Muuttokustannukset

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Muuttokustannukset

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mari78
  mari78 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 42

  Tätä on varmasti kysytty ennenkin, mutten jaksa plärätä kaikkia vanhoja läpi vaan kysyn mielummin, jos löytyisi tuoretta tietoa.
  Eli, muutto suomesta espanjaan, minkä verran on maksanut
  -ilman huonekaluja
  -huonekalujen kanssa (jos löytyisi kalustamaton vuokra-asunto, vaikken usko siihen)
  Että tiedän vähän, onko meidän perheellä mitään mahiksia käydä lomalla espanjassa, vai pitääkö tähdätä vain muuttoa ja hätävaraa varten säästöt. Kiitos etukäteen vastauksista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Susanna Maria
  Susanna Maria Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Jotain kommentteja, ei todellakaan tyhjentävää vastausta… 😉

  En tiedä, miten aiotte itse tulla. Me ollaan ajeltu omalla autolla ja tuotu sen verran kuin autoon on mahtunut, petivaatteita yms. Autolla Euroopan läpi riippuen hotelliyöpymisten määrästä matkan hinnaksi kaikkineen on tullut n. 2000 – 3000 euroa. Eli usein lentäen olisit jo perillä, ehkä voittaisi.

  Ensin olemme tulleet tänne kalustettuun vuokra-asuntoon ja niitä on tarjolla paljon. Sitten täällä meidän alueella löytyy myös aika hyvin myös semi-kalustettuja ja kalustamattomia asuntoja. Siis Alicantessa, en muista minne päin olitte suuntaamassa. Tällä hetkellä olemme juuri muuttaneet uuteen kalustamattomaan asuntoon ja Ikealla on käyty muutamaan otteeseen. 😉

  Sitten tiedän yhden hesalaisen kenkäkauppiaan, joka tulee täältä alueelta hakemaan kenkiä pakettiautolla muutaman kerran vuodessa ja tuo tavaroita tänne päin kohtuuhintaan. Minä voin kaivaa hänen yhteystietonsa, jos ne haluat, laita sähköpostia.

  =) Susanna

  PS: Kalustettuja ja kalustamattomia vuokra-asuntovaihtoehtoja löytyy ainakin seuraavanlaisista osoitteista http://www.fotocasa.es, http://www.yaencontre.es. Voit vähän katsella, minkälaista tarjotaa on esim. noista kalustamattomista, jos suunnittelette omien huonekalujenne tänne tuontia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jukkaaa
  Jukkaaa Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  Moi, oma muuttoni sinne oli hyvinkin edullinen maksoin lentolipun noin 300euroa, vuokratakuu 450€ ja vuokra 450€. Eli kun muutin kalustettuun vuokra asuntoon niin kustannukset olivat 1200€.:)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mia_82
  Mia_82 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.05.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 6

  oon nyt pyytänyt muutaman tarjouksen tavaroista, jotka haluisin espanjaan mukaan eli kengät/vaatteet/verhoja, ja isoista tavaroista tietokone ja taulutv. kuutiohinnaksi on kerrottu 250€, + nouto ja purkaus (yht.120). eräs firma antoi atrjouksen yht. 3000€. päätin et tv:tä ei tuoda.
  mietinkin, että halvempihan on ostaa koko tuo omaisuus espanjajsta uusiks jos se noin kallista on.

  onko kellään edullisempia vinkkejä?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Itse tein aikoinani ison virheen, kun piti mukamas kaikki kirjat yms vaatteet viedä. Ei kannata raahata telkkua ainakaan. Läppäri kulkee käsimatkatavaroissa. Espanjasta saat Ikeasta sisustusta samoja kuin suomestakin. Kalustetuissa asunnoissa on kaikki tarpeellinen ja
  paikan päältä saat halvemmalla kuin suomesta. Pistä kotikirppis päälle ja myy kaikki ylimääräinen ja varastoi loput tärkeät tavarat

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Onaja
  Onaja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.04.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 76

  Olen samaa mieltä muutosta ”Pauliinan” kanssa, itse 3 kertaa Suomen ja Espanjan väliä muuttaneena. Kalustetuissa asunnoissa on yleensä kaikki tarpeellinen ja mitä ei ole niin sen voi hankkia Ikeasta tai ”kiinalaisten kaupoista”. Mitään telkkareita tms. on turha ottaa mukaan, koska usein kalustetusta kämpästä saattaa löytyä sellainenkin. Vaatteita ja kenkiä ei loppujen lopuksi tarvitse kuin sen mitä matkalaukkuun mahtuu, jo ihan ilmastonkin takia, täällä kun ei tarvitse olla vaatteita jokaista 4 vuodenaikaa varten. Ja jos vähänkään käy Suomessa välillä, niin sinne aina tyhjän matkalaukun kanssa ja takaisin tullessa sitten muuttokuorma. Ja jos käy vieraita Suomesta, niin tökkää niiden matkaan aina jonkinlaisen nyssykän. =) Verhojakin on turha raahata, sillä verhotangot saattaa olla erilaiset yms. käytännön ongelmaa saattaa ilmetä. Aika pienellä loppujen lopuksi tulee toimeen, jos kalusteet vaan on. Siitä sitten pikku hiljaa voi kartuttaa sitä omaisuutta. Tsemppiä muuttoon!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mia_82
  Mia_82 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.05.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 6

  ..Niimpä, ehkä olette kyllä oikeassa, kaipa sitä vaan toivoo että olisi jotakin ”omaa ja tuttua” mukana kuin vaan yksi matkalaukullinen, mutta ehkä järkevämpää olla raahaamatta mukaan 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Ajattele positiivisesti; pääset luomaan uutta kotia. Ota muutama läheisten valokuva mukaan, ne on mukavia ja pitävät ajatukset välissä Suomessa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Anna-Katariina
  Anna-Katariina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153

  Itse toin vähän vajaa kolme kuutiota tavaraa, tuon helsinkiläisen kenkäkaupan kyydillä. Niiden hinnaksi tuli 380€. Mitään huonekaluja en raahannut, mutta vaatteet, kengät, taulut, astiat, petivaatteet jne. Minulla kun ei ollut mitään mahdollisuutta varastoida tavaroita Suomessa minnekään sukulaisten helmoihin. Mieluummin sitten maksoin tuon hinnan tavaroiden tuomisesta tänne kuin jostain varastokopista Suomessa, jossa tavarat sitten lojuisivat käyttämättömänä.

  Totta on kuitenkin, että juuri mitäänhän ei ihminen mukaansa tarvitse. Se on sitten kysymys vain omista mieltymyksistä, mitä tavaraa kämppäänsä haluaa. Tällä hetkellä asun sellaisessa semikalustetussa asunnossa, joten monet omat tavarat ovat tulleet tarpeeseen. Ei ole sitten tarvinnut jokaista tavaraa lähteä erikseen ostamaan (sekin saattaa olla todella rasittavaa). Sitä paitsi, ei mulla olis ollu varaakaan ostaa kaikki uutta. Vaikka Ikeasta ja chinosta halvalla saa, niin laatu ei olekaan sitten sitä luokkaa kun esim. omissa vanhoissa astioissani.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.