Muutto Malagan lähistölle maalis/huhtikuussa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Muutto Malagan lähistölle maalis/huhtikuussa

Merkitty: 

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.02.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Hei kaikille, erityisesti Espanjassa jo asuville.

  Olemme muuttamassa (vaimo ja minä) Espanjaan, tähtäin on Malagan lähitienoilla ja tavoitteena hankkia fincaksi nimitetty paketti. Olemme juuri saaneet asuntomme täällä myytyä, joten edessä on pikainen uuden asunnon osto Espanjasta.

  Aikataulu on melko kiireinen, sillä tarkoitus on muuttaa heti kun uusi asunto löytynyt, viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

  Sitä varten tarvitsisi vinkkejä koskien espanjalaisia pankkeja, tili pitää avata jossain sopivassa pankissa sekä asuntokauppaa että tulevia työtuloja varten. Ja hyviä vinkkejä myös sopivista asunnoista kohtuuhintaan otetaan vastaan, erityisessä kiinnostuksessa olisi pankkien omistuksessa ja myynnissä olevista taloista joista näyttää olevan tosi hankalaa saada tietoa, ainakaan ilman täydellistä espanjan kielen taitoa. Jonkin verran espanjaa osaan kyllä, mutta harjoitusta varmasti tarvitaan että sillä alkaa pärjäämään jouheasti, mutta espanjassahan sitä saa kielikylpyä 🙂

  Olen it-alan ammattilainen, joten teen jonkin verran töitä vielä suomeen (laskutus espanjaan) ja tarkoitus olisi ryhtyä tarjoamaan it-tuki/ylläpitopalveluita myös Espanjan aurinkorannikon alueella. Sitä varten tietysti tarvitaan myös selvittelyä verotuksen, yrityksen perustamisen (pieni henkilöyritys, tarkoitus ei ole enää tappaa itseään työllä) ja muun kaiken asiaan kuuluvan kanssa.

  Jos siis jollakulla olisi tarjota hyviä vinkkejä ja opastusta asiassa, niin arvostaisin sitä suuresti.

  Terveisin,

  Kari

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No huhh huhh… Olet IT-alan ammattilainen, mutta et ole saanut netin kautta vielä mitään tietoa yhdestäkään noista asioista joita peräänkuulutat?

  ”Finca hankitaan heti, eikä viidestoista päivä.”

  ”Vinkkejä koskien espanjalaisia pankkeja, tilinavausta jossain sopivassa(?) pankissa sekä asuntokauppaa että tulevia työtuloja varten.”

  ”Hyviä(!) vinkkejä myös sopivista asunnoista kohtuuhintaan.”

  ”Vinkkejä pankkien omistuksessa ja myynnissä olevista taloista joista näyttää olevan tosi hankalaa saada tietoa, ainakaan ilman täydellistä espanjan kielen taitoa.”

  ”Tarkoitus olisi ryhtyä tarjoamaan it-tuki/ylläpitopalveluita myös Espanjan aurinkorannikon alueella. Sitä varten tietysti tarvitaan myös selvittelyä verotuksen, yrityksen perustamisen ja muun kaiken asiaan kuuluvan kanssa.”

  ”Jos siis jollakulla olisi tarjota hyviä vinkkejä ja opastusta asiassa, niin arvostaisin sitä suuresti.”

  Ja vielä kerran huhh huhh..! Ei millään pahalla hei, mutta tuohon kaikkeen vastaamiseen ja niiden hyvien vinkkien antamiseen, tarvitaan kyllä alan ammattilainen.

  Jos kerran olette vanhan asunnon jo myyneet ja rahat on pankissa, niin sitten vain Espanjaan, mars mars! Vaikkapa halpaan hotelliin ensin. Sitten yhteys johonkin suomea taitavaan, hyvämaineiseen(!) asiointitoimistoon, jos oma kielitaito on vielä hakusessa. Loppu onkin sitten ensi vuonna jo historiaa.

   

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.02.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Kyllähän sieltä jotain tietoa saa netistä, mutta näyttää siltä että esimerkiksi espanjalaisia pankkeja ei paljoa kiinnosta vastailla tiedusteluihin. Kuten ei montaa muutakaan instanssia, joten ilmeisesti pitää tulla paikan päälle asioita selvittämään. Pelkästään lukemalla yleisluontoisia sivuja saa vain tiedon mitä tarvitaan, mutta kontaktit puuttuvat eri viranomaisiin jne.  Jo pelkkä rahan siirto espanjalaiseen pankkiin on mahdoton, ellei sinne saa tiliä auki, ja olisihan se helpompi jos saisi jo asian järjestymään ennen sinne tulemista asunnon etsimiseen. Nyt pitää sitten hukata muutama päivä pelkästään siihen että saa jonkun pahuksen pankkitilin avattua…

  Enemmän toivoin että jollakulla olisi antaa jotain tietoja siitä millä lailla asioita espanjassa hoidetaan, kun aikaisemmin on siellä ollut vain turistina eikä tuollaisia ole silloin tarvinnut setviä. Myös asuntomarkkinoista saa täällä vain aavistuksen, koska netissä tuntuu esimerkiksi pankkien hallussa olevista asunnoista olevan esillä vain ne arvokkaammat kiinteistöt kaupunkialueella, ei se mitä me etsimme eli hiukan sisämaassa olevaa pikku paikkaa. Emme me ole muuttamassa ”beachille” emmekä mihinkään turistikeskukseen.

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Nyt pitää sitten hukata muutama päivä pelkästään siihen että saa jonkun pahuksen pankkitilin avattua…

   

  Ei siihen tilin avaamiseen mene kun puoli tuntia, tunti jos on kova suustaan.

  LINKKI

  Jsu87
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.08.2014
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 3

  Mulla meni tilin avaamiseen juurikin joku puoli tuntia. Espanjaa en osaa kuin muutaman sanan, mutta englannilla pärjäs kyllä.

  jos haluaa Suomesta käsin avata tilin, niin ekana tulis mieleen suurlähetystö tai asiointitoimisto.

  tietääkseni ainakin NIEn voi hankkia etukäteen lähetystön kautta, kannattaa kysellä.

  asiointitoimistoja löytyy netistä aika helposti. Hinnoista en tiedä.

  yritysmuoto tässä tapauksessa lienee autonomo.

  kokemuksesta voin sanoo, että se on hankalaa jos ei osaa espanjaa. Lappuja kun katsoo, niin säästyy paljon aikaa ja vaivaa (ja sanakirjan sivuja), jos hankkii kielitaitoista apua.

  muutenkin täällä tuntuu virastotason asiointi olevan hidasta ja hankalaa.

  Asuntoja täällä piisaa, pankkien myytävät ovat yleensä tietyllä välittäjällä ja kyllä niistäkin tietoa löytyy.

  Asuntojen hinnat saattaa olla pienemmät sisämaassa, kaukana turismista, mutta varmuudella en sano.

   

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  No on se nyt kumma, että Suomesta on tulossa kaveri joka haluaa ostaa fincaksi kutsutun paketin eikä löydy älyllistä avustajaa? Luulisi että kymmenien tuhansien suomalaisyhteisöstä löytyisi halukkaita avustajia, apulaisia ja neuvonantajia jotka pyrkivät nappaamaan uudelta ekspatriaatilta pienen palkkion neuvomisesta? Ei kovin hyvää vaikutelmaa synny suomalaisyhteisöstä kun vain vittuillaan kun joku kysyy neuvoa.

  Eräällä tuttavaperheellä meni muuten tilien avaamiseen Fuengirolassa 13 ja puoli minuuttia per tili. Avasivat neljä tiliä. Lapset saivat vielä kultaiset possut kaupan päälle, johon voi aloittaa asuntosäästämisen jo pienestä pitäen.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.02.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Kiitos, Jsu87 ja matkailevaperhe, ainakin antaa uskoa että tilin avaaminen paikan päällä ei pitäisi olla iso operaatio. Lähinnä hämmästystä on aiheuttanut se kuinka haluttomia espanjalaiset pankit ovat vastaamaan minkäänlaiseen kyselyyn, kun se tulee ulkomailta. Tähän mennessä useammalle pankille tehdyt yhteydenotot ovat tuottaneet tulokseksi tasan nolla vastausta.

  Kenties tuo Espanjan lähetystö täällä voi antaa apuja, kiitos vinkistä. Ainakin se selviää kysymällä.

  Meillä on jo periaatteessa itse kiinteistön kaupantekoon asiantuntevaa apua, enemmänkin oli ajatus että jos jollakulla olisi ollut tiedossa joku hyvä vinkki, koska myynnissä olevaa kiinteistömassaa on todella paljon eikä kaikki ole näkyvillä netissä, erityisen huonosti juuri noita pankin lunastamia muualta kuin turistialueilta. Ja kun tietää että sellaisia kohteita jotka kiinnostaisivat on varmasti enemmän kuin mitä on nähnyt.

  Koska meillä on valitettavan tiukka aikataulu, kun emme ole päässeet kunnolla tekemään mitään ennen entisen asunnon myyntiä niin olisi mukava jos saisi jo maaliskuussa viikon, parin aikana tehtyä kaikki tärkeimmät ostoon liittyvät operaatiot jotta muutto huhtikuussa olisi suoraan oikeaan osoitteeseen.  Muita asioita voi sitten järjestellä kun on saanut muuton  espanjan kamaralle aikaiseksi.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Espanjalaiset pankit ovat haluttomia vastaamaan minkäänlaiseen kyselyyn, etenkään sähköisesti tapahtuvaan tiedusteluun, vaikka se tulisi nurkan takaa, jos sinulla ei ole pankin kanssa sovittua nettiyhteyttä. Yhteys sovitaan konttorissa käymällä, kuten Suomessakin. Vai voiko Suomessa jo avata tilin verkossa? 🙂

  ”Ja kun tietää että sellaisia kohteita jotka kiinnostaisivat on varmasti enemmän kuin mitä on nähnyt… …olisi mukava jos saisi jo maaliskuussa viikon, parin aikana tehtyä kaikki tärkeimmät ostoon liittyvät operaatiot jotta muutto huhtikuussa olisi suoraan oikeaan osoitteeseen.”

  Herran pieksut..!! Suo anteeksi, jos alan epäillä, oletko tosissasi ollenkaan. Tiedät varsin hyvin, että maa on aivan väärällään eri kuntoisia, myytäviä Fincoja, mutta oma pitäisi jo saada parissa viikossa.

  Usko huviksesi, että ei täällä orkissa taida kukaan alkaa sinulle sitä fincaa etsimään. No, rahaa vastaan toki, mutta se onkin jo eri juttu, ja sitä ei tavata hoitaa näillä keskustelupalstoilla.

  Ja tiedoksi myös, että myöskään ne ”hyvät vinkit” eivät ole ilmaisia, siis tuntemattomien kesken. Eihän kukaan edes tiedä, minkä kokoista ja minkä hintaluokan haciendaa olet etsimässä, ja mihin tarkoitukseen.

  E-I-E-I-O

  ^– Haga clic.

   

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Siis et joo. OK.

  Itte olen tehnyt aika kivuttomasti sanoisinko jopa hyvin onnistuneesti ja sujuvasti paperi asiota taalla ja FI nappaimiston ostoa lukuun ottamatta ei oikein mikaan puutu mutta toi aikataulu jota esitat kaikkeen on liian kova itse tehtyna.

  EDIT// Useimalle mutta ei kaikille itse tehtyna.

