Myrkkyhämähämähäkki

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Luonto Myrkkyhämähämähäkki

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Marin Marais
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.06.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Tervehdys!

  Onko kellään kokemusta Andalusian alueella elelevästä myrkyllisestä hämiksestä nimeltään Brown recluse spider?
  Kyseinen soma, pikku otus on nyt tunnistettu ja on noin viitisen kertaa näyttäytynyt kylpyhuoneessamme. Kerran jopa sängyssä. Asustelee luultavimmin vakituisesti ilmanvaihtokanavassa. Mitenkään agressiiviselta hän ei vaikuta, mutta voi olla kuulema tappavan myrkyllinen ja purema kohtaan voi kehittyä kuolio, jonka parantumiseen voi mennä vuosia.

  Mikä nyt neuvoksi? Onko kellään kokemusta näistä? Voiko yhteiselosta tulla mitään? Ja jos nyt muuttaisin, niin kuinka todennäköistä on, että seuraavassa asunnossa on ongelman?

  Nimimerkki: arachnophobia

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruskoh%C3%A4m%C3%A4h%C3%A4kki

  http://es.wikipedia.org/wiki/Loxosceles_laeta

  Onkohan varmaan samasta kysymys? Sitten olisi paikallaan soittaa , poliisi, palolaitos, toksikologinen laitos?????

  LINKKI

  Marin Marais
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.06.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kiitos vastauksesta.

  Luulisin kyseessä olevan Mediterranean recluse spider. Ei ilmeisesti niin myrkyllinen kuin tuo Chilen serkkunsa, jota on löytynyt Suomestakin.
  Otimme kiinni kodistamme löytyneen hämiksen ja tuntomerkit täsmäsivät. Viulukuvio selässä ja kuusi silmää. Yleensähän hämyillä on kai kahdeksan silmää.
  Olen lueskellut aiheesta aika paljon sattuneesta syystä 😉 ja tullut käsitykseen että otus mieluummin juoksee karkuun, kuin hyökkää.
  Silti vähän kuumottaa, kun työntää kätensä esim. vaatekaappiin missä noiden sanotaan myös viihtyvän..

  Sitä tosiaan vain mietin, että kuinka yleisiä nämä ovat ja onko kellään kokemusta vastaavasta.

  Palokuntaa en vielä viitsi soittaa paikalle, mutta mies on kyllä uhannut tuikata mönkijät tuleen }:)

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  taalta jotain apua…
  http://www.contrabichos.es/ara%F1as-c-992.html?source=googleads&gclid=CMT11tnKsrACFSghtAod430nSw

  Nuo Suomen hamahakit taisi elaa jossain museossa,kasvitieteellisessa?

  En tunne yhtaan tapausta,
  ja etsien tietoa netista loytyy tietoa Etela-ja KeskiAmerikasta.

  El cuadro clínico producido por el veneno inyectado por la mordedura de arañas del género Loxosceles que en Chile es producido principalmente por Loxosceles laeta (LL). Es la mas toxica y peligrosa de las especies localizadas en América Central y del Sur.

  5-6 tapausta vuodessa Manner-Espanjassa,

  El biólogo Francisco Sosa Saavedra afirma que hay varias especies
  de esta araña, la citada, que se conoce como Loxosceles reclusa;
  la Loxosceles latea, o la Loxosceles rufescens, son las más conocidas.
  Esta última es la causante de cinco o seis casos anuales en la
  Península, ya que es la única originaria del Mediterráneo, pero
  está aquí. En La Palma, en Fuerteventura y, desde hace muy poco
  tiempo, en Gran Canaria, donde el propio Sosa descubrió la primera
  en San Mateo, muy cerca de Portada Verde.

  Kanarialla muutamia loydetty ja 2005 yksi vakava tapaus Gran Canarialla jossa mies menetti molemmat jalkansa.

  Eli kun tama Kanaria ei ole taman bichon luonnollinen asuinymparisto on sen joku tuonut tullessaan.

  LINKKI

  Marin Marais
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.06.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Jesh!

