muuttaisiko takaisin suomeen , osa II

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma muuttaisiko takaisin suomeen , osa II

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tylya-ambulanssirallia-vanhuksia-kyyditaan-edestakaisin-kodin-ja-sairaalan-valilla/4695954

  Pitäisikö nyt alkaa vakavasti miettiä takaisinmuuttoa?Lopultakin . Sillä suunnitelmalla , että odottaisi muutaman vuoden , että on varmasti vanhus ja huonossa hapessa.  Saisi kokea suomalaisen , maailman parhaan vanhustenhoidonkin ihan omakohtaisesti.

  Vai olisiko kuitenkin paras  pysyä täällä ? Onhan Espanja viimeisen päälle kehitysmaa, eikä täällä tietenkään mikään toimi niinkuin Suomessa. Mutta riskillähän täällä mennään. Koko elämä.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Tietysti vanhuus ja voimien heikkeneminen ovat monen ikääntyvän miehen pahoja unia, sinunkin ilmeisesti.

  Mutta siitä huolimatta toivoisin, että yhdistäisit Suomen edes YHDEN KERRAN johonkin positiiviseen mielikuvaan. Ei se niin paha maa ole etteikö ansaitsisi edes yhtä mahdollisuutta.

  Luin lähiaikoina, että Suomea pidettiin erittäin hyvänä maana nuorille äideille (mm. neuvolatoiminta, äitiyspakkaus, vanhempain loma, mahdollisuus kodinhoidon tukeen 3 vuotta, mahdollisuus olla 4 päivää hoitamassa sairastunutta alle 10-vuotiasta lasta).

  Entä ilmainen koulutus esikoulusta yliopistoon?

  Vakaa maa, jossa saa sanoa mielipiteensä. Vaikka pilkata esivaltaa, poliitikkoja, presidenttiä, kirkkoa.

  Yritä sinäkin keksiä yksi hyvä asia Suomesta. Edes pieni. Edes kerran.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  Kojo kirjoittaa asiaa. Santiksella menee hieman ”yli” jostain syystä? Kai lienee tarve purkaa aikanaan Suomessa kohdalle osunutta pettymystään mitä ei ole hyväksynyt? Vain olettamukseni…Asioilla kun tahtoo olla pääsääntöisesti aina syy ja seuraus.

  Sääennusteen mukaan ei tartte tarvitse limppailla viikkoon puolialastona paseolla, lukuun ottamatta englantilaisia.  ( varoitukset vaikeista sääolosuhteista )                         Kuinka lienee Mijaksessa?

  http://freemeteo.fi/saa/fuengirola/7paivaa/lista/?gid=2517595&language=finnish&country=spain

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Vitsi , vitsi . Varmaankin kojon kehut lasten ja yh-äitien hyvästä kohtelusta ja ilmaisesta koulusta. Eläkeläisstarballe joka on aikoinaan maksanut kaikesta  ihan ite , niinkuin sanotaan. Onhan se ihme jos ylläolevan  uutisen tapainen vanhusten kohtelu menee läpi ja kuitataan sillä , että jollakin toisella ryhmällä on asiat parenmin.

  En olisi muuten enää viitsinyt puuttua koko paskaläjään , eli suomalaiseen hyvinvointiin, ellei muutama  valopää olisi tossa jossain yhteydessä pitänyt varmana että kohta täältä tullaan nauttimaan Suomen verovaroin kustannetusta vanhainkotielämästä.  Siis minä ja kaikki muutkin ahneet parasiitit ja  veropakolaiset. Paitsi  minä joka makselen täältä niitä äitiyspakkauksia ja vanhempainlomia.  Lukien joutoaikoina omilla rahoilla maksamillani moniteholaseilla uutisia valtakunnan valtamedioista .  Täällä sanottaisiin , que horror! Miten vanhuksia Suomessa kohdellaan.

  Muuten kun avasin yhteyteni maailmaan, Suomeenkin, eli netin , aamulla ensimmäisenä pullahti tämä uutinen  silmiin yhdeltä kotisivuistani. Lienee joku ainakin huolestunut asiantilasta. Saattoi uutinen olla viihdesivuillakin. Onhan siinä huvittavakin puolensa.  Saa passiiviväestö ajella sydämensä kyllyydestä fattan laskuun ambulansseilla. Ja kun omaisetkin ovat hylänneet   saa siinä samaan hintaan hieman seurustella  ja ylläpitää sosiaalisia kontakteja.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Lopultakin on luvassa sadetta. Huomiseksi. Saa nähdä. Näin maanomistajana  sade olisi enemmän kuin tervetullutta.