  Koska meillä on valitettavan tiukka aikataulu, kun emme ole päässeet kunnolla tekemään mitään ennen entisen asunnon myyntiä niin olisi mukava jos saisi jo maaliskuussa viikon, parin aikana tehtyä kaikki tärkeimmät ostoon liittyvät operaatiot jotta muutto huhtikuussa olisi suoraan oikeaan osoitteeseen.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten sailA omeN.
  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Hei Soile Omena

  Sinun ei tarvitse ostaa mitään erillistä FI-näppäimistöä, vaan klikata hiirellä sinne ruudun alakulmaan ja asettaa vaikka bulgarialaiset ääkköset näppäimistöösi. Hieman vain mielikuvitusta ja muistia niin epsanjan ñ-kirjaimen takaa löytyy ö-kirjain ja niin edelleen. Itselläni on vaihtoehtoina kolme eri näppäimistöä, riippuen mitä kieltä aina kulloinkin kirjoittelee. Tarkempia ohjeita netti pullollaan.

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Kuules Kari

  Ei kannata pitää kauheata kiirettä. Vuokraa aluksi kämppä kuukaudeksi pariksi, tai vaikka ihan pariksi vuodeksi. Parempi tutustua asuntomarkkinoihin iiiiihan rauhassa.

  Näin myös muuttostressi vähenee.

  Jos käteinen polttelee taskussa, niin paremman tuoton sille taitaa joka tapauksessa edelleen saada muualle sijoitettuna kuin (Espanjan) kiinteistöihin. Muista ne about 15% verot jotka tulee ostohinnan päälle. Sitä et saa takaisin jos löydät vaikka 2 kk päästä kivemman paikan ja haluat taas muuttaa, vaan ehkä 5 tai 10 vuoden päästä, jos silloinkaan. Ken tietää..

  Me laitettiin ne haaveilemamme appelsiinipuut isoihin ruukkuihin kasvamaan ja odottamaan sitä istutusta omalle tontille. Nyt puun juuret (aiemmat haaveet) ei määrää meitä, vaan ne liikkuu sinne minne me halutaan (uudet haaveet).

  Pankkitilin saa auki passilla ja vaikka englanninkielisellä väestörekisteriotteella 15 minuutissa. Ainakin Sabadelista. Noi caixat on aika sniiduja.

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

   

  enrique

  On vaan custom käyttis ja ollut sama jo vuosia joten helpompi tilata näppis, asenna ja kaikki valmiina, palomuuri confattu etc, päivitä selain, flash ja skype ja menoks, mutta käyttis on ainoastaan EN ja oletuksena haluaa FI näppiksen, muita voi kokeilla asentaa silleen huvikseen mutta ei ne sinne tallennu ja mitään teippejä tai muisti sääntoja ei jaksa, kone luulee etttä tää on enkku näppis ja minä jopa muistan missä kysymysmerkki on ? jep.

  Mutta jos tilaisi bulgaarialaisen näppäimiston siinäpä olisi oiva anti dementia harrastus.

  Soile O

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.02.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Arnold. tässä on ollut jo reilut puoli vuotta aikaa katsella noita fincoja, joten jonkinlainen käsitys on siitä mitä olemme haluamassa, enkä uskoisi että edes espanjassa kaksi viikkoa olisi mitenkään mahdoton saada yksi kauppa tehtyä.

  Enkä edes ole pyytänyt ketään tuota fincaa etsimään, kunhan kysäisin että jos vaikka jollakulla olisi sattunut olemaan joku vinkki.

  Huomaan että tämä myös on ilmeisesti väärä paikka kysyä yhtään mitään, joten antaa olla.

  Hyvää päivänjatkoa kaikille.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Okei, tehdään niin. Kun sinulla on jo noin hyvät pohjatiedot kaikesta, niin kyllä tämä sitten on väärä paikka kysyä ”yhtään mitään”. Ainakaan siis fincojen suhteen.

  P.S. Menipä sinulla jauhot nokkaan melko pienestä ’kritiikistä’. 😮

  Mutta juu… Hyvää päivänjatkoa, toki. 🙂

   

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.