NIE-käytäntö muuttunut

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki NIE-käytäntö muuttunut

 • Tämä aihe sisältää 14 vastaukset, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 15 vuotta sitten Marxme toimesta.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Moro!
  En ole vähään aikaan seurannut palstaa Tänne Barcelonaan muuton vuoksi enkä tiedä onko uutta infoa NIE-numeron hakemisesta jo palstoilla. Täällä ei viranomaisilla ole hajuakaan miten homma nykyään etenee ja lukuisten virheiden kautta pääsin kuin pääsinkin oikeille poluille.
  Mutta kerronpa miten homma täällä menee:
  Enää ei tarvitse hakea erillistä NIE-numeroa vaan rekisteröidytään ulkomaalaistoimistoon (oleskelu yli 3kk) ja samalla saa NIE-numeron.
  Itse menin Oficina de Extranjeroon sain lomakkeet (x-16), jotka täytin ja niiden ja passin kanssa Comisaría de la Barcelonetan ulkomaalaispoliisille, jonne ne jätin. Peräst¨kuuluu miten kävi ;).

  Loistava linkki osoitteessa:http://www.finlandia.es/public/?contentid=96794&contentlan=1&culture=fi-FI

  LINKKI

  jeriko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 34

  Olin täyttänyt hakemuskaavakkeen jo Suomessa valmiiksi, ei muuta kuin marssin aamulla klo 9.00 San Sebastianissa Delegacion del Gobiernon ovesta sisään, heti eteisessä tuimailmeinen vartia pysäytti ja tiedusteli mitä kuuluu ja kuka käski? Annettuani selvityksen mitä olen vailla vartija ohjasi minut papereineni 220cm pitkän tuimailmeisen kaverin pakeille, ensitöikseen 220cm pitkä repi hakemuskaavakkeeni aivan silpuksi, silloin alkoi hiukan vatsassa väntää ja ajattelin että sehän se tästä puuttuisi että tulisi huonot housuun. Mutta ”annas olla” 220cm pitkä veti suupielet korviin ja alkoi itse kirjoittamaan minulle uutta hakemusta. Pyysi vielä passin nähtäväksi ja sanoi että numeron saat Joulukuun 21päivä (paperit lähtivät Tenerifalle). Eli kaikki oli aika yksinkertaista ja odotusaika numeronsaamiselle n. 3-4vko. Että silviisii täällä Gomeralla

  LINKKI

  jacky1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.08.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Jep. Tänä vuonna on tullut muutos tuohon NIE-käytäntöön ja nykyään se toimii juuri kuten johanmarc kirjoittaa.

  1) Ensiksi haetaan lomakkeet EX-16 ja Modelo 790
  2) Käydään maksamassa Modelo 790:lla maksu 6,80e pankkiin
  3) Viedään molemmat lomakkeet poliisiasemalle

  Itse sain täällä Barcelonassa NIE:n heti samalla kertaa kun vein paperit poliisiasemalle. Jostain myös luin pitkistä jonoista poliisiasemalla, mutta minua ennen oli 1 ihminen ja odotusaika oli n. 50 sekuntia. Tosi helposti onnistui ja lomakekin taisi olla oikein täytetty, onneksi 🙂

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Joko muutos on tullut viime maaliskuun jälkeen, jolloin itse hain NIEn, tai sitten eri maakunnat hoitavat asiansa eri tavalla. Fudismatseissa ja mielenosoituksissa usein nähty manifesti ”Catalunya no és Espanya” saattaa pitää tässä tapauksessa paikkansa… 🙂

  Allaolevasta ketjusta löytyy meikäläisen kokemus. Pirusti jonoja, mutta yksi lomake riitti eikä maksanut mitään. Samana päivänä sai numeron käteen.

  http://espanja.org/node/3709

  LINKKI

  jacky1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.08.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Muutos on tullut voimaan 2.4.2007.

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  OK, jään mielenkiinnolla odottamaan miten samalla jätetyn residencia-hakemuksen käy. NIE:llä pärjään tietenkin ihan hyvin, mutta se residencia-kortti olisi kiva olla lompsassa, niin ei tarvitse aina raahata sitä A4-lappusta joka paikkaan jossa ”aito” NIE pitää esittää.

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Niin, siis sitä korttia ei enää myönnetä. Oleskelusta Espanjassa riittää EU-kansalaiselle tosiaan vain ilmoittuminen, josta tulee dokumentiksi se A4-kokoinen paperi.

  NIE on eri asia, mutta varmaan tämä jacky1 kertoo siitä enemmän. Olen huomannut hänen kohottaneen Fuengirolaisten keskustelun tasoa..

  LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Sain NIE+muut seuraavana päivänä. Ne olis saanu heti käteen jos niiden systeemit vaan olis sillon toiminu;). Sosiaaliturvatunnuksenkin sain samantien eli kaikki on valmiina kun maanantaina aloitan työt :).

