muutto espanjaan

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  dreamer1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  moi!

  Olen muuttamassa Malaga-Fuengirola alueelle n.kk päästä. ja olis muutama tärkeä kysymys.. jos joku osais auttaa..

  1.saan työkyvyttömyys eläkettä vakuutusyhtiöstä(reisiproteesi). miten saan eläkkeen espanjaan? pankkitili sieltä? verot, espanjan vai suomen mukaan? vero%?

  2. miten esim. laskut yms. hoidan: lainojen kuukausittaiset erät, ym.. suomeen.

  3.olen katsellut vuokra-asuntoja siihen 300€-400€ luokkaan, tarjontaa tuntuu löytyvän.. meinasin ottaa aluksi jokun motellin muutamaksi päiväksi ja sieltä käsin etsiä sovivan asunnon. onko mahdollista sopia sähkö+vesi yhteen pakettiin vuokran kanssa? jos ei, niin esim. vuokra 300€+ sähkö ja vesi n.?? yhden ihmisen taloudessa.

  3. mitä jos minulla ei ole osoitetta suomessa?

  4.lääkkeet: minulla on säännöllinen lääkitys, miten saan niitä espanjassa?

  Siinä kai tärkeimmät kysymykset, oisin todella kiitollinen kaikista vastauksista 🙂 🙂

  voit vastata:peksuon@gmail.com

  LINKKI

  Eräkkö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.01.2009
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 25

  Sinulle terve tuloa!

  Kaikki toimii täällä, kuten siellä Suomessakin.
  Pankistasi saat nostettua täältä rahaa. AUTOMAATIT.
  Eläkkeesihän menee sinne sun suomitilillesi? Jeps.

  Täällä on Suomenosaavia pankin henkilökuntaa siis: Nou hätä, vaikkei kieltä osaakaan. Minulla käytössä täällä Solbank. SUOSITTELEN!

  Veropolitiikkaan en osaa vastata. Minulla ei siis ole presidenssiaa. Koska en ole katsonut sitä tarpeelliseksi.

  Osoite suomessa? Ehdottaisin tällaista ratkaisua. Jos on omaisia, niin posti sinne ja mahdollisesti osoite?
  TAikka sitten Poste Restante. Niin sinulle jää sitten täällä aikaa miettiä noita kuvioita kaikessa rauhassa.
  Ja tänne sinä saat osoitteen, tottakai! Kannattaa täällä kirjautua kaupungin asukkaaksi. Tai lain mukaan kolmenkuukauden oleskelun jälkeen se on pakollinen. KAI?

  Täällä (Fuengirolassa) on Suomalaisia lääkäreitä, joilta saat reseptisi uusittua. Ja monia lääkkeitä, jotka ovat siellä reseptitavaraa, saa täällä ilman sitä. Halvalla? Jeps!

  Tuohon asumispuoleen en oikein osaa vastata, kun itsellä kaikki kuuluu samaan ’pakettiin’. Siis kiinteä vuokra.

  Tässä nyt minun näkövinkkelistäni.
  JA toden totta tule ihmeessä tänne. Kyllä nämä jotkut olot voittavat. En kuitenkaan sano mitkä!
  Tervetuloa!

