Neuvoja television/antennin hankintaan?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Neuvoja television/antennin hankintaan?

 • Tämä aihe sisältää 21 vastaukset, 11 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 16 vuotta sitten Jahu toimesta.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  seppov
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.02.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 1

  Vuosikausia talossamme Torreviejassa on katseltu tavallisella harava-antennilla espanjan televisota. Joskus tuli myös lautasantenni ja boxi hankittua, tosin niiden käyttö jäi sittemmin.

  Nyt vanha tv:mme otti loparit ja samaan aikaan radion kautta ei Yleä ole enää saatavissa. Nyt olisi pikapuoliin saatava tietoa miten kannattaa menetellä jos:
  – haluaa edelleen katsella esp television ohjelmia
  – satellitin kautta kuunnella yleä.

  Kuinka monenlaisia laitteita joudumme hankkimaan? Mikä on Espanjan lähitulevaisuus digi/analog tv lähetysten suhteen (vrt siirtyminen digitaalisuuteen Suomessa)? Olen käsittänyt, että digitaalisia lähetyksiä, joita on osa tv tarjonnasta, voisi seurata tavallisella harava-antennilla johon on väliin liitetty jokin suht edullinen (de)koodaus laite? Mutta miten sitten tulevaisuudessa?
  Ylen radiota voisi ilmeisesti seurata perus lautasantenni kehitelmällä. Mutta toimivatko nämä kaksi yo järjestelyä yksien laitteiden kautta? Siis yksi tv riittäisi!?

  ps Pajon kysymyksiä, mutta yritän järjestellä näitä asioita Suomesta käsin, siksi näin….

  kiitän suuresti
  SeppoV

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Digilähetyksiä on Espanjassakin, periaatteessa riittää muutaman kympin digiboksi, jos antenni on kunnossa. Vanhoissa yhteisantenneissa voi olla liian kapeakaistaiset vahvistimet, toisaalta jos lähetysasema on suht. lähellä niin usein näkee pelkällä sisäantennillakin.

  Aika monessa Espanjassa myytävässä taulu-TV:ssä on tuo digiboksi sisäänrakennettunakin (kutsutaan siellä nimellä TDT).

  Näkyvyyttä omalla alueellaan voi katsella täältä: http://www.tdt.es/ tai http://www.tdt1.com/

  Suomen Ylesat1 ja Ylesat2 ovat samassa satelliissa ja samalla taajuudella kuin TV Finland, eli samat vehkeet tarvitaan. Radiokanavat ovat salaamattomia, joten jos TV Finlandia (josta pitää maksaa) ei halua, niin halpa satelliittidigiboksikin käy, muuten tarvitaan boksi jossa on Conax-salauksenpurkumahdollisuus (ja se maksullinen kortti) – nämä ovat yleensä aika paljon kalliimpia. Antennin halkaisijaksi riittää periaatteessa joku 60 cm, mutta suosittelisin 85 cm antennia – enemmän varaa esim. voimakkaan sateen aiheuttamiin ongelmiin.

  Ylesat1/2 on myös Hotbird-satelliitissa (mutta ei TV Finland).

  LINKKI

  Ziiuska
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  Peräänkuulutan edelleen kuun alussa laittamaani viestiä. ELI

  onko kukaan kokeillut laitetta, Sonyn LocationFree. (Tv kanavien katseluun netin kautta.) Onko kokemuksia? Mitä olisi otettava huomioon, espanjassa?
  TOIMIIKO?????
  Josko tämän avulla voisi siirtää suomen TV- ohjelmat, mihin maahan tahansa katseltavaksi????
  Hinta n. 350 eur, ehkä.

  http://www.sony.fi/view/ShowProductCategory.action?site=odw_fi_FI&category=LocationFree

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Kai se toimiikin – tekniset tiedot vähän suppeita, vaatinee kaikenlaista palomuurien säätöä kun mennään kotiverkosta pois.

