Nettiyhteyksien hinnat

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Nettiyhteyksien hinnat

Merkitty: 

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 64)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Kyllä on takapajuisia Espanjan nettiliittymät datansiirtorajoitustensa kanssa.  Ei missään datarajoitamatonta mobiililiittymää tarjolla. Todettiin vuokranantajan kanssa, että mulle tulee halvemmaksi maksaa hänen kämppäänäsä liitymän asennus kolmen kuukauden ajaksi kuin yrittää sinnitellä mobiililiittymillä. Tuollainen kahden-kolmen gigan kuukausirajahan tulee jo täitä tehdessä vastaan muutamassa päivässä.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  No sun pitäis varmaan sitten asua jossain etupajuisessa maassa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kai siellä on sentään uima-allas valmiina ? Ettei sun tarvitse rakennuttaa sitäkin?

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Mä asun etupajuisessa maassa, olen vain lähdössä väliaikaisesti oleskelemaan nettiyhteyksien takapajulaan. Rajaton nopeahko mobiiliyhteys maksaa mulle tällä hetkellä n. 12 euroa kuussa.

  En tarvitse uima-allasta työntekoon, ihan sama mulle, onko siellä sellainen vai ei. Lisää epäolennaisuuksia?

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Varmaankin epäolennaista. Mutta miehen logiikalla tässä vaan mennään. Miksi valita näin pajukkoinen maa? Jos Suomesta  ja sen maailman parhaiden ja halvimpien nettiyhteyksien parista pitää päästä pois , miksi valita kohteeksi juuri kehitysmaa Espanja . Jonka kalliista ja huonoista nettiyhteyksistä on kauhuissaan koko sivistynyt maailma. Ihan siinä Suomen vieressäkin olisi suuri ja mahtava naapuri, jonka presidenttikin on oikea macho , miesten mies ja naisten  silmän ja salaisten ajatusten ilo ja valo. Siellä olisi lääniä valita sijoituspaikkaa , on etelää ja pohjoista ja voisi ajatella että netti toimii siellä kuin unelma ja vain muutamalla ruplalla kuukaudessa.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  No siis kaikkien espanjalaisten operaattorien puolesta olemme kaikki täällä pahoillamme siitä, että joudut nyt maksamaan paljon hitaasta yhteydestä.

  Entäpä, jos yrittäisit ansaita hieman enemmän rahaa, jottei sinun tarvitsisi kiinnittää huomiota tällaisiin epäoleellisuuksiin?

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 9 kuukautta sitten Tarmo.
  LINKKI

  -Tomppa-
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2013
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 41

  Voi v**** taas näitä kommentteja!

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Asiahan ei nyt minulle kuulu, mutta pääsääntöisesti voi olettaa, että typerään aloitukseen saa lähinnä typeriä kommentteja.

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Ja mitähän typerää tuossa aloituksessa nyt oli?

  Sekö, että joku asia on paljon paremmin Suomessa kuin Espanjassa?

  Ja se otti koville?

  Jos ette vielä ole huomanneet, niin yrityksillä on tarkoitus tuottaa voittoa. Kustannusten minimointi on kyllä ihan yksi yritystoiminnan perusajatuksia. Mitähän siitä tulisi, kun vaan puolihuolimattomasti makselisi kaikenlaista. Jäis äkkiä yrittäjältä palkka saamatta.

   

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Ei, vaan se, että aloitetaan mollaamalla Espanjaa asiassa, jolle kukaan meistä ei voi tehdä yhtään mitään.

  Tottakai Suomessa (jotkut) asiat ovat paremmin, eipä siinä mitään uutta ole.

  Nollan arvoinen aloitus, siinä kaikki.

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Jos aloitus oli nollan arvoinen, niin miksi ihmeessä siihen täytyy moneen kertaan kommentoida?

  Kun pitää vaan päästä haukkumaan aloittaja?

  Jättäisit sikseen, jos sillä ei ole mitään arvoa.

  Täälläkö saa keskustella vain epäkohdista, joille foorumin jäsenet voivat tehdä jotain? Kielletään kaikki  hintakeskustelut sitten. Sähkön hinnasta ei saa purnata! Rikollisuudesta ei saa keskustella!

  Ajatella, jospa jollain olisi ollut antaa vaikka vinkkiä firmasta, joka tarjoaa rajatonta mobiiliyhteyyttä, mutta minä en van ole vielä sellaista löytänyt. Ajatella.

  Eräällä toisella foorumilla heräsi jo toivonkipinä sellaisesta, mutta se osoittautui väärinkäsitykseksi. Sen liittymän mainostaja ei sitten lopulta tiennytkään, mistä puhui.

  Onneksi saa edes säilyttää palkkiotasonsa oleskelumaasta riippumatta. Vielä ikävämpi tilanne olisi, jos joutuisi työskentelemään paikallisin taksoin. Joutuisi työskentelemään moninkertaisen ajan maksaakseen tuollaisen perusedellytyksen, kun on korkeammat liittymähinnat ja alhaisemmat taksat.

  Ja jos herrasväki malttaisi palata aiheeseen, niin olis kiva juttu.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ihan itse sen sanoit tuolla ylempänä. Yrityksen tarkoitus on tuottaa voittoa. Sitä juuri tekevät Espanjan internetyhteyksiä tarjoavat  (monikansalliset) monopoliasemassa olevat yritykset. Ja se tarkoittaa sitä, että vedetään hinnat tappiin. Ja niinkuin täällä sanotaan,  si pagas o si pagas. Yrittäjänä jolla on sama tavoite ja ainakin kova yritys toimia samoin, tämän pitäisi olla selviö ja helposti hyväksyttävissä.

