Muutoksiako asunnon vuokraamiseen Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Muutoksiako asunnon vuokraamiseen Espanjassa

Merkitty: 

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Kuka tietää?  Onko Espanjassa alettu hiostaa vuokranantajia viranomaisten tahoilta joillakin uusilla, ihmeellisille säännöillä?  Syystä, että hotellin omistajia potuttaa menettää asiakkaita yksityisille vuokranantajille.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Huhuuuu. Tietääkö Santiago tästä jotain?  Tai joku muu…  Olisi tärkeä asia tietää.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  No , sen verran tiedän että verottaja on ollut kiinnostunut jo pitemmän aikaa pimeistä vuokralaisista ja vuokraisännistä. Tarkkaillut mm. sähkönkäyttöä .

  Ja jos oikein muistan , niin laki on tekeillä tai oikeammin kai vahvistusta vailla näiden vuokrausten suhteen. Siinä oli jotain aikarajoja ja aika tiukkoja sääntöjä ja ilmoitus-ja rekisteröintivelvollisuuksia. Koskien näitä loma-ja lyhytaikaisia vuokrauksia.  Eri itsehallintoalueilla on sitten kaiketi erilaiset käytännöt näiden suhteen. Mutta ilmeisesti laki on todellakin vahvistusta vailla .

  Tämä uusi laki ja järjestys ei kaiketi koske ns. normaaleja (pitempiaikaisia ) vuokrasuhteita.

  Valitettavasti en ole seurannut asiaa aktiivisesti  koska vuokraus ei ole mun juttuni.

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Ollaan perheen kanssa puolisilmällä seurattu asiaa kun ollaan koettu ettei omaa kämppää kannata sijoitusmielessä Espanjasta ostaa vain 2- 10 vuoden joustavuutta vaativalla ja  vaihtuvalla perspektiivillä. Eli, siis jos ostat asunnon niin makselet siitä kaupasta arvonlisäveroa, mutta jota et tietenkäään saa takaisin jos yhtäkkiä muutat vaikka Portugaliin tai Dubaihin, tai… Vuokrakämpäksi tarkoitettu sijoituskämppä voi olla eri asia, en ota siihen kantaa.

  Ollaan ymmärretty että kyse on nimenomaan loma-asuntojen vuokraamisesta. Moni tekee sillä parin kolmen kuukauden aikana heinä-syyskuusa tms koko vuoden vuokrasaamisen edestä tuloja, nimin kokemusta on.

  Muistan joskus alkuvuodesta lukeneeni Sur englishistä tms että kyseisten loma-asuntojen vuokraajien pitäsi rekisteröityä ja että asuntoja pitäisi olla vähintään 2-3 kyseisessä yhtiössä. En tiedä onko se edennyt vielä tähän lainsäädännössä.

  Nimenomaan hotelleja vituttaa että jengi buukkaa loma-asuntonsa netistä varsinkin kun näitä neliöitä tuppaa olemaan edelleenkin vapaanaa aika runsaasti.

  Tämä on ilmeisesti hotellien tappelua esim airbnb-palvelua vastaan, kuten on yleista vähän joka puolella maailmaa kuten esim New Yorkissa.

  Ei käsittääkseni koske pidempiaikaisia vuokrasuhteita kuten nimim. Santiago kertoi.

   

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Mitä olen asiaa lehdistä seuraillut – espanjalainen Informacion , englantilaiset ja pohjoismaiset lehdet – vuokranantajien rekisteröitymispakko ei johdu hotellien kateudesta vaan halusta kitkeä harmaata taloutta. Vuokratulo on veronalaista tuloa, tulee se sesonkivuokrauksesta tai jatkuvasta vuokrauksesta. Näin se on joka maassa, miksi ei siis EU-maa Espanjassakin. Asunnonomistajathan tiedetään tarkalleen suma-verolistan mukaan.

  Asia ei minua henkilökohtaisesti kiinnosta, joten olen lehtitietojen varassa.

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  No voi vi#####u!

