Niin paljon roskaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Niin paljon roskaa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 29)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Oletteko te seuranneet Espanjan politiikkaa viimeisen vuoden aikana? On paljastunut paljon roskaa, joka minun mielestáni ainakin on paljon pahjempaa kuin muutama muovipullo pusikossa.

  Esimerkiksi kuninkaan vävyn ihmeelliset seikkailut. Tämä entinen koripallotähti on korviaan myöten veropetoksissa ja julkisen rahan väärinkäytössä ja kaikki ei vielä ole edes paljastunut. Ja väitetään, että hänen vaimonsa, kuninkaan tytár ja puoli valtakuntaa ei tiedä, mitä on tapahtunut. Se toinen puoli valtakuntaa tietenkin epäilee ja ehkäpä ei ilman aihetta.

  Toinen escandalo on tapaus Bárcenas ja 22 miljoonaa euroa, jotka löytyivät sveitsiläisestä pankista salaiselta tililtä. Ja Sveitsissä on paljon muitakin tilejä, joita siellä ei sanota olevan ja joilla on rahaa, joka nyt Espanjasta puuttuu. Onneksi EU antaa tilalle, ja me…

  Tämä Barcenaksen tapaus on osa hallitsevan puolueen PP:n sisäistá káytäntöä eri kunnissa ja eri virastoissa, jossa virallisen palkan lisäksi jaettiin ruskeita kirjekuoria…PSOEn johtaja sanoo, että ”ei meillä koskaan”::?

  Onneksi sentään hallituksen ministerit ja päämisteri ovat puhtaita kuin pulmuset, ei tahran tahraa. Ja hankala tyyppi tuomari Garsonkin erotettiin varmuuden vuoksi, jotta tahroja ei tulisikaan. Mutta paljastui sentään yksi korkeimman oikeuden tuomari, joka oli viettänyt riemulomia Marbellan parhaissa hotelleissa yhteiskunnan laskuun. Kai muistette jutun??

  No ei tässä kaikki: aina valpas oikeusministeri on urakoinut lakeja oikein olan takaa. Nyt on saatu rangaistavaksi esimerkiksi hiljainen mielenosoitus. Jos joku asettuu pankin edustalle protestiksi häátöá vastaan voidaan hänet tuomita vankilatuomioon. Samoin jos joku syyllistyy luvattoman mielenosoituksen kokoonkutsumiseen rapsahtaa siitä linnatuomio. Ja jos joku suojelee laitonta siirtolaista vaikka antamalla hänelle yösijan, ruokaa tai rahaa on rangaistuksena 2 vuotta linnaa. On hyvá, että kansa pannaan kuriin, eix vaan?

  Niin että aika pieniltá tuo kierrátysongelmat tämán kaiken rinnalla vaikuttavat.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Yhdellä on yhdet ongelmat ja toisella toiset. Kun pitää huolta henkisesti muovipullojen kierrätyksestä tai kulkukoirista ja- kissoista ei ala päätä särkemään niinkuin voisi tapahtua jos puuttuu liian isoihin asioihin.
  Ja huoli pois Vanhatyttö, suomalaisista ei kannata näiden Espanjan tapahtumien takia kantaa huolta.
  Eihän näistä kukaan tiedä mitään.
  Eihän Suomenkaan syvälle pesiytyneestä korruptiosta ja hyväveli systeemistä kukaan tunnu tietävän tai ainakaan välittävän mitään.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Juu, Santiago. Kyllä minä sen arvasin, mutta yritin vain saada KESKUSTELUA aikaiseksi. No, joskus toiste… 8)

  LINKKI

  El viudo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 84

  …todistusta Vanhatytto.
  Ei se kunkun vavy ole ex-koripallotahti, vaan kasipallo-sellainen.
  Ja eikos tahan ole taalla totuttu. Paavin kanavalla (siksi nimitan kanava 13) oli joku aika sitten hyva kuva, josta selvisi missa autonomioissa tai tasavalloissa oli eniten lahjustapauksia. Kylla oli Espanjan kartta aika taynna, no vahemman oli Extremadurassa, Asturiassa, Pais Vacossa muistaakseni. Ja sitten oli puolueiden kuvat, missa oli naita tapauksia.
  Kylla PP ja PSOE taplittivat karttaa. Ja myos Andaluciaa. Mikahan on muuten Andalacian hallitseva puolue?
  IU:lla ei ollut sanottavaa, koska eihan silla valtaa ole juuri missaan.
  Kyllahan tama on aika hurjaa, ja tama on vahatteleva sana. Saas nahda hajoaako PP, perustaako doña Esperanza oman puolueen.
  Eihan naille tyypeille voi antaa edes vitosen setelia vahaksi aikaa. Camps on jo ulkonaoltaan sen nakoinen salli, etten olisi ottanut autoa edes ilmaiseksi. Entas tama Castellonin lentokentan rakennuttanut tyyppi. Pohoegoinen huijari.
  Eipa ole ihme, etta tama maa on kusessa nain pahasti. Eika se nouse hevilla taman don Marianon toimesta. Kasittamatonta miten on voinut pysya nain pitkaan puheenjohtajana.
  Perussyyhan on luontaisen korruption lisaksi vallitseva puoluejarjestelma, jossa puheenjohtajalla (oli kaupunginjohtaja, autonomian puheenjohtaja tai muuten vain puheenjohtaja) on puolueessaan diktatorinen valta. Lapinakyvyytta ei ole missaan. Ja vaaleissa ehdokkaiden listan valitsee juuri tama puheenjohtaja ilman mitaan demokratiaa.
  Suomessa paljastunut rahan jakelu oli pienta tahan verrattuna. Tunnen molemmat rahnaa jaelleet tyypit, ja vaitan, etta suuruudenhulluja kusipaitahan ne olivat. Vauhtisokeus ja aine nousivat paahan.
  Kuvittelivat ostavansa valtaa.
  Santiagolle; eihan Suomessa aivan tallaista tallaista ole, pienia ovat silakat…

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Suomessahan on 5 miljoonaa mahdollista korruptoitavaa , täällä 50. Että sitä rataa.

