Muistathan ystäviäsi…

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Muut aktiviteetit ja tapahtumat Muistathan ystäviäsi…

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Joulu – muutakin kuin vilinää ja vilskettä?

  Jälleen kerran on se aika vuodesta, että myös täällä Espanjassa ovat joulun valmistelut täydessä vauhdissa; esimerkiksi suuret marketit pursuavat jouluun ja toinen toistemme muistamiseen liittyviä asioita. Myös internet, televisio ja muut tiedotusvälineet kertovat kiihtyvällä tahdilla joulusta ja sen ovelle kolkuttamisesta… mutta onko kysymys jostain muustakin?

  Joulu tuo perinteisesti tuonut mukanaan kaupallisuutta, mutta jos ajattelemme joulun merkitystä syvällisemmin, on kyse myös ystäviemme muistamisesta ja muusta hyvän mielen tuottamisesta läheisimmillemme.

  Miten voimme muistaa meille tärkeitä ihmisiä?

  Muistamisessa on kysymys huomionosoituksesta, eikä niinkään lahjan hinnasta, puhumattakaan sen kalleudesta… kalliit lahjat voivat jopa himmentää alkuperäisen hyvän tarkoituksen, on myös aidompia tapoja muistaa läheisiämme. Syvällisesti ajatellen hyvää mieltä ei siis mitata rahalla, vaan tunteella ja sen mukanaan tuomalla ystävyyden osoituksella – aