Muutto edessä.

Merkitty: 

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mn_c66
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 5

  Tervehdys kaikille.

  Olisi tarkoitus siirtyä Espanjan auringon alle viimeistään tammikuussa 2017 ja reissuun lähtisi kaksi aikuista, 4v poika ja 2v tyttö. Nyt pitäisikin saada ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa. Ideana on siis alustavasti olla ainakin vuosi joten tuon residenssin ja NIE numeron hakeminen on siis ilmeisesti pakollista ja suotavaa? lisäksi olisi tarkoitus aluksi vähän tutustua paikkoihin ja ihmisiin ja ainakin itselle etsiä jotain töitä vaikka osapäiväisesti. Mietinnässä on ollut perus Fuge ja sitten hieman kauempaa Sabadell, Terrassa ja Torrevieja. Pitäisi vaan saada hieman lapsiperhe kokemuksia mutta miksei myös muilta.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Hyva on olla ajoissa liikkeella mutta 1.5 vuotta ennen on ehka vahan liian aikaista koska tassa ajassa moni asia voi muuttua.

  Kannattaa lukea vaikka taalta orkista viimeisia kirjoituksia jotka koskevat lapsia,koulunkayntia, N.I.E. númeroa, oleskeluoikeustodistusta, sairasvakuutusta,verotusta ym. muuta Espanjassa asumiseen liittyvaa.

  Tanne muuttavia eurooppalaisia koskevat samat saannot kuin vastaavasti Suomeen muuttavia.

  ec.europa.eu/immigration/

  LINKKI

  Mn_c66
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 5

  Juu no tottahan tuokin mutta olen lukenut lähes kaiken mitä foorumilta aiheesta löytyy (paljon kiitoksia aktiivisille ihmisille). Lähinnä siksi aloitin jo tiedustelun koska foorumilta löytyi hyviä tietoja mutta aika moni viesti oli jo vuosilta 2007-2010. Olisi kiva saada hieman ”päivitystä” tietoihin ja varsinkin noihin paikkakuntiin. Ja on varmasti uusi suomalaisia muuttanut alueille tässä kuluneen 5 vuoden aikana..

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Mene vaikka minun nimimerkin kautta sisssn ja tarkastele mita keskusteluja on kauty viime aikoina tyottomyydesta, sosiaaliturvasta ym. taalla asumiseen liittyvasta. Tanne on kylla keskittynyt suurimmaksi osaksi Aurinkorannikkolaisia.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Residenssi=asunto. Residencia=asumislupa. Jälkimmäistä tarvitaan, jos haluat sosiaaliturvasi Espanjaan. Se ja tuo mystinen NIE-numero ovat ilmoitusasioita, ei anomuksen perusteella myönnettäviä. NIEn saat helpoiten Espanjan lähetystöstä Suomessa – ei tarvitse jonottaa. Residenciaan tarvitaan kai jokin todistus tuloista. Jos haluat, voit nuorena ihmisenä taiteilla suomalaisella/eurooppalaisella matkavakuutuksella. Kukaan ei vahdi, koska tulit maahan ja koska lähdit.

  Mene nyt ihan ensimmäiseksi espanjankielen kurssille, ettet sitten ole ihan ummikkona ulapalla, kun tänne tulet.

  Nuo ”vanhat” viestit ovat ihan pätevää tietoa edelleenkin; ei täällä tällaiset perusasiat muutu vaikka ihmisiä muuttaa maahan ja maasta pois.

  Paikkakunnista sanoisin, että Fuge on ylivoimaisen helppo aloituspaikka. Kaikki toimii ja joka toinen puhuu suomea. Torreviejasta pysy poissa, paikka on kuin Klondyke 30 vuotta sen jälkeen, kun kulta loppui.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Kannattaa piipahtaa Espanjassa muutama kerta ennen muuttoa. Paikallisilta, mukaan lukien suomalaiset, saa parhainta ja ajankohtaisinta tietoa. Orkissa ottaa monta viikkoa pulista samat asiat jotka paikalla ollessa saa vaikka vuorokauden aikana.

  Samoin suosittelen yhteydenottoa johonkin paikalliseen asioimistoimistoon. Palvelua saa suomeksikin. Halvempaa kuin psykiatri. 🙂

   

  LINKKI

  Lisandra
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.11.2015
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 9

  hei! sorry, kun kirjoitan tähän )

  olen nyt vuosi miettimassa Espanjasta, eli haaveilen muuttua sinne. aluksi ajattelin Alicante alue, mutta nyt mietin toi Malaga ja Fuge..

  suurin ongelma on se, että ei meillä ole mikään säästöjä, eli pitää etsiä heti työ.

  itse olen vain myyjä, ja mies on ammattitaitonen classinen musaa ( ja pop ) pianosoittajaa.

  olen aloittanut opiskella espanjaa ja mies puhuu enkku suh hyvin.

  voitko joku kertoa, mikä työ olis mahdollistaa alussa ?

  kiitos teille kaikille

   

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Miten niin sorry kun kirjoitat???  Keskustelupalstahan tämä on ja kirjoittamista varten luotu.

  Hienoa kun olette miettineet ja tuumineet asiaa. Ja ongelmanratkaisussahan tárkeintä on ongelman tunnistaminen ja senkin olette jo tehnyt. Joten olette jo voiton puolella.

  Tástä  kirjoituksestasi voi tehdä  sellaisen johtopäátöksen, että olette kutakuinkin samalla viivalla kuin kaikki muutkin suomalaiset,  jotka tánne tulevat. Suurin osa ei koskaan opi espanjaa enempáá kuin ”cerveza”  vaikka asuvat Fuengirolassa kymmeniá vuosia  ja sillá kyllá párjää ihan hyvin.  Ei espanjaa tarvitse oikeastaan mihinkään, koska suomiyhteisön sisállá on kaikki mahdollisuudet. Espanjalaisten kanssa ei ole lainkaan pakko olla missäán tekemisissä. Ja perempi niin, sáátyy harmeilta.

  Tánne tulee kielitaidottomia ja rahattomia siirtolaisia kaikkialta muualtakin kuin Suomesta ja hyvin monet heistä hakeutuvat joko lihakauppa-alalle tai kierrátysalalle. Teillákin on tällainen mahdollisuus, liha-alalla ei juurikaan ole suomalaisia palveluntarjoajia, mutta potentiaalista asiakaskuntaa kyllä on runsaastikin. Ja koko ajan suomalaisten máárä kasvaa. Lihakauppaa voi harjoittaa mukavasti kotoa kásin tai siirtyä Guadalhorcen alueelle, jossa asiakaskunta on kansainválistä. Ala tarjoaa hyvát tyollistymisnákymát ja ihan kohtuullisen ansiotason.

  Kierrátysala on enemmän kilpailtu eiká suomalaisuudesta ole juurikaan etua. Tyópáivát voivat venyá pitkiksi eikä ansiotaso ole kovin korkea. Teillá on  myös mahdollista työllistyá suomalaisin puhelinfirmoihin, joissa tosin on se ongelma, ettá työtä on pakko tehdä pitká päivä, mutta palkkaa ei kartu.

  Yrittányttä ei kuitenkaan laiteta. Rohkeutta kehiin.

   

   

   

  LINKKI

  Daigle
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.06.2010
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 36

  ”NIEn saat helpoiten Espanjan lähetystöstä Suomessa – ei tarvitse jonottaa.”

  Onko tämä Helsingin päästä siis haettavissa? Ihan ok idea olisi, jos liikkuisi sielläpäin, mutta muualta hieman hankalampi ja pääsee varmaan pienemmällä vaivalla hoitaa paikanpäällä Espanjassa?

  LINKKI

  Lisandra
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.11.2015
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 9

  mutta siis oisko jotain muuta muusikolle ja tavaliselle ihmiselle kun liha- kauppias ja kierrätys?

  töitä kyllä pitää tehdä, mutta ois kiva jonku verran tykätä työstä )) vai?

  puhelinmyyjän paikat olin kattonut, täytyy sitä miettiä, mutta etsin vaihto ehdot..

  varsinkin mies on hyvin koulutettu musikko,, ei ehkä hän halua, eikä ees onnistu kovin muuta, kun takana 18 v musiikki koulutus ja ura.

   

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Yrittäjäksi tänne voi kyllä lähteä mutta seikkailumielellä ei niinkään vaurastumaan ja mikäli on jo löytänyt sen oman alansa niin paremmin saa itseään toteuttaa tuntemassaan yhteisössä vaikkapa suomessa.
  Kielen hallinta riittää kyllä usein pärjäämiseen muttei aina ymmärretyksi tulemiseen tai toisen ymmärtämiseen vivahteet kun on tärkeimpiä, saattaa vieraassa maassa ja kulttuurissa saada hiukan yksinkertaisen tai ainakin tosikon leiman.
  Fuge on tietysti helpoin paikka puolelle mutta ulkomailla täälläkin ollaan varsinkin jos työllä meinaa itsensä elättää.
  Mutta rohkeasti vaan tänne ilman ennakkoluuloja ja ehdottomasti ilman suuria odotuksia.
  Enpä kuitenkaan suosittelisi niitä suomalaisia lafkoja jos et jo ennestään tunne yrittäjää.

  LINKKI

  jz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.07.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 7

  Tuolle kyselijälle tiedoksi, että liha-ala tuossa vitsikkäässä viestissä oli tietenkin suomeksi huora ja kierrätys taas kuparin ja muun arvometallin varastaminen (kilpailu mustalaisten kanssa).

  Ihan oikeasti, rahattomana, työttömänä ja kielitaidottomana ennuste on kyllä aika nihkeä…

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  ^ Lisandra…^ Minkä alan muusikko miehesi on? Klassista? Poppia? Teknoa? Räppiä? Vaiko mitä? Mikä soitin kyseessä?

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  ^ vanhatyttö…^ Näin äkkiarvauksella oletan, että Guadalhorcen lihakaupan myyjät ovat itse kukin jonkun (mustanahkaisen) isännän palveluksessa, joten ei taida siitäkään hommasta jäädä kuin **pia **rseeseen. — No joo.. kävi minullakin mielessä että mahtaako kysyjä olla edes aivan tosissaan liikenteessä.

  LINKKI

  Lisandra
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.11.2015
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 9

  mies soittaa fluugeli. klassic musaa, ja pop tai mitä vaan..

  on soittanut orkesterin kanssa ja soolona..yms..

   

   

   

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.