Nopeusvalvonta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Nopeusvalvonta

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 48)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Hillitkää kasujalkaa varsinkin kaksikaistaisilla Espanjan teillä ainakin parin viikon ajan….

  ”La Dirección General de Tráfico (DGT) ha puesto en marcha una campaña especial desde hoy hasta el próximo 27 de abril que duplicará los controles de velocidad, principalmente en carreteras de doble sentido de circulación, en las que el año pasado murieron 2.000 personas, según ha informado hoy la DGT.”

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Ylinopeuksista määrätään kuljettajalle sakko ja espanjalaisen ajokortin haltija menettää lisäksi pisteitä. Suuntaa-antava taulukko seurauksista löytyy esimerkiksi täältä.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Tuo taulukon julkaisu on eräällä tavalla reilu peli. Myös se on reilua, että sakot eivät ole tuloihin sidottuja, kuten eräässä kateellisten asuttamassa Kadelandissa :sick:. Itselläni ei ole sopivia tuloja, joten nuo Kadelandin sakkoprogressiot ei pure 😉

  Kadelandissa siirrytään jatkossa (ehkä?) järjestelmään, jolloin myös murhatuomioiden rankaisut ovat tulosidonnaisia – heh heh heh. 🙂 Meikämanne selviäisi viikon rentouttavalla täysihoidolla ja Nalle Wahlroos istuisi täydet 12 vuotta 🙂

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Eli kyseessä on SUR ja tässä on linkki alkuperäiseen kirjoitukseen:
  http://www.diariosur.es/20080414/espana/carreteras-cobran-victimas-este-200804132039.html

  Ja vielä tulkinta suomeksi osasta: jos ajat yli 100 km/h kaupungissa, yli 200 km/h autopistalla ja yli n. 170-180 km/h muilla maanteillä, siitä saattaa seurata 3-6 kk häkkiä…. ja moni on sen jo kokenut.

  LINKKI

  Huru ukko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Anteeksi ehkä vääränlainen kysely Sinulta! Olen äkkinäinen näissä kirjoitushommissa,sen takia kysynkin Sinulta Suomen matkan varaamisesta? Olen saanut vaikutelman,että tiedät lentomatkoista aika paljon. Tarkoitus on lähteä ennen Juhannusta Suomeen pariksi kuukaudeksi. ”Riesana”on kaksi kissaa,jotka määräävät lentopäivän? Laitoin alkuviikosta Hispanialle tarjouspyynnön meno-paluusta kissojen kanssa,vielä ei ole kuulunut vastausta? Olikohan ”väärä” matkatoimisto? Häiritsin Sinua,kun luulen Sinun tietävän mikä yhtiö käyttää meidät suorilla lennoilla Suomessa halvimmalla hinnalla? Päivät eivät ole tarkkoja,on pelivaraa. Jos viitsit vastata,tarjoan ainakin pullakahvit tiedoistasi. Jos tämä sepustus tuli väärään osoitteeseen,niin pyydän anteeksi! Yrjö Veijalainen Fuengirola-Camping. Sähköp: veijalainen1936@gmail.com Huru-ukko!

  LINKKI

  Huru ukko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Tässä näette,miten äkkinäiselle käy,kun alkaa kirjoitella orkkiin? Ei ollut kirjoitus tarkoittaa yleiseen käyttöön,ainoastaan ammattimiehelle! Mutta taito puuttuu näköjään osoitteenkin kirjoittamisessa. Eihän tässä vahinkoa paljon onneksi tainnut tulla,saahan neuvoja antaa liikenneasiantuntijatkin!

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  Hot kirjoitti:

  Ja vielä tulkinta suomeksi osasta: jos ajat yli 100 km/h kaupungissa, yli 200 km/h autopistalla ja yli n. 170-180 km/h muilla maanteillä, siitä saattaa seurata 3-6 kk häkkiä…. ja moni on sen jo kokenut.

  Jaa ihan suomalaisellekin joka kaahaa Espanjassa?
  Onneksi ei tule (ainakaan kauaa) kaahattua siellä, vierellä istuva ”El Control” huomauttaa onneksi suhteellisen ajoissa jos nopeus alkaa mennä liiallisuuksiin.

  LINKKI

  bochorno
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  http://www.elpais.com/articulo/espana/motoristas/muertos/aumentan/33/va/ano/elpepuesp/20071105elpepunac_1/Tes

  Ok, mutta ainakin ottaa todella päähän, kun autoilijana …..tietysti; olet tarkkana kuin porkkana! Laiton JUTTU! Mopot ja ohitus oikealta!

  Mut lisäys edelliseen; fillarit on sallittu autoVIA;lla ja mopot ei ja miksi me autoilijat kannetaan vastuu tekijöistä ? Lait varmasti vois muuttua?

  Ser o

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  bochorno kirjoitti:
  ”fillarit on sallittu autoVIA;lla ja mopot ei ja miksi me autoilijat kannetaan vastuu tekijöistä ?”

  Minulle ei oikein mennyt jakeluun, mitä tarkoitat. Viitsitkö vääntää rautalangasta, että tällainen hitaampikin ymmärtää.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Eli ei traktorilla…ei edes ilman perakarrya….mutta juosta saanee.

  LINKKI

  Hartza
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 9

  Olin sitten Heinäkuussa 2008 käymässä Espanjan Aurinkorannikolla. Elokuun lopussa sain postitse saantitodistuksella toimitetun kirjeen kotiosoitteeseeni Suomeen Espanjan sisäasiainministeriöstä, tarkemmin DGT:ltä, jossa oli 100 euron ylinopeussakko. Sakkoon oli vielä printattu kuva vuokra-autosta, missä näkyi rekisterikilpi. Kysymykseni kuuluukin, että mitä ihmettä kannattaisi tehdä kyseiselle sakkomaksulle. Siinä ei ollut minkäänlaisia pankkiyhteystietoja tms. Pitäisikö ottaa sakko mukaan kenties osuuspankin konttoriin?!? D-)

  LINKKI

  trisuliini
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.02.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 35

  Samoin kävi meille, on ihmetelty että miten maksaa. Vai onko niin ettei tarviikaan maksaa kun ei kerran pankkitietoja ole??

  LINKKI

  Joukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.02.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Hei kaikki!

  Jaahas, vaikka kuinka hissukseen ajelin lomalla ja kaikki ohitti koko ajan, niin jossain Tarifan ja Cadizin välillä olen näemmä 101km/h huristellut 80 alueella. Ja nyt tuli kotisuomeen perässä 100e sakkolappu.

  Koko paperi on täynnä epsanjan kielistä tekstiä, josta en kummemmin ymmärrä. Varmaan samanlainen kuin edellisten kirjoittajien lappuset.

  Onko näitä tarvinnut maksaa, ja jos, niin kuinka? Vai onko kyseessä jonkun koplan vedätys tms?

  Edit: Uuden käyttäjän kohellusta. Uutiskulma ei liene sovelias paikka kyselyille? mutta kun haun kautta löysin aihepiiriin liittyvän oksan, niin tässä tämä eka viesti vaan komeilee…

  LINKKI

  arkteko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.04.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 109

  Vuonna 2007 astui voimaan laki, joka sallii sakkojen perinnän Suomen ja Euroopan unioniin kuuluvien maiden välillä. Esimerkiksi liikennesakot, jotka suomalaiselle on tuomittu jossakin EU-valtiossa, voidaan periä Suomessa.

  ”Oikeaoppisesti” Suomessa Oikeusrekisterikeskus vastaa sakkorangaistusten ja rikesakkojen täytäntöönpanosta. Tietoa EU-sakkojen täytäntöönpanosta löytyy Oikeusrekisterikeskuksen sivuilta!

  Jos sakon täytäntöön panon edellytykset eivät täyty (esim. alle 70 €) tai muuten vaan halutaan ”oikoa”, niin sakottaja saattaa yrittää periä sitä suoraan asiakkaalta tai siirtää sakon suomalaisen perintätoimiston perittäväksi. Jos sakkoa ei maksa vapaaehtoisesti, sakottajan pitää hakea siihen ulosottokelpoinen tuomioistuimen päätös, jotta sakon voi laittaa ulosottoon. Näin ilmeisesti ei tapahdu, vaan sakkojen perintä jää odottamaan sitä palaako sakotettu maahan, josta sai sakot, jolloin sakon voi joutua maksamaan esim. poliisiratsian yhteydessä. Liikennesakot tosin vanhenevat 2 vuodessa.

  Jos ajoneuvo on vuokrattu, niin todennäköisesti vuokraamo lähettää selvityskuluistaan laskun, jonka vieläpä veloittaa suurempia kyselemättä asiakkaansa luottokortilta. Tämän jälkeen alkaa sitten perintärumba.

  Epäselvissä tapauksissa tiedustelisin asiaa Oikeurekisterikeskuksesta (010 36 65637).

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 48)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.