Muutto Espanjaan tulossa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä raipe
  raipe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 43

  Kirjoitin eläke-topicciin tuossa alempana eilen, mutta vastauksia saamatta ajattelin aloittaa tästä uuden pätkän.
  Kirjoitin seuraavaa:

  //Oma tilanteeni on myös se, että olen työkyvyttömyyseläkkeellä ja asun Aasiassa.
  Olen kirjoilla Suomessa ja aion nyt noin kuukauden sisällä hoitaa itseni Suomen maistraatissa ulos maasta ja edelleen Espanjaan.
  Kohdallani ilmeisesti 0-verotus tosiaan tulee toteutumaan?
  Ja sitten siihen, että miten mahtavat kontrolloida maassaoloani tai jos minun täytyy haluttaessa voida todistaa maassaoloni, miten se tapahtuu, miten sen voi tehdä, ja tapahtuuko sitä käytännössä?
  Riittääkö poste restante osoitteekseni?
  Pitääkö eläkkeeni olla maksussa espanjalaiselle pankkitilille jotta verotus toteutuu vai saanko ottaa eläkkeeni edelleen Suomen tililleni?
  Kauanko mahtaa viedä aikaa, että saan hoidettua itseni Espanjaan kirjoille, muutama päivä, tunteja vaiko jotain muuta?

  Olen kiitollinen viesteistänne ja neuvoistanne joita olen täältä jo lukenutkin, Espanjaan muutto on varmaa mikäli siis verotus menee 0-mukaan kuten oletan eikä minua maassaoloani vahdita haukanlailla, sillä tulen viettämään aikaani ainakin pääosin muualla.//

  Nyt tilanne on se, että esimerkiksi Espanjan Helsingin suurlähetystöön ei saa yhteyttä puhelimitse eikä sähköpostikaan toimi joten nyt kyllä pitäisi löytää sellanen instanssi joka tässä asiassa varmasti tietää
  mitä tekemän pitää ja mikä takuulla on oikein ja riittävää.
  Olen siinä käsityksessä, että minulle riittää Suomesta lähtiessäni mukaan viralliset eläkepaperini suomeksi ja ne edelleen sitten käännettyinä paikanpäällä hispaanojen kielelle.
  Ottaisin mielelläni jonkun hoitamaan nämä kaikki tarvittavat asiat paikanpäällä- lento tulee Barcelonaan, mutta siitä edelleen sitten jonnekin Madridiin tai muualle, missä asuminen on erityisen halpaa?- joka ei siis vielä ole tiedossa.
  Ilmeisesti minun täytyy kuitenkin vuokrata asunto ennenkuin saan poliisilaitokselta yhtään mitään?

  Menee kohta hermo jos ei löydy tahoa joka osaisi auttaa ja neuvoa enkä nyt viittaa muihin kirjoittajiin suoranaisesti.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuulae
  tuulae Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Asiantuntevat vastaukset saat sitten Espanjassa toimivasta asioidenhoitotoimistosta. Niitä löytyy varmasti kaikkialta missä suomalaisia asustaa.

  – Henkikirjoille pääset heti kun sinulla on esittää voimassaoleva vuokrasopimus (tai kauppakirja asunnon ostosta), prosessi kestää joko 5 minuuttia tai ”huomiseen”.

  – NIE-numeron saaminen kestää paikoitellen kuukausia ja itse on poliisilaitokselta noudettava, katsele hakutoiminnolla täältä Orkista. (Siihenkin tulee kyllä se päivämäärä jolloin hakemus jätettiin!)

  – Kunhan olet ollut henkikirjoitettuna Espanjassa 6 kk niin voit aloittaa verotuksesi siirron Suomesta Espanjaan. Suomen verottaja ainakin yrittää toimia kalenterivuosien perusteella, mutta saatat Suomesta verosi takaisin sen verotusvuoden alusta, jolloin Espanja on ottanut sinut verovelvolliseksi. Taisin asnoa monimutkaisesti 🙂

  – 0-verotus riippui ainakin jokin aika sitten työkyvyttömyystodistuksen käännöksen sanamuodosta. Mikäli käännöksessä espanjaksi on käytetty termiä jossa työkyvyttömyyttä ei todeta pysyväksi niin nollaverotukseen pääsy ei onnistunut.

