Nautiskeleva Tokela – El Sultan

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Nautiskeleva Tokela – El Sultan

  • Tämä aihe sisältää 31 vastaukset, 11 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 13 vuotta sitten.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Mitä tehdään kun kapteeni Tokela on saatu suututettua oikein kunnolla? No viedään tietysti ainakin syömään… Yritetään jutella joutavia ja uskotellaan ihan mitä vain – kuten yleensä naisille… No niinhän ne amatöörit tekisivät – kollegat suhtautuvat puuhaan kuitenkin asian vaatimalla hartaudella ja hakevat asiaansa jopa kunnon jämerää uskottavuutta!

    Tätä Marokkolaista ravintolaa lentävä ystäväni on jo pitkään katsellut kaihoisa kaipaus silmissään joka kerta ohi ajaessamme, lieneekö paikalla hänelle suurempikin merkitys kuin hyvä ruoka – se jäi minulle vielä arvoitukseksi.

    Illan hyvän teon teimme omasta mielestämme siinä, kun neuvoimme naapuripöydän herrapariskunnalle hyvän viinin havaittuamme heidän oman valintansa menevän suoraan metsään… Herrat olivat tyytyväisiä ja meille tuli hyvä mieli kun onnistuimme auttamaan.

    Kyllä tuo kumppani osaa olla mukavakin – vaikka välillä niin kurjakin.

    Nyt sitten:

    Restaurantte El Sultan C/ Héroes de Baler, Pargue Doña Sofia 1 Fuengirola ( Pyramides hotellia vastapäätä )

    Arvostelupisteet 1-3

    Miljöö ***
    Palvelu **
    Ruoka **

    Kumppanin kommentti:
    Loistopaikka autenttisen Marokkolaisruoan ystaville. Paikan punaviini, Sahari – tulee Meknesin alueelta 2005 ja silti hyvaa. Jalkiruokana porkkanaraaste outo…mutta Pacharan maukas.

    Alkuun kannattaa valita ainakin hyvä ravintolan nimi! Tästä on hyvä lähteä yrittämään eteenpäin – huomioikaa kapteeni Tokelan lämpöä ennakoiva asento…

    Alkuruokana Briouate ja Pastella, jotka jaoimme kristillisesti puoliksi – ihan itse… Toinen makeahko, toinen suolainen – mukavan rapeita molemmat ja lisäke sopi oikein hyvin siihen tarkoitukseen mihin olikin tarkoitettu.

    Kumppanin pääruokana ollut Mechoui lammas oli mahtavan makuista, varastin osani siitäkin – tietysti!

    Minulla oli pääruokana Alcuzcuz real, mutta nuo vihannekset taidan viedä pupuille ja cuscusista en opi pitämään koskaan – en sitten millään, vaikka kastikkeet sille olivatkin hyvät! Lammas, kana ja makkarat olivat myös todella hyviä – en antanut kumppanin edes maistaa.

    Tämä annos saatiin aika tyhjäksi – yhdessä!

    Jälkiruokana nautittu Zanahorias a la naranja – porkkanaraastetta tuoremehulla olisi mielestäni kyllä kuulunut ennemmin aamiaispöytään – ei tullut minun suosikkiani tästä.

    Tällä kertaa todellinen jälkiruoka ja porkkana on päässäni, nimittäin tuo saamani lippahattu ja jos toisen vastaavan näette jossain Espanjassa, olette sillä hetkellä tavanneet Julio Inglesiaksen – tai hyvin varakkaan turistin! Muilla paikallisilla ei näitä pitäisi tässä maassa olla kuin minulla ja Juliolla. Oheistuotteet ovat nimittäin aika mittavat… 😉

    Kahden hengen illallinen 71,90 € ja lippis ilmainen – saatuna uuden lentokoneen mukana ( samanlainen tarjous kuin osta kolme Skodaa – saat kivan lippiksen?), että repikää sitten siitä, ennen kuin yritätte suututtaa minut taas uudelleen… Rauha maassa toistaiseksi – Insallah.

    Tässä teille hintatietoja – rakkaat lukijani 😉

    Ps. Pidin kovasti myös tämän paikan piparminttu teestä! 8)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Aloitankin poikkeuksellisesti ihan itse kommentoinnin tämän viikon tarinaan… 😉 Ensinnäkin olin suunnattoman iloinen kun olin saanut vielä runsaasti palautetta viimeviikon jutusta, erityisesti sydäntä lämmitti Don Markun palaaminen pariimme! Emme kyllä tälläkään viikolla ihan yltäneet toivomiisi sfääreihin – mutta eihän sitä koskaan tiedä… 😉

    Erityisesti minua nauratti tuo kumppani joka taas osoitti oivallisuutensa. Laitoin hänelle meilin ” haluatko vielä kommentoida sitä viiniä tarkemmin kun juuri alan juttua lataamaan ruutuun? ”.

    Meni pari sekunttia kun puhelimeni pirahti… ” Kuule, mulla kauhea kiire nyt, mutta minulla on täällä pari pottua sitä – joten kipaise veräjälle niin tuon ne sinulle ja maistele itse tarkemmin ”…

    Ei auttanut taas mutinat eikä natinat etten mä nyt voi alkaa ryyppäämään tähän aikaan päivästä jne. Tuossa ne pullot nyt sitten on! Katson niitä mykistyneenä ja mietin mistähän saisin viinitelineen kun tunnun sitä taas tarvitsevan… 🙂

    Meillä on tunnetusti ripeä palvelu! 😉

    Ja korostan vielä kerran, että tämän juttusarjan tarkoitus on se, että näitä kaikkia sarjan juttuja saa kommentoida ja kertoa omia kokemuksia ihan koska tahansa – uusi ilmestyy kuitenkin toistaiseksi aina viikottain… 🙂

    Iloa ja pirteyttä ihmisten päivään toivotellen täältä ihmemaasta… 8)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Olet kaunistunut niin! – Siitähän joku tuolla jo aikaisemminkin vihjaili.
    Todella upea kuva sinusta – ja vielä ilman aurinkolaseja. 😉
    Hurrrraaaa!
    ——————————————————————-

    Mitä taas tulee tuohon sörsselssöniin, mitä syöt, niin 😕
    Mutta uskotaan, uskotaan, kun sanoit, että se oli hyvää. 🙂
    Ulkopuolelta kapakki on hieno.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Kiitos kommentista ja iso kiitos myös omasta mökkimietiskelystäsi joka oli mielestäni niin hieno, etten uskaltanut sanoa siihen laatikkoon mitään, etten vain pilaa sitä sanoillani… 🙂

    Nyt huomat kuinka hyvään seuraan nahkatakkisi oli päässyt siellä kamalassa sateessa orkkisoppapäivänä tuon lippahatun kera… 😉

    Sisusta nyt on vähän niin ja näin – mutta vaatetus alkaa olla syksyä varten aika ok – vai mitä… 😉

    Ja kaikille yhteisesti tiedoksi, se punaviini on Domaine de Sahari Guerrouane 2005 Vin du Maroc, yritin etsiä Alkon sivuilta, mutta minulle näyttivät tänne, ettei muka Marokkolaisia punkkuja myydä siellä lainkaan???

    No mutta kun olette täällä, yrittäkää löytää jostain kaupasta – kokemisen arvoinen viini. Sen tiedän, että hinta on yllätys – positiivinen sellainen… 😉

    En edes yritä ylittää itseäni ja alkaa kuvailemaan makua – riittäköön tietona, että äsken uhrauduin ja avasin yhden… 😉 Edelleen hyvää – minun makuuni, varsinkin currykanan kanssa! 8)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä guanche
    guanche Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.10.2006
    Kirjoituksia: 34
    Vastauksia: 708
    Suoratukka kirjoitti:

    Olet kaunistunut niin!

    Komppaan! Mahtavan upea hammasrivistö myös, kuin helminauha! Paremmalta näytät, kuin nuo ruoka-annokset, jotka nekin ovat herkullisen näköisiä!

    Long time no see… samalla tervehdin kaikkia orkkilaisia pitkästä aikaa! Toisilla on kesällä lomaa, toisilla kiireitä… minulla on tuota jälkimmäistä, eipä konetta ole juuri kerinnyt avaamaan 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Miten sä nyt olisit voinut mun kirjoitukseni pilata –
    oisit tietty voinut laittaa kommentin:
    ”Mää en ymmärrä yhtää mittää sun jorinoist” Heh. 🙂
    Et meinaan olis ollut ensimmäinen. 😉

    Juu, takki on päässyt hyvään ja arvokkaaseen seuraan
    sun lippikses kanssa. 8)

    Äläkä pulise mitään siitä sisällöstä –
    johan mä sanoin, mitä sille on tapahtunu. 😉
    Positiivista, jee. Usko, kun ”vanhempas” sanoo. 🙂 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
    Old Chap Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 13.07.2006
    Kirjoituksia: 106
    Vastauksia: 2386

    … kunhan ensin sanon, että kato Guanche, pitkästä aikaa – kiva!

