Naudan/härän sisäfilettä edullisesti Barcelonasta?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Naudan/härän sisäfilettä edullisesti Barcelonasta?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    hannujar
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2009
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 10

    Hei ruoan ystävät,

    Mistä saisin ostettua Barcelonassa naudan sisäfilettä (solomillo de ternera) edulliseen hintaan? Mielellään kokonaisena.

    Suomessa ostan aina kokonaisen sisäfileen ja hinta on normaalisti n. 20 euroa kilo. Asun Barcelonan keskustassa ja carnisserioissa ei tunnu kyseistä lihaa olevan, lienee liian kallista myytäväksi joka paikassa. Mercat Sant Antonista olen pari kertaa ostanut, mutta sielläkään en ole onnistunut kokonaista sisäfilettä näkemään, vaan palasesta leikataan sopivia paloja. Hinta on ollut todella korkea, yli 40 euroa kilo!! La Boqueriassa en ole tätä vielä kysynyt, mutta luulisi hintatason olevan samaa luokkaa. Carre Fourista heillä ei silloin sisäfilettä ollut kokonaisena, mutta sanoivat hinnan olevan sama kuin leikatuissa paloissa, joiden kilohinta oli myös yli 40 euroa. Näin Makron mainoksen, että myyvät alle 20 euroa kilo, mutta liike sijaitsee Barcelonan ulkopuolella, enkä viitsisi joka kerta lähteä sieltä hakemaan, jos lähempänä olisi saatavilla. Osaisiko joku siis neuvoa mistä kannattaisi kysellä.

    Kiitos!
    T.Hannu

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    El Corte Ingles ruokamyymalasta?Yleensa heila on hyva valikoimat.
    Eiko buey ole harkaa (nauta)..ja ternera vasikkaa??

    LINKKI

    bhajee
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    tuisku kirjoitti:

    Eiko buey ole harkaa (nauta)..ja ternera vasikkaa??

    Ternera on vasikka… nautojahan ne kaikki on, sonnitaistelun sonnitkin… 😉

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    nakyis olevan:
    Solomillo de ternera 41.90€/kg
    Solomillo de buey (Irlanda) 36.90€/kg

    Jatkanpa vaan ”sikailua” 😉

    LINKKI

    hannujar
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2009
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 10

    olen tainnut sekoittaa härät siis keskenään 🙂 siinä siis lienee osasyy. Kuitenkin nuo molemmat Corten hinnat ovat liian kalliita. Luulisi hinnat olevan suomen tasoa halvemmat kun ei tarvi brasiliasta tuoda vaan voidaan laittaa lihoiksi kaikki katalonian turhiksi jääneet taisteluhärät 😉

    LINKKI

    Aileena
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.06.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 94

    Ternera solomillo hintaan 15,90/kg. 6 pihvin pusseissa oli kun ostin 2 viikkoa sitten, uskomaton hinta.

    LINKKI

    devspain
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281

    Niin, eronahan on se, että ostatko härkää, lehmää vai vasikkaa! ..ja hinta on sen mukainen. Lehmää ei kyllä sisäfilepihviksi nimetä/käytetä vaan siitä tehdään se huonompi ”parisienne”.

    Suomessa ei taida yleensä saada muuta kuin lehmää?

    Pikaisella arviolla hinnat noin sinnepäin:

    -härkä ”buey” (ja usein terneraksikin kutsuttu!) noin 30-35€/kg
    -vasikka ternera (usein kuitenkin nuorta lehmää/härkää eikä enää vasikkaa!) noin 30-35-(ja juottovasikka jopa >40)€/kg
    -lehmä ”vacuno”, noin 8-15€/kg

    Ainakin Fugessa paikallisen Lidl:n lihakauppa myy suhteellisen edullisesti, 16-22€/kg aitoa laatukamaa. Cortessa hinta oli tänään noin 36€/kg (siis kunnon tavarasta).

    Omasta mielestäni tuo Buey on noista paras. Tummalihainen ja sellaisenaan jo murea, joten 4-senttinen viipale kaupasta, kädellä painallus-pari litteämmäksi, molemmat puolet öljytään ja annetaan tasaantua huoneenlämpöön, paistetaan ensin 3-4 minuuttia erittäin kuumalla valurautapannulla, kääntö ja maustaminen karkeahkolla suolalla ja rouhitulla mustapippurilla, 2 minuuttia vielä kuumassa ja jälkilämmölle 1-2 minuutiksi. Pihvi on silloin medium ja sulaa ennen suuta.
    Jos haluat raakaa, niin paista vain 2+1 min ja kypsää 5+3min ja anna aina silti lihan tasaantua minuutin-kaksi.
    Soosiksi (jos ei tuommoisenaan käy), tee maustevoi (voi, suola, pippuri, paprika, valkosipuli, persilja, worchester) tai sitten väännä vaikka pippuri- tai kanttarelli- tai herkkutattikastike. Jos et ole laihdutusintoinen, niin aito Bearnaise ”reilusti voita” on se juttu!
    Uuniperuna ja parsakaali al-dente käy kylkeen kuin nenä päähän äläkä unohda kunnollista tintoa, mutta älä osta liian tukevaa. Hyvä pihvi paranee kevyehköllä laatuviinillä ja varsinkin etikkaisen Bearnaisen kanssa viinin suhteen pitää hieman varoa.