  Kyse on alunperin siitä että talvisin hotelleja pantiin kiinni ja porukat oli työttömänä talvikauden.  Aloite tuli hallitukselta ja tavoitteena on nimenomaan työllisyyden parantaminen. Oikaiskoon joku jos olen väärässä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eiköhän tässä ollut takana hotellialan järjestöt jotka lobbasivat lakia läpi. Hotellit turistialueilla ovat olleet ”aina” talvikautena suljettuina. Ja verottajahan on tässä ilomielin mukana , sehän on jo muutenkin kehittänyt omatoimisesti pimeän vuokrauksen valvontaa.

  Pimeän vuokrauksen lieveilmiöistä on ollut Barcelona erityisesti tapetilla viime aikoina . Siellä on meno karannut käsistä , niin törkyturistien kuin verottajankin osalta.

  • Tätä vastausta muokkasi 9 vuotta sitten santiago.
  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Kiitos paljon vastauksista. Tosiaan asia koskee lyhytaikaista lomavuokrausta. Eli se on nyt sakon alla.

  40.000 e on sitten se sakko, kuulemma. Tosin laki pitäisi tulla voimaan vasta vuoden alusta. ???

  Käytäntö pelaa kyllä nyt jo. Ollaan siis Espanjassa.  :-).

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Eihän vuokraus mitenkään kiellettyä ole, jos omistaja rekisteröityy vuokranantajaksi. Mikään sakko ei uhkaa, kun toimii paragraafien mukaan.
  Katsopas, Suomi ei ole ainoa maa, jossa asioita kontrolloidaan pikkutarkastikin, vaikka jotkut siihen malliin toitottavatkin.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä asiassa pitää antaa pisteet Suomelle . Siellä ei ole , ainakaan  Tsadissa , niin viimeisen päälle tämä kontrollipuoli.

  Varman tiedon mukaan moni  asuntojonon ohi mennyt    huutavan työvoimapulan paikkaaja asuu  itse vaikkapa Virossa , omassa asunnosssaan , tai Pietarissa tai Mogadishussa ja vuokraavat kaupungilta saatua edullista vuokrakämppää eteenpäin. Pimeästi tietenkin. Samalla nostaen asumistukea , toimeentulotukea ja mitä kaikkea sieltä taikaseinästä saakaan.

  Kyllä menee maku Espanjassa asumisesta jos täällä aletaan keksimään ja noudattamaan kaikenmaailman pikkumaisia säännöksiä.

  Se lyhytaikainen vuokraus ei taida olla enää, ainakaan pykälien mukaan ihan läpihuutojuttu. Kämpän pitää kai täyttää aika tiukat normit ollakseen hyväksytty vuokraustoimintaan. Paloturvallisuuden , hygienia ja ties minkä vaatimusten mukaan.  Samoin muistaakseni pitää vuokraajan tai hänen edustajansa olla saatavilla koko ajan jos jotain sattuu . Ja kaikkea tämmöistä pientä.

  Ja sitten se iloinen asia , verottajaa ei sovi unohtaa  , vaan maksaa vuokratulosta asiaankuuluvat verot.  Ja nyt tullaan siihen , että kovan kilpailun ja alhaisten vuokrien takia , ei lakia noudattavalle   majoittajalle jää itselleen oikeastaan  mitään käteen. Poislukien  suositut lomanviettopaikkakunnat joissa heinä-elo-syyskuussa voi tehdä tiliäkin.

  Ja sitten mennään jo miinukselle jos sattuu ongelmavuokaralaiset asialle , joilta ei saa atin latia , ainoastaan kuluja vahinkojen korjaamisesta.

  • Tätä vastausta muokkasi 9 vuotta sitten santiago.
  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  …Samalla nostaen asumistukea , toimeentulotukea ja mitä kaikkea sieltä taikaseinästä saakaan…

  No, ainakin kotoutumistukea ja lapsilisáá, jota perhe varmasti tarvitseekin, kun kauppareissulla jaloissa juoksee kolme mukulaa, rattaissa pari kappaletta, ja mahassa potkii váhintáán yksi.

