NIE ja asiointitoimistot

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kmstr
  kmstr Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.02.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Hei,

  Olen muuttanut Barcelonaan asuskelemaan ja työskentelemään. Tähän mennessä minulla ei ole ollut tarvetta NIE-numeron hankintaan, mutta nyt sellainen taitaa olla edessä.

  Noh, tässä olen nyt selvitellyt asiaa ja kyllähän tuo koko prosessi ottaa päähän vaikkei sitä ole pantu vielä edes kunnolla vireille. Kyse ei nyt oikeastaan ole tuosta tuon hankaluudesta vaan ihan puhtaasta ajasta jonka tuon asian hoitamiseen menee.

  Nyt kyselisinkin, onko kenelläkään kokemuksia ns. asiointitoimistoista tai vastaavista, jotka voisivat tuon NIE-prosessin hoitaa? Netissä pyörii jotain ihan hämäriä ”Get your NIE in 2 days” firmoja, jotka vaikuttavat kohtuullisen epäilyttäviltä, mutta onko tuollaisista kokemusta? Minkä verran tuollaisesta kehtaisi maksaa?

  Kun tekee 10-12 tuntia töitä päivässä ei oikein ole aikaa ja jaksamista lähteä päiväksi istuskelemaan paperien kanssa poliisiasemalle. Voisin hyvin maksaa itseni ulos tästä velvollisuudesta, kunhan tietäisin, että asia saadaan hoidettua luotettavasti ja vaivattomasti.

  Linkkejä, vinkkejä yms. otetaan vastaan. Ei tosiaankaan tarvitse olla mikään suomenkielinen toimisto ja osaan kyllä itse tarvittavat dokumentit kaivaa ja hoitaa kuntoon. Oikeastaan nyt vain tuota jonottamista olisin ulkoistamassa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Jos tarkoituksesi on asua maassa yli 3 kk taalla neuvotaan hakemaan residenssi ei pelkka N.I.E.

  Maassa tyoskentely myos vaatii N.I.E. eiko sita ole sinulta pyydetty?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Asiaa varten tilataan aika joten siella ei mene koko paivaa. Voisit myos kysya tyonantajasi tilitoimistosta.  Taas Barcelonassa on varmaan satoja asesorioja joten ehka joku siella pain osaa suositella. Voisi maksaa 50-60e. toimitusmaksu 10.40e.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kmstr
  kmstr Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.02.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Kiitos vastauksista!

  Täytyy tuo residencia -asia vielä selvitellä. Olin siinä uskossa, että EU-kansalaisena en ko. asiaa tarvitse, mutta selvitetään.

  Teen töitä Suomeen työnantajalleni, enkä asuntoa vuokratessakaan NIE-numeroa vielä tarvinnut, kun kimppakämpästä huoneen otin.

  Jos tuo ajanvaraus onnistuu, niin sitten asian hoitaminen lienee varsin kivutonta. Täytyypä selvitellä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä diablita
  diablita Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Valitettavasti yli 3 kk asuminen vaatii lain mukaan eu-kansalisiltakin rekisteröitymisen (https://w30.bcn.cat/APPS/portaltramits/portal/channel/default.html?&stpid=20030000319&style=ciudadano&language=es), ihan niin kuin ulkomaalaisilta eu-kansalaisilta Suomessakin. Ja sitä varten pitää olla joko esp. työsopimus / itsenäinen yrittäjä tässä maassa / tarpeeksi varoja pankissa + kattava sairausvakuutus. Varmaan kannattaa kääntyä sikäläisten aisointitoimistojen puoleen, säästää paljon aikaa ja vaivaa ja rahaakin näin ollen kenties. Ja oikea-aikaista tietoa sikäläistä jonoista ja käytännöistä asian mahd. sujuvan hoitamisen varmistamiseksi

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.