Muuttoilmoitus.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Madilda
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.05.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 23

   

  Muutettaessa Espanjasta pois toiseen EU-valtioon, ei Suomeen täytyy tehdä Espanjaan muuttoilmoitus, näin minulle kerrottiin. Tällaista tietoa en löytänyt internetistä. Suomeen olen tehnyt kaikki tarvittavat ilmoitukset muuttaessani. (maistraatti, eläkevakuutusyhtiö, verottaja, Kela, jne….)
  Mistä löytyisi kaikki tarvittavat asiapaperit (internet) jotka voisin tulostaa, täyttää ja faxata Espanjan viranomaisille?
  Hyvää Joulun odotusta kaikille.

  ( toinen avaus, en tiedä minne ensimmäinen katosi?)

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Tarkoittanet residenciaa, ilmoitusta pysyvästä oleskelusta Espanjassa. EU-maan kansalainen ei muuttoonsa todellakaan tarvitse kuin ilmoituksen, vaikka täällä yleensä puhutaankin oleskeluluvasta.

  Faxitse et saa mitään aikaan. Jos olet vielä Suomessa käy Espanjan lähetystössä hakemassa itsellesi NIE-numero ja kysy sieltä samalla, miten se residencia haetaan. Policia Nacional sen hoitaa ja parhaiten silloin, kun mukanasi on kokenut tulkki-avustaja. Joka tapauksessa sinne on mentävä itse.

  Residencian hakemisella ei juurikaan kiirettä ole muun kuin sosiaaliturvan saamisen takia.

  LINKKI

  Madilda
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.05.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 23

  Tarkennan aiheen avaustani.

  Muutettaessa Espanjasta POIS toiseen EU-valtioon mutta ei Suomeen, täytyy tehdä muuttoilmoitus muutosta Espanjan viranomaisille, näin minulle kerrottiin.

  Tällaista tietoa en löytänyt internetistä. Suomeen olen ilmoittanut (internet) kaikki tarvittavat ilmoitukset muutostani. (maistraatti, eläkevakuutusyhtiö, verottaja, Kela, jne….)
  Mistä löytyisi kaikki tarvittavat asiapaperit (internet) jotka voisin tulostaa, täyttää ja faxata Espanjan viranomaisille? Siis liittyen pois muuttoon Espanjan sosiaaliturvasta, verotuksesta, asuinpaikasta.
  Hyvää Joulun odotusta kaikille.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Kaikki ”pakollisuus” riippuu siitä, minkä maan kansalainen olet, eli mikä on statuksesi?

  Jos olet residentti Espanjassa, mutta Suomen kansalainen, voit käytännöllisesti katsoen marssia ulos maasta, ja se oli siinä. Ei kukaan huutele perään. Vapaa liikkuvuus.

  Jos välttämättä kuitenkin haluat purkaa residencia’si, niin voit tehdä sen saman viranomaisen luona, jonka kautta sen saitkin. Vai onko kaikki nykyään iiihan pakko tehdä netissä ja silleen?

  Ei yksikään viranomainen Espanjassa taida kuitenkaan olla pennin vertaa kiinnostunut minne muutat, jos et suuremmin ole velkaa maahan, kuten verottajalle tai oikeuslaitokselle, tai et ole Espanjan kansalainen. Jos olisit, niin tuskinpa tätä kautta noita kyselisitkään. 🙂

  Mutta juu, Suomen kansalaisena toki teet ilmoituksen Suomeen, että et enää ole Espanjassa ja että muutat pysyvästi johonkin toiseen EU-maahan, ja noinhan sanoit jo tehneesikin, vai ymmärsinkö väärin?

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ilmoitus policia nationalille, samaan paikkaan missä ilmoittauduit kirjoille Espanjaan. Sitten PITÄISI ilmoittaa siihen kuntaan missä sulla on padro, että häivyt maisemista. Ja jos olet verovelvollinen Espanjassa , siitä seuraa omat kuvionsa. Niistä saat tietoa joko Haciendalta tai gestoriasta joka tekee mahdollisesti  veroilmoituksesi.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Sorry, luin huolimattomasti. Tuppaavat vaan tämän foorumin viestit olevan pelkkää Espanjaan muuttamista. Joskus siis näinkin päin.

  LINKKI

  Madilda
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.05.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 23

  Makarios saa anteeksi:))

  Arnold Malaga on ymmärtänyt oikein. Olen jo muuttanut toiseen EU-maahan jossa oleskelen parhaillaan, mutta en Suomeen. Palaan jälleen rannikolle uudenvuoden jälkeen turistina. Olet varmasti oikeassa ettei kukaan huutele jälkeen vaikka en tekisi mitään ilmoitusta Espanjaan. Luin jostakin että ellei ole omista mitään kiinteää Espanjassa ja ”hipsii” sieltä pois jättäen laskut pystyyn, on aika vaikeaa Espanjan saada perittyä mitään.  Itse olen verot ja kaikki laskut olen hoitanut kunniakkaasti Espanjassa.

  Haluaisin kyllä tehdä Santiagon esittämällä tavalla ja ilmoittaa muuttoni Espanjan viranomaisille.  Tosin espanjankielen taitoni ei riitä etsimään noiden Santiagon tarkoittavien  papereiden löytymiseen internetistä.

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ei näitä virkaliikkeitä pysty täällä tekemään internetissä.  Ja jos sä olet verovelvollinen Espanjassa , saattaisi olla viisasta suhtautua kaikella vakavuudella verotuksen siirtoon toiseen maahan.  Jokainen tekee tietysti niinkuin on tottunut asiansa hoitamaan. Minä en jättäisi tätä asiaa roikkumaan.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  Mä oletan asian olevan aika selvä kun ilmoittelee finlandiaan vaadittavat faktat muutosta kuten aiheen kysyjä on tehnyt.                                                                          Molemmat valtiot vaihtavat verotietoja keskenään. Lisäksi EU:ssa ei ole kaksoisverotusta. Solillakin bunkkaa jengiä jotka eivät maksa veroja ollenkaan, ainakin puheiden mukaan. Tarua vai totta?                                                                                                   Nyt tarttis faktaa suomalaiselta palvelutoimistolta  tähän geissiin.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Voi taivas näitä hörhöjä. ^   Kysyjä on muuttamassa Espanjasta johonkin toiseen Eu-maahan. Joita on muitakin kuin  Suomi. SIIS EI SUOMEEN.  Kyllä Suomen verottaja on innoissaan saadessaan siitä ilmoituksen. Varmaan kyllä verottaisi siitäkin. Mutta sen verran on vielä Suomen verottajalla parantamista että saataisiin tämäkin verolle.

  LINKKI

  Madilda
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.05.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 23

  Kiitos Santiago ”ystävällisestä” kannanotosta  keskusteluun. Samalla toivotan hyvää Joulua ja joulumieltä.                                                                                                                Mielestäni en ole tekemässä mitään rikosta kysyessäni tyhmyyttäni asioita joista minulla ei ole tietoa. Tarkoitus on vain elää kuten lait on laadittu. Kyllä, maksan veroni Suomeen kuten tapauksessani kuuluu maksaa. Verojen jälkeen jää liiankin kohtuullisesti eläkkeestä käteen, ettei tarvitse pihistellä taloudellisesti mistään.Toivon myös teksteistäni selviävän olenko jo muuttanut vai olenko muuttamassa. Ellet ymmärrä kirjoitukseni sisältöä, voit kilauttaa esim, arnold malagalle tai Makariokselle. Vaikka olen nainen, ymmärrän yleensä toisten kirjoittajien tekstin sisällön.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  ”Tällaista tietoa en löytänyt internetistä. Suomeen olen ilmoittanut (internet) kaikki tarvittavat ilmoitukset muutostani. (maistraatti, eläkevakuutusyhtiö, verottaja, Kela, jne….)
  Mistä löytyisi kaikki tarvittavat asiapaperit (internet) jotka voisin tulostaa, täyttää ja faxata Espanjan viranomaisille? Siis liittyen pois muuttoon Espanjan sosiaaliturvasta, verotuksesta, asuinpaikasta.”

  No tämmöistä kirjoitit. SIIS LIITTYEN POIS MUUTTOON ESPANJAN SOSIAALITURVASTA, VEROTUKSESTA, ASUINPAIKASTA.

  Että sitä rataa. En osannut löytää tuosta sitä tietoa , että ihan oikeasti oletkin Suomen sosiaaliturvassa, sua verotetaankin Suomessa ja nyt en uskalla edes arvailla onko asuinpaikka Espanjassa vai Suomessa.

  ”Itse olen verot ja kaikki laskut olen hoitanut kunniakkaasti Espanjassa.”

  Tällaistakin kirjoitit.  Ota tosta sitten selvää, oletko maksanut verosi Espanjassa vai Espanjaan. Jos olet maksanut verosi Espanjassa Suomeen  herää kysymys miksi yleensä kysyt koko  asiasta . Jos olet verovelvollinen Suomeen et varmaan ilmoittele siitä Espanjan verottajalle.

  Mutta kuten jo selvisi, en ymmärrä   näköjään asioita . Tästä on on vahvin esimerkki tämä looginen kysymys – vastaus komedia. Ja pilana se on aika pitkästyttävä. Mutta sitä saa mitä pyytää. Kun vastaa tyhmyyttään näiden pellejen kysymyksiin.

   

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Joo, tää on niin tätä. Ensin kysytään jokin maailmoja syleilevä kysymys, johon on mahdotonta vastata tyhjentävästi, vaikka haluaisikin auttaa. Ja kun siitä huomauttaa, nämä pitsipyllyt ryhtyvät käyttämään lainausmerkkejä tyyliin ”ystävällinen” ja ”asiallinen”.

  Pitäis varmaan laittaa ne asialliset vastaukset maksullisiksi. Ehkä oppisivat sitten päättämään, mitä haluavat tietää.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

   

  Mä kyllä ymmärrän kysyjän tarkoituksen. Hän on muuttanut jo  Espanjasta toiseen EU-valtioon,  mutta ei Suomeen.

  Koska hän on muuttanut, hän  haluaa tehdä Espanjan viranomaisille muutostaan  ilmoitukset . Hänen ydin kysymys on, voisiko joku auttaa häntä koska ei itse löydä tarvittavia kaavakkeita netistä voidakseen tulostaa ne. Hän on siis pelkästään linkkiä vailla.  En ymmärrä mikä tässä on eräille epäselvää?

  No, Santsis ulmeisesti veti herneen nenään koska pyysin Suomalaisen palvelutoimiston mielipidettä esillä olevaan asiaan. Onhan se loukkavaa ja käy ylpeyden päälle kun on omaksunut täydellisen tietämyksen kaikista Espanjaan liittyvistä asioista ja nyt joku sorkkii väliin. Näin olen ymmärtänyt. Toki voin olla myös väärässä, myönnettäköön.

  Ihmetystä herättää myös Santiksen asenne verojen suhteen. Eikö se ole aivan sama minne kukakin yksityishenkilö maksaa veronsa? Suomeen, Ruotsiin, Espanjaan, ihan minne vaan. Ei meille, tai ainakaan minulle kuulu centin vertaa muutoinkaan ihmisten yksityisasiat. Hyvä kun jonnekin maksaa, näin ajattelen minä.

  Suomalaisilla keskustelupalstoilla on yleensä vakiokäyttäjät. He roikkuvat analysoimassa ja arvioimassa uusia avauksia ja kannanottoja jo esillä oleviin aiheisiin.                                                                                                                                          Kaiken tietävinä he antavat aina juuri ne oikeat ohjeet. Niihin ei ole varaa ulkopuolisen ottaa kantaa eriävällä mielipiteellä tai palautetta tulee mm, ala-arvoisten minittelyjen muodossa. Näiden roikkujien kirjoitus on absoluuttinen totuus.

  Aloittajan asiallinen, ehkä puutteellinen avaus on saanut mahtavat mittasuhteet. Toki tämän ymmärrän johtuvan suomalaisten menttaliteetista. Ei tarvitse kuin dallata Fuengirolan paseolla, erottaa taatusti suomalainen toisista kansallisuuksista pelkän olemuksen perusteella. Ja ellei erota, viimeistään siinä vaiheessa kun kuulee jatkuvan valittamisen kuinka jatkuvasti, taukoamatta jokin asia on huonosti, yleensä kaikki maksaa jotka pitäisi saada ilmaiseksi.

   

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  No nyt se selvisi. Eli kuka on Oikka  niistä paseon kävelijöistä. Aina kun tullaan täältä Mijasin perämetsistä sinne Espanjan keskustaan Fugeen,  olen  tunnistanut kyllä kaikki suomalaiset  jotka tulevat vastaan.  Oikka on se ainoa joka kulkee setelinippu handussa valmiina maksamaan kaikesta ja vielä tipit päälle. Niinkuin tekevät asiantuntijat. Olenkin ihmetellyt kun kaikki muut suomalaisiksi tunnistamani henkilöt tuntuvat puhuvan jotakin itsekseen. Nehän valittavat. Kuinka kaikki on huonosti ja mitään ei saa ilmaiseksi ,niinkuin kylläkin Suomessa, maailman parhaassa maassa.

  Pitääpä käydä jossakin chinossa ostamassa tuulipuku seuraavaa Fugen keikkaa varten. Osoitan siten sataprosenttisesti suomalaisuuteni minäkin. Pitää ottaa myös tavaksi pitää pientä valitusta yllä ainakin sen aikaa kun olen paseolla. Tulee oikein paha olla kun mietin miten olen kätkenyt identiteettini tähän asti. Ovat tainneet ulkopuoliset jopa luulla sakuksi , engelsmanniksi tai mikä pahinta sveduksi, ainakin puhuttelukielestä päätellen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.