  LINKKI

  pasipa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.08.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 131
  vanhatyttö kirjoitti:

  Juu, Santiago. Kyllä minä sen arvasin, mutta yritin vain saada KESKUSTELUA aikaiseksi. No, joskus toiste… 8)

  Hyva yritys Vanhatytto 🙂
  Naitko, kuulitko perati, kuinka keskustelu kuoli.
  Tama orggi on jostain syysta totaalisen kuollut ja hyvista keskustelunaloituksita
  huolimatta keskustelua ei synny. Aina loytyy joku joka vain tulee
  huutamaan tuskaansa repimalla aloittajan ajatuksen eri suuntaan
  tai provosoimaan. Ymmarran kylla etta saa olla eri mielta,
  on vain erilaisia tapoja ilmaista ne.
  Vittuuntunut olen minakin taalla joskus, en enaa jaksa.

  Olen lueskellut naita keskusteluja mita tanne on tullut,
  vastaamatta ja lahinna tullut vain siihen tulokseen etta kirjoitan viela kerran.
  Tassa se oli.
  Tama oli viimeinen kirjoitukseni/vastaukseni talle palstalle.

  Oikein Iloista Vuotta 2013 kaikille, jatkakaa kitkeria ja kateellisia puheenvuorojanne.
  Joskus tietty voisitte miettia voisiko senkin energian siirtaa positiivisempiinkin asioihin.
  Menkaa kadulle, tapelkaa ja tappakaa vaikka toisenne, EVVK!

  Pasipa 🙂

  LINKKI

  El viudo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 84

  Vanhatytto yritti heratella keskustelua, mutta jo tassa vaiheessa joutuu toteamaan sen, minka HS:n vasta julkistettu tutkimus tunnusti, etteivat suomalaiset seuraa ja tieda kotimaansakaan politiikasta mitaan.
  Miksi he taalla kielitaidottomina pystyisivat lukemaan erilaisia lehtia ja katselemaan tv:sta uutisohjelmia tai keskusteluohjelmia. Ja muodostamaan mielipiteensa ymparoivasta yhteiskunnasta.
  Mielummin ollaan hadissaan vaikkapa siita, miten kapiset kulkukoirat saadaan Suomeen ”hyvaan hoitoon”.
  Tai ajattelevat; mitapa se meille kuuluu, me saadaan elaketta tai on muuten vain omaisuutta. Sama se mita ne spanjuurit taalla puuhaavat, ei se meihin vaikuta.
  Aurinko paistaa, linnut laulaa..
  Nain se vain tahtoo olla,ikava kylla.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Suurin osa meistä on kuitenkin ulkomaalaisia täällä ellei peräti kaikki.

  Voihan sitä tietysti mennä aukomaan päätään tuonne toreille ja kahviloihin, turpaansaamiskynnys varmaan suurempi kuin Suomessa….mutta mutta. Veikkaan että vaikutus espanjalaiseen ajatteluun on suurin piirtein samaa luokkaa kuin joku somali yrittäisi Helsingin metrossa huudella neuvoja suomalaisille kuinka suomalaista yhteiskuntaa kannattaisi pyörittää.

  BTW, pasipa kuulostaa masentuneelta. Eihän sen niin pitänyt mennä, että auringossa masennutaan? Lääkitystä on olemassa….

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Ei tietenkään me mitáán voida tehdä. Sen enempää kuin espanjalaiset naapuritkaan, mutta on ihan hyvä olla perillä siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Ja Suomen asioista pitäisi myös olla perillä, mehän maksamme palkkaa kansanedustajille. Ja aika hyvääkin, paljon parempaa kuin itse saamme. Ja eläke-edutkin näillä meidän valtuuttamillamme päättäjillä on paljon paremmat kuin meillä, työnantajilla. Niin että olisi ihan hyvá tietáä, mitä nämä edustajat touhuavat ja meidán puolestamme pááttävät. Ja kuinka lahjomattomia he ovat ja pelaavatko omaan pussiin vai jonkun toisen.

  Vaan ku ei. No ei sitten..

  Ihan uusia tietoja Espanjasta. Ei tietenkáän ne meihin vaikuta, missáán nimessä, mutta ihan uteliaisuuden vuoksi laitan tähän:

  Työttömyys vuoden 2012 lopussa virallinen luku ja ennätys: 5.965.400 kansalaista, siis melkein 6 miljoonaa. ja prosentteina 26 %. Vuoden 2012 aikana katosi 850.500 työpaikkaa. Viimeisen vuosineljänneksen aikana työttömäksi jäi 187.300 ihmistä. Ja kaikki ennustuslaitokset uskovat Espanjan takapakin jatkuvan myös täná vuonna eli siis lisáá työttömiä saadaan. Jos sitá nyt saamisena voi pitäá…?