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    Aileena kirjoitti:

    > Ternera solomillo hintaan 15,90/kg. 6 pihvin pusseissa
    >oli kun ostin 2 viikkoa sitten, uskomaton hinta.

    Niin. Kyseessä on ymmärtääkseni mullivasikan ulkofilé, joka on luonnollisestikin edullisempaa kuin sisäfilé, mutta aivan kelpo kamaa noin muuten. Kokonaisesta marmoroidusta ulkofiléstä saa aivan fantastista Wellingtonin paistia; voitaikinakuorella, namm.
    =o)

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    tuisku kirjoitti:

    > nakyis (Cortessa) olevan:
    > Solomillo de ternera 41.90€/kg
    > Solomillo de buey (Irlanda) 36.90€/kg

    Corte onkin espanjalaisten Stocka. Maksetaan tuplahinta siitä, että naapuri näkee kuka on ostoksilla Corten lihatiskillä.
    =o)
    devspain’in huomio Liidelin filéstä on aivan varteenotettava. Espanjassa ei oikein millään kaupalla ole varaa myydä muuta kuin priimaa lihaa, kun kilpailu asiakkaista on kova; ja espanjalaiset kyllä tuntevat lihatuotteet.

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697
    Arnold kirjoitti:

    Corte onkin espanjalaisten Stocka. Maksetaan tuplahinta siitä, että naapuri näkee kuka on ostoksilla Corten lihatiskillä.
    =o)

    Nain on…harvoin sielta mitaan ostelen,mutta kokemuksesta tiedan ,etta jos meidan ”lahisupereista” ei jotain tarvitsemaani loydy,kannattaa Cortessa kayda,siella on enempi ”speciaali” kamaa.

    Pstpst…miten mulla ei onnistu toi edellisen viestin ”lainaus” 🙁

    LINKKI

    Don Bavarontti
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    Pstpst…miten mulla ei onnistu toi edellisen viestin ”lainaus” 🙁

    onnistuupas kokkeile uuvellee 😉

    LINKKI

    Don Bavarontti
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154
    tuisku kirjoitti:

    Pstpst…miten mulla ei onnistu toi edellisen viestin ”lainaus” 🙁

    heh…

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697
    Don kirjoitti:

    heh…

    .

    princesa kokkeilee het..mut ei taija onnistaa 😉

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    tuisku kirjoitti:

    Arnold kirjoitti:

    Corte onkin espanjalaisten Stocka. Maksetaan tuplahinta siitä, että naapuri näkee kuka on ostoksilla Corten lihatiskillä.
    =o)

    >
    Nain on…harvoin sielta mitaan ostelen,mutta kokemuksesta tiedan ,etta jos meidan ”lahisupereista” ei jotain tarvitsemaani loydy,kannattaa Cortessa kayda,siella on enempi ”speciaali” kamaa.
    >
    Pstpst…miten mulla ei onnistu toi edellisen viestin ”lainaus” :sad:[/quote]

    Oon tähän asti leikannut ja liimannut, mutta nyt kävin hiekkalaatikolla tekemässä onnistuneen testin ja koko threadi on jonkinlaisine selityksineen siellä nähtävänä, otsikolla ”•testausta – ei asiatekstiä”, seuraavaan hiekkalaatikon siivoukseen saakkaa.

    Testi mokoma tukki koko etusivulla sijaitsevan ’uudet kommentit’ -kolumnin. Siitä pahoitteluni. Muutakaan vaihtoehtoa ei ollut tarjolla [selityksen makua]
    =o)

    LINKKI

    TomBCN
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2008
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 3

    Plaça Doctor Letamendi. Aivan ylakulmassa c/ Enric Granados:in kulmassa oikealla puolella on argentiinalainen lihakauppa (deliargentino.es) josta saa hyvaan hintaan argentiinalaista ja espanjalaista (argentiinalaiseen tapaan leikattua) lihaa. Jos mercat:eista ei loydy, sen voi aina pyytaa seuraavalle paivalle.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.