Muutama kysymys Espanjaan muuttamisesta

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Muutama kysymys Espanjaan muuttamisesta

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä JoniP
  JoniP Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 7

  Hei!

  Olemme suunnitelleet rakkaani kanssa muuttoa Espanjaan noin vuodeksi. Hän opiskelemaan, minä tekemään töitä.

  Muutama kysymys:

  Mitä tarvitsemme vuokrataksemme asunnon Valenciasta, muuta kuin rahaa? Onko NIE pakko olla sitä varten, että saa vuokrattua asunnon?

  Jos NIE pakollinen, miten sen voi saada, jos ei käy Espanjassa ennen kuin pitäisi muuttaa sinne?

  Entäs työnsaanti? Onko mahdollista saada työpaikka Valenciasta jo ennen, kuin muuttaa sinne, niin, että alkamispäivämäärä olisi pian muuton jälkeen?

  Miten sitten tuo rekisteröityminen? Onko se pakollista? Miten se hoidetaan? Miten pian pitää hoitaa? Vastaukset ainakin osaan kysymyksistäni löytyvät muualtakin, olen lukenut niitä tältä palstalta, mutta olisi kiva saada kaikki vastaukset tähän yhteen paikkaan 🙂

  Eli:

  Mitä tehdä tilanteessa, jossa toinen saa opiskelupaikan Espanjasta, ja toinen on kouluttamaton mutta ahkera ja haluaisi töitä samasta paikasta, mutta kumpikaan ei voi käydä Espanjassa ennen mahdollista muuttopäivää… Ja kuitenkin tarvitsemme vuokra-asunnon ja minä töitä????

  Kiitos jo etukäteen vastauksista!!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  JoniP kirjoittaa: ”kouluttamaton mutta ahkera ja haluaisi töitä ”

  Tämänkin faktan löydät monista entisistäkin vastauksista, mutta kerran vielä:
  Espanjassa on työttömyysprosentti noin 19, mikä tarkoittaa yli miljoonaa espanjankielentaitoista työnhakijaa.
  Vähimmäispalkka on vuonna 2010 noin 660 euroa/kk. Pätkätöissä 21 euroa päivä.
  Revi siitä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä JoniP
  JoniP Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 7

  No, ei tuolla palkalla väliä, kunhan edes jotain saa että tulee toimeen. Vaikuttaisi kuitenkin vaikealta saada töitä. Espanjan kieltä opiskelen. Eniten ehkä noihin toisiin kysymyksiin haluaisin saada vastauksen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos puhuttaisiin Vaikka Fugen seudusta niin kämpän saisi mun käsittääkseni sillä että lataa rahaa tiskiin.Täällä on enemmänkin mm.suomalaisia ,jotka vuokraavat suoraan asuntojaan.Enkä usko että toimistotkaan jotka alalla toimivat ovat kiinnostuneita muusta kuin rahasta.Tämä tahtoo sanoa muutaman kuukauden takuuvuokraa.Tässä suhteessa Valencia on erilainen.Se on suurkaupunki,ja siellä ei ole suomalaispiirejä eikä asunnonvuokraus pyöri- loma ja talviasuntojen ympärillä.
  Nie numeron, jos nyt sitä tarvitset, saa myös Espanjan lähetystöstä Suomessa.Asiaa on käsitelty näilläkin palstoilla aikaisemmin.Löytynee haulla?
  Mä näen työnsaantimahdollisuudet samoin kuin Kojo,täällä on omasta takaa valtava työttömyys.Ei ainoastaan ahkeria ,vaan myös epätoivoisia ihmisiä,jotka ovat valmiita melkein mihin vaan saadakseen töitä.
  Ja jos et ole virallisissa töissä,en ymmärrä mihin Nietäkään tarvitsee.Tilanne tosin muuttuu jos haluaa ostaa esim.auton tai moton.Ostaa asunnon tai muuta isompaa.Muuten täällä voi elellä turistina,eikä kukaan ole kiinnostunut jos elelee omillaan ja ei harrasta laittomuuksia.
  ps. neljän miljoonan VIRALLISEN työttömän raja Espanjassa meni rikki jo viime vuonna.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä JoniP
  JoniP Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 7

  Kiitos vastauksestasi Santiago! Se auttoi jonkin verran mielessä polttaviin kysymyksiin.

  Haluaisitko vielä kertoa tuosta asuntoasiasta? Millä tavalla se tarkemmin toimii Valenciassa?

