Muutto Fuengerolaan unelmana

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Muutto Fuengerolaan unelmana

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  rambo-_-
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2013
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Hei kaikille

  Aluksi haluaisin kiittää kaikkia tänne kirjoittaneille sekä ylläpitäjille. Olen löytänyt todella paljon arvokasta tietoa näin 5 tunnin tutkiskelun jälkeen 🙂

  No niin eli tilanteeni olisi suraava. Olen miettinyt muuttoa Espanjaan jo muutaman vuoden, nyt kun koulut on käyty niin on mietitty pää jo pikkuhiljaa puhki että pitäisikö?! Uskon saavani työpaikan sillä on muutamia speciaali taitoja joita varmasti myös siellä päässä saatettaisiin tarvita 🙂 Olen 22-vuotias ja mielestäni ehkä pitäisi lähteä.

  Ainoana kysymykseni onkin että kannattiko se sinulla ?!

  Sekä olisin vuokraamassa asuntoa, luin jo kaiken tarvittavan mutta yhtä asiaa en löytänyt. Jokaisessa keskustelussa asuntoihin liittyen kannatettiin menoa paikan päälle.

  Onko joku siis koskaan hoitanut vuokraukset ym. pelkästään puhelimitse taisähköpostilla ?!

  Terveisin Rami 🙂

  LINKKI

  Abso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.07.2012
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 542

  Onko joku siis koskaan hoitanut vuokraukset ym. pelkästään puhelimitse taisähköpostilla ?!

  Sellaiselle henkilölle on olemassa osuva nimi – IDIOOTTI.

  Liikkuvan elämäntapani vuoksi joudun usein varaamaan hotelleja verkon kuvausten perusteella. Silloinkin katson verkon arvosteluja hotellista ja suodatan sekä positiivisimmat että negatiivisemmat arviot pois.

  Asuntoa en ole koskaa vuokrannut mistään päin maailmaa verkon kuvien perusteella. Ympäristöä, hajuja, paikallisia ongelmia jne. ei näe kuvista.

  Minä en ole mokannut niin pahasti kuin ystäväni, joka totesi naapurissa olevan kivannäköisiä naisia ja vuokrasi asunnon. Niinhän ne bordellien työntekijät usein ovat.

  Toine tapaus oli se, kun tuttava vuokrasi väliaikaisen asunnon – suoraan bensa-aseman yläpuolelta. Hyvä valinta, jos haluaa impata bensahöyryjä, muuten todella ikävä.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  vuokraat aluksi suomalaiselta vuokravälittäjältä viikoksi pienen asunnon (s-postilla tai puhelimella) ja siinä ajassa haet sitten sen, missä aiot majailla pidempään. Sitten pääset kunnolla alkuun (asumisessa).

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  Lumenluoja kirjoitti:

  vuokraat aluksi suomalaiselta vuokravälittäjältä viikoksi pienen asunnon (s-postilla tai puhelimella) ja siinä ajassa haet sitten sen, missä aiot majailla pidempään. Sitten pääset kunnolla alkuun (asumisessa).

  Miksiköhän nimenomaan suomalaiselta? Mielestäni mikä tahansa välittäjä – tai vaikka suoraan yksityinen käy.

  Myös osa pienemmistä hotelleista/hosteleista on aivan kilpailukykyinen vaihtoehto eikä tarvitse sönkätä mitään miksi vuokraa vain niin lyhyeksi aikaa.

  Mitään suomi-lisää ei kannata ainakaan lyhytaikaisessa diilissä mennä maksamaan.

  LINKKI

  etzav
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.03.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Mahdollisesti tulossa asustelemaan Suomesta jonnekin päin Espanjaa muutamasta kuukaudesta lähtien mahdollisesti vuosiksi. Paljon kysymyksiä joihin varmaan löytyisi vastaus muistakin viestiketjuista, mutta kokeillaan lisätä tänne vaivihkaa jonkun toisen viestiketjun sekaan nämä suurin piirtein samoja aiheita käsittelevät kysymykset.

  Voiko päästä mahd. vähemmällä säädöllä jättämällä kotiosotteet suomeen esim sukulaiselle, ja tekemällä vain jonkun lyhytaikasemman vuokrasopimuksen ? Jos haluaisikin asustella samassa paikassa pidempään niin toisessa threadissa suomenkielenp. kirjoitti että alquiler de temporada -tyyppistä sopimusta ei voi uusia, joten pitäisi tehä contrato de alquiler ? spainexpatissa mainitaan Oficina de Empadronamiento , Alta de Residencia ja Certificado de Empadronamiento. Onkohan nää pakollisia juttuja ja isoja säätöjä jotka liittyy tuommoseen mahd. lyhytaikaseen vuokraamiseenkin ? Vuokrausprosessi kokonaisuudessaan minkälainen..

