Muutto fuengirolaan/mijas

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mamus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.07.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Hei!

  Olen lueskellut tätäKIN sivustoa hyvän aikaa, vanhoja sekä  hieman uudempia.  Olemme puolisoni kanssa päättäneet muuttaa fuengirolaan ( työpaikat ravintola/ kauneudenhoito/lastenhoito jotka varmistamme ennen maahan tuloa) asuntoa etsimme fuge/mijas, muuton ajankohta olisi tulevana kesänä sillä perheen vanhin aloittaa 1.lkn nyt. päivitettyä tietoa/neuvoja mistä aloittaa toteutus, muusta kuin espanjan opettelusta;) lasten koulut, espanjalainen? Nuoremmille päiväkoti suomi-espanja? Hintoja?  Otammeko asiointitoimiston vuokra-asunto asioissa sekä virasto asioissa?

  Muutto tulee toivottavasti olemaan pysyvä emmekä ole tulossa vain auringosta nauttimaan vaan työtä,  perus lapsia arkea. Ilman räntää tosin.

  Toivon asiallisia vastauksia, en omaa vaalenpunaisia laseja muuton sekä Espanjassa elämisen suhteen, muuten olisimme koneessa matkalla jo.

  LINKKI

  Mundo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.05.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 41

  Hei ja tervetuloa!

  Ensin kannattaa ottaa yhteyttä kiinteistönvälittäjään, ei välttämättä suomalaiseen. Etsitte yhdessä netissä sopivia vuokrauskohteita. Aurinkorannikolla välityspalkkion (tavallisesti summa on yhden kuun vuokra) maksaa vuokranantaja välittäjälle. Välittäjä tekee sopimuksen. Voit pyytää sopimuksen myös englanniksi käännettynä. Takuu on usein yhden tai kahden kuun vuokra. Sopimus tehdään usein 11 kuukaudeksi. Toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta ei täällä tunneta. Sinun tulee avata itse vesi- ja sähkösopimukset (veloitetaan suoraan espanjalaiselta tililtäsi) ellei kuulu vuokraan. Riippuu miten asutte kerrostalo, omakotitalo. Kannattaa varmistaa, että asunnossa on lämmityslaitteet. Talvella on sisällä vilpoista ilman lämmittimiä.

  Sinun tulee siis avata espanjalainen pankkitili. Siihen tarvitaan vain passi (Sabadell on hyvä). Fuengirolassa pankeissa on usein suomea puhuva virkailija. Nie-numero kannattaa hankkia kaikille (tarvitaan lasten kerhoissa ja aikuisten harrastuksissa ja monessa muussa). Nie-numero anotaan poliisilaitokselta. (Vähän niin kuin sosiaaliturvatunnus).

  Jos olette jäämässä, laittakaa lapset espanjalaisiin kouluihin. Melko edullinen englanninkielinenkin löytyy Fuengirolasta, Ark -nimeltään. Kaikki sinne (mikäli nuorimmainen on 3v. tai vanhempi). Jos haluatte lasten oppivan espanjaa, niin kaikki lapset paikalliseen kouluun. Melkeinpä ilmainen.

  Palkka-asioissa tai ongelmatilanteissa kannattaa olla yhteyksissä asiointitoimistoihin. Veloittavat paljon, mutta joskus se on rahan arvoista.

  Moni tekee niin, että tulee ensin päivää vaille vuodeksi tutustumaan. Näin perhe-etuudet Suomesta rullaavat normaalisti (lapsilisä, mahdollinen kotihoidontuki). En tiedä onko oikein junailla asiaa näin, mutta vinkkinä kerrottakoon tämä. Eli jos ilmoitat Kelaan, että muutatte pysyvästi, katkeaa etuudet siihen paikkaan kun muutatte, mutta jos sanotte, että asutte alle vuoden, olette oikeutettuja etuihin sen ensimmäisen vuoden ajan.

  Toivottavasti oli apua.

  LINKKI

  Mamus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.07.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Kiitos kovasti näistä neuvoista jo! tässä kun katselen tuota meidän frida joka istuu laiturilla vieressä, muistui mieleen uutisointi kiellettyjen rotujen listasta. Jos tämä koulutettu syli vauva rodultaan cane corso siellä on niin suunnitelmat tyssää heti kättelyssä. Yritinkin jo asiaa Googlesta selvittää.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Pari kommenttia.

  Jos aiotte pysyvään oleskeluun, tähdätkää alkuverryttelyn jälkeen omaan asuntoon – on paljon halvempi kuin vuokrasellainen, johon yleensä saakin vain 11 kuukauden vuokrasopimuksen.

  Pankki: Sabadell on kallis ja kankea. Menkää Anumarin juttusille Cajamariin Los Bolichessa.

  Koulu: Ark on enkkuomisteinen kristillinen aivopesulaitos. Espanjalaisessa peruskoulussa opiskelu on puoli-ilmaista ja täyshyödytöntä. Jos haluat lapset pois jaloista muutamiksi tunneiksi päivästä, sopii hyvin. Jos taas ajattelet lasten tulevaisuutta, satsaat opintoihin kunnolla. Hyvistä ja kalliista englantilaisista yksityiskouluista mennään Oxfordin tai Cambridgen yliopistoihin heittämällä. Jos taas joskus edessä on mahdollinen paluu Suomeen, on Fugen suomalainen koulu oikea valinta.

  Koira: kyllä täällä saa ihminen koiraa pitää, oli rotu mikä tahansa. Eri roduilla vain on erilaisia olemassaolon ehtoja. Mutta ota selvää etukäteen, säännökset ovat käsittääkseni kaupunki/kuntakohtaiset.

  Fuge vai Mijas: Fugessa on kaikki muu paitsi tilaa hengittää, muistaakseni maan tiheimmin asuttu kaupunki. Mijasissa tarvitset auton, Fugessa et. Jos teet omaa bisnestä tai omistat oman talon, pysy poissa Mijasista – byrokratia on mahdoton.

  Yleisesti: Upea maa asua. Ilmasto, luonto, ihmiset, hintataso. Mutta muista: ilman espanjankielen taitoa sua viedään kuin litran mittaa.

  LINKKI

  Mamus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.07.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Juu se on tullut selväksi että espanjan kieli haltuun ensi töikseen.

  Asunnon osto ei onnistu vuosiin luottotietomerkinnän vuoksi.

  Auto tulee näillä näkymin Suomesta mukaan.

  Paikallinen koulu mietityttää, kuinka sujuu ilman kunnollista espanjaa. Suomikoulu melko tyyris.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Pari lisäkommenttia.

  Suomalaiset luottotietomerkinnät eivät päde Espanjassa. Asuntoluoton saaminen täällä on nyt sen verran vaikeaa, etten viitsisi edes yrittää.

  Myy autosi Suomessa, sillä rahalla saat täällä kaksi samanlaista.

  Espanjalaisessa koulussa ei opita mitään muuta kuin mietojen huumeiden käyttöä. Koulu ei ole itsetarkoitus, oppiminen tulevaa elämää varten on. Mieti lapsiasi, äläkä itseäsi. Tässä maassa on tosin jo nyt 46 miljoonaa kielitaidotonta junttia, eikä kolme lisää tietysti muuta asioita miksikään. Mutta siltikin…

  LINKKI

  Mundo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.05.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 41

  Espanjalaisista kouluista: Espanjalaiset koulut ovat oikein hyviä. Kyllä etevä nuori ponkaisee mistä koulusta tahansa huippuyliopistoihin jos tahtoa riittää. Ymmärtääkseni Fuengirolaan muuttavan perheen lapset ovat 7v. ja nuorempia. Vasta yläasteella on oikeasti jo hieman merkitystä missä koulussa on, jotta pääsee haluamaansa lukioon ja sieltä eteenpäin. Suomikoulua en suosittele. Karhunpalvelus ala-asteikäisille lapsille, joilla on kaikki edellytykset oppia sujuva, natiivilta kuulostava vieras kieli. Se on rikkaus se.

  Huumekouluja ovat Alohat ja muut kalliit yksityiskoulut.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos Espanjan olosuhteet, kuten vaikka koulujen tilanne, ei ole omakohtaisesti hallinnassa kannattaa suhtautua määrätyllä varovaisuudella tämän palstan kirjoituksiin. Kuten näkyy tarjolla on hyvinkin vastakkaisia näkemyksiä. Voivat olla kirjoittajien subjektiivisia totuuksia tai sitten ei. Syitä voi olla siihenkin , että kirjoitellaan paikkansa pitämätöntä tietoa ?

  Siitä mä olen tässä kouluasiassa samaa mieltä, että jos on oikeasti integroitumassa Espanjaan ei ainakaan suomikoulu ole oikea valinta lasten tulevaisuutta ajatellen. Hyvä espanjalainen yksityiskoulu  taas voisi sitä olla.

