Muutto Espanjasta Portugaliin. Eläkkeen verotus 0%

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Muutto Espanjasta Portugaliin. Eläkkeen verotus 0%

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 67)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    pertti
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.12.2010
    Kirjoituksia: 18
    Vastauksia: 63
    LINKKI

    kojo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    En tunne hituistakaan Portugalin verotusta, mutta yhden asian olen elämäni aikana oppinut: jos jokin asia kuullostaa tai näyttää liian hyvältä ollakseen totta,ei se sitä olekaan.

    LINKKI

    Vinatero
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 154

    Näyttää siltä, että joillekin eräs elämän tarkoitus on vältellä maksamasta veroja eli osallistumasta yhteisölliseen ja demokraattiseen elämään. Joillekin pienet verot ovat todennäköisesti oikeasti mahdollisuus kotuulliseen elämään. Mutta monille se on narsistisen sairaalloinen tai jonkinlainen anarkistinen tai kapinallinen ”aina joutuu kaikesta maksamaan veroja, vaikka omalla työllä olen kaiken ansainnut” itkuvirsi.

    Ne, jotka koettavat kaikein keinoin välttää maksamasta veroja, eivät saisi myöskään käyttää teitä, käydä vessassa, käydä suihkussa, käydä terveyskeskuksessa, sydänkohtauksen saatuaan saada minkäänlaista apua, jne.

    Jotkut haikailivat muuttavansa Marokkoon, kun kävi ilmi, että Espanjan viranomaiset kyselevät ulkomaisia omistuksia. Afrikassa on varmaan monta muutakin mielenkiintoista maata veropakolaisia ajatellen. Tervemenoa.

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Olen samaa mieltä Vinateron kanssa, mutta tuli kyllä heti mieleen hyvä syy, ainakin mun mielestä, haluttomuuteen maksaa veroja.
    Alunperin verot suunnilleen meni sinne mihin ne oli tarkoitettukin. Maanpuolustukseen , sisäiseen turvallisuuteen , infrastruktuurin rakentamiseen ja ylläpitoon, terveyden -ja vanhustenhoitoon, koulutukseen ja vastaaviin perusasioihin.
    Ikävä kyllä näihin ei enää ole varaa, mutta siihen on , että pidetään yllä suunnatonta poliittista parasiittijoukkoa suojatyöpaikkoineen, rahaa syydetään sumeilematta ympäri maailmaa , lähinnä finanssirikollisille ja eu-maiden poliittisille -ja talousrikollisille , kehitysapuun eli suomennettuna korruptioon, sietämättömään rikollisten käsissä olevaan laittomaan maahanmuuttoon , poliittisen suojapaikan nimellä ja siihen liittyviin miljardiluokan menoihin vuosittain.
    Suomen oikea ja todellinen veroaste mikä pitää sisällään kaiken verotuksen on huikea , kaukana tuloveroasteikkojen siedettävistä lukemista. En mene sanomaan tarkempia lukuja , varmaan joku nekin muistaisi.
    Eli kyllä tässä voi käydä niin , että heikkohermoisempi murtuu moraalisesti ja ainakin alkaa ajattelemaan muutosta yllämainittuun tilanteeseen.

    LINKKI

    Vinatero
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 154

    Viime viikolla käytiin Suomessa keskustelua Suomen EU:n nettomaksuosuudesta. Minusta Stubb:in käyttämä esimerkki konkretisoi oivalla tavalla sen suuruutta, vertasi yksittäisen henkilön maksuosuutta kunkin maksamaan Yle -veroon. EU ”jäsenmaksu” on n. 100e ja Yle -vero 149e per henkilö per vuosi. Onko tuo EU -maksu sitten paljon, jää tietysti kunkin arvioitavaksi. Hyötyjä voi luetella aina rauhasta ja yhtenäisistä käytännöistä ja yhteismarkkinoista lähtien, mutta vaikea lienee muuttaa täsmällisiksi rahasummiksi. Joku löytää tietysti enemmän haittoja kuin hyötyjä, joku puolue taitaa pitää olemassaolonsa oikeutuksena ja päätehtävänään EU -maksujen lopettamisen.