  Sellaiset perheet, joissa kaikki työikäiset perheenjásenet ovat työttömiä, saavutti myöskin uuden ennátyksen. Nyt tällaisia totaalisen työttömiä perheitä on Espanjassa 1.833.700, siis 1,8 miljoonaa. Ja kuinkas montaa ihmistá tuo sitten koskee, jos ajatellaan perheeseen kuuluvan 4 perheenjäsentä???

  Nuorisotyöttömyyskin on komeissa ME-lukemissa: 55%. Nuorista vetää lonkkaa…

  Ja Malagan työttömyys on 35,9%.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Juu, älä ymmärrä väärin, en minä ollut sanomassa etteikö tilannetta saa seurata ja itseasiassa olen sitä mieltä, että pitääkin. Mitäs sitä muutan mielenvirkistystä tässä elämässä kuin päivitellä maailman menoa….sitähän dementoituu pahasti jos fundeeraa asioita.

  Mutta kun tuossa peräänkuulutettiin aiemmin ”pontevaa barrikadeille menoa”, niin ei. Minusta se ei ole oikein ulkkarin homma. Ei sillä, etteikö mulla olis mielipiteitä ja osaan perustellakin mielipiteeni, vakuuttavastikin. Joku varmaan jopa kuuntelis. Mutta kuitenkin, kun en ole tästä maasta, niin eiköhän se ole paikallisten oma homma siivota sotku.

  Oma mielipiteeni on kyllä jo jonkin aikaa ollut, että ei nämä tästä selviä. Eivät aiokkaan ”selvitä”, siis ainakaan tavalla mitä ne tuolla Pohjois-Euroopassa luulee..

  Täällä tullaan lähtemään eurosta veke ennenpitkää ja mennään omaan valuuttaan. Samalla hajoaa euro riks-poks.

  Miksi? Koska muuta tietä ulos ei ole. Ei kansaakaan voi kurmuuttaa loputtomasti ja jo nyt, ennen massiivisia säästöpaketteja – jengistä on 25% työttömänä. Enemmän kuin Yhdysvaltain SUURESSA LAMASSA 1930-luvulla!!!!

  Espanjalaisilla on rikolliset poliittisina johtajina ja oikeasti niiden ajattelutapa on ihan looginen: paskat niitä kiinnostaa mikään euron säilyminen tai Saksan tyytyväisenä pitäminen. Saksasta et Co kinutaan lisää lainarahaa niin kauan kuin sitä saadaan. Miksi? Siksi, koska se on ilmaista nannaa. Sehän annetaan EUvostoliiton akuankka-rahassa. Rahassa, joka tulee kaatumaan….ja Espanjan poliitikot pitää tahallaan siitä itse huolen, että menee huolella nurin! Eli ensin hulluna velkaa, sitten bail-out. Euro ei selviä.

  Juuri noinhan pitää peli pelata kun se pelataan max. omaan pussiin.

  Englanti sanoi jo kiitos ei kaikenmaailman pankkiunioneille ja hätäapurahoituksiin osallistumisille. Vaikka ne ei ole edes mukana eurossa – tai ehkä juuri siksi. Voivat haistattaa paskat koko hommalle. Samaa sanoo Ruotsi – tosin hillitymmin sanakääntein.

  Ei tää tule enää lapasessa pysymään.

  PS. Niin ja jos ette osaa kuvitella, miltä Espanja näyttää post-euroexitin jälkeisessä tilanteessa: Espanjan asiat on silloin hyvin. Espanjalla on silloin oma valuutta, joka kelluu tarpeen mukaan ja pitää maan kilpailukykyisenä muuhun maailmaan nähden. Saksan ”mahtava kone” ei pilaa valuuttakurssia überkovaksi, mitä Espanjan ei kestä. Korot ovat toki korkeita, mutta toisaalta: Euro-exitissä velat nollataan. Espanja aloittaa puhtaalta pöydältä eli euromääräiset velat haihtuvat kuin tuhka tuuleen (tai ne konvertoidaan jollaion aivan naurettavalla kertoimella Espanjan omassa valuutassa noteeratuksi velaksi – joka on helppo kuitata pois – hyvä velalliselle, velanantajalle heikompi homma….)

  Tajuatte varmaan nyt miksi Espanjaa ei taida oikeasti kauheasti kiinnostaa, pysyykö koko helkutin euro pystyssä vai ei….koska jos Espanja jää euroon (mitä se ei tule tekemään, mutta kuvitellaan nyt), niin edessä on VUOSIKYMMENIÄ itkua, hammastenkiristystä ja suolivyön tiukentamista. Ihan oikeaa kurjuutta tarjolla espanjalaisille.

  Luultavasti koko EU taitaa kaatua samalla valuutan mukana – ainakin se rupeaa olemaan vaara kun tätä velkakuplaa vaan paisutellaan eikä uskallettu tehdä radikaaleja päätöksiä heti vuonna 2010. Mitä kauemmin tämän kanssa vitkutellaan, sitä kovempi pamaus tästä tulee ja sitä todennäköisemmin myös kaikki hyvä euroyhteistyö Brysselissä menee ”pesuveden mukana”.