  LINKKI

  maijako53
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 43

  Pariskuntana, yli 30 vuotta yhdessä eläneenä tuntee toisensa läpikotaisin, niin hyvät kuin huonot puolet. Ovat luonteiltaan kuin kissa ja koira. Toisensa vaistonvaraisesti tuntien ja hyväksyen sellaisena kuin ovat.
  Ammattiin kouluttautuminen, perheen perustaminen ja lapsen kasvaminen vie aikuisuuden vapaa-ajan mitä työnteolta vieraiden palveluksessa yli jää. Perhe elää, haaveilee ja matkustelee. Viime vuosina on eteläinen espanjan rannikkoseutu viehättänyt, helppo tulla, turvallinen ympäristö maanmiehineen. Entistä useammin alkanut kuulua lause ”sitten kun ollaan eläkkeellä…” aluksi huumorilla ja viimevuosina harmaan vakavana.
  Lapsi kasvaa ja perustaa oman perheen. Hänelle on jäänyt kuitenkin sydämenpalo espanjaan, ja opettaa perheensäkin viettämään lomia espanjassa.
  Niin tässä perheessä, kuin monessa muissakin perheissä, haavemaailmaan luikertelee käärme. Käärmeelle on nimi, eturauhassyöpä. Käärmeen esilletulo on shokki, perheen elämä pysähtyy. Puolison ajattelu ankkuroituu haaveeseen ja sulkee todellisuuden ulos tästä hetkestä. Elämä alkaa puolisolla pyöriä kehänä ja kiireenä unelman toteuttamiseksi, oma asunto aurinkorannikolta. Muutto heti sinne kun vaimo jää eläkkeelle.
  Alkaa kiivas asunnon etsintä, jossa vaimo alussa yrittää asiaa jarrutella. Ei onnistu, jos tilanteeseen puuttuu, syntyy voimakkaita tunnepohjaisia riitoja ja syyllisyyden tuntoja. Vierailut aurinkorannikolla tihenevät ja asunnon etsintä kiivastuu.
  Näissä etsinnöissä on apuna välittäjiä ja tavataan suomalainen välittäjä, ja tuntuu turvalliselta ja helpolta asioida hänen kanssaan. Hän löytää lopulta asunnon ja osaa hyvin perustella miehelle ja vaimo luovuttaa. Asunnosta aletaan käydä kauppaa. Entisestään innostus kiihtyy, kun välittäjälle selviää myyjän tarve tehdä nopea kauppa, sekä huoneistoon on ilmennyt muitakin ostajaehdokkaita. Tarjous hyväksytään ja pariskunta on innostuksensa huipulla. Välittäjä sai hintaa alennettua useita kymmeniä tuhansia euroja. Tämä oli hyvä kauppa. Varsinkin kun hinnat lähtee tästä nousemaan. Vaimon eläkkeeseen on reilu viisi vuotta aikaa. Välittäjällä hyvä ratkaisu, kun emme ole täällä. Vuokrataan asunto ulos, he hoitavat käytännössä kaiken. Ilmoitus heille, kun ollaan tulossa ja asuntomme on Meidän käytössä. Vuokrauksesta siivoukseen, tilittävät vuokrat Meille. Tässä sovitaan myös heidän palveluhintansa.
  Aika kuluu nopeasti ja vierailut Fuengirolassa lisääntyy ja on virkistäviä, mutta syöpä vie lopulta voimat ja puoliso kuolee. Unelma yhteisestä vanhuudesta auringossa oli todellisuudessa puolisen unelma, jota vaimo oli myös alkanut elää, rakkaus on voimakas. Asunnosta Fuengirolassa tulee osa muistoa puolisosta ja on alkanut elää myös vaimon unelmana. Pari vuotta eläkkeelle ja sitten se alkaa. Kuukaudet kuluvat ja arkirutiinit hoituvat välittäjän kanssa. Asuntoa ei vaan ole saatu vuokrattua vielä kertaakaan, mutta ei se mitään. On paikallinen, jo tuttava joka katsoo sen perään ja eipähän huoneisto kulu. Rahat ovat turvallisesti kiinteistössä ja kiinteistöstä aiheutuvat maksut suhteellisen pieniä. Avaimet ovat hänellä, jos jotain sattuisi.
  Lennolla pisto sydämessä, kun jäi ilmoittamatta jo tutuksi tulleelle välittäjälle saapuminen tänne. Miten ihminen voi olla tyhmä, täällähän on asuttu. Tämä oivallus tulee eräällä vierailulla Fuengirolaan. Hämmennys asiaan vie asian selvityksen pisteeseen, jossa tämä tuttavuus onkin ollut yksipuoleista ja tulee tunne petetyksi tulemisesta. Varsinaista suuttumusta ei tässä vaiheessa tule! Olkoon siinä ja jääköön siihen. Elämä järjestyy ja arki alkaa sujua. Tytär vierailee perheineen säännöllisesti, ja puolisokin tuntuu olevan täällä läsnä. Unelmat täyttyvät, kun vain jaksaa siihen uskoa. Niiden lopullinen toteutuminen saattaa hieman muuttua, mutta se on vain hyväksyttävä.
  Välittäjän toiminta suututti, mutta olin sen jo unohtanut. Paitsi silloin tällöin kun näki välittäjän ilmoituksen palveluistaan. Tämän päivän hintana, asunto on ostosta vielä halvempi ja ostosta aiheutuneet kulut sekä kiinteistön hoitomaksut lisättynä ajalta, jolloin huoneisto ei ole ollut käytössä on suhteellisen isot. En tulisi saamaan omiani takaisin, ehkä tyttäreni tai heidän lapset sitten aikaan. Asunnon ”hinta” on menettänyt merkityksensä ja tilalle on tullut tietoisuus minulle ja tyttärelleni ukin unelmasta ja se on tässä.
  Suuttumus tuli nyt maaliskuussa, jo pitkähkön ajan jälkeen!
  Lopulta en tiedä kiittääkö vai moittia välittäjää, mutta näin se tämän asunnon osto meni.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  No joko se Espanjassa asuminen on ruvennut leskellekin maistumaan?

  LINKKI

  Abso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.07.2012
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 542

  Lopulta en tiedä kiittääkö vai moittia välittäjää, mutta näin se tämän asunnon osto meni.

  Otan osaa. Puolision menetys on kova paikka.

  Sitten on kyllä muistettava se, että kaikki avioliitot päättyvät. Viimeinen yhteinen pysäkki on joko avioero tai viimeistään kuolema. Voisit oikeastaan olla iloinen siitä, että matka päättyi päätepysäkille.

  Tässä henkilöhistoriassa on kaksi erillistä asiaa: puolison menetys ja petolliseksi koettu välittäjä. Ne on syytä työstää erillään toisistaan. Välittäjä ei aiheuttanut kuolemaa. Sen teki syöpä. Syöpä taas iskee joka kolmanteen meistä.

  Asuntoja ei pidä ostaa eikä myydä emotionaalisista syistä. Välittäjä ei ole kaveri, vaan palvelun myyjä. Jos ostaa palvelua, tulee sen laatua valvoa.

  Oma filosofiani on se, että raha on vain paperia ja talot betonia, puuta ja tiiliä. Niillä ei ole merkitystä, vain ihmisillä on. Taloja myyn ja ostan kulloisenkin tarpeen mukaan. Mieluiten teen kaupat ilman välikäsiä. Oikeuteen en mielelläni vie mitään juttua, joskin oikeussaleissa joutuu istumaan tuon tuostakin. Yksi oikeustapauksistani on kuulema oppikrijassa. Tällä perusteella neuvoni on seuraava: unohda välittäjä. Aurinko paistaa ulkona, ei oikeudessa. Tuomioistuinten oikeudenmukaisuus on sitä ja tätä. Lopputulos on kokemuksen mukaan arpapeliä. Vielä olen merkittävän summan voitolla, joten en miellläni härnää Rouva Fortuunaa uusilla kanteilla.

  Unohda välittäjä ja etsi vaikka uusia harrastus. Jooga tai pilates voisi toimia.

  LINKKI

  maijako53
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 43

  Freesoul65 -> elämä asettui paikoilleen ja arki maistuu.
  abso -> emokriisiin oli aikaa valmistautua.
  Fuengirola -> asunto asuntona, mutta kun siihen kulminoitui osa toisen elämästä kiinnipitämisen epätoivoa, jolloin siitä muotoutui myös sympoolisen merkityksen kautta tunnetta. Kun tähän sisimpään kohdistuu ulkopuolinen tutuksi tullut, hänestä koettu pettymys ja vääryys, tunteet vyöry läpi järjellisen todellisuuden ja järki joutuu väistymään hetkeksi. Tämä kuukausi ollut myllerrystä ko. asian noustua uudestaan pintaa, ja muiden esille tuomana. En kuitenkaan tämän enempää reagoi tai murehdi, tämä on vain elämää. Osaltani en vie asiaa eteenpäin viralliselle taholle. Elo jatkuu ja parempi unohtaa.

  LINKKI

  alkris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  vakavasti espanjaan muuttamista. Esimerkki välittäjän toiminnasta tosin nostaa karvat pystyyn ja siksi olisi hyvä saada tietää mikä välittäjä näin toimii. Olisin tosi kiinnostunut mielipiteiden vaihdosta, mutta onko ainoa tapa näin sivustolla vai liekö mahdollista meiliosoitteiden vaihto? – olen myös ostamassa asuntoa – vielä vähän kahden vaiheilla costa del solin ja alicanten seudun välillä. turistimatkoista solin seutu on kuitenkin tuttu joten sillä on ´kotipaikkaetu´… alicantessa asuu tuttuja jotka ovat tyytyväisiä – asunnot myös halvempia mutta jotenkin tuntuu olevan vähän ´sivussa´.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Täällä ei saa rikollisesti menettelevienkään nimiä mainita, näin olen käsittänyt.

  Mutta jos vähän googlettelet Maijan antamien vinkkisanojen perusteella toisessa viestiketjussa tällä foorumilla, niin aika äkkiä käsität kyllä mistä pariskunnasta on kyse. Nainen on blondi (tai ainakin oli joskus….;))

  Tai kysy privana Maijalta…..

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.