Nimen muuttaminen

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627

  Ajattelinpa Anna R:n innoittamana siirtyä täälläkin siihen käytäntöön, että esiinnyn koko nimelläni.

  Vaan tuopa ei olekaan näköjään ihan helppo juttu. Päivitin henkilökohtaisiin tietoihini ruutuun ’etunimi’ koko nimeni. A vot, sehän näkyy siellä profiilinkorjausnäytössä heti ihan jees. Vaan eipä näy muualla. Sekä looshikohtaisessa että ketjukohtaisessa näkyy edelleen pelkkä etunimi.

  Järkeilin, että selaimen tappaminen välillä auttaisi asiaa, toteuttaisi jonkin päivitystoiminnon tms. mutta kun ei. Muuten, ei Annankaan profiilissa näy kuin etunimi, mutta koko nimi tulee kumminkin keskusteluviesteihin.

  Mitä tein väärin tai jätin tekemättä oikein? Kummitteleeko täällä 😉

  Tuomo

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Käyttäjätunnus eli nimimerkki, joka näkyy esim. kirjoittamiesi viestien ohessa, on se jonka olet valinnut luodessasi uutta käyttäjätunnusta. Yleensä käyttäjät kirjoittelevat nimimerkin takaa, mutta toki omalla nimelläänkin voi kirjoitella (valitsemalla nimimerkikseen oman nimensä)!
  Henkilötietoihin vapaaehtoisesti lisättävä nimi on eri asia, eli tämän voit laittaa halutessasi muiden käyttäjien nähtäväksi.

  En tiedä voiko käyttäjätunnusta vaihtaa, siihen täytyy jonkun muun vastata.. 🙂

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  ”Naisen logiikalla” sanoisin yksinkertaisimman konstin olevan että rekisteröidyt kokonaan uudestaan 😀

  Tosin toiseen e-meiliosoitteeseen!

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627

  Ehkä minä kiltisti odotan, että käyttäjätunnuksen päivittäminen tulee mahdolliseksi. Tämä nimimerkin suojassa toimiminen on minulle vähän outoa. Olen moderaattorina kahdellakin julkisella foorumilla joissa kummassakin on käytäntönä koko nimen käyttö. Tai ehkä tähänkin tottuu.

  Tuomo

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tervehdys Tuomo… ainakin toistaiseksi systeemin säädöt on laitettu siten, että käyttäjätunnusta ei voi vaihtaa käyttäjän toimesta.

  Se on tietoinen valinta, jotta ei tule sekaannuksia… jos joku on kirjoitellut esimerkiksi kymmeniä tai satoja viestejä nimimerkillä ”matti” …ja sitä kautta muut tuntevat hänet nimenomaan ”mattina” …mitäs sitten, jos hän jokin kaunis päivä vaihtaakin nimimerkikseen vaikkapa ”wilma” …niin aivan turhaa sekaannustahan siitä syntyy (sinun tapauksessasi siitä ei tietenkään ole kyse, vaan yleisesti ottaen laitoin tuon esimerkin)

  Mutta no problems, jos haluat että nimimerkkisi muutetaan, niin laita minulle viesti profiilini yhteyslomakkeella, niin hoidan jutun ”keittiön kautta” 😛

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627

  Minäkin tulin tällä välillä ajatelleeksi, että esia ei ehkä ole teknisesti niin helppo. Olen joskus pystyttänyt keskustelufoorumia valmiin softan pohjalata, olikohan se nyt YaBBS vai mikä, ja eihän siellä ollut edes kenttiä etu- ja sukunimiä varten.

  Homman konffaus oli lähinnä turhien ominaisuuksien poistoa, mutta jos jotain olisi halunnut lisää, niin se olisi pitänyt itse koodata. Kyllähän minä PHP:tä osaan, muuta mennä sorkkimaan niin isoa koodimassaa tuosta vaan.. vaikeuksien kerjäämistä.

  Tämä on vain tällainen henkilökohtainen päänsärky. Toimin moderaattorina kahdessakin foorumiyhteisössä, ja kummassakin on yksinomaisena käytäntönä esiintyä koko nimellä. Olen niin tottunut siihen, että nimierkkien käyttö tuntuu nololta piileskelyltä, etenkin kun nyt teen sitä itse 😉

  Joo, se on teknisesti hankalaa. Oltakoon sitten kaikki samalla tavalla, minusta vain tuo Annan esimerkki oli adopteeraamisen arvoinen.

  Eli antaa olla; ratkaisin omalta osaltani asiat tuolla sigulla, kiitos kumminkin avuntarjouksesta!

  Tuomo

  LINKKI

  Vuokraa talo Fuengirolasta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 22

  Tuomo
  Jospa otat kokonaan uuden käyttiksen ja unohdat hiljalleen vanhan käyttäjänimen? Lisäät vaikka siguun, että entiset pulinat löytyvät nimimerkillä se ja se?

  Tai kun juttuja on vasta kohtalaisesti, niin saattaisit ehkä leikata ja liimata sisällöt uuteen karsinaan? Niistä saisi melko mukavan retrospektiivisen blogin, jos tuuppaisit kaiken samaan. Tosin se on se työläin vaihtoehto.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Mua on myös vehättänyt tuo ajatus siitä, että olisimme esillä omilla nimillämme, mutta toisaalta nick varmaan auttaa monia ujompia avautumaan jutteluun ehkä tottumattomina muutoin ilmaisemaan itseään?

  Kuvia sen sijaan olen tervehtinyt suurella riemulla, sillä silleenkin voimme vihjaista jotakin itsestämme – eiks’niin Luuppi Käpynen, joka tuossa pystypäin pilkottaa! Jotta toivottavasti yhä useampi paljastaa naamansakin 😉

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Näinhän se on… eli osa kirjoittelee mieluusti nimimerkillä, osa laittaa etunimensä ja osa tarinoi hengentuotteitaan koko nimellään.

  Mutta tosiaan… jos joku tulee katumapäälle nimimerkkinsä valinnan suhteen, niin onhan tässä ainakin kaksi mahdollisuutta… eli pyytää nimimerkin vaihtoa, tai rekisteröidä uusi ja/tai rinnakkainen tunnus.

  Se on siis itsestä kiinni 🙂

  PS. Mukavaa muuten se, että porukka on ruvennut laittamaan kuviaan sinne profiileihinsa, kiva juttu!

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.