  Euron perään en itke kun olen nähnyt mitenkä se implementointiin. Sisämarkkinoiden perään kyllä itkasen hieman. Sääli jos tässä menee hyvätkin asiat tämän surkeasti implementoidun valuuttaunionin vuoksi.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  vanhatyttö kirjoitti:

  Ihan uusia tietoja Espanjasta. Ei tietenkáän ne meihin vaikuta, missáán nimessä, mutta ihan uteliaisuuden vuoksi laitan tähän:

  Työttömyys vuoden 2012 lopussa virallinen luku ja ennätys: 5.965.400 kansalaista, siis melkein 6 miljoonaa. ja prosentteina 26 %. Vuoden 2012 aikana katosi 850.500 työpaikkaa. Viimeisen vuosineljänneksen aikana työttömäksi jäi 187.300 ihmistä. Ja kaikki ennustuslaitokset uskovat Espanjan takapakin jatkuvan myös täná vuonna eli siis lisáá työttömiä saadaan. Jos sitá nyt saamisena voi pitäá…?

  Sellaiset perheet, joissa kaikki työikäiset perheenjásenet ovat työttömiä, saavutti myöskin uuden ennátyksen. Nyt tällaisia totaalisen työttömiä perheitä on Espanjassa 1.833.700, siis 1,8 miljoonaa. Ja kuinkas montaa ihmistá tuo sitten koskee, jos ajatellaan perheeseen kuuluvan 4 perheenjäsentä???

  Nuorisotyöttömyyskin on komeissa ME-lukemissa: 55%. Nuorista vetää lonkkaa…

  Ja Malagan työttömyys on 35,9%.

  …ja nuo karmeat luvut ovat vasta alkua. EKP ja Saksahan vaativat helvetinmoisia säästökuureja Espanjan valtiolta. Se tarkoittaa kovia budjettileikkauksia, ihmisten fuduttamista ja lisää työttömiä! (Olettaen että moien temppu edes poliittisesti onnistuu demokratiassa)

  Lisäksi sosiaaliturva tullaan vetämään alas. Työttömyys rupeaa oikeasti tarkoittamaan myös köyhyttä. Siis sellaista köyhyyttä, että ihmiselle tuleepi NÄLKÄ. Nälkäinen ihminen on hemmetin vaarallinen, kuten varmasti tajuatte. Sama se on kuoleeko nälkään kitumalla – vaiko barrikadeilla vallankumouksen luoteihin….ainakin barrikadeilla on lupaus jostain, että homma saattaa muuttuakkin.

  Ei tule onnistumaan on minun käsitykseni. Ei ihmiset tuohon tule suostumaan. Edessä on ero eurosta, joka on ainoa tapa pelastaa tämä maa ilman vallankumousta.

  Toki voidaan jatkaa tätä pelleilyä liki loputtoman tuntuisesti…kohta on 80% Espanjan väestöstä työttöminä. Saksa painaa hullun lailla rahaa ja elättää nämä kaikki?? Mahtaa sakut olla innoissaan.

  Ei ei ei ei ei ja ei. Jokainen tajuaa, että jossain vaiheessa – ehkä jo nyt – jossain muhii Aikapommi.

  Ehkä se on tälläkin kertaa pienikokoinen, napoleon-kompleksilla varustettu pikisilmäinen ja huulipartainen mies, joka puhuu joutilaille kansanjoukoille väkeviä…..

  Puhuu paremmasta huomisesta, kuinka Ruskeat Paidat heittävät kelvottomat korruptiojohtajat ”uudelleenkoulutusleirille”….kuinka Brysselin herroille ja sakuille näytetään, ettei niitä tarvita mihinkään. Tähänkö tämä taas menee…vai tuleeko jotakin uutta? Ken elää, näkee.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tässä ketjussa kukaan muu ei ole puhunut barrikaadeille menemisestá kuin Sinä, Freesoul:

  ”Voihan sitä tietysti mennä aukomaan päätään tuonne toreille ja kahviloihin, turpaansaamiskynnys varmaan suurempi kuin Suomessa….mutta mutta. Veikkaan että vaikutus espanjalaiseen ajatteluun on suurin piirtein samaa luokkaa kuin joku somali yrittäisi Helsingin metrossa huudella neuvoja suomalaisille kuinka suomalaista yhteiskuntaa kannattaisi pyörittää.”

  Ja sanoit myös näin, tuossa edellä:

  ”Lisäksi sosiaaliturva tullaan vetämään alas. Työttömyys rupeaa oikeasti tarkoittamaan myös köyhyttä. Siis sellaista köyhyyttä, että ihmiselle tuleepi NÄLKÄ. Nälkäinen ihminen on hemmetin vaarallinen, kuten varmasti tajuatte. Sama se on kuoleeko nälkään kitumalla – vaiko barrikadeilla vallankumouksen luoteihin….ainakin barrikadeilla on lupaus jostain, että homma saattaa muuttuakkin.”