  Hinnoista:

  Kattelin toisessa threadissa linkattuja suomalaisten asunnonvälittäjien tarjoamia kämppiä ja sitten googlasin espanjaksi jotakin niin löyty eroa hinnoista. Suomalaiset sivut tarjosi loma-asuntoja vuokralle viikoista kuukausiin vähän isommin hinnoin, vesi- ja sähkölaskut kerrottiin. Tässä satunnainen esimerkki espanjalaiselta sivulta: http://www.enalquiler.com/alquiler_piso_fuengirola/2-dormitorios-con-plaza-de-aparcamiento-incluida_2177662.html Miten näen paljonko tuossa on vesi- ja sähkölaskut ja muut mahd. kiinteät kulut ? Tarkoittaako tuo Gastos de comunidad incluidos että se sisältää kaikki kiinteät kulut ? Mikä esim. tuon todellinen kk-hinta tulee suurinpiirtein olemaan ? Mitä muita kiinteitä kuluja voi olla näissä edullisemmissa 2:n makuuhuoneen vuokrakämpissä (netin hommaaminen erikseen..) ? Onko mahdollista löytää suomalaiselta tai englannin kieliseltä 2mh vuokrakämppää kaikkine kiinteine kk-kuluineen 400e-500e:llä, jos ei niin paljonkohan niissä ? Asunnonvuokraukseen liittyvien erilaisten hinnoittelumallien takia arviota auttaakseen lisätään tieto että 2 henkilöä asumassa ja ei varmaankaan ylenpalttista sähkön tai veden käyttöä. Ylläolevasta esimerkistä päätellen espanjalaisen välittäjän kautta löytää helpostikin tuon hinnan alle, onko oikein päätelty ? Onkohan nuo halvemmat yleisesti ottaen aina huonompimaineisemmalla alueella ?

  Onko siellä rannikolla tai saarella mahollista semmonen että pitää maksaa useiden kuukausien kokoisia depositteja ja sitten niitä ei saakkaan myöhemmin takaisin ? Kuulin tämmösen tarinan aiemmin..

  Asioita mitä täällä on painotettu vuokrakämpän valintaan liittyen:

  – Mieluiten luotettava, tunnettu asunnonvälittäjä. Onko esim tuo enalquiler.com luotettava ja tunnettu ? Mistä tunnistaa luotettavan ja tunnetun ? 🙂
  – Käy kattomassa paikan päällä ensin kämppää jotta näkee asunnon kunnon, minkälainen asuinalue, mahdollisesti kysyy täältä alueen maineesta, mitä muuta paikan päällä ? Onko tuo esimerkin Las Cañadas alueen Calle Estrecha minkälaista aluetta turvallisuuden tms kannalta? Sijainti ainakin vähän kehnomman oloinen mapsista katottuna
  – Ylemmistä kerroksista parempi ja ei mielellään etelän aurinkoa päin jos kesäsin asuu jne.
  – Naapureista lähteviä häiriöääniä on vaikea arvioida etukäteen 😮

  Kävin läpi http://espanja.org/node/71480#comment-84594 näitä linkkejä. Niissä pääasiassa myydään eikä vuokrata. Olisiko jotain hyviä suomen- tai englanninkielisiä luotettavia ja tunnettuja välittäjiä vielä lisäksi joilta löytyisi vuokrakämppiä ja nettisivut ?

  LINKKI

  espanjaorg
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.01.2014
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 157
  etzav kirjoitti:

  …Paljon kysymyksiä joihin varmaan löytyisi vastaus muistakin viestiketjuista, mutta kokeillaan lisätä tänne vaivihkaa…

  Tervetuloa Orkkiin etzav, pari vinkkiä:

  * Kunnioitathan toisten aloittamia viestiketjuja, etkä kaappaa niitä omille kysymyksillesi – vaikka sivuaisivat samoja aiheita. Voit aloittaa omille asioillesi ja aiheillesi aivan omat keskustelunsa.

  * Kun esität Orkissa (tai missä tahansa foorumissa) kysymyksiä, pyri keskittymään yhteen asiaan kerrallaan, tee tarvittaessa kullekin kysymykselle oma viestiketju.

  * Kun esität kysymykset lyhyesti ja napakasti, ne on helpompi ymmärtää ja saavat todennäköisemmin vastauksia.

  LINKKI

  Eräkkö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.01.2009
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 25

  Tuolla jo aiemmin viitattiin, että ensin viikko paikanpäällä katsomassa maisemia.
  Tässä sinulle hyvä ja rauhallinen asumuspaikka: Hostal Nevada. Joka sijaitsee keskeisellä paikalla kaupunkia.

  Ja hinnat ovat edulliset ja palvelu hyvä.

  Yhteystiedot:

  hostalnevada@gmail.com

  PUH (+34) 952 468 305
  FAX (+34) 951 987 649
  GSM (+34) 654 483 023

  ps. Ja unhoittui mainita, että Suomalaiset pitäjät: Ei kieliongelmia.

  LINKKI

  etzav
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.03.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Anteeksi ja kiitos neuvoista! Koitanpa tehä jotenkin tuolleen.

