Muutama kysymys

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Muutama kysymys

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä henrikki
  henrikki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 2

  Tullaan elokuussa 10kk espanjaan,ja muutama asia askarruttaa.Onko ulkomaalaistoimistoon rekisteröityminen välttämätöntä,entä asukasrekisteriin? Jos lomailee kyseisen ajan onko NIE nrosta hyötyä.Mites kyseisiä asioita viranomaiset valvoo?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Susanna Maria
  Susanna Maria Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Periaatteessahan sitä kai pitäisi ilmoittautua, tosin voi kai sitä lomailla niin pitkän aikaa kuin haluaa ja missä vaan haluaa. ???

  Mutta valvonnasta voin sanoa sen verran, että meiltä ei ole kysytty, että ollaanko ilmoittauduttu/rekisteröity, missään muualla kuin paikallisessa terveyskeskuksessa, kun haimme paikalliset kortit (ZIP) terveyskeskusta varten ja kun neitimme aloitti täällä koulun.

  NIE-numerosta voin sanoa sen verran, että täällä meillä (Alicantessa) se vaadittiin, että saatiin sopimus vesilaitoksen kanssa. Muihin firmoihin on tähän mennessä kelvannut passin numero.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Concerta
  Concerta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.02.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 80

  Rekisteröinti ei ole pakollinen, mutta suotavaa, koska kaupunki saa asukasluvun mukaan tukia ja tietenkin palvelut mitoitetaan virallisen asukasluvun mukaan. Oli helppo ja nopea juttu rekisteröityä kaupungintalolla. Jos teillä on lapsia ja he haluavat esim.kaupungin järjestämälle jalkapallokurssille, niin se vaatii rekisteröitymisen. Meillä vaadittiin terveyskeskusksessakin se rekisteröintipaperi, että saimme lääkäriajan. Tosi kuulin, että kaikilla terveysasemilla sitä ei kysytä.

  NIE-numerokin meilä on, mutta emme ole sitä kertaakaan tarvinneet (meillä myös 10kk reissu tänne). Ilmeisesti jotkut puhelinyhtiöt jo vaativat NIE:n jos haluat aukaista liittymän. Meillä riitti Vodafonelle passi (syyskuussa -07).

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.