  Mutta Santtu hei, ruokkiihan tuo mamutusbisnes Suomessa monenlaista virkaatekeváá, kuten…

  …monikulttuurisuusasiantuntijaa, maahanmuuttokoordinaattoria, tulkkipalvelukoordinaattoria, asioimistulkkia, kulttuuriluotsia, erityisryhmán linjavastaavaa, páiváhoidon maahanmuuttajakoordinaattoria, sopeuttamistyóntekijáá, kotoutussihteeriá, monikulttuurisen varhaiskasvatuksen suunnittelijaa, monikulttuurisen opetuksen suunnittelijaa, kotoutusprojektin toiminnanjohtajaa, monikulttuurisuusaktivistia, aktivistimaahanmuuttajakouluttajaa, monikulttuurisuusohjaajaa, kaupungin maahanmuuttoasioiden johtajaa, monikulttuurisuuskoulutusmateriaalivastaavaa, monikultuurisuusasioiden páállikkóá, sosiokulttuurista tasapainottajaa, váhemmistóoikeuksien valvojaa, maahanmuuttajien asunto-oloja pohtivaa virkamiestá, maahanmuuttajapalveluiden páállikkóá, avustusanomusten esitáyttájáá, maahanmuuttoneuvoston puheenjohtajaa, monikulttuurisuuskonsulttia, maahanmuuttajien rekrytoinnin helpottamista pohtivaa tyóryhmáá, maahanmuuttoyksikón terveydenhuollon konsulttia, maahanmuuttoyksikón psykologia, maahanmuuttoyksikón sosiaalityóntekijáá, maahanmuuttoyksikón sosiaaliohjaajaa, maahanmuuttoyksikón etuuskásittelijáá, maahanmuuttajalasten varhaiskasvattajaa, Sisáministerión maahanmuutto-osaston ylitarkastajaa, siirtolaisinstituutin johtajaa, vastaanottokeskuksen apulaisjohtajaa, naapuruus-sovittelijaa, kotouttamisohjaajaa, kunniaan liittyvien konfliktien asiantuntijaa, maahanmuuttoasioiden johtajaa, Sisáasianministerión maahanmuutto-osaston oikeusyksikón yhdenvertaisuus-vastuualueen johtajaa, maahanmuuttaja- ja kotouttamisasioiden neuvottelukuntaa, maahanmuuttotyón páállikkóá, maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden yhteistyóryhmáá, maahanmuuttopolitiikkastrategian ja monikulttuurisen maahanmuuttajatyón páállikkóá, maahanmuuttajien henkisestá sopeutumisesta vastaavaa asiantuntijaa, sopeutumiskonsulttia, maahanmuuttajajárjestójen toimintaedellytyksiá voimaannuttavaa projektinjohtajaa, maahanmuuttajajárjestójen mielenterveysosaamista pohtivaa projektisuunnittelijaa, maahanmuuttajien tyóllistámisyhdistyksen asianajajaa, monikulttuuripedagogia, maahanmuuttajien neuvontapisteen ohjaajaa, monikulttuurisen tietopalvelukeskuksen asiantuntijaa, maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittámisestá vastaavaa virkamiestá, vákivaltarikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajanuorten valvojaa, maahanmuuttovastaavaa, monikulttuurisuuden johtavaa asiantuntijaa, maahanmuuton erikoistutkijaa, ihmisoikeustyónjohtajaa, Sisáministerión maahanmuuttojohtajaa, monikulttuurisuustaitojen kehittájáá, monikulttuurisuuskampanjasuunnittelijaa, ulkomaalaisasioiden valmistelijaa, monikulttuurisuustyón suunnittelijaa, maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittámisprojektin johtokuntaa, ulkomaalaisoikeuden asiantuntijaa, maahanmuuttopolitiikan tutkijaa, maahanmuuttoviraston tutkijaa, kansainválisen siirtolaisjárjestón projektikoordinaattoria, syrjintálautakunnan johtajaa, Sisáministerión maahanmuutto-osaston páállikkóá, Sisáasiainministerión kotouttamisyksikón johtajaa, maahanmuuttajien asumisneuvojaa, maahanmuuttajien henkilókohtaista palveluohjaajaa, maahanmuuttajien tukijárjestón johtajaa, ulkomaalaisille maksettavan toimeentulotuen kásittelyá koskevien menettelytapojen selkeyttáminen -tyóryhmáá, maahanmuuttajapoikatyón johtajaa, maahanmuuttajien yhteispalvelutoimiston johtajaa, maahanmuuttajataustaista kokemusasiantuntijaa, etnisten suhteiden neuvottelukuntaa, tyóelámávalmiuksien kartoittajaa maahanmuuttajille, syrjintáá epáilevien neuvontapisteen johtajaa, syrjinnánvastaisesta toiminnasta vastaavaa viranomaista, syrjintáilmióiden analysoijaa, maahanmuuttajien koulutuksen kehittájáá…