  LINKKI

  Petriman
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 128
  etzav kirjoitti:

  Anteeksi ja kiitos neuvoista! Koitanpa tehä jotenkin tuolleen. On vaan niin hirveän monta kysymystä noihin hintoihin liittyen tuossa, että en oikein tiedä osaanko kysyä näistä asioista yleisemmällä tasolla jotenkin yksinkertaisesti että voisi antaa lukijalle mahdollisuuden vastata sen verran kattavasti että suurimpaan osaan niistä tulisi vastaus. Meenpä miettimään

  Tuo Enalquiler on paikallinen Etuovi/Oikotie, eli portaali, jonne tuhannet välittäjät laittavat ilmoituksiaan.
  Omia kokemuksiani Enalquiler/Fotocasa sivustoista:
  * yhteenkään kymmenistä sähköposteista en ole saanut vastausta (ei tunnu olevan vaikutusta kirjoittaako englanniksi vai espanjaksi)
  * Ilmoituksissa julkaistuissa puhelinnumeroissa puhutaan harvemmin mitään muuta kuin espanjaa
  * Ilmoituksia ei poisteta, vaikka asunto olisikin jo vuokrattu

  Hyvää palvelua olen saanut näistä kahdesta (YMMV): Kasa Coast http://kasacoast.com ja Pisos y Casas Malaga/Ulrico http://www.pisosycasasmalaga.com , jälkimmäisen kautta löytyi nykyinen vuokrakohde.

  Huonojen välittäjien yhteystiedot olen deletoinut, pahin kokemus oli välittäjä, jonka piti esitellä meille neljää suurella vaivalla löytämäämme kohdetta pikaisella asunnonhakumatkallamme (2 päivän pikavisiitti Suomesta Espanjaan). Kun saavuimme perille, välittäjä ilmoitti, ettei mikään kohteista ollutkaan tarjolla, eikä tarjolla ollut mitään muutakaan katsottavaa… Eli kannattaa varata majoitus (aluksi) ainakin viikoksi… 🙂

  Luulisi, että asuntoja olisi pilvin pimein tarjolla ja välittäjät taistelisivat maksukykyisistä asiakkaista, mutta totuus tuntuu olevan jotain ihan muuta.

  PS: Vuokrasopimukset tehdään tietysti espanjaksi, joten kannattaa luetuttaa sopimus ennen allekirjoittamista asiointitoimistossa (jos sopimuksentekoon asti päästään).

  PSS Se unohtui vielä sanoa, että valokuvat asunnoista ovat yleensä erittäin huonoja: jostain vessan peilin kehyksestä voi olla useita kuvia, mutta makuuhuoneista ja keittiöstä ei yhtään, tai sitten ne ovat huonolla kännykkäkameralla pimeässä tarkentamatta otettuja 🙂

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  Petriman kirjoitti:

  Huonojen välittäjien yhteystiedot olen deletoinut, pahin kokemus oli välittäjä, jonka piti esitellä meille neljää suurella vaivalla löytämäämme kohdetta pikaisella asunnonhakumatkallamme (2 päivän pikavisiitti Suomesta Espanjaan). Kun saavuimme perille, välittäjä ilmoitti, ettei mikään kohteista ollutkaan tarjolla, eikä tarjolla ollut mitään muutakaan katsottavaa… Eli kannattaa varata majoitus (aluksi) ainakin viikoksi… 🙂

  Luulisi, että asuntoja olisi pilvin pimein tarjolla ja välittäjät taistelisivat maksukykyisistä asiakkaista, mutta totuus tuntuu olevan jotain ihan muuta.

  Tässä näet monivälittäjähäsläämisen haittapuolet. Kun välittäjä ei saa yksinoikeutta kohteen välittämiseen, on hänen kiinnostuksensa panostaa siihen aika lähellä nollaa. Kohdetta roikotellaan hälläväliä tyyliin jossain nettisivulla ja esitellään jos jaksetaan. Miksi? Koska välittäjä ei voi koskaan olla varma, tienaisiko investoimastaan ajasta ja vaivasta mitään. Joku muu voi näet vetää välistä…

  Tervetuloa Espanjaan.

  LINKKI

  rover
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 28

  Aikanaa, kun asuin vielä vuokralla hoidin asit sähköpostilla. Välittäjä Asemar on junakadulla. Onnistuu englanniksi ja espanjaksi. Tosin omasin turistimatkalta tietoa missä on Los Pacos ja missä Los Boliches sekä missä sijaitsevat pahimmat suomalaisgetot.
  Asemar hoiti asiat tyylikkäästi ja takuurahan (joka oli pienempi kuin suomalaisilla) sain aina täysimääräisenä takaisin.

  LINKKI

  rambo-_-
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2013
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Kiitos hyvästä vinkistä 🙂 Tosiaan muttto olisi n. 1 kk päästä, joten on tässä paljon asioita huomioon otettavana. Paljon löydän itsekkin täältä sillä hyviä kirjoituksia ja kommenttaja löytyy onneksi.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.