  Ja jos aloituksen  tarkoituksena oli tiedustella vaihtoehtoja tälle tilanteelle , ei ehkä paras vaihtoehto siihen ole haukkua nykyisiä hintoja ja verrata niitä suomen hintoihin. Jos toivoo miesten vastauksia , niin taas tulee vastaan tämä miesten logiikka , se on niin rajoittunutta , ettei vastaajille heti tule mieleen mistä on kysymys. Naisillehan asia on päivänselvä, mutta tällä kertaa heillä ei ollut vastauksia tai ei ole jäänyt kotitöiltä aikaa ja halua vastata.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Kuka sua on haukkunut? Voitko siteerata?

  Enkä muuten jätä sikseen. Tämän foorumin luoja ja nykyinen ylläpitäjä ovat nähneet sen eteen paljon vaivaa. Tuskin nähdäkseen tätä kaikenlaisten nolla-aloitusten kaatopaikkana. Mene tuonne suoli24:ään jatkamaan. Siellä on sulle hengenheimolaisia riittämiin. Ja kun menet, totean vain, että kaikki voittavat.

  Aloituksesi oli ja on edelleenkin nollan arvoinen. (Voi uittu, kun täällä ei pääse hiihtämään suoraan ovelta niikuin Takahikiällä Suomessa. Paska maa!) Luulen, että olisit saanut älykkäämpiä vastauksia esimerkiksi aloittamalla: ”Hei tietääks joku, mistä saisi…”. Vaan ei. Tässä vaan Suomen ja Espanjan kiistaton asiantuntija pistää maat ja asiat omaan arvojärjestykseensä.

  Ja vielä tuohon liiketoimintafilosofiaasi – kustannusten minimointi ei varmasti saisi olla ”yksi yritystoiminnan perusedellytyksiä”. Ajattelutapa on syvältä. Yritystoiminnan perusedellytys on tuottaa omistajilleen maksimimäärä taloudellista hyötyä. Suomessa tuohon ei tänä päivänä uskota ollenkaan, vaan mennään juuri tuota hehkuttamaasi säästölinjaa ja yritetään näin lykätä konkurssia niin pitkälle, että joku ruotsalainen firma ostaa putkan pilkkahinnalla à la Talvivaara. Tulee mieleen Manne, joka kiukutteli siitä, kun hevonen kuoli juuri, kun oli oppinut olemaan syömättä.

  Lopetan tähän, mutta jatkan mielelläni, jos joku (toinen) haluaa aloittaa keskustelun aiheesta nettikeskustelu.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 9 kuukautta sitten makarios.
  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Jos toivoo miesten vastauksia

  En toivo miesten vastauksia.

  Kummasti ne vaan jaksaa kuitenkin kirjoitella tähän täyden nollan arvoiseen aloitukseen. Olen kuin kärpäspaperi.

  Yritystoiminnan perusedellytys on tuottaa omistajilleen maksimimäärä taloudellista hyötyä.

  Näin juuri.  Minä yritän tuottaa maksimaalisen taloudellisen hyödyn. Taloudellisen hyödyn maksimointia ei ole se, että ei välitä tuotantokustannuksista. Onko olemassa yhtä ainutta menestyvää yritystä, joka ei yritä pitää tuotantokustannuksia kurissa?

  Julkishallinnossa niistä ei pahemmin välitetä, ja se kyllä näkyy. On niin helppo vaan korotella veroprosenttia joka vuosi, niin sieltähän sitä rahaa aina saa lisää. Justiinsa viikolla istuin tuntitolkulla yhdessä kunnan budjettikokouksessa, ja se on kyllä välillä niin ihme touhua, että oksat pois. Jengi vaan ehdottelee pokkana miten sattuu kaikenmaailman kulueriä yhtään ajattelematta sitä, mistä se raha otetaan ja miten kyseisen erän kannattavuus voidaan perustella.

  En tiedä, kuinka kokeneita ja minkä alan yrittäjiä te muut keskustelijat ootte, mutta meillä mennään näin. Ei haluta maksaa turhasta, jotta saadaan enemmän hyötyä omistajalle. Ja mä mieluummin teen vain 15 minuuttia kuussa töitä nettiyhteyden maksamiseksi kuin vaikkapa 15 minuuttia päivässä.

  Niin, kyllähän sitä pitäisi tietty tajuta, että monipoliasemassa olevat yhtiöt voivat veloittaa tuotteistaan melkein mitä tahansa. Ja sehän on tietysti hyvä asia, jos se tapahtuu Espanjassa. Jos se tapahtuisi Suomessa, se olisi huono asia.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tää on niin tätä. Ei kurjuuttakaan jaeta tasapuolisesti. Köyhä eläkeläinen pystyy yöuniaan ja hermojaan menettämättä maksamaan itselleen täällä rajattoman netinkäytön. Suomalainen yrittäjä ei.  Valitusosoite tähän epäkohtaan ei kuitenkaan ole tämän palstan suomalainen mieskirjoittaja. Vaan syyllisiä pitää hakea suuremmasta joukosta. Espanjalaisista äänestäjistä. Jotka pitivät sossuja vallassa  edelliset kahdeksan vuotta ja nyt vaihtelun vuoksi fachoja viimeiset kolmisen vuotta. Poliitikoilla olisi ollut valta säädellä hintoja ja poistaa monopolit. Sama muuten koskee vaikkapa sähkön hintaa.          Pitäisiköhän tänne saada maailman parhaat, suomalaiset , poliitikot lainaan seuraavaksi vaalikaudeksi? Saataisiin netin hinnat maailman toiseksi parhaalle tasolle , heti Suomen jälkeen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 64)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.