  Samoin laajakaistaliittymän uplink pitäisi olla aika nopea lähettävässä päässä, kohtuutasoinen digikuva vaatii ainakin 3-4 Mbit/s nopeuden (siis molemmissa päissä tietysti – mutta DSL-liittymän uplink on useimmiten huomattavasti hitaampi kuin downlink).

  Elegantimpi ratkaisu hommaan (jos kaista riittää) on digiviritinkortilla varustettu PC – tarkoitukseen löytyy sopivia ohjelmistoja (eräs täälläkin kirjoitteleva jäsen tuntee asian paremmin, ehkä hän huomaa tämän). Taisivat joskus syksyllä kokeilla sitä Tribuna Golissakin (joku lätkämatsi kai, en ollut itse paikalla).

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Kysymykseesi on jo osin vastattu, mutta vähän lisää:

  Yksi tv riittää vallan mainiosti: Se voi olla analoginen tai digitaalinen.

  Mikäli teidän ”lautasboxinne” on jo iäkäs, se lienee analoginen ja nykyään museotavaraa. Mutta, jos se on digitaalinen korttipaikan (CONAX) kanssa, tai ilman korttipaikkaa, käy se vallan mainiosti YLEN kuunteluun. Samoin vanha lautasenne käy. Siinä oleva ”digipää” todennäköisesti käy myös. Sitten vain SCART-liittimellä BOXI liitetään TV:n takaseinään, jossa on yleensä kaksikin paikkaa ko liittimelle.

  Jos ette ole suunnannut aijemmin antenia oikeaan sateliittiin, joko HOTBIRD´iin , jonka sijainti 13 ast E,
  tai INTELSAT 707, tai THOR 1 ast W, niin homma voi olla pikkuisen hankalaa. Ilman mittaria melkein mahdotonta. Siis tarvinnette paikallista apua asennuksessa?
  Voi sitä kyllä itsekin yrittää katsomalla oman asuinpaikan asteluvun ja hieman kompassia ja matematiikkaa käyttäen tehdä muutaman päässälaskun tarvittavista kulmista… ja edespäin.
  Kaukosäätimillä sitten vain valitsemaan, kuunteletteko YLEÄ, vai katseletteko Esp asemia.

  LINKKI

  Ziiuska
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  Kiitos
  Otinkin jo aiemmin ison satsin ohjeita muistiin täältä sivuilta miten asian voisi hoitaa PC:n kautta. Tuntui vaan niin monimutkaiselta että noi tietotekniikka muksutkii löysivät olevinaan helpomman ratkaisun sonylta.
  Tribunassa ilmeisesti kertomansa mukaan, kokeilivat syksyllä jotain ohjelmaa. Taisivat yhden erän lätkää saada tulemaan. Sit pätkäs.
  Itse ajattelin blondina et jos toi aparaatti pelittäs niin sais isäntä ens talvena lätkähimon tyydytettyä.
  Itse pärjäilen kyllä iliman telekkariikii mut pittää uatella ton papan vierootusoireitakkii!
  Mut jos joku tulis asentaa sen sit tietsikkaa sinnepäähän?!

  LINKKI

  seppov
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.02.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 1

  Suur kiitos vastaajille! Asia näyttäisi – ainakin tässä vaiheessa – oleellisesti selvinneen!

  Mutta milläköhän tavoin oikeasti kaikki iäkkäämmät espanjan suomalaiset ovat ratkaisseet tämän suomen radion/(tvn) saatavuuden, Ylen lopetettua lähetykset?!

  Vielä kerran: Kiitos!

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  seppov kirjoitti:

  Mutta milläköhän tavoin oikeasti kaikki iäkkäämmät espanjan suomalaiset ovat ratkaisseet tämän suomen radion/(tvn) saatavuuden, Ylen lopetettua lähetykset?!

  Eiköhön useimmat sitä satelliittia käytä.. eikä TV:tä tietysti muuta kautta ole saanutkaan. Ja riittäähän noita suomalaisia antenniasentajiakin rannikolla, ei niitä hommia itse tarvitse ruuvailla..