  Se sosiaaliturva on jo nyt vedetty alas. Se vähá mitä oli. Ja sosiaaliturvaanhan kuuluu terveydenhuolto, vanhustenhuolto ja voidaan siihen koulutuskin lukea…ne kaikki ovat matkalla alas. Ja náistä etenkin terveydenhuollon ja vanhustenhuollon leikkaamiset tulevat koskettamaan myös suomalaisia, jotka Espanjassa asuvat. Mutta, toisaalta, onhan meillä suomalaisilla omat yksityiset sairausvakuutukset, voimme käyttää hyvin toimivaa yksityistä terveyden- ja sairaanhoidon palveluverkostoa samalla tavalla kuin hyvätuloiset espanjalaiset. Julkinen terveydenhuolto jää köyhien terveydenhuolloksi ja joutaa lakkauttaa…Ihan samalla tavalla kuin meillä kotona Suomessa.

  Espanjalaisten köyhyydestä on viimeisen vuoden aikana julkaistu aika paljon uutisia. Tuoreimman, joulukuun 2012 lopulta, uutisen mukaan 21,1% Espanjan väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella. Ja puolet työttömistä on pitkáaikaityöttömiä, siis yli vuoden ilman työtä olleita. Ja heistä suurella osalla on jo loppunut tai loppuu työttömyyskorvaus, jolloin aina mahdollinen tulo on 400 euron korvaus, jota Rajoy juuri eilen ilmoitti jatkettavan niin pitkäksi aikaa, kun Espanjan työttömyys laskee alle 20 prosentin. Hyvin jalomielinen ja antelias ele hallitukselta! Tuo 400 tai 450 euroa perheelliselle, ei kuitenkaan ole automaattinen kaikille kuuluva, vaan siihen on olemassa tiukat ehdot, jotka nekin netistá löytyvát. Mutta oli miten oli, jokainen voi kuvitella, miten 400 euroa riittáá elámiseen: asmiseen, sähköön, vaatteisiin, ruokaan…koko perheelle monessa tapauksessa.Espanjassa ei ole Suomen mallisia asumistukia, lapsilisiä jne.

  Kaikkien ennustuslaitosten mukaan Espanjan työttömyys tulee kasvamaan tämän vuoden 2013 aikana. Esimerkiksi pankit tulevat heittämään ulos tuhansia työntekijöitä ja pankkien mukana tietenkin myös muut yritykset, joiden toiminta riippuu näistä pankeista. Ja samaan aikaan, ihan koko ajan, tippuu jo työttämänä olevia pois korvauksilta, korvauksen aikahan riippuu työssäoloajasta, se ei ole loppumaton.

  Intermón Oxfam -niminen tutkimuslaitos ennustaa, että vuonna 2022 Espanjan váestöstä 38% tulee olemaan köyhyysrajan alapuolella, siis 18 miljoonaa ihmistä. Tutkimuslaitos játti selontekonsa Espanjan hallitukselle joulukuussa 2012.Tämä tarkoittaa myös sitä, että nämä ihmiset syrjáytyvát, heidän lapsillaan ei ole mahdollisuutta opiskeluun eiká heillá ole oikeutta edes terveydenhuoltoon, koska hoitoon oikeuttavan Tarjeta Sanitaria-kortin saavat vain ne, jotka maksavat Seguridad Social-maksuja.

  On vaikea kuvitella, että tämá ei vaikuttaisi myös täällá asuviin suomalaisiin. Mutta onneksi me voimme palata Suomeen, turvalliseen kotimaahamme, jossa on toimiva sosiaaliturva. Jos vain onnistumme sen säilyttämään….???

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  vanhatyttö kirjoitti:

  Se sosiaaliturva on jo nyt vedetty alas. Se vähá mitä oli. Ja sosiaaliturvaanhan kuuluu terveydenhuolto, vanhustenhuolto ja voidaan siihen koulutuskin lukea…ne kaikki ovat matkalla alas. Ja náistä etenkin terveydenhuollon ja vanhustenhuollon leikkaamiset tulevat koskettamaan myös suomalaisia, jotka Espanjassa asuvat.

  Tarkoitan lähinnä työttömyyskorvauksia ja muita suoria sosiaaliavustuksia. Kun kansakunnasta rupeaa olemaan 50% joutilaina eivätkä maksa veroja, niin tajuat kait, että valtion kassasta on rahoituspohja pois? Samaan aikaan EKP/Saksa vaatii valtion budjetin tasapainottamista. Jos et tajua mitä se tarkoittaa, niin se tarkoittaa että menojen pitää vastata tuloja. Nyt ne ylittävät ne – ja ylitys katetaan ottamalla lisää lainaa Espanjan valtiolle tahi sitten suorana subventiona Saksasta (Käytän tässä yhteydessä sanaa Saksa Pohjois-Euroopan veronmaksajien synonyyminä, koska sitähän se tarkoittaa ja Saksa kantaa päävastuun tuosta tulonsiirrosta P-Eurooppa —> Espanja). Selkosuomella: saksalainen työläinen elättää tällä hetkellä pankolla makoilevan Espanjan kansan.

  Jokainen voi siellä aurinkohimassaan pohtia, kauanko moinen yhtälö mahtaa toimia…. Kaikenlisäksi meidän ”sakujen” taakka on VAIN kasvamassa, koska Espanjassa työttömät eikun lisääntyy. Jossain vaiheessa tälle tulee loppu ja me ’sakut’ toteamme, että nyt rupeatte pärjäämään omillanne. Koska onhan Espanja rikas maa, tuottaa oman ruokansa itse eikä lämmitystäkään juuri mihinkään tarvita. Mutta olemalla euro-valuutan kyljessä Espanja ei ikinä (=useita kymmeniä vuosia) nouse.

  Espanjan valtio voi säästää lähinnä leikkaamalla suoria tulonsiirtoja alamaisilleen. Suomeksi tämä tarkoittaa sosiaaliapujen ja työttömyyskorvausten leikkaamista. Se taas tarkoittaa sitä, että ne työttömät joilla ei ole rahaa jemmassa, näkevät pian nälkää. Tai voihan sitä ruokaa jakaa teltasta kadulla. Sekin vaan maksaa…(kuka rahoittaa sen?)

  ”Saksan” salainen suunnitelma on ajaa koko Eurooppa liittovaltioksi. Koska liittovaltion sisällä olisi helpommin perusteltavissa, miksi minun pohjoiseurooppalaisen pitää raataa niska limassa, jotta andalusian poika voi vetää lonkkaa ja syleksiä kattoon. Mikä taas ei Englannille eikä monelle muullekkaan kelpaa ja se on ihan oikein. Ei kelpaa minullekkaan. EN HALUA LIITTOVALTIOTA – eikä sellaisesta ole koskaan sovittu. Eikä euro-valuuttaunioniakaan perustettaessa ole tämmöisestä sekoilusta sovittu – homman piti perustua tiukkaan talouskuriin – mutta homma on koko ajan lipsunut vain pahemmaksi rötöstelyksi ja kaikki säännöt menee yksi kerrallaan romukoppaan. Pikku hiljaa yritetään liu’uttaa meitä kohti sellaista, jota alunperin kysyttäessä 90% meistä olisi vastustanut. Uskon Euroopan liittovaltion olevan muuten helvetin moinen katastrofi. Oikea Ilmestyskirjan peto kaikkine epäihmismäisine byrokratioineen. Euroopassa ongelmana on nimittäin JO nyt se, että EU ei ole demokraattinen laitos. Komissaarit jne eivät ole kansan demokraattisesti valitsemia. He ovat EU-koneiston nimeämiä politrukkeja ihan kuten Neuvostoliitosssa oli vastaavat omansa, jotka varmistivat Pyhän järjestelmän pystyssäpysymisen ja eliminoivat kaikki vastavoimat, ml. kansalaiskontrolli.

  Englannin Cameron on ihan oikeassa sanoessaan, että ”eihän EU:ta perustettaessa ihan tämmöisestä sovittu mihin nyt on menty…” Siksi hän haluaa että asiat sovitaan uudestaan ja lisäksi Englannin kansa saa sanoa, että kelpaako paska. Jos ei kelpaa, niin se on hellurei. Noin toimii oikea demokratia muuten.

  vanhatyttö kirjoitti:

  Mutta, toisaalta, onhan meillä suomalaisilla omat yksityiset sairausvakuutukset, voimme käyttää hyvin toimivaa yksityistä terveyden- ja sairaanhoidon palveluverkostoa samalla tavalla kuin hyvätuloiset espanjalaiset. Julkinen terveydenhuolto jää köyhien terveydenhuolloksi ja joutaa lakkauttaa…Ihan samalla tavalla kuin meillä kotona Suomessa.

  Näin se menee. Muuten, puheenvuoroistasi paistaa eniten läpi huoli OMASTA hyvästäsi. Aloitussäikeesi ”Huoli” espanjalaisista olikin siis vain ’scapegoat’? Julkinen terveydenhuolto menee alas jos ei rahaa ole. Näin se maailma toimii. Tyhjästä on paha nyhjäistä.

  vanhatyttö kirjoitti:

  Espanjalaisten köyhyydestä on viimeisen vuoden aikana julkaistu aika paljon uutisia. Tuoreimman, joulukuun 2012 lopulta, uutisen mukaan 21,1% Espanjan väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella. Ja puolet työttömistä on pitkáaikaityöttömiä, siis yli vuoden ilman työtä olleita. Ja heistä suurella osalla on jo loppunut tai loppuu työttömyyskorvaus, jolloin aina mahdollinen tulo on 400 euron korvaus, jota Rajoy juuri eilen ilmoitti jatkettavan niin pitkäksi aikaa, kun Espanjan työttömyys laskee alle 20 prosentin.

  Rajoy saa ilmoitella mitä lystää. Jos rahaa ei ole – ja sakut painaa päälle että ”nyt se valtion budjetti tasapainoon”, niin vaihtoehtoja ei ole kuin kaksi: se 400 euron korvauskin poistetaan/puolitetaan/mitävaan – tai sitten Espanja eroaa eurosta. Valitse noista kahdesta. Minusta valinta tulee olemaan päivänselvä. Ei kansaa pysty nälkään tappaamaan demokratiassa (Neuvostoliitossa se onnistui).

  vanhatyttö kirjoitti:

  Hyvin jalomielinen ja antelias ele hallitukselta! Tuo 400 tai 450 euroa perheelliselle, ei kuitenkaan ole automaattinen kaikille kuuluva, vaan siihen on olemassa tiukat ehdot, jotka nekin netistá löytyvát. Mutta oli miten oli, jokainen voi kuvitella, miten 400 euroa riittáá elámiseen: asmiseen, sähköön, vaatteisiin, ruokaan…koko perheelle monessa tapauksessa.Espanjassa ei ole Suomen mallisia asumistukia, lapsilisiä jne.