  Kukaan ei kuitenkaan liikkumistasi vahtaa eli voit mennä ja tulla miten lystäät 😛

  Ota yhteys asiointitoimistoon!!!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä raipe
  raipe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 43

  Kiitos Tuulae vastauksestasi.
  Tein uuden suunnitelman jonka mukaan paukkaan halvalla lennolla Barcelonasta Madridiin jossa tuttuni asui ja osaa kertoa mulle tiettyjä asioita ko. paikasta.

  Tämä tälläinen asioidenhoitotoimisto on siis helppo löytää juuri esimerkiksi Madridista? Mielessäni sellainen on lähes välttämätön jotta nämä asiat hoituvat, en puhu espanjaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuulae
  tuulae Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Lennä sitten halvalla Madridista Alicanteen (Torrevieja), jatka vaikka Malagaan ja sieltä Fuengirolaan tai Torremolinosiin… siellä on suomalaisia todella hyviä ja vuosikaudet maassa asuneita yrittäjiä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä raipe
  raipe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 43

  lämmin kiitos Teille.

  Raippa

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä raipe
  raipe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 43

  Lähtö alkaa lähenemään ja homma selkiytymään jossain määrin merkittävästi.
  Otin sähköpostitse yhteydessä tänään aamulla Liisa Toivolaan hänen asiointitoimistoonsa, mutta vastausta ei ole vielä tullut.
  Lisäksi laitoin kyselyn Tupasi:in postilaatikko-osoitteen mahdollisesta riittävyydestä poliilaitokselle mentäessä henkikirja-hommia varten, ja siis siitä olisiko vuokrasopimus postilaatikosta riittävä tässä tarkoituksessa- vastausta ei ole tullut eikä hintatietoja.

  Joka tapauksessa, lähden nyt syksyllä tekemään sitten sen mitä se ikinä vaatiikin.
  Matkustusajankohta määräytyy rahatilanteen perusteella ja se saattaa kohentua vasta parin kuukauden kuluttua sen verran merkittävästi, että minulla on saumat tehdä niitä asioita joita olen suunnitellut.

  Kaikki asiaa sivuavakin on hyvää tietoa ja kiitos niistä- Raippa

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä raipe
  raipe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 43

  Jos muuten niin sattuu käymään että sellanen vuokrasopimus jostain huoneistosta täytyy hoitaa niin missä päin Espanjaa on kaikkein halvimmat vuokrat?
  Tarkoitan tällä siis todellakin niin minimaalista kuin olla saattaa- ei tartte sähköä eikä mitään, mutta jos siis täytyy olla jonkin muunlainen vuokrasopimus kuin tämä ko. postiloota niin mistä sellaisen saan kaikkein halvimmalla?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ariari
  ariari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 55

  Terve,

  olen kiinnostunut samaisista asioista kuin Raipe. Itse odottelen sairaseläkepäätöstäni vakuutusyhtiöstä ja sitten ajattelin toteuttaa muuttoni Espanjaan.
  Ja sitten kyssäri myös Raipelle, mikäli halvan asunnon jostain löydät, onnistuuko muuttaa kanssasi sinne kirjoille? Vuokra tietyst puoliksi. Mikäli kaikki onnistuisi, jatketaan kehittelyä eteenpäin.

  T:Ari

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä raipe
  raipe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 43

  Joo miksei niinkin, mutta olen melkolailla satavarma, että saan asiat hoidettua paremmalla tavalla kuin pysyvästi asuntoa vuokraten.

  Lykkyä tykö- Rape

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
  LakuPekka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Raipe kyseli, että mikä on halvin mahdollinen vuokra-asunto Aurinkorannikolla.

  Minulla olisi tarjolla useampi edullinen vuokraratkaisu, mutta kerron nyt yhden niistä, joka on halvin ja tiedän, että tarina pitää myös paikkansa.

  Rannikolla majaili noin viisi vuotta sitten eräs nuori noin 20 -vuotias urheilullinen roteva mies, joka halusi osallistua surffailun mm. kisoihin Australiassa. Hän päätti lähteä sinne keinolla millä hyvänsä ja matkabudjetti oli todella tiukassa. Pakko oli kuitenkin päästä perille.