  Ja työpaikoista: kannattaako noihin työpaikkailomoituksiin luottaa, joita löytyy netistä ja joihin näytetään etsivän nimenomaan ulkomaalaisia, esim. Hotellityöhön.. Niin että asunnonkin saa työn puolesta? Onko niissä jotain jujua takana kun kaikki näyttää niin helpolta?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tarkennetaan tällä lailla,mä halusin sanoa että Fugessa mä tiedän että homma toimisi ylläkerrotulla tavalla.Kontakteja löytyy helposti vaikkapa esp.orgista tai paikallisista suomilehdistä.
  Valencia on suurkaupunki jossa ei ole samanlaista suomalaisasutusta.Jos siellä ei ole etukäteen omia yhteyksiä niin täytynee turvautua vaikkapa netistä löytyviin asunnontarjoajiin.Homma menee silloin väkisinkin hakuammuntana ja on mahdollista ettei luvatut asiat pidä paikkaansa.Ja espanjassa kun ollaan niin olisi hyvä pystyä asioimaan maan kielellä.Täällä ei välttämättä asiat onnistu englanniksi.
  Valenciasta ei mulla itselläni ole muuta kuin turistikokemusta ,mutta Espanjan kokemuksen perusteella tiedän ettei asiat toimi samalla tavalla kuin Suomessa.
  Tietämättä tarkemmin työpaikkailmoituksista ,on vaikea ottaa tarkemmin kantaa.Mutta ottaen huomioon maan työttömyyden ja erittäin ammattitaitoisten työttömien espanjalaisten ja espanjaa ja muita kieliä puhuvien siirtotyöläisten määrän,suhtautuisin varauksella siihen että oikeaan ja asialliseen työpaikkaan haetaan nimenomaan ulkomaalaista työntekijää.
  Ainoana syynä voisi ajatella jotain kusetusta tai sitä että ”palkka” olisi jotain 2€ tunnilta.
  Jos näin kuitenkin olisi ,niin ennen mitään omia vakavia ja sitovia järjestelyjä pitäisi olla kädessä virallinen kirjoitettu työsopimus ,missä selviää asiaan kuuluvat työ-ja sopimusehdot.
  Ja tässä vaiheessa sitten tarvitaan jo paperisotaakin,mm.nie-numero.
  Kylläkin täällä toimivat isot huvipuistot haluavat nimenomaan ulkomaalaisia nuoria töihin ja niissä on majoitus järjestetty talon puolesta ja palkkakin on kaiketi täkäläisittäin ihan hyvä.Muutenkin ne toimivat ammatilliselta pohjalta ja ilmeisesti ovat ihan luotettavia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä johanmarc
  johanmarc Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Valencia taitaa olla aika hanka paikka löytää töitä ilman hyvää espanjankielentaitoa. Aurinkorannikko, Barcelona ja Madrid taitais olla helpompia. Mutta jos todella haluaa niin kylläpä kaikki aina järjestyy jos on järkeä päässä ja jalat maassa ;).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä henrietta
  henrietta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 14

  Melko mahdoton ajatus,etta taalta saisi toita kaymatta paikan paalla,kun toita ei saa paikalliset tyottymatkaan jotka jo ovat taalla.Noin 4 miljoonaa.Kuitenkin he osaavat Espanjankielen jo syntymastaan.

  Summa summarum,voi kun olisikin noin helppoa,muutto etelaan,pari kysymysta nettiin ja lentoliput Eldoradoon.

  Toivotan kuitenkin onnea matkaan, silla meita on jo taalla n,25000,suurin osa elakelaisia ja toiset veroja paossa ja muutama rikollinenkin

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jorgeco
  Jorgeco Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 32

  Kyllä pitäs ottaa järki käteen, ei kai Espanjassa ole töitä 4000000 työtöntä ja lisää tulee. Tehkää työtä Suomessa jos on ja lomailkaa Espanjassa kunnes ajat paranee tai saatte eläkkeen.
  Pitäis olla kovin erikois osaamista ja vankka kielitaito jos meinaa täältä töitä napata. Kielitaito nimenomaan Espanja.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  henrietta kirjoitti:

  Toivotan kuitenkin onnea matkaan, silla meita on jo taalla n,25000,suurin osa elakelaisia ja toiset veroja paossa ja muutama rikollinenkin

  Mahtuu siihen joukkoon työtätekeviäkin… 😉

  Mutta totta se työttömyys… ei varmaan duunia helposti löydy.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä henrietta
  henrietta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 14