  Ymmärrän hyvin pointtisi, ettei se riitä mihinkään. Ymmärätkö sinä vanhatyttö, miksi sitä rahaa ei tule enempää kuin 400 euroa? Kait sinä käsität, että raha on jostain tienattava, jotta sitä voisi jakaa? (Vai oletko kommunisti, joka luulee valtion rahan kasvavan puussa?) Tilanne on tällä hetkellä Espanjassa se, että valtio on ”hullumieshuittisista”: Syö enemmän kuin tienaa. Tuo 400 euroakin per plätty on liikaa kuin mihin Espanjalla olisi varaa. Tällä hetkellä tuokin raha tulee Pohjois-Euroopan veronmaksajien pussista.

  vanhatyttö kirjoitti:

  Kaikkien ennustuslaitosten mukaan Espanjan työttömyys tulee kasvamaan tämän vuoden 2013 aikana. Esimerkiksi pankit tulevat heittämään ulos tuhansia työntekijöitä ja pankkien mukana tietenkin myös muut yritykset, joiden toiminta riippuu näistä pankeista. Ja samaan aikaan, ihan koko ajan, tippuu jo työttämänä olevia pois korvauksilta, korvauksen aikahan riippuu työssäoloajasta, se ei ole loppumaton.

  Jep. Näin tulee käymään, ei tuohon tiedemiestä tarvita ennustamaan. Kuten sanoin, Espanjan valtiolta on tulopuoli retuperällä. Menoja korjataan leikkaamalla vähätkin avustukset kohti nollaa päin. Lisäksi Espanjan julkistaloudella on mittava byrokratia. Sieltä virkamiehiä kengittämällä menoja voisi kutistaa (kengitys = lisää työttömiä 🙂

  Menopuolta voidaan korjata myös veroja nostamalla. No, kuten varsin hyvin tiedät, sitäkin on tehty ja lisää tullaan tekemään. Verojen nostamisen ikävä vaikutus vain on, että yksityinen kulutus – se vähäkin mitä on jäljellä – sakkaa. Koska ihmisillä ei ole varaa ostella. Koska veroihin menee enempi rahaa ja hinnat nousee. No mitä siitä seuraa? Siitä seuraa, että yksityiset firmat voivat huonosti, potkivat ihmisiä kortistoon tai tekevät jopa konkursseja….

  Kuten näet, tämä on ihana kierre, mihinkä Espanja on itsensä saattanut eikä se oikene sillä, että vanhatyttö ehdottaa, että ”miksei me voida jakaa rahaa ihmisille kuten ennenkin”. Eikä se oikene sillä, mitä nyt yritetään, että ”hei pannaan silmät kii, ja leikitään, ettei Mörköä ole….kun me sit avataan silmät, niin Mörkö on poissa….”

  vanhatyttö kirjoitti:

  On vaikea kuvitella, että tämá ei vaikuttaisi myös täällá asuviin suomalaisiin.

  Sehän tulee vaikuttamaan satavarmasti. Sitäpaitsi, kuten olen jo aiemmin varoittanut, ulkomaalaisten rokottaminen on siitä kiitollista homma espanjalaisille poliitikoille, ettei siitä seuraa ainakaan seuraavissa vaaleissa mitään suoraan epäedullista. Kyllä, kyllä…se pilaa Espanjan maineen 10 vuoden jaksolla houkuttelevana sijoituskohteena tai eläkepäivien viettopaikkana. Mutta koska poliitikko olis pitkän juoksun vastuuta kantanut? Ainoa mikä peruspoliitikkoa kiinnostaa, on oma napa ja ne 2 vuoden päässä olevat vaalit. Siinä suhteessa poliitikot ovat samanlaisia niin Suomessa kuin Espanjassakin (poikkeuksia toki on! mutta noin yleistäen poliitikot ovat tuollaisia oppoturnisteja)

  vanhatyttö kirjoitti:

  Mutta onneksi me voimme palata Suomeen, turvalliseen kotimaahamme, jossa on toimiva sosiaaliturva. Jos vain onnistumme sen säilyttämään….???

  Jaa, rohkenen epäillä, että Suomessa on välttämättä tarjota muuta kuin keppiä ja vesi-leipä kuuria teille…asiat on aika perseellään Suomessakin ja tällä hetkellä Suomi velkaantuu jopa Espanjaa ripeämmin. Suomi-poika uhrautuu, jotta Espanjassa voitaisiin jatkaa lonkan vetämistä vielä hetkonen…. Tuollakin toiminnalla vaan tulee olemaan erittäin erittäin ikävät seuraamukset.

  Suomen tilanteeseen en ole viimeaikoina perehtynyt, mutta voisin jossain vaiheessa taas tehdä sen. Joku 5 vuotta sitten perehdyin, ja totesin Suomen menevän jo silloin kohti perskaivoa – jonka seurauksena rupesin aktiivisesti suunnittelemaan exitiä ulkomaille.

  Nyt voisin oikeastaan tehdä laskelman, tuleeko Suomi ikinä selviämään edes tuosta mitä nyt on otettu vastuita. Veikkaan, että Suomi tekee konkurssin 10 vuoden sisään – mutta tämä on ihan MuTu tuntuma, ei laskelmiin ja matematiikkaan perustuva. Itse ainakaan en Suomen varaan laske mitään tulevaisuudessa. Tämä on ollut taktiikkani jo vuodesta 2008 lähtien.

