Nautiskeleva Tokela – N.I.E ja residensia hakemus osa1

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Nautiskeleva Tokela – N.I.E ja residensia hakemus osa1

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Nautintoja on useanlaisia – joskus ne ovat ruokaa, joskus taas ihan jotain muuta ja silloin tällöin jopa silkkaa omien asioiden hoitoa, joista voi saada kuitenkin kaikista myös nautintoja! Tässä kaksiosaisessa tarinassani keskityn nyt kerrankin ihan vain asialliseen asiaan, eli tuon N.I.E numeron sekä residenssian hankintaan asiantuntijan avustamana.

  Ajoittain vain tulee sekin eteen, että jopa omia asioita on oikeasti joskus hoidettava ja sitä varten on olemassa omatoimisuuden lisäksi myös nuo mainiot asioidenhoitotoimistot täällä Espanjassa! Perinteisesti nämä toimistot hoitavat asiasi tarvittaessa jopa kehdosta hautaan ja kaiken mahdollisen sen välillä.

  Toimistoja on tietysti useita ja yksi sopii yhdelle – toinen toiselle. Itse olen aikaisemmissakin elämäni vaiheissa yrittäjänä tukeutunut tähän toimistoon ja sieltä asti juuret juontavat nyt myös tälle tarinalle sekä ystävyydelle. Vanha hyvä ystäväni Leena Toivonen otti minuun yhteyttä – hänkin kun kuuluu laajaan Orkin lukijakuntaan, joka aina silloin tällöin vilkuilee otteitamme ja sieltä oli huomannut saamattomuuteni tämän asian suhteen…

  Sanotaanpa nyt ensin kuitenkin kauniisti käsipäivää:

  Asiointitoimisto Leena ja Kiinteistövälitys Suomi c/ Los Carmenes, n° 6 local 12B, 29631 Arroyo de la Miel puh. 9525 762 32, fax 9524 446 43, http://www.inmobiliariasuomi.com inmo_suomi@hotmail.com

  Täällä autetaan mm. Asunnonvuokraukset, perintöasiat, veroilmoitukset, N.I.E- ja residensiahakemukset, ajokortti- ja autoasiat, kirjanpito, konsultointi ja neuvonta, vakuutukset, asunnon osto sekä myynti alusta loppuun asti jne.

  Kokemusta jo vuodesta 1995

  Kumppanin kommentti:
  Vaikka tuo Tokela toki tomera yleensä onkin, niin joskus ihmiset vain saattavat jähmettyä omakohtaisten asioiden hoidossa – varsinkin silloin kun on paljon muutakin mietittävää omassa elämässä. Laitetaanpa nämä asiat nyt yhdessä näin mutkattomasti kuntoon – on aina ilo saada olla avuksi.

  Tämän kyltin mukaan on helppoa suunnistaa ja löytää ovi…

  Ja ovesta vain rohkeasti sisään, eivät he ainakaan heti purematta niele…

  Ystäväni Leena Toivonen ottaa leppoisasti vastaan ja varsinkin jos olet jopa ajan ennakkoon varannut, asiat luistavat taatusti mutkattomasti sekä nopeasti.

  Ensimmäisen palaverimme jälkeen vuorossa oli Fuengirolan kaupungintalo, jossa piti ilmoittautua aluksi kaupungin asukkaaksi, päästäkseen jatkamaan projektia noiden itse asioiden kimppuun eli N.I.E numeron sekä residenssian.

  Mutkattomasti sujui asia tähän asti ja serttifikaatin saamme ennen seuraavaa etappia. Tähän toimistoon minulta kului rahaa 4,60 € – joka laskutettiin heti käteisenä. Sanomattakin selvää, että Leenalla oli kaikki tarvittavat paperit mukanaan valmiiksi täytettyinä.

  Ja lopuksi palaamme ihan alkuun ennen tarinan jatkumista…

  Tähän tylyyn lappuun poliisiaseman edessä oli aikaisempi intoni jo kilpistynyt hoitaa asia itsenäisesti kuntoon, puhumattakaan monista ristiriitaisista neuvoista suuntaan jos toiseenkin…

  Ai niin, ja osastohan on ruoka jne… Joten palkitsin itseni tässä vaiheessa vain…

  … sämpyllä ja teellä.

  Seikkailu jatkuu ensiviikolla…

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Vuonna 2001 Leena oli ainoa toimisto, joka ilmoitti hinnat e-mailissaan, kaksi muuta vaivaatu vastaamaan kymmenestä asianhoitajasta, joille meilasin. Kiitos Leena !!!

  LINKKI

  carina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.10.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 58

  JohanToki kertoa mitä siinä tylyssä lapussa luki edes suunnilleen. Sitä ei voi ehkä kysyä paljonko
  Leena Toivonen pyytää tuollaisesta asioinnista.
  Sinulle tuli varmaan virhe tuon juoman kanssa, ei se voi olla teetä, vai voiko? Minusta se näyttää
  kaakaolta.
  Kiitokset tällaisista jutuista, onhan nämä avuksi monelle uudelle muuttavalle.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  oiskohan maidon kanssa?

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  tuisku kirjoitti:

  oiskohan maidon kanssa?

  … sitä punaista, ei kevyttä sinistä ainakaan värisävystä päätellen.

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Tarkkasilmäisenä näen kyllä teepussin nojailevan lasin kylkeen

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Hola kaikille!

  Noissa lapuissa luki englanniksi ja espanjaksi suurinpiirtein se, mihin aikaan saa soittaa ja mihin numeroon tilatakseen ajan asemalle. Lisäksi kun yritin mennä sinne kyselemään niitä kaavakkeita, eivät koppalakkiset päästäneet minua edes sisälle – syy ei selvinnyt.

  Ja tuo lasissa oleva on todellakin teetä, kuten tarkkasilmäinen palava kitara huomasikin heti! Tuo on sellainen versio, josta minä pidän, eli vettä ja liraus maitoa mukana. Aidot Espanjalaiset juovat nimittäin tuon version siten, että se on pelkkää kuumaa maitoa ja teepussin tappaminen sinne niin, että jotain väriäkin sotkuun saisi – on lähes mahdotonta. Lisäksi se sellainen versio maistuu minusta ihan makaroonivelliltä… 😉

  Pitkällisen koulutuksen tuloksena paikallisen baarini Paco on oppinut jo kunnioittamaan toivettani saada teeni noin… Monessa muussa asiassa tosin taistelumme jatkuvat edelleen hänen kanssaan kuten esim. se, että minä haluaisin saada sämpyläni lämpimänä… 🙂

  LINKKI

  turhapuro
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 22

  Voitko tulla mulle tulkkaamaan kuin puuttuu vain vesi ja sähkö, vedestä on jo sopimus mutta ei tule pisaraa ja sähköstä ei tietova. Kynttilät ovat kauniis mut edes vesi?

  Puhdasr

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.