  Ja tuskinpa tuossa oli kaikki, kun viikottain joku tátisetátáti keksii itselleen sellaisen mamubisneksen jota ei vielá rekisteristá lóydy, joten iloitkaamme siitá.

  Ja mitákó iloa tuosta meille on? No ainakin sen verran, ettá voidaan tuo litania ottaa riemukkaaksi seuraleikiksi illanviettoon ja voittaja on se, joka pystyy lukemaan sen ááneen pienimmállá máárállá sisáánhengityksiá.

   

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Do diin,  lopultakin ratkaisu ikiaikaiseen kysymykseen , MIKSI TYÖVOIMAPULA .

  Ja selvisi  sekin miksi  500 000 työtöntä kantasuomalaista  turhaketta. Ovat selvästi sitä osastoa joka vieroksuu oikeata tuottavaa työtä, ammateista yllä Arnoldin kirjoittama lista.

  Tämähän on tietysti vain mun omaa, mutu-tuntumaa. Mutta en paljon epäile  etteikö se saisi vahvistuksen jos joku vasuridosentti tekisi tutkimuksen asiasta. Tässä olisi ehkä nobelpalkinnon arvoinen tärkeä tutkimusaihe .

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Nyt on Arnoldilla sadan taalan paikka ehdottaa listaansa käyttöön myös Espanjassa näin paikallisvaalien jälkeen.
  Mm. suomalaisten mamu-bisneksessä eli suomalaisten maahanmuutossa ja kotouttamisessa Espanjaan ei ole toistaiseksi ollut avustamassa kuin sosiaalihoitaja, vaikka monenlaista muutakin avustajaa ilmeisesti olisi tarvittu.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Juu, sano. Katselin tuossa just lomavuokra-asuntoja. Satoja löytyi. Yleensä loma on lyhyt, eli kuukausi tai vähemmän, joka etelässä vuokrataan. Ja näitä lyhyitä vuokrauksia siis EI saa tehdä. Eikä saa ilmoittaa netissä. Ihmettelen vain, miten tämä satojen loma-asuntojen ”suma” kielletään. —  Kyse siis ei ole veronkierto-vuokranantajista.  —  Olisi mukavaa, jos joku löytäisi alkuperäisen, jonkun ”paragrafin” tästä asiasta.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Hyvä Suoratukka. Ota kihartimesi esille ja helpota vähän.

  Ei kukaan ole kieltänyt asuntojen lomavuokraamista Espanjassa. Ellei omistaja itse halua nähdä rekisteröitymisen vaivaa – mikä ei yhden asunnon kanssa kannatakaan – hän voi antaa asuntonsa valmiiksi rekisteröityneen toimiston välitettäväksi. Tämä hoitaa santiagon mainitsemat turvallisuus- ja siisteystarkastukset sekä vastaa puhelimeen, jos vuokraajalle tulee kesken loman ongelmia. Sekä välittää omistajalle maksun kuitin kanssa.

  Eikö tämä ole vain hyvä asia kaikille lomalletulijoille? Poistaa epävarmuutta markkinoilla.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.