  Norja voisi olla fiksumpi vaihtoehto, sieltä ei ainakaan fyrkka lopu vaikka kovasti yrittävät kyllä MaMu-tuksella pilata senkin yhteiskunnan. Mutta eiköhän se sen aikaa pystyssä pysy, että minä olen jo loppusijoituspaikassani ’penaalissa’ vetelemässä ikiunta ja EVVK Norjan kollaps.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Olet oikeassa Freesoul. En kanna huolta espanjalaisista, vaan itsestáni ja láheisistäni. Mehán olemme rakentaneet elámämme tánne.

  Tämä nykyinen kurjuus ei johtu näistä nyt tehdyistá leikkauksista, vaan siitä, mitá on tehty aikaisemmin. Meillá Suomessa puhuttiin 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa talouden ylikuumenemisesta ja kulutustusjuhlasta, mutta ne olivat pientä verrattuna siihen, miten Espanjassa elettiin 1990-luvulta aina lamaan asti. Kähmintään ja verojenkiertoon eivát syyllistyneet vain korruptoituneet poliitikot ja liikemiehet, vaan ihan koko kansa. Elettiin kuin viimeistá páivää, kaikki miká tuli, pantiin menemáän ilman huolta huomisesta. Köyhát tuhlasivat kaiken ja ottivat velkaa, rikkaammat ymmársivát pistáä osan tuotosta piiloon Sveitsin pankkeihin.

  Oli ihan maan tapa maksaa palkat, tai ainakin osa palkoista pimeäná, ohi verottajan ja ohi Seguridad Socialin. Nyt sitá soppaa lusikoidaan kun valtion kassa on tyhjá ja Seguridad socialin rahat lopussa. Espanjalaisilla oli oikein joukkohysteria ja visa vinkui. Támá tietenkin selittyy köyhyydellá, ne 1990-luvulla leveásti eläneet olivat entisiä köyhiä, tosi köyhiä, jotka yhtäkkiá páásivát rahan makuun ja siinä meni páä sekaisin. Kukaan ei uskonut, että rahantulo ja hyvinvointi voisi joskus loppua. Ja sitten se loppui ja nyt ollaan tássä.

  Voisi ehkä sanoa, että oma vika..vai mitá??

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Jotta käsitätte paremmin, niin tässäpä konkreettisia ehdotuksia mitenkä Espanjan valtio voi korjata talouttaan:

  – Arvonlisäveroa kestää nostaa, eihän 18% ole vielä mitään. Suomessa se on 24%. Ruotsissa 25 vuosikausia. Espanja korottaa yleisen alvin 25%:iin. Lisäksi moni alvi-vapaa asia pannaan verolle, mm. ruoka

  – Bensan (eli polttoaineiden) hintaa kestää verottaa roimasti lisää

  – Kiinteistöjä kestää verottaa lisää, 3% kiinteistövero käyttöön ja kiinteistöjen verotusarvot lähelle käypää arvoa

  – Julkisesta hallinnosta 70% virkamiehistä pellolle (työttömyysprosentti sen jälkeen…? LOL :))

  – Eläkkeitä kestää verottaa ROIMASTI lisää

  – lääkkeiden hintojen subventioita leikattava 80%

  – autothan ovat suorastaan naurettavan halpoja Espanjassa. Tässäkin on verottamisen varaa vaikka kuinka. Oppia Suomesta, Norjasta, Tanskasta jne: 50% hintalisä uusien autojen hintoihin. Lisäksi vuotuiset käyttömaksut tappiin, semmoinen 1000 euroa per pirssi on sopiva verotuksen taso. Asiahan on perusteltavissa jo CO2 ja ympäristöseikoilla 😉

  – terveyskeskuksiin ym. käyttöön kunnon käyntimaksut, oppia Suomesta/Ruotsista jne

  – Palkkoja kestää verottaa lisää, progressiivinen verokäyrä kattoon, omaisuus verolle

  Sieltä sitä rupee rahaa tulemaan ja on kohta talous tasapainossa. Ette te hurraata noille tempuille huuda, mutta mistä muualtakaan sitä rahaa otetaan jos kerta tarkoitus on pistää talous tasapainoon?

  Edit. Taidankin kirjoittaa ohjelmani espanjaksi ja englanniksi, ja lähettää EKP:lle ja sakuille tiedoksi. Plus lisäksi Espanjan valtionvarainministeriöön ja pariin isolevikkiseen päivälehteen Madridissa. Olen ulkkarina tehnyt enemmän olis tarvis 🙂

  PS. Terveisiä Santiagolle 😉 Yo. ohjelman läpivedon jälkeen voimme tehdä niitä hintavertailuja taas Espanja vs Suomi… LOL

  Vanha tyttö: ”Olet oikeassa Freesoul. En kanna huolta espanjalaisista, vaan itsestáni ja láheisistäni. Mehán olemme rakentaneet elámämme tánne.”

  Noh, jos olet rahanaisia, niin ei sulla ole hätäpäivää. Miljoonääri pärjää aina (paitsi että en suosittele miljoonien pitäimistä käteisenä – ainakaan kaikkea). Jos taas läksit maille vierahille ilman että oli fyrkkendaalia riittävästi back-uppaamassa projektia, niin se on voi voi…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 29)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.