    Niin, mulle jäi epäselväksi tuon marokkolaisen osalta se, miten voimakkaasti ne olivat maustelleet ruokansa. Että jos semmoiseen saisin vielä lisävalaistusta. Sen maan maut ovat mulle oudompia. Eli jäikö lampaaseen vielä lampaan makua?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Mä punastelen täällä kaikista kehuista, enkä vain Marokkolaisista mausteista… 🙂 Ja kivaa kun olet palannut Guanche! 😉

    Kyllä lammas vielä lampaalta maistui, mutta kun tykkään lampaasta eikä minusta siitä saakaan muokata esim. villahatun makuista ( sitä en kyllä ole maistanut… )

    Sitä cuscusia varten oli kahta eri vahvuista kastiketta joista sai itse valita laittaako toista vai molempia. Ei ne minusta nyt mitään ihan kamalan maustettuja olleet, mutta mä kyllä tykkään mausteista… 😉 Siellä edellisessä ravintolassa – intialaisessa oli minusta vahvemmat mausteet.

    Makkarat olivat aika saman vahvuisia kuin Espanjalaisetkin veljensä… 🙂

    Eli menkää itse kokeilemaan – se on elämys! 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Rontti
    Rontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 07.01.2007
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 320

    Tuo karvakerä on parhaimmillaan KAHDEN metrin syvyyteen haudattuna.
    Ei kuulu meikäläisen ruokavalioon.

    Mutta Simppuja oon syöny ja ovat hyvii!!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Joo – kyllä mä tykkään ” rosvolampaastakin ”… Mutta mitä ovat Simput??? 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Turisti
    Turisti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.06.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 29

    Iltaa,
    Sanonta menee muistaakseni ei koiraa karvoihin kats… mutta ne Simput. Kerran kavin ulkosaaristossa (Suomen) kalassa ja verkkoon tarttui limaisia rumiluksia joita verkon omistajat vaittivat herkullisiksi. Aiemmin olin vastaavia kaloja nahnyt ainoastaan Aku Ankan sivuilla, ja sen jalkeen Nemon seurassa meren syvyyksissa.

    Mielenkiintoinen kokemus, mutta en Simppuun koskenut enka moista muista maistaneeni. Ainakaan ilman puudutusta. Mutta ne siiat, niita tuli kadet jaassa nostettua samalla verkolla josta tuli noita AA-kaloja. Siiat putsiksi ja parikymmenta kerralla isooooon rannan savustusponttoon. Siina savuttomalla Ms Tokelalle suositeltavaa savua porkkanan mutustelun oheen, eiku ateria-arvostelulle.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Ei huono ehdotus lainkaan! Hommassa on vain se ongelma, etten halua Suomeen ainakaan toistaiseksi! Kaikenlaisesta savustetusta ruoasta olen kyllä aina pitänyt ja savustushan ei rajoitu ainoastaan kalaan! Palatakseni herkkuuni lampaaseen, olenpa sitäkin ihan itse savustanut ja jopa marinoituna! 😉

    Nyt joku ” asiantuntija ” ryntää tietysti sanomaan, ettei niin voi tehdä – mutta kun voi ja hyvää tulee… 🙂

    Kokemusta on… 8)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Eihän se Rontti nyt lampahia voi syörä,
    jos hän on ne itte kasvattannu.

    Siitähän tule hirviä olo. :O

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    johan kirjoitti:

    Kaikenlaisesta savustetusta ruoasta olen kyllä aina pitänyt ja savustushan ei rajoitu ainoastaan kalaan! Palatakseni herkkuuni lampaaseen, olenpa sitäkin ihan itse savustanut ja jopa marinoituna! 😉

    Nyt joku ” asiantuntija ” ryntää tietysti sanomaan, ettei niin voi tehdä – mutta kun voi ja hyvää tulee… 🙂

    Joskus nuorena (ja parrattomana) kun olin hetken aikaa Kuopiossa töissä, niin tuli käytyä sikäläisessä ravintolaopistossa (tjsp) syömässä.. niillä oli menyyssä savustettu naudanfilee – oli kyllö hyvää.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Turisti
    Turisti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.06.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 29
    johan kirjoitti:

    Kaikenlaisesta savustetusta ruoasta olen kyllä aina pitänyt ja savustushan ei rajoitu ainoastaan kalaan!

    Onhan sulla piiitka beach jonne voit laittaa tulet ja Lapin tyyliin esim naulata puutapeilla lankkuun lohifileen (ns loimulohiresepti, tumpulana suosittelen kaantymista timpurin tai laphalaishen puoleen k.o. savustus/loimutuslankun tekemiseksi) tai vaikkapa kuolleen lampaan palasen.

    Ei hirveasti eroa siita miten zirikiitan (huom. oikeinkirotus) paistaa hopeita suomuja tikussa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.