    Tämän viikon Pressiklubi -ohjelmassa keskusteltiin mm. erilaisten maksujen ja erityisesti verotuksen läpinäkyvyydestä. Joku keskusteluun osallistujista kertoi joidenkin jenkkien osavaltioiden käytännöstä, jossa verolaskelmassa eritellään, mihin eri kohteisiin hänen maksamansa verot menevät rahamäärinä. Tämä olisi varmaakin hyvä käytäntö meilläkin rapakon tällä puolen ja lisäisi todennäköisesti luottamusta päättäjiä kohtaan.

    LINKKI

    Samu1980
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.09.2012
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 35

    Tuntuu myos olevan joillekkin vastaajista erityisen rankka paikka myos
    jos joku voisi saada vahan enemman kuin juuri mina itse.
    Vanhat raadot heti nousevat kuolinvuoteiltaan ja alahtavat kun joku mainitsee sanan verotus, huvittavaa 🙂 .
    Olen satavarma etta naistakin vastaajista jokainen menee sielta mista aita on matalin. Tai meni.
    Pirullista kai jos ei enaa oma perse nouse Portugalin koneseen kun elama meni jo.

    LINKKI

    Lumenluoja
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    ”Menossa mukana” lista päivittyy ja toimii kun nimimerkin vihreä täplä eli paikallaolo on päällä, (eli on kirjautuneena) mutta kyseistä nimimerkkiä ei näy tuolla listalla vaikka ihan just on palstalle kirjoittanut? Aina viimeisin reefressaaja pääsee ylimmäs kait.

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    katsellen parasta paikkaa elakepaivia viettamaan kannattaa ottaa huomioon tietysti verot mutta myos mita niilla siina uudessa asuinmaassa saa;

    elakelainen yleensa on terveys ja sairaalapalveluiden suurkayttaja joten miten missakin maassa menetellaan ja minka tyyppisia omavastuita eri maissa on tarkeaa selvittaa.

    Portugalissa kaikki taman tyyppiset palvelut tarjotaan aina omavastuulla, terveyskeskuslaakari, laboratoriot ym.

    Ottaen huomioon etta Portugalissa on noin 10.5 miljoonaa asukasta joista 6 miljoonaa kuuluu maksuista vapautettuun ryhmaan ja 1.5 miljoonalla ei ole omaa laakaria.

    Portugalin terveys ja sairaanhoitosysteemi on matalatasoinen ja puutteellinen , nyt vertaan Espanjan systeemiin en Suomen vastaavaan joka taas on luku sisaansa.

    Portugal: Una sanidad deficitaria a pesar de 25 años de copago
    12.04.2012
    Virginia López | Lisboa

    El copago fue introducido en Portugal en 1986 con el objetivo de disuadir a los pacientes de utilizar el sistema nacional de salud de manera innecesaria. Desde entonces, el copago no ha dejado de aumentar (la última vez el pasado 1 de enero), por exigencias del programa de ayuda externa. Actualmente una consulta con el médico de familia cuesta cinco euros, una consulta de especialidad en el hospital cuesta 10 euros y una urgencia varía entre los 20 y los 50 euros, dependiendo del número de análisis y tratamientos. Además, en Portugal también se pagan todos los análisis clínicos, que aunque sean solicitados por el médico de familia se realizan fuera del sistema nacional de salud, en clínicas privadas.

    El ministro de Sanidad luso, Paulo Macedo, calcula que en total habrá seis millones de portugueses exentos del copago, entre ellos, las familias con rendimientos en torno a los 600 euros mensuales, enfermos crónicos, jubilados, embarazadas y niños hasta los 12 años.

    En Portugal todavía hay un millón y medio de portugueses que no tienen médico de familia por lo que para ser atendidos en un centro de salud se ven obligados a hacer fila a la puerta desde la madrugada y ni siquiera se les garantiza que serán atendidos ese mismo día. También es muy difícil conseguir una consulta de especialidad en un hospital por lo que muchos portugueses tienen que recurrir a médicos privados, con o sin el recurso a las mutuas. Tanto el anterior gobierno socialista como el actual ejecutivo de mayoría conservadora están cerrando maternidades y reduciendo servicios en los hospitales públicos para reducir el déficit del sistema nacional de salud.