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Juu, ymmärsin kyllä, että uuden säännöksen mukaan sitä residencia-korttia ei enää myönnetä. Koska kuitenkin maaliskuussa Subdelegación del Gobiernossa korttia anoessa minulle ei sanottu tästä mitään, ja koska erinäisissä virastoissa residencia-korttia kysyttäessä olen kertoneet heille ettei sitä enää myönnetä, ja saanut ihmetteleviä ilmeitä osakseni, niin en ole ihan täysin luopunut toivosta. Suomessa siis kyllä, mutta Spain is different! Lait ja säädökset on yksi asia, ja käytäntö usein aivan toinen. Siksi neuvoja ja ohjeita on useita, eikä absoluuttista totuutta ole olemassakaan. Eiköhän tämä selviä vähitellen kaikille jotka viettävät täällä hieman enemmän aikaa…

  Todisteena ylläolevasta: Silloin kun residenciaa vielä ihan virallisestikin myönnettiin, niin englantilainen työkaverini sellaisen anoi. Sai sitten 9 kk päästä ilmoituksen kotiin, että anomus on hyväksytty ja kortin voi hakea – 8 kk päästä. Kun kortti vihdoin oli kädessä 17 kk anomishetken jälkeen, se oli mennyt vanhaksi ja työkaverini joutui heti jättämään hakemuksen, jossa anoi kortille lisää voimassaoloaikaa… 🙂

  LINKKI

  Peikkopoika
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Madridissa N.I.E. haetaan hieman eri lailla. Täällä saa odottaa, mutta ei tarvitse jonottaa kadulla. Eli täällä pitää varata aika ja ajan saa noin kolmen-neljän viikon päähän (syksyn tilanne). Ajan soittaminen on työläin vaihe, koska läpi pääseminen on vaikeaa. Täällä ei jonoteta linjalla, vaan pitää soittaa aina uudestaan. Ja tietysti pitää osata hyvin espanjaa 🙂 Kaverini soitti ja hän pääsi läpi kymmenessä minuutissa. Kun hän itse soitti viikko aiemmin, hän joutui odottamaan puoli tuntia. Kiitos Suville kaikesta avusta, ilman häntä kaikki olisi ollut hieman vaikeampaa!

  Täällä ei mennä poliisilaitokselle enää, vaan johonkin virastoon (en enää muista nimeä) ja siellä kaikki menee sujuvasti. Kannattaa mennä ajoissa paikalle ja sisällä muutaman minuutin odotus. Itse N.I.E.n saaminen kestää 5 minuuttia, joten nopea ja kivuton reissu (kerrankin). Jos joku tarvitsee tietoa securidad social- numeron tai N.I.E.n hankkimisessa, niin voin kaivaa oikeat osoitteet ja puhelinnumerot selville. Muutakin viranomaistietoa on hieman saatavilla, joten kannattaa kysellä täällä.

  LINKKI

  Marxme
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.12.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  No kerrotaanpa oma kokemus ”Certificado de registro de ciudadano de la Unión” (se vihrea paperi) hausta.

  Eli virallisesti tama pitaa nykyaan hakea yli 3kk asuvien asukkaiden. Kaytannossa sitten eri asia miten sita valvotaan.

  Mutta asiaan, taman paperin mukana saa N.I.E.-numeron jos sita ei viela omaa.

  Eli

  1) tulostin lomakkeen EX-16 osoitteesta http://www.mtas.es/migraciones/ModSolici/EX16.pdf
  2) taytin sen
  3) kavin matkalla Comisaria De Policia Fuengirolaan
  (Avenida Condes De San Isidro 98), ottamassa photocopian passista
  4) pyysin poliisin Extranjero-virkailijalta Modelo 790-lomaketta,
  sain sen ja kavin maksamassa laheisessa Unicajassa 6,80e
  5) palasin lomakkeiden EX-16, Modelo 790 ja passin kopion kanssa tiskille
  6) seta naputteli aikansa konetta katsoen passiani ja papereitani.
  Varmisti etta tiedot ovat oikein ja tulosti oman ”Certificado de registro de ciudadano de la Uniónini”

  Eli nykyaan N.I.E.-numeron saanti ei vie paljoakaan aikaa. Itsellani ei ainakaan ollut jonoja kummallakaan kertaa yhta ihmista enempaa.

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Olipahan napakka vastaus. Hyvä !

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  Yhdyn edelliseen kommenttiin, ei siis monimutkaista, kun sen oikein ilmaisee
  Jacky vastasi muuten 7.12. kommentissaan yhtä ytimekkäästi ja ymmärrettävästi

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  johanmarc kirjoitti:

  Moro!
  Enää ei tarvitse hakea erillistä NIE-numeroa vaan rekisteröidytään ulkomaalaistoimistoon (oleskelu yli 3kk) ja samalla saa NIE-numeron.

  Mitäs jos oleskelujakso kerrallaan on alle 3 kk ja tarvitsee NIE -numeron?

  Tuolla Kielikulma-osiossa EU:n aloittamassa topikissa oli DonB:n laittama linkki lontoonkielisille sivuille, josta muuten edelleen voi tulostaa ”normaalin” NIE hakemuksen, eikö olekin hämäävää?

  Tiesittekö muuten, että netissä on palvelu josta voi ostaa NIE-numeron?

  http://www.nienumberdirect.com/?gclid=CKTSpfyc45ECFQ93MAoduVpPXg

  Yhden henkilön NIE:n hankkiminen espanjalaisen toimiston hoitamana ja Suomeen postitettuna maksoi 186 euroa.

  LINKKI

  Marxme
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.12.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Itse en laittanut oleskelun kestosta mitaan paperiin, koska ei ole harmainta aavistusta olenko taalla 3kk, 6kk vai muutaman vuoden. Eika sita kylla sitten sen enempaa kyseltykaan, eli eipa se kai niin tarkkaa ole.

  Todennakoisimmin itse tosin kesaksi lahden hakemaan kassaan taydennysta suomesta ja ensi talveksi sitten takaisin tanne. Eli talla vierailulla ei se 3kk ylittaminen edes tayty.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.