  Kiitos linkeistä ja vastauksesta. Auttoivat kyllä.
  Luonnontieteellisessä elää pikku populaatio juuri tota Loxosceles laetaa eli Ruskohämähäkkiä, joka on yleinen Chilessä. Ovat tiettävästi vähän kärsineet kylmyydestä, kun luonnontieteellinen on ollut remontissa..

  Ruskohämähäkki on erittäin myrkyllinen, muttei agressiivinen. Luin jostain, että luonnontieteellisessä olivat pyydystäneet yhden ja yrittäneet saada sen puremaan kanin korvaa, mutta tuloksetta.

  Sen verran kuitenkin säikähdimme, että kerätään kimpsut ja kamsut ja muutetaan muualle. Täytyypi toivoa, ettei seuraavassa asunnossa ole hämähämähäkkiä 🙂

  LINKKI

  Vilperi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 242

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/tappajahamahakkien-parvi-hyokkasi-kaupunkiin—kuolonuhreja/art-1288474191722.html

  Tappajahämähäkkien parvi hyökkäsi kaupunkiin – kuolonuhreja
  Julkaistu: 04.06.2012 06:06

  Kimppuun hyppäävät hämähäkit lietsovat paniikkia Intiassa.
  Kuolettavan myrkyllisten hämähäkkien lauman suurhyökkäys on aiheuttanut jo ainakin kahden ihmisen kuoleman Intiassa. Useat muut ovat joutuneet pureman takia hakeutumaan sairaalahoitoon.

  Erittäin aggressiivisiksi ja tappavan myrkyllisiksi luonnehditut hämähäkit ovat FoxNews-kanavan mukaan vallanneet intialaisen Sadiyan kaupungin.

  Kauhistuttavinta hämähäkeissä on, että ne ilmestyivät suurina laumoina yhtäkkiä toukokuun 8. päivänä, kun intialaiskylässä juhlittiin hindujen suurta juhlapyhää.

  Yksikin myrkyllisen hämähäkin purema voi tappaa, ja eräs pureman saanut kertookin The Indian Times -lehdelle kuinka kauheat tuskat ja hirvittävä pahoinvointi alkoivat hämähäkin iskettyä.

  Miehen sormi on edelleen, useampi viikko pureman jälkeen, aivan turvoksissa ja musta.

  Myös viranomaiset ovat hätääntyneet.

  Koko kaupunki aiotaan ehkä myrkyttää torjunta-aineella.

  Mediatietojen mukaan hämähäkit hyppäävät uhrinsa kimppuun, ja monet pureman saaneet kertovat pikku pedon roikkuneen itsessään kiinni vahvoilla leuoillaan.

  IS

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Ruskeista Erakkohämähäkeistä, eli ”Viuluhämähäkeistä” eroon pääseminen on mahdollista, mutta hidasta hommaa.

  Niihin ei tietystikään pidä mennä koskemaan ilman nahkahansikkaita ja yleensähän niitä ei edes ehtisi koskettaa, kun ne jo livahtavat karkuun. Kosketus voi kuitenkin tapahtua esimerkiksi vuoteessa, kun kääntää kylkeään ja hämähäkki jää alle. Tavallisestihan tämä hämähäkkilaji puree isompia olentoja, kuten ihmistä vain silloin kun se jotuu pinteeseen josta ei pääse pois. Silloin se voikin purra jopa yöpaidan tai pyjaman lävitse, ja ikävä kyllä, purema ei aluksi edes tunnu, vaan vasta sitten, kun myrkky on vaikuttanut jo jonkin päivän ja solukkoa puremakohdan ympäriltä on alkanut mennä kuolioon.

  Kyseinen hämis ei kudo seittejä, eikä tapaa laskeutua vuoteeseen tai muuallekaan seittirihman avulla, joten ensimmäinen siirto on vetää sänky irti seinästä ja laittaa sängynjalat vesiastioihin, kuten luteita paetessakin tehdään. Vesiastioissa on se huono puoli, että ne saattavat houkutella torakoita juomaan. Torakoiden vuoksi kun kannattaa tavallisesti pitää huoli siitä, että niille ei jätetä juomavettä tilkkakaan saataville.

  Seuraavaksi pyritään siivoamaan huoneistosta kaikkien muiden hämähäkkien tekemät verkot, koskapa Ruskea Erakko käy niissä varkaissa, tai oikeastaan ryöstöretkellä ja syö myös muita hämiksiä sekä hyönteisiä, myös kuolleita. Muutoinkin huoneiston pitäminen puhtaana muista hyönteisistä, esimerkiksi myrkyttämällä ne, vähentää myös tämän hämähäkkituttavamme kiinnostusta kyseistä asuntoa kohtaan.

  Sitten mennään hankkimaan rautakaupasta (siellä niitä ennen myytiin) pari tusinaa liimakortteja, tai tehdään niitä itse. Ne vastaavat vanhanaikaista kärpäspaperia, mutta liima on hieman sitkeämpää mallia. Liimakortteja asetellaan lattialle pitkin seinän vierustoja sekä esimerkiksi ilmanvaihtokanavien sekä vastaavien tummien tai pimeden piilopaikkojen viereen. Mitä paremmin asunto pidetään puhtaana muista hyönteisistä (mikä saattaa kyllä 100%:sesti olla toisinaan mahdoton tehtävä), sitä helpompaa on saada hämis kävelemään liimakorttiin, kun laittaa kuolleen kärpäsen syötiksi kortin keskelle.

  Ruskean Erakon aiheuttamat puremat ovat sangen harvinaisia, mutta kun niitä kuitenkin tapahtuu, en ainakaan minä haluaisi päästä noihin harvinaisuustilastoihin. Siksipä, jos asunnossani havaitsisin näitä kyseenalaisia ’viulunsoittajia’, saattaisin hyvinkin ottaa välittömästi yhteyttä ammattinsa osaavaan, syöpäläis- ja kiusalais-torjuntaan erikoistuneeseen tahoon.
  🙂

  LINKKI

  Jungmanni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 28

  En tieda voiko seuravasta olla apua.
  Asuessamme Filippiineillä maaseudulla valtameren rannalla, oli meillä paljon sisiliskoja talossa. Nuo sisiliskot söivät hämähäkit ja muut tuhohyönteiset. Se mikä myös oli hyvä oli, että sisiliskot söivät lattialle pudonneet riisit ja näin myös auttoivat pitämään huushollin torakkavapaana.
  Kattoparrujen päällä asusteli iso noin 20 cm. pitkä pari kiloa painava sisilisko rodultaan Tuko. Seinillä ja katossa vilisi sisiliskoja. Nukkumaan mennessä piti aina tarkistaa ettei moskiittoverkon alla ollut hämähäkkejä tai muita hyönteisiä. Lattian alla oli pienisilmäinen verkko etteivät merikäärmeet päässeet taloon nousuveden aikana ja laskuveden aikana tavalliset käärmeet. Oven suussa keppi minkä päässä naula silmälasikäärmeitten varalta. Tosin shotgun oli paras käärmeentappaja.

  Olen joskus ollut mukana myrkyttämässä laivoissa olleita Afrikasta tulleita cacaobeens lasteja ja uskon, että jos pistät kunnon myrkyt sisälle ja viikko pari poissa kotoa, niin siinä on kotiintullessa speiderit heittäneet hengensä. Ongelma on siinä, että joudut tyhjentämään talon vaatteista, ruokatavaroista jne. Mutta eiköhän sieltä nyt löydy oikein ammattimyrkyttäjiä joilta homma käy helpolla ilman huushollin tyhjentämistä. Tai osta sisilisko. 😉 Hyvää hämähäkin metsästystä !

  LINKKI

  Huimis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2011
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 442

  Vierailin tutun luona La Nuciassa (Benidormin lähellä) Hänen dobermaniaan oli purrut myrkkyhämähäkki. Kyllä oli hurjaa jälkeä, vaikka oli kuulemma jo paljon parempi kuin oli ollut. Käytännössä pään lähes koko toiselta puolelta puuttui karva ja tilalla oli veristä mössöä. Oli kuulemma alkanut märkiäkin ja silloin oli ollut todella paha. En tiedä mikä hämärheikkilaji kyseessä, mutta elelee kuulemma puskissa.

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397
  LINKKI

  Pikku-Helmi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2014
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 26

  Yllättäen tämä hämähäkkiasia tuli ajankohtaiseksi tällä viikolla. Ystävättäreni on asunut täällä Gran Canarialla jo 12 vuotta, ilmaan minkäänlaisia ongelmia faunan ja floran kanssa.

  Tällä viikolla asiat sitten kääntyivät huonompaan suuntaan. Ystävättären mies oli käynyt ostamassa ison määrän erilaisia ruokatarvikkeita, muun muassa läjäpäin hedelmiä ja vihanneksi. Hän oli ladannut koko läjän pöydälle, josta ystävättäreni alkoi lajitella niitä oikeisiin paikkoihin. Hän ei huomannut siinä vaiheessa mitään erikoista, mutta muutamaa tuntia myöhemmin hän alkoi tuntea voimakasta kipua peukalossaan ja muutenkin tuntea olonsa huonovointiseksi. Nopeasti peukalo turposi kaksinketaiseksi, värikirjo vaihteli valkoisen, punaisen ja keltaisen välillä. Ihmettelimme asiaa, kun tajusimme, että tuo keltainen oli itse asiassa mätää. Se oli kehittynyt kummallisen nopeasti, ja toisaalta oli outoa, että sitä oli kehittynyt, koska ystävälläni ei ollut mitään haavoja tms. joiden kautta bakteeri olisi voinut päästä ihon alle. Koska peukalo ja sen ympäristö menivät koko ajan pahempaan kuntoon, ystäväni päätti näyttää kättä lääkärille. Lääkäri sanoi, että kädessä on tulehdus ja määräsi antibiootit.

  Seuraavan päivänä ystäväni tuli visiitille ja näytti minulle, miltä käsi näytti. Siinä vaiheessa huomasimme pienen jäljen, melkein kuin neulanpisto, se näytti itikan puremajäljeltä. Silloin muistin Daily Mailin artikkelin, jossa kerrottiin kanarialaisista hämähäkeistä, jotka ovat nyt rantautuneet Englantiinkin hedelmälastien mukana ja joista on tullut aikamoinen riesa, koska ihmisiä on joutunut sairaalaan niiden puremien takia. Sanoin ystävättärelleni, että ehkäpä hämähäkki on purrut häntä. Ystäväni meni kotiin ja kertoi, mitä olin sanonut. Silloin hänen miehensä sanoi, että se oli mahdollista. Hän oli nähnyt hämähäkin pöydällä, jossa hedelmät olivat olleet. Koska ei osannut pelätä hämähäkkiä haitalliseksi, hän oli huitaissut hämähäkin lattialle ja tallannut sen kuoliaaksi.

  Seuraavana päivän ystäväni käden tilanne oli vain pahentunut, antibioottikuurista huolimatta. Hän meni uudelleen lääkäriin. Siellä lääkäri vahvisti, että kyseessä on hämähäkin purema ja että antibiootin pitäisi tehota. Kolmantena päivänä käsi oli aina vain kipeämpi. Joten ystäväni teki kolmannen reissun lääkäriin. Siellä lääkäri leikkasi ihon auki, juoksutti mädän ulos, puhdisti haavan ja laittoi siihen melkoisen muhkean siteen. Nyt ystäväni syö antibiootteja ja kipulääkkeitä, vaihtaa siteitä haavaan ja suihkuttelee antiseptistä sprayta haavaan muutaman kerran päivässä… Tänäänkin hän oli aika huonossa jamassa, ja ilmeisesti hänellä oli myös hieman lämpöä.

  Valitettavasti ystäväni mies ei painanut mieleensä, miltä se hämähäkki näytti, joten emme tiedä, minkä alalajin edustaja se oli. Epäilemme, että se saattaisi olla False Widow -hämäkki, joka onneksi ei ole mikään kuolemanvaarallinen (jos niin haitallisia täällä Kanarialla onkaan), mutta sen puremasta tulee aika pahaa jälkeä.

  Olen hirveän huolissani ystävästäni, toivottavasti antibiootti alkaa vihdoinkin auttaa.
  Olisi todella mielenkiintoista (ja helpottavaa) kuulla muiden kokemuksia kanarialaisista hämähäkeistä ja siitä, miten niiden puremia on hoidettu. Kiitos mahdollisista tiedoista jo etukäteen.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.