Neuvoja ja vinkkejä muuttoa suunnitelevalle.

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Neuvoja ja vinkkejä muuttoa suunnitelevalle.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  krjari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Elikkäs olen suunnitellut pysyvää/useammaksi vuodeksi muuttamista Espanjaan, ajankohtaa tähän suunnitelmaan on vasta 3-5 vuoden päästä. Tätä ennen olen miettinyt kouluttaa itseni ravintola-alalle kun olisi tarkoitus niihin töihin siellä sitten ryhtyä, varallisuutta löytyy omasta takaa ja olisi siis asunto tarkoitus ostaa (ei lainaa) olen katsellut että noin 55-75 neliön asuntoja ja huomannut että vastikkeet ovat näissä huomattavasti pienempiä kuin Suomessa. Aijon kyllä käydä kerran-kaksi paikanpäällä ennen muuttoa.

  tässä pari kysymystä

  Onko työn saanti kuinka helppoa jos omaa hyvän Englanninkielentaidon esim, kokkina/tarjoilijana/baarimikkona vaikka esimerkiksi jostain Suomibaarista/ravintolasta?

  Mitä kannattaa ottaa huomioon kun ostaa asunnon Espanjasta?

  Kiitos mahdollisista vastauksista etukäteen.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Erään tuttavaperheen tutuilla on samankaltainen suunnitelma, mutta heillä se muutto on vasta noin 21 vuoden päästä. Tästä on keskusteltu monet kerrat ja kaikki kiteytyy hyvään suunnitelmaan. Heillä suunnitelma on seuraava: 9 vuotta erittäin ankaraa työntekoa. Sitten seuraavat 8 vuotta hirvittävän ankaraa työntekoa sis. rajusti ylitöitä tai kakkostöitä. Loput 4 vuotta opiskellaan intensiivisesti espanjaa ja portugalia sekä auttavalle tasolle arabiaa. Koko tuon 21 vuotta he säästävät kaiken ylimääräisen ja elävät erittäin askeettista elämää. Tarkoitus on että 21 vuoden päästä muuttohetkellä on tasan miljoona euroa säästössä. Perheeseen kuuluvat tällä hetkellä isä, äiti ja kaksi alle kouluikäistä lasta, jotka unelman toteuttamisen hetkellä ovat lentäneet pesästä. Asuntoja on katsottu alustavasti sillä silmällä Fuengirolan aivan ranta-alueelta, jonka hintojen kehityksestä on tiedusteltu jo alustavasti paikallisilta luotettavilta välittäjiltä. Vastikkeet ovat pieniä jos taloyhtiö ei sisällä helvetillistä uima-allasta ja puutarha-alueita jne. mitä aivan rannalla olevat harvemmin sisältävät. Tämä perhe on siinä mielessä uhkarohkea, että he eivät aio käydä paikan päällä sitä kertaa tai kahta edes vaan he nauttivat ja ikäänkuin kiduttavat itseään katselemalla tulevaa kotimaataan ja asuinalueita netistä ja televisiosta. Arvio on että 21 vuoden päästä kaikkialla Fuengirolassa on optinen valokuitu ja nopea internet. Todennäköisesti myös suomalaisten kanavien näkyvyys on taattu tuossa vaiheessa kuudennentoista tvkaista.comin seuraajan kautta, joten Salkkarit tulevat näkymään yhtähyvin kuin kotomaassa.

  Tuttaviensa muuttosuunnittelusta vastaava tuttavaperheemme suosittelee ottamaan huomioon asunnon sijainnin, hinnan ja kunnon. Lisäksi kannattaa lueskella artikkeleita lehdistä kuten tämän päivän Helsingin sanomista, jossa kattavasti kerrotaan kuinka asunto kätevästi ostetaan.

  http://www.hs.fi/koti/a1457060589008?jako=8c6422520f057be8ef206593a2cb5767

  LINKKI

  krjari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Oma suunnitelma on lähinnä Max 100000e maksava asunto joka olisi perussiisti ja kohtuu tuoreesti remontoitu ilman mitään erikoisempia ylellisyyksiä Fuengirolan tai Torreviejan alueelta, isoimmaksi ongelmaksi koen työn hankinnan. Ensi viikolla tarkoitus mennä asuntoulkomailta messuille saamaan hieman lisätietoa asunnoista sieltä.

  LINKKI

  oleo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 284

  kirjari, kiitos messu vinkistä, ehkä käyn katsastamassa messutarjontaa. Me mennään nyt keväällä katsastamaan muutama mukava alue, mistä ostaa asunto. Tavoitteena on löytää asunto seuraavan n. kolmen vuoden kuluttua. Mielessä on, että se toimisi alussa kakkos asuntona ja sitten, kun työt on loppu – yleensä eläkeiässä – Suomessa -> muuttaa sinne kokonaan ja myydä Suomen assunto pois. Siten olisi jo valmiina asunto, kun vanhana muuttaa. No, tällaista suunnittelemme …

  LINKKI

  krjari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Ja jos joku voisi tänne heittää parhaita ehdotuksia mitä alaa kannattaa opiskella jos sieltä Fuengirolan ja Torreviejan seuduilta töitä haluaa saada, Kiitos 🙂 lähinnä sellainen työ mistä palkasta saa pienehkön vastikkeen maksettua ja juoksevat menot sähkö, vesi ja mahdollisen auton kulut….

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.