  Ei ollut tarkoitus loukata sinua tai muita tyota tekevia,rehellisen tyon tekijat vain ovat harvassa.
  Suurin osa Suomalaisista tyon tarjoajista eivat anna takuuta,tyolle ,tai laitteitteille, ja eivat sen jalkeen vastaa puhelimeen.Voisin tassa mainita useampia ns.urakotsijoita joilta hommat on menneet pieleen,mutta rahastus on toiminut hyvin,siis kateisella.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Hei vaan,

  Olet näköjään jo saanut paljon hyviä neuvoja, mutta lisáán pari juttua, jotka on hyvá tietäá.

  NIE-numero on nykyään myös recidenssinumero. Ja recidenssi on lain mukaan hankittava, jos meinaa oleskella Espanjassa yli 3 kuukautta. Se hankitaan policia internacionalin extranjero-toimistosta ja se maksaa noin 10, euroa=vero, joka tilitetäán pankkiin. Aika toimistoon tilataan etukáteen ja itse numeron saaminen kestäá 5 minuuttia. Mukaan passi.

  Espanjassa on käytössä MINIMIPALKKA joka on nyt noin 630 euroa kuukaudessa. Ulkomaalaiset taitavat joutua tyytymäán tähän, etenkin jos ovat kielitaidottomia ja ammattitaidottomia.

  Asunnon vuokraamisessa piisaa passi. Ja rahaa on oltava yhden kuukauden takuuvuokraa varten ja ensimmäisen kuukauden vuokra heti káttelyssä. Jos ottaa asunnon válittäjältä, joutuu usein maksamaan vielá yhden kuukauden vuokran válityspalkkiona. Ja jotkut omistajat ottavat kaksi vuokraa takuuvuokrana. Eli siis pahimmillaan voi joutua maksamaan 4 vuokraa kerralla päástákseen asumaan. Vuokrasopimus tehdáän ulkomaalaisten kanssa 11 kuukaudeksi eli tuon ajan páátyttyä pitää joko muuttaa tai tehdá uusi sopimus ja maksaa uusi välityspalkkio.

  Jos olet suomessa työnhakijana ja saat työttömyyskorvausta (ei työmarkkinatukea) sinulla on oikeus olla toisessa EU-maassa (Espanja) 3 kuukautta työnhakijana ilman, että menetát korvausta. Mutta tämä on kai tapauskohtainen eli oma työvoimatoimistosi päáttää saatko vai et.

  Monet nuoret pärjäá täällä tekemällä hanttihommia eli ottamalla vastaan kaikkea työtá mitá vain saa. Voit päástá ikkunanpesijäksi, siivoojaksi, baariin tuuraajaksi tms. Kaikki on mahdollista ja kun opit kielen aina on helpompaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  ”Voisin tassa mainita useampia ns.urakotsijoita joilta hommat on menneet pieleen,mutta rahastus on toiminut hyvin,siis kateisella.”

  Totta puhut Henrietta. Minäkin voisin mainita…. Uhreja on olleet eläkeläiset, jotka itse ovat rehellisiä ja luottavat siihen, että muutkin suomalaiset ovat. Ja ovat sitten helppoja uhreja.

  Táállä on ulkomaalaisten niiiiin helppo aloittaa oman ”firman” pyörittáminen omien joukossa, pimee yritys ei kaipaa lupia, ei maksa veroja ja yrittájän ammattitaidoksi näyttäá monessa tapauksessa riittáván röyhkeys.

  Kannattaa varoa suomalaisia…kysellá tuttavilta, onko tietoa ja onko homma toiminut. Pelkkä suomalainen sukunimi ei ole mikäá takuu.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä JoniP
  JoniP Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 7

  Kiitos tästä selkeästä vastauksesta!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tarkiainen
  tarkiainen Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.11.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 5

  Moi JoniP

  Itse muutin vaimoni kanssa Valenciaan viime syyskuussa. Asunto järjestyi työpaikan kautta, kuten myös NIE ym. paperihommat, joten niissä en voi paljon neuvoa. Ihan jo katukuvastakin huomaa, että asuntoja on paljon tarjolla vuokrattavaksi.

  Ota yhteyttä, jos tarvitset jotain käytännön apua tai yksityiskohtaisempaa tietoa täältä paikanpäältä. Olisi mukava saada suomalaisia myös Valenciaan!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.