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  ”työpaikat ravintola/ kauneudenhoito/lastenhoito jotka varmistamme ennen maahan tuloa”

  Jos molemmat olette yhtä ammattitaidottomia tienaatte jos töitä ylipäätään saatte yhteensä kympin tunti, työpäivät monessa paikassa 6 timmaa muutamana päivänä viikossa, ja kun duunipaikat on pelkästään suomipaikoissa, ilmaiset harjoittelijat syövät tehokkaasti työnne, kun niille maksetaan vaan taskurahaa.

  Jos sittenkin istut sen cane corsosi kanssa siinä laiturin nokalla ja laskeudut maan pinnalle.

  LINKKI

  Mamus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.07.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Kukas on puhunut olevamme ammattitaidottomia?

  LINKKI

  Mamus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.07.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Luuletko jerrypuu että KENENKÄÄN on järkevää lähteä Suomesta mihinkään ollessaan AMMATTITAIDOTON ja vielä lasten kanssa.

  Onhan Suomessa niin hyvät tuet ja sossu mitä luukuttaa. Jos tyylisi antaa neuvoja ja vinkkejä tuohon sävyyn voit vapaasti olla kommentoimatta.

  Ja tästä koulu asiasta. Paikallista koulua harkitsemme. Ei hinnan vaan juuri opetuksen ja sujuvan espanjan opin kannalta.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Ketjun aloittajalle sen verran että ei kannata perustaa näistä ”kaikki tietävistä mestareista” Näillä keskustelusaiteilla pitää olla hiukan nahkaa nenän varressa jottei ihan jokaisen idiootin lannistamis juttuun takerru. Ilmeisesti jerrypuu on ihan itse epäonnistunut ja haluaa ettei kukaa muukaan muutossa onnistu.  Ei muutakuin usvaan putkeen….

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  ”Hyvä” palkka on Espanjassa noin 1000 euroa/kk ja sen summan eteen saa raataa aika pitkää päivää. Asuminen voi olla suht halpaa. Jo 600 eurolla saa hyväkuntoisen kalustetun asunnon.

  Jos täällä tulee joku työpaikka auki, on sitä yleensä hakemassa vähintään 50 ihmistä (siis mainitsemasi alat ja jossa espanjan kieltä ei vaadita osattavan). Jos osaisitte puhua espanjaa, voisi olla paremmat mahdollisuudet saada töitä. Ei hyvät, mutta paremmat. Eli hyvällä tuurilla tienaisitte miehesi kanssa yhteensä  2000 euroa/kk. Miinustatte siitä sitten elämiskustannukset,vuokran, veden, sähköt, autovakuutukset, bensat, lasten koulumaksut jne. niin ei siitä mitään jää käteen. Kannattaisi kerätä ensin vähän matkakassaa, ja sitten tulla kyselemään kun muutto on realisitinen.

  Ajatuksenne muutosta taitaa olla vasta haaveilun tasolla. Kirjoitit heti alkuun, että ellei meidän Rekku pääse maahan, ni mä en tuu enkä mä ala.

  Näistä kommenteista ei kannata hermostua. Ajattele palstaa, jossa Suomessa asuvilta kyseltäisiin Suomeen muutosta. Mielipiteitä maasta ja maan tavoista olisi varmasti myös monia.

  LINKKI

  Mamus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.07.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Matkakassa on jo. Järjen mukaan kenenkään ei ole viisasta muuttaa toiseen maahan ellei taida paikallista kieltä.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Ei täällä sulle kukaan halua kiusaa tehdä. Jokaiseen kysymykseen on monta eri vastausta ja kaikki peilaavat sen vastaajan omia kokemuksia. Kauemmin täällä olleet ovat kyllä nähneet yhtä sun toista, mutta tuskin tunteneet taustoja tarpeeksi voidakseen päätellä, miksi joku onnistui ja joku toinen ei.

  Kun itse muutin Costalle 12 vuotta sitten, oli mulla jo velaton oma asunto olemassa, työpaikka valmiina ja mukava rahallinen pesämuna pankkitilillä. Espanjan kielikin oli aika pitkälle hallussa, samoin kuin englanti, saksa ja ruotsi. Ei lapsia ja koirakin varsin sävyisä ja vaaraton otus. Muutama vanha kaverikin asusti jo valmiiksi täällä.

  Tällaisessa tilanteessa muutto oli helppo. Melkein kuin Raahesta Kouvolaan.

  En sano, että sulla pitäisi olla asiat yhtä hyvin, ennenkuin muutto tänne kannattaa. Mutta jos mikään noista ylläolevista ei päde omaan tilanteeseesi, tarvitset kosolti hyvää onnea ja pitkää pinnaa selvitäksesi.

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten Tarmo.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.