat.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.