  LINKKI

  Jukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.09.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 18

  Olemme kolmen kuukauden reissulla ja asumme vuokra-asunnossa Benalmadenassa. Kämpässä on Nokian Mediamaster 9650S. Kun tulimme tänne, boxissa oli virrat päällä, mutta kanavia se ei löytänyt. Asunnon omistaja soitti TV-Finlandin asiakaspalveluun ja jos oikein ymmärsin, ne antoi jotenkin sieltä päästä lisäpotku tai vahvisti signaalia. OK, kuva tuli näkyviin. Mutta sitten tuli taas sähkökatkos. Koko pienoiskerrostalostamme meni sähköt viideksi minuutiksi. Virtanäppäimestä ei saanut virtoja laitteeseen, välillä se oli heräävinään, mutta nyt se tuntuu olevan täysin eloton. Tosin kun kaukosäätimellä yrittää käynnistää, vihreä valo vilkkuu boxissa, mutta mitään muuta ei tapahdu. Soitin itse sinne asiakaspalveluun ja tyttö siellä väitti, että boxiin on tullut oikari ja sille voi sanoa goodbye. Käski vielä yrittää siten, että johto irti, kortti pois koneesta, palautus, ja uusi yritys. No success!
  Joulu tulossa ja mummi kylässä, piti näyttää joulurauhan julistusta Suomen Turusta. Vaan en löydä yhdestäkään kaupasta boxia, jossa olisi korttipaikka ja Conaxin salauksenpurku. Olenkohan ihan pihalla? Kävin Fugessa Boulangerissa ja El Cortessa, ei löytynyt. Benskussa kipaisin Carrefourissa, ei sielläkään. Onko tällainen laite ihan tuntematon tässä maassa vai enkö osaa vain hakea? Luin suomalaiset lehdetkin läpi, enkä löytänyt yhtään mainosta, josta olisi selvinnyt, mistä näitä boxeja saa ostaa.

  LINKKI

  okebo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 62

  En tunne juuri tuota mallia.

  Mutta minulla ”kuoli” vastaavasti yksi Nokian vanha digiboksi. Sattumalta kuitenkin koitin semmoisella monitoimimuuntajalla josta sain säädettyä virta-arvot samoiksi – voila – vika oli muuntajassa. Vaikka tosiaan minullakin paloi valo, eli se sai jotain virtaa muuntajasta mutta ei riittävästi.

  Siis jos siinä on edes erillinen muuntaja? Älä mene sörkkimään koneen sisälle jos et tunne laitteita.

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  Jukka kirjoitti:

  Olemme kolmen kuukauden reissulla ja asumme vuokra-asunnossa Benalmadenassa. Kämpässä on Nokian Mediamaster 9650S. Kun tulimme tänne, boxissa oli virrat päällä, mutta kanavia se ei löytänyt. Asunnon omistaja soitti TV-Finlandin asiakaspalveluun ja jos oikein ymmärsin, ne antoi jotenkin sieltä päästä lisäpotku tai vahvisti signaalia. OK, kuva tuli näkyviin.

  Ei sieltä mitään lisäpotkua tullut , kortti vain päivitettiin lähetyspäästä

  Jukka kirjoitti:

  Mutta sitten tuli taas sähkökatkos. Koko pienoiskerrostalostamme meni sähköt viideksi minuutiksi. Virtanäppäimestä ei saanut virtoja laitteeseen, välillä se oli heräävinään, mutta nyt se tuntuu olevan täysin eloton. Tosin kun kaukosäätimellä yrittää käynnistää, vihreä valo vilkkuu boxissa, mutta mitään muuta ei tapahdu. Soitin itse sinne asiakaspalveluun ja tyttö siellä väitti, että boxiin on tullut oikari ja sille voi sanoa goodbye. Käski vielä yrittää siten, että johto irti, kortti pois koneesta, palautus, ja uusi yritys. No success!
  Joulu tulossa ja mummi kylässä, piti näyttää joulurauhan julistusta Suomen Turusta. Vaan en löydä yhdestäkään kaupasta boxia, jossa olisi korttipaikka ja Conaxin salauksenpurku. Olenkohan ihan pihalla? Kävin Fugessa Boulangerissa ja El Cortessa, ei löytynyt. Benskussa kipaisin Carrefourissa, ei sielläkään. Onko tällainen laite ihan tuntematon tässä maassa vai enkö osaa vain hakea? Luin suomalaiset lehdetkin läpi, enkä löytänyt yhtään mainosta, josta olisi selvinnyt, mistä näitä boxeja saa ostaa.

  Asiakaspalvelun tyttö oli ehkä oikeassa – noita ei kannata korjata !
  Koneenhan ei tarvitse olla Nokia .
  Varmasti riittäisi mikä tahansa boksi CI-paikalla ( kunhan myös suomenk. valikko löytyy – takaa ainakin tekstityksen olemassa olon (?), jos Conax -moduuli saa erikseen .
  Esim Kaon , Topfield , Humax ,Samsung ,Dreambox (viimein maint. tosi vaatii asiantuntemusta käyttöön otossa eikä tarvitse erillistä camia ,kortin kylläkin )
  Lisätietoja http://www.saunalahti.fi/znark/dreambox/dm7025/

  Mutta myös ns. multicami käy joka sisältää Conaxin .
  Esim Matrix Revolutions cam , Ultimate Dual cam….( saattavat ehkä vaatia viimeisimmän ohjelma version ?)

  Hyviä vinkkejä löytyy http://huoltovalikko.keskustelupalstat.com/ – vaatii rekisteröinnin ei maksa mitään

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Hyvää Joulua!

  Jokos Jukan boxiongelma on ratkennut?

  Rannikolla on useitakin TV-asentajia, joilla on ”Conax-boxeja”! Ovat asentaneet lähistölle useitakin settejä! Eivät kyllä myy Nokiaa, suoraan sanottuna sanovat ilkeitä arvosteluja…

  Jos ongelma on ratkaisematta, pistä textiä, niin etsin yhteystiedot ko henkilöihin!

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  Masa kirjoitti:

  Eivät kyllä myy Nokiaa, suoraan sanottuna sanovat ilkeitä arvosteluja…

  … että suomalaiset satelliitti värkeillä harrastavat ovat samoilla linjoilla – paskaahan ne ovat nuo ruottalaisten valmistamat boxit 😉

  Ps. Suomessa onneksi Nokian sat.boxeja ei ole koskaan valmistettu 8)

  Suurin osa Suomessa käytössä olleista Nokialaisista on yleensä ns.oheisboxi ,joka tullut kanavapaketin kaupan päälle .

  Itsellänikin olisi autotallin hyllyssä ylimääräinen Nokia MM 9802s malli Viasatin lahjoittamana ilmaisboxi , laite tosi on ns. ”modattu” multicamia varten …softa on SC 4.0 eli kansainvälinen Viaccess -yhteensopiva .

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  Pitipä kaivella vanhempi viestiketju …sori

  Mutta , täytyypä ihmetellä tätä suomalaisten tv-kanavien kehittämättömyyttä 🙁

  Juuri kävin laittamassa satelliittikanavat näkyviin venäläiselle kaverin perheelle , vapaasti sain näkyviin noin 60-70 kanavaa !!!! :O

  Suomi vain pelleilee yhden TV-kanavan kanssa uskomatonta ja sekin salattu – voi helvetti !!
  ( Suomella on vielä paljon oppimista asian tiimoilta !)

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Siina puhut asiaa! Ei ole tosiaan paljon jarkea koko touhussa. Tuskin heidan ohjelmiaan muut katsoisivat kun suomalaiset joilla jo muutenkin on lupamaksukin maksettuna….Todellisia holmolaisia!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.