    2012 Portugalissa IVA nousi joissakin tuotteissa jopa 6 prosentista 13%, pullotettu vesi, kaikki valmisruoka, pizzat , pullat , kahvi, margariini ym.

    Hotelli ja Ravintola-alalla palvelut (ei yopyminen) 13%—-23%

    Samoin vuodelle 2012 oli jo suunniteltu nousua, tupakka 50% ??, autoissa, kiinteistoissa, ja sahko jonka nousu 4% ja naihin vaikuttava IVA 6%—-23%.

    ——————————————————————————-

    Suurituloisten vero ja omaisuusvero;

    Katto on 46.5% jota suunnitellaan nostettavaksi 2,5%.

    Paaomatuloa koskevaa veroa nostetaan 25%—26.5%

    Portugalin taloustietoa viime vuosilta;

    http://www.rtve.es/noticias/20130123/cronologia-crisis-portugal/419261.shtml

    ————————————————————————————-

    Jokapaivaista elamaa Portugalista;

    http://www.elmundo.es/elmundo/2012/06/22/economia/1340358654.html

    LINKKI

    freesoul65
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697
    pertti kirjoitti:

    Espanjan verokoukerot tuntuvat vaikeilta. Olisiko Portugalissa helpompaa?

    Siellä näyttäisi olevan, tämän vuoden alusta, ulkomaalaisten eläkkeiden verotus seuraavat kymmenen vuotta 0% ? Pitäneekö paikkaansa?

    Portugal tosiaan myöntää 0 verotuksen 10 vuodeksi sellaisille eläkeläisille, jotka eivät ole asuneet maassa viimeisen 5 vuoden aikana. Syy verohelpotukseen on houkutella maahan Espanjan malliin varakkaita eläkeläisiä. Muuttovirta onkin jo kääntynyt Portugaliin päin, mm englantilaiset ja ruotsalaiset ovat havainneet muutoksen.

    Merkittävintä veroetu on luonnollisesti sellaisille ihmisille, joilla on SUURI eläke. SKPT:n postaama näkemys julkisen terveyspalvelun huonoudesta onkin siten huvittava. Executive tason eläkkeillä olevat eivät mihinkään köyhälistölääkäriin jonota vaan menevät yksityislääkäriasemalle. Ihan kuten täällä Espanjassakin.

    Asia ei kuitenkaan ole aivan suoraviivaisen yksinkertainen, että voisi sanoa että eläkkeesi vero on aina nolla. Riippuu nimittäin siitä, esim. mistä ja kuka eläkkeesi maksaa! Jos eläkkeesi tulee esim. Suomen valtiolta – ja hankit itsellesi ns. rajoitetusti verovelvollisen statuksen, niin eläkkeestäsi peritään peräti 35% lähdevero! (toki se on todennäköisesti hyvästä eläkkeestä silti matalampi kuin Suomessa asuessa peritty vero).

    Asia on monimutkainen ja kannattaa konsultoida pätevää veroasiantuntijaa asiassa ennenkuin tekee päätöksiä.

    Huvittavaa muuten palstan moraalisaarnaajien herääminen. Suurin osa näistä Espanjaan menneistäkin on mennyt ihan loisimisperiaatteella eli tuo moraalisaarnaaminen on naurettavaa! Tuskin tämänkään palstan kirjoittajista on monikaan Espanjaan työuransa aikana veroja maksellut – ja silti ollaan täysilla kuluttamassa kyllä mm. julkista sairaanhoitoa ja vonkumassa kaikenlaisia etuuksia! Suomessa käydessä pitäisi tietysti olla kaikki palvelu tip-top näille hidalgoille vaikkeivat enää edes maksa veroja sinne. Portugalista nämä pissinaamat on feissi vinossa koska (aiheesta) pelkäävät, että trendsetterit asettuvat Portugaliin ja siitä tulee uusi Costa de Sol. Voi tullakin!

    Espanjan julkinen terveydenhuolto on sitä paitsi matkalla kohti paskakaivoa, joten sen varaan ei kannata elämäänsä rakentaa. Parempi vain kun sitä rahaa on reilusti ja ostelee palvelut yksityisasemalta. Nollaveroprosentilla sitä rahaa saattaa jopa itselle jäädäkkin käytellä lääkäriä kun tarttee.

    Pieni verovinkki julkisen hallinnon eläkkeitä nauttiville: jos en väärin muista, niin Marokon kanssa Suomella on verosopimus, joka estää Suomea lähdeverottamasta eläkkeitä. Joten valtion eläkettä nauttivalle verotusmielessä edullisin asuinpaikka on Marokko.

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    ei ole monimutkainen , asia kannattaa opiskella etukateen ennenkuin muuttaa tanne,jos opetteleee muutamat perusasiat ja pysyy paivan tasalla muutoksissa niiin suuria ongekmia ei tule.

    Mita taas tulee valtionelakkeisiin niin,

    Ulkomailla asuvien eläkeverotus muuttui – vuodesta 2006 alkaen verotus on sama kuin Suomessa asuvilla ei siis 35% lahdevero.
    Valtionelakkeet.

    LINKKI

    pertti
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.12.2010
    Kirjoituksia: 18
    Vastauksia: 63

    Moniko muuttaisi Torremolinoksesta Benalmadenaan, jos tulisi ilmoitus, että Benalmadenassa ei tarvitse maksaa eläkkeestä veroa, mutta Torremolinoksessa täytyy?

    Suomalainen eläkeläinen saa eläkkeensä Suomesta Espanjaan ja Suomi maksaa myös hänen terveydenhoitokulut. Suomalainen eläkeläinen, joka asuu ja on kirjoilla Espanjassa on näin ollen vain pitkäaikainen turisti ja ei aiheuta espanjalaisille veronmaksajille ylimääräisiä kuluja vaan päinvastoin kuluttaa eläkkeensä täällä ja maksaa I.V.A veroa jokaisesta ostoksestaan ja palvelusta Espanjaan. Mikä parasta Espanjalle, että hänestä ja hänen lapistaan ei ole myöskään ollut aiemmin kuluja. Ei ole tarvinnut maksaa päivähoitoa ei koulutusta.

    Ehdotin aikoinaan, kun suomalaisten eläkeläisten lähdevero poistui, että olisi ollut kohtuullista, että ulkomailla asuvilta eläkeläisiltä ei perittäisi kunnallisveroa, koska hän ei käytä niitä palveluita Suomessa. Nyt kuitenkin ulkomailla asuva eläkeläinen, pois lukien Espanja, Portugali jne, joutuu maksamaan Suomeen saman veron kuin Suomessa asuvat, muttei saa vero euroilleen mitään vastinetta. Jos suomalainen asuessaan ulkomailla maksaisi alempaa veroa Suomeen, niin uskoisin useimpien maksavan veronsa Suomeen vaikka asuisi ulkomailla.

    Nyt alan katselemaan lentolippuja…Finnairilla on kalliit lennot Suomeen, mutta halpalentoyhtiöiltä lipun saa halvemmalla…taidan kuitenkin ostaa sen Finnairin lipun, niin tuen samalla suomalaista lentoyhtiötä…näinkö se menee?

    LINKKI

    freesoul65
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697

    Jos on esim. eläke yksityiseltä sektorilta ja ns. rajoitetun verovelvollisen status Suomessa, ei maksa eläkkeestä Suomeen centin jeniäkään veroja.

    LINKKI

    kojo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Tietenkin esim. Espanjassa pysyvästi asuva maksaa kelamaksun Suomeen saadakseen Espanjassa (melkein) ilmaisen sairaanhoidon ja lääkkeet. Mutta sehän ei ole vero.

    LINKKI

    freesoul65
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697
    kojo kirjoitti:

    Tietenkin esim. Espanjassa pysyvästi asuva maksaa kelamaksun Suomeen saadakseen Espanjassa (melkein) ilmaisen sairaanhoidon ja lääkkeet. Mutta sehän ei ole vero.

    Tuokin pätee vain jos saat lakisääteisen vanhuus- tai työeläkkeen yksinomaan Suomesta.

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    ja sen kelamaksun pistat veroilmoitukseen vahennyksena.
    Tama vahennys niille jotka esittavat Espanjassa veroilmoituksen.

    Kuka maa taas maksaa Espanjalle kelamaksun esim. kun elakkeita tulee useasta maasta riippuu paaelakkeesta.

    -tassa huomioon otetaan myos asuinpaikka.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 67)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.