  Tänään lähdettiin, niinkuin usein viikonloppuina, täältä takamailta kaapuntiin, suureen sellaiseen.  Fugeen. Kun oli vedetty pääkatua haute couture myymälä Dunnes storeen , alennusmyynteihin tietenkin , jatkettiin matkaa Paseolle. Ehkä ei olisi pitänyt ? Koska jouduin todistamaan vakavaa perheväkivaltakohtausta.   Varoitus , kerron nyt siitä ja kehoitan heikkohermoisia miehiä, etenkin jos on pumpussa vikaa, ohittamaan tämän raakuudessaan järkyttävän selostuksen.

  No näin se meni. Istuttiin kaikessa rauhassa meidän kantakuppilassa kun viereiseen pöytään tuli huom! suomalainen pariskunta. Jo varttuneempia ihmisiä. Väkivalta oli onneksi vain henkistä, veri ei sentään lentänyt.  Mutta tämä julma ja paha  nainen sanoi miehelleen , tuoppi jota juot  on sitten päivän ensimmäinen ja viimeinen.  Miesraukan reaktiota en nähnyt. En suoraan sanoen uskaltanut katsoa sinne päinkään peläten pahan hirviönaisen reaktiota , mahdollisesti sivullistakin , silti suomalaista miestä kohtaan.

  Mutta taas säähän ja pukeutumiseen. Meillä Farolla oli ihan sama sää kuin Paseolla. Eli mulla oli talvivarustus päällä. Farkut, pitkähihainen paita ja samanlainen takki millä Suomessa mennään  katsomaan juhannuskokkoa.

  Olinko ehkä ylipukeutunut , en tiedä.  Yllämainittu suomalainen turistipariskunta oli pukeutunut rantahenkisemmin.  T- paidat, kesähousut puolisääreen , sandaalit ja ehkä myönnytyksenä talvelle sukat. Molemmilla. Ja tietysti baseball lippikset, ettei silmät rusketu. Unisexiä kauneimmillaan.

  Mutta  taas säähän, melkein kesäkeleisssähän täällä mennään. Vaikka jo perjantaina piti säätyypin vaihtua ja talven lopultakin tulla. Tuolla muualla maassa on kylläkin reportterit oleet kiireisinä , uutisissa pukkaa taas kauhutarinoita kuinka lämpötila on alle nollan ja luntakin on tullut 10 senttiä. Mutta niin se on joka talvi. Costa on costa ja kylmä kiertää meidät. Yöllä kyllä lämpötila laski meillä 7 asteeseen. Ja auringossa tossa kymmenen kieppeillä näytti mittari 26*.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Vastauksena otsikon kysymykseen sanon edelleenkin en.

  Perustelu sama kuin ennenkin: ilmasto.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

   

  On hienoa kun olet päässyt pois Suomesta, kuten olen ai’emminkin kirjoittanut. Todella harmillinen tapaus tuo pariskunnan episodi jonka jouduit kokemaan ja olivat noin vähissä vaatteissa! Toivottavasti et saanut elinikäistä traumaa tms…:))

  Jos olisin fundalisti Espanjan suhteen, olisin kerännyt kaiken rohkeuteni ja mennyt oitis ohjeistamaan  pukeutumisessa. Entä jos he vilustuvat ja saavat flussan, kertovat Suomen medioissa? Menee Costan maine aurinkoisena ja lämpimänä paikkana kaikkien suomalaisten silmissä. Samalla myös Santiksen kirjoitukset, ”kuten meillä on hyvin asiat,” muuttuisi kerralla tyhjänpäiväisiksi.

  Itse asiaan. Kojo esitti sinulle kysymyksen, onko kysymykseen mahdollista saada suoraa ja yksiselitteistä vastausta? Olethan purkanut sydäntäsi pääsääntöisesti päivittäin kuinka huonosti asiat ovat Suomessa ja edelleen huononevat.

  Kysyn  mielenkiinnosta ja uskon Kojoa, kuten muitakin foorumilla ”seikkailevia” vastauksen kiinnostavan?

  Mutta ei hätää. Odotellaan ennusteen mukaan noita 4 vuorokauden vesisateita.

  Maanomistajana totta kai tarvitset vettä viljelmillesi.  Tuo oli hyvä veto aasinsiltana tuoda ( 4 päivää ennuste) vesisade esille, ettei elämä ole yhtä auringon ottamista shortseissa. Nautitaan elämästä. Lenkkeillään Paseolla säiden mukaan.

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Luin kojon kirjoituksen, peräti kahteen kertaan. Oikka kertoi siellä olevan kysymyksen. Olenko tullut lukihärjöiseksikin ? Kysymystä en löytänyt.

