Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › 'Normaaleja' elintarvikkeita Manner-Espanjan kaupoista?
Merkitty: Elintarvikkeet, kaurahiutale, leivonta, sokeri
- Tämä aihe sisältää 26 vastaukset, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten
costa toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Heippa!
Olen tulossa ensi vuoden alussa muutamiksi kuukausiksi asustelemaan Manner-Espanjaan Madridin lähettyville. Pieni paniikin poikanen on ruoan suhteen.. Ei siinä, ettenkö olisi ihastunut espanjalaiseen ruokaan ja tulevan anopin ruoat on taivaallisia, mutta.. Tiedän, että tulen kaipaamaan esimerkiksi kaurapuuroa! Osaatteko sanoa, löytyykö normaaleista ruokakaupoista sieltä kaurahiutaleita, mysliä, fariinisokeria, tomusokeria, raesokeria, hiivaa, kardemummaa, rahkaa… Olen siis myös kova leipomaan, ja mietin tuonko noita sokereita täältä suomesta mukana
Hmm.. Kummallisesti katkaisi tuon minun kirjoituksen kesken kaiken.. No, ei se mitään, eiköhän tuossa tullut jo kaikki oleellinen
Kaurahiutaleita ja mysliä löytyi pienemmästäkin kylästä, joskaan valikoimat ei olleet ihan samanlaiset kuin kotoisessa äässimarketissa. Kaurahiutaleita oli kahta laatua mutta kauppakaan ei ollut kovin iso.
Mercadonasta loytyy aika paljon mainitsemiasi tuotteita…Raesokerin hain muistaakseni Ikeasta…rahkan El Cortesta.ja kardemumma mulle on lahetetty/tuotu suomesta. Taaltakin saan ( maustekaupasta) mutta se on sellaista keltaista jauhetta ja paljon miedompaa….toinen vaihtoehto olis ostaa ne ”siemenet” mutta siina on paljon tyota etta saa muutaman lusikallisen kardemummaa. Ikeassa taisin nahda myos kardemummaa ja voi olla etta tanskalaisesta Tiger myymalasta loytyisi ,muitten mausteiden joukosta.
Kiitos, kuulostaa hyvältä!
Mitens kermaviili tai oikeammin sen korvike? Joskus ollut juttua mutta en muista kuinka päättyi eikä hakukaan tuota tuloksia…
Sitruunapippuri on ollut kätevä mauste ja sitä onkin Suomesta visiiteillä roudattu.
Ikea on tosiaan kumma huonekalukauppa kun sieltä voi ostaa vaikka mitä ”kotimaista” syötävää.
Täällä Costalla saa sitruunapippuria Fugen Mercacentron , eli kauppahallin, maustekauppiaalta.
Kermaviiliksi voidaan lukea creme fraiche, jota saa ainakin merkkiä Kaiku.
Sitruunapippurista olen samaa mieltä tutun keittiömestarin kanssa; se on maailman turhin mauste. Rouhi mustapippuria ja purista suoraan raaka-aineen päälle sitruunamehua. Se on siinä.
kysäseppä toreilta tiene pimienta con limón kaaparuuroaeniita suap.. copo de avenas , por favor http://www.google.es/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fbuildingmynewbody.blogspot.com%2F2014%2F01%2Fcomo-preparar-gachas-de-avena.html&ei=SqpOVMaHBIKKaMStgpAP&bvm=bv.77880786,d.d2s&psig=AFQjCNGASVJsqWrKBFycVtMXecP1mSuMzQ&ust=1414527937523786
-
Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten
Don Bavarontti.
-
Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten
Don Bavarontti.
Sitruunapippuri on mulle kätevä mauste, ei tietenkään tuoretta rouhettua pippuria sitruunamehulla höystettynä voita. Se ”kätevä” tulee siitä että sitruunaa harvoin tulee ostettua, perheen vuosikulutus on varmaan kahden sitruunan luokkaa. Jos vähän makua tarvitsee niin helpompi purkista ravistaa kuin lähteä kaupasta varta vasten yhtä sitruunaa hakemaan (jota ei sitten tulisi edes kokonaan käytettyä).
Onko vuoden vanhassa pippuri purkissa mitään makua jäljellä.
Samaa mieltä MiMadridin kanssa sitruunapippurista. Ja esim. leivän päälle leikattuihin tomaattisiivuihin ei voi puristaa oikeata sitruunaa päälle, sillä se kyllä valuu sormien lomasta kun leivän syö 🙂
Leivän päälle voi raastaa vähän sitruunan tai limen kuorta makua antamaan, mutta kukin tyylillään. Meillä on aina sitrushedelmiä kaapissa ja niitä myös runsaasti ruoanlaitossa käytetään.
Loistava kermaviilin korvike on maustamaton Griego-jugurtti. Suomessa tuli aina käytettyä Lindahlsin turkkilaista jugurttia sen sijaan.
Kardemumma kannattaa tosiaan Suomesta ottaa mukaan ja samoin jauhettu korianteri, mikäli sellaista tykkää käyttää.
Kaurahiutaleita täällä taidetaan myydä vain pienissä kalliissa paketeissa? Meillä jäi kaurasämpylöiden leipominen Suomeen, kun täältä saa kuitenkin useista kaupoista niin monenlaatuisia herkullisia tuorepaistettuja sämpylöitä sellaiseen hintaan, ettei oikein maksa vaivaa alkaa itse leipomaan.
Mercadonassa Copos de avellana 500gr. maksoi jotain 1,25-1,50 €.
Ihanan paljon tullut vastauksia, kiitos 🙂 helpottaa tieto, että aamiaiseksi saa siis puuroakin jos haluaa, ettei ole pakko syödä vaaleaa leipää ainoastaan :)) Ja onko tuo Grieco-jogurtti suurinpiirtein samanlaista kuin Lindahlssin? Sitä olen tottunut täällä koti-Suomessa käyttämään 🙂 ja osaatteko muuten sanoa, saako sieltä myös raejuustoa? Hui kauhee, kun alkaa kuulostaan siltä, että kelpaa vaan tuttu ja turvallinen syötätävä.. Mutta kai sitä vaan on niin tottunut tiettyihin juttuihin tietyissä ruoissa, ettei sitten oikein tiedä mitä tekis ilman niitä 😀
Asuuko teistä joku lähellä Madridia? Tuntuu, että suurin osa palstalaisista on aurinkorannikolla..? 🙂
-
Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.