  Päättäväisenä hän meni erääseen paikalliseen yökerhoon portsariksi (sisäänheittäjäksi) ja teki töitä klo 21.00 – 05.00 välillä ja sen jälkeen hän meni hiekkarannalle paikallisen kalastajaveneen alle nukkumaan.

  Aamulla kun aurinko nousi, hän siirtyy veneen alta sen viereen nukkumaan ja koisaili siinä koko päivän. Lopulta hän oli niin ruskea, ettei juuri neekeristä erottanut. Ennen töihin menoa hän kävi ilmaisessa suihkuissa rannalla ja eikun vaan taas yöksi uudestaan duuniin jne.

  Hän teki näin muutaman kuukauden duunia ja pääsi Australiaan saakka kisailemaan. Tarina ei kerro sitä, että miten surffikisoissa kävi ja jatkoiko hän mahdollisesti samaa asumistaktiikkaa siellä.

  Tämä on minusta 20 vuoden kokemuksella ehdottomasti halvin mahdollinen tapa majoittua Espanjassa, mutta on eri asia sopiiko se kaikille.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä raipe
  raipe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 43

  Hehheh, niin, mutta kun kaikki tämä edellä spekuloitu viittaa vuokrasopimukseen joka siis tarvitaan- sen pituudesta en sitten tiedä, mutta luulen, että jahka mulla vaan on vuokrasopimus vaikka postilootasta niin luulisi sen riittävän jos vaikka alkaisin majoittumaan juuri noin, hihhih, valtioko sen multa kieltäisi? Kuviot eivät siellä ole vielä yhtään tuttuja, mutta lähes sokeasti lähtisin taas luottamaan terveeseen maalaisjärkeen jonka toisaalta on voinut unohtaa tuolla Aasiassa sitten ihan kokonaan- EU:n sisällä nyt kumminkin luulisi homman toimivan edes Suomen käytäntöjä mukaillen.

  Hyvää yötä sano mummo, kun silmät puhkastiin- Rambo

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
  LakuPekka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  En tiedä minkä tasoista huoneistoa haet, mutta Aurinkorannikolla on vuokra-asuntoa alle 400 euroa/kk vaikea löytää. Tosin tuuriakin voi joskus käydä ja edullisempia majoitusvaihtoehtoja saattaa löytyä?

  Lisäksi voi olla, että joudut maksamaan yhden, kahden..joskus jopa kuuden kuukauden takuuvuokran ja vuokravälittäjäkin voi ottaa kuukauden vuokran välityspalkkiokseen.

  että näin täällä…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä fupu
  fupu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 40
  raipe kirjoitti:

  EU:n sisällä nyt kumminkin luulisi homman toimivan edes Suomen käytäntöjä mukaillen.

  Ei tunnu toimivan läheskään kaikki jutut niinku Suomessa. ”Mañana…” 😉

  Madridista saat soluasunnosta huoneen jopa 200e/kk, mutta semmoisessa ei sitten kyllä normaali, siisti ja/tai järkevä ihminen majaile. Mutta osoitteeksi kai semmoinenkin kelpaa. Koko asunnosta toki joutuu pulittaa enempi ja Madrid on Espanjassa kaikista kallein. Lukekaa Helsingin vuokrataan -ilmoituksia niin tiedätte myös Madridin hintatason. Suosittelen siis etelää.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Saatat saada halvimmillaan siten, että tarjoudut vuokraamaan toveriasunnon (non-political) lupautuen samalla pysymään poissa paikalta, etkä ota vastaan edes avaimia. Jos kerran lurjustelet, niin lurjustele sitten kunnolla. Tai sitten etsit ahnaan vuokraemännän ja lupaat poiketa silloin tällöin …

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä raipe
  raipe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 43

  Hehheh, kiitos vastauksista.
  Paikanpäällä sitten asiat selviksi… Mutta siis Etelä-Espanja olisi todellakin halvempi osoite kuin juuri esim. Madrid- kallein jos kerran on.
  Tarkoitus ei ole majailla siellä ollenkaan, että sen puolesta asunnolla ei todellakaan ole mitään kunto- tms.-vaatimuksia.

  Viitsitkö Old Chap hiukan vielä valottaa tuota toveriasunto-periaatetta- Raipe

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.