  Sen sijaan löysin kehoituksen löytää yksikin hyvä puoli Suomesta.  Nyt toivuttuani päivällä näkemästäni  tai oikeammin todistamastani suomalaisen miehen totaalisesta nöyryyttämisestä, olen hyvällä tuulella ja  kerron kaksi Suomen hyvää puolta.  Yksi.    Sieltä pääsee pois jos haluaa ja on varaa. Myös talvella. Suomella on jäänmurtajalaivasto joka pitää reitit auki Ruotsiin kaikkein  kauheimpanakin jäätälvena.  Toiseksi syyksi kertoisin rukiisen hapanleivän. Mutta se ei käy, koska leipurit ovat antaneet periksi pehmo-osastolle ja leipovat nykyään pelkästään melkein suolatonta leipää.

  Mutta onhan se toinenkin hyvä puoli annettava kun tuli luvattua.  Tsadaa, ja se on.   Tuurin kyläkauppa. Siellä on hauska käydä. Siellä saa hauskan läpileikkauksen oikeasta Suomesta. Siellä on meno erilaista kuin kehä kolmosen degeneroituneella sisäpuolella. Vesalla on siellä  iso ilmainen parkkipaikka. Halpa kansanruokala missä saa mahan täyteen ihan kelpo ruokaa seisovasta pöydästä. Ja vielä kahvit päälle. Ja hyllyt täynnä halpaa tavaraa , joka puolelta maailmaa. Ihan Kiinastakin asti.  Tässä jos missä voisi olla tosisuomalaisuuden ydin  ja totuus siitä missä mennään.

  Löytyisihän sieltä Suomesta muutakin kivaa , isommin hakemattakaan.  Mutta parempi lopettaa tähän tai tulee eteen se muutto ja ehkä  kesäpaikan osto jostainpäin Suomea.  Kohta voisi olla hetki sininen ostaa jos ostaa aikoo. Lehdet kertovat hintojen laskeneen ja laskevan lisää, ehkä ihan romahtavankin ja kohta olevan ostajan markkinat.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

   

  Olet oikeassa, Kojo kehoitti. Nöyrä anteeksi pyyntöni.

  ”Löytyisihän sieltä Suomesta muutakin kivaa , isommin hakemattakaan. Mutta parempi lopettaa tähän tai tulee eteen se muutto ja ehkä kesäpaikan osto jostainpäin Suomea. Kohta voisi olla hetki sininen ostaa jos ostaa aikoo. Lehdet kertovat hintojen laskeneen ja laskevan lisää, ehkä ihan romahtavankin ja kohta olevan ostajan markkinat.”

  Henkilökohtaisesti minä pyrin siihen etten osta Suomesta mitään, mitä en voi ottaa mukaan Suomessa käydessämme kun olen päässyt eroon kiinteistöistäni. Paino sanalle PYRIN.

  Tutkin joku aika sitten Suomen kiinteistömarkkinoita. Ylläpitokustannuksia ja vähän sitä sun tätä. Me asumme sen ajan vaikka hotellissa, ellei löydy joku vuokra-asunto mitä olemme kesällä Suomessa.    ( aina löytynyt tähän saakka)                  Hinnat ovat laskeneet, se on totta. Mutta kiinteistöihin / kiinteistöön kohdistuvat kaiken maailman uudet ”direktiivit,” verot, paskalaki, energiatodistuksia, jne. Ja uusia varmaan viritellään kaiken aikaa?

  Kukaan meistä ei tiedä tulevaisuutta, joten varon aina sanomasta,”en ikinä.”

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.12.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 12

  Mie ainakkii meinaan muutta takaisin Suomeen, jos alkaa liikaa kremppaa tulla. Suomi on hyvä paikka olla, täällä Espanjassa ollaan vaan lämpimien ilmojen takia. Suomeenhan mie veronikkii maksan, kun oon valtiol ollunna töis, niin ei olisi reiluva, että espanjalaiset joutuisivat minuu vanhan hoitammaan.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  ” Tutkin joku aika sitten Suomen kiinteistömarkkinoita. Ylläpitokustannuksia ja vähän sitä sun tätä. Me asumme sen ajan vaikka hotellissa, ellei löydy joku vuokra-asunto mitä olemme kesällä Suomessa. ( aina löytynyt tähän saakka) Hinnat ovat laskeneet, se on totta. Mutta kiinteistöihin / kiinteistöön kohdistuvat kaiken maailman uudet ”direktiivit,” verot, paskalaki, energiatodistuksia, jne. Ja uusia varmaan viritellään kaiken aikaa? ”

  Mä olen ajankulukseni seuraillut myös mitä Suomessa kiinteistörintamalla tapahtuu. Ja samaan lopputulokseen olen tullut kuin Oikka.  Ja  Oikan mielipiteestä   lainaus yllä.  Kulut, lähinnä verotuksen ja piiloverotuksen takia , ovat uskomattomat. Putkiremontteja , a`500-1000€ /m2 tehdään -80 ja – 90 luvuilla tehtyihin rakennuksiin + muut remontit ja  kunnossapitokustannukset siihen päälle.   Omakotitalo ei ole oikea ratkaisu enää tässä iässä ja pienenkin osakehuoneiston pelkät vastikkeet ovat muutaman donan vuodessa.  Ja tämä ( ehdottomasti)  kaukana pääkaupunkiseudulta. Mitä tulen välttämään viimeiseen asti, jos ikinä päädyn hankkimaan mitään Suomesta.

  Ja koska tässä on jonkinverran kokemusta ja kompetenssiakin vertailla asumista suomi-espanja akselilla  niin olenhan mä osannut johtopäätökseni tehdä. Ja tehköön jokainen , ketä asia kiinnostaa , saman tykönään. Ja toimikoon niin kuin hyväksi näkee. Mulla ei ole epäilystäkään missä mennään asian suhteen.

   

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Lukiessani tänään tätä ”theadia” havaitsin suureksi ilokseni, että Santiago – ehkä – kaikkien ikävien kokemusten jälkeen harkitsee hankkivansa kesämökin Suomesta.
  Onnittelen ! Onnittelen ensinnäkin siitä syystä, että postiivinen ajatuksen pilkahdus Suomesta sittenkin löytyi Santiagon ajatusmaailmasta.

  Toiseksi haluan onnitella Santiagoa tulevana kiinteistön omistajana ja 4 %:n varainsiirtoveron maksajana. Tulevana kesäkiinteistön omistajana hän myös ilahtunee kiinteistöverosta, jonka uudet tulkinnat verottaja voi tyytyväisenä panna merkille. Onhan hyvä, että veropohja perustuu reaalisiin kiinteistön arvoihin. Ks: http://yle.fi/uutiset/kiinteistoverotuksen_kiristyminen_yllatti_suuruudellaan/7158246

  Tällaisessa taloudellisessa suhdannetilanteessa Suomi todellakin tarvitsee runsaasti tuloja kohonneiden kulujensa katteeksi. Muutkin muuttolinnut voisivat harkita toimia samoin kuin Santiago.

  Minä olen omalta osaltani päättänyt, että vain joku aivan ihmismieltä järkyttävä pakko saisi
  minut vielä investoimaan kiinteistöihin. Olen niistä johtuvia veroja maksanut aivan tarpeeksi asti. Joskus aikoinaan monia 6 % veroja ja kauppavoitoista vielä erikseen.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Eikun rohkeasti mokki Suomeen. Itse en olisi ikapaivana uskonut taalla ”korvessa” viihtyvani. Vaan mikapa on ollessa, ulkona melkein metri lunta , sisalla 24.3C lamminta ja maha taynna puu uunissa kypsytettya lampaanreitta. Tatakin naputtelen 100 megan valokuituyhteydella, eli kylla Suomessa homma pelaa.

  On taalla ongelmiakin. Nytkin mietin etta lammitanko tanaan sahkosaunan vai puulammitteisen rantasaunan. Rantasaunalla mulla on espresso keitin eli siella sais paremmat saunakaffet…

  Kylla minakin taisin rakentaessa maksaa yhden espanjalaisasunnon verran pelkkaa ALV veroa muttei kaduta. Onneksi ei tarvitse mieltaan vaivata kauppavoittoverolla 🙂

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Nyt asun täällä rannikolla, mutta keväällä varmaan taas muutan sinne kotisuomeen.
  Nyt nämä ilmat kyllä pistää harkitsemaan talvehtimista hiukan paremmassa ilmastossa seuraavana talvena.
  Ikääntymisestä vaikea löytää mitään oikeasti positiivista mutta se on kyllä hyvä, ettei hintataso enää vaikuta mihinkään kohdallani. Perillisille tulee jäämään jonkunmoinen lottovoitto vaikka kuinka yritän törsätä, testamentti vaikka pelastusarmeijalle kyllä on käynyt mielessä.

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Noh Nih. Iltalehtien mukaan niin S  kun K market aikoo alentaa ruuan hintaa 30% ja tämä just kun pääsin tänne. Perkules! Meinaako ne täältä enemmänkin suomalaisia kotiin yrittää. Vai onkohan se vaan saarioisten mikropizzojen hinta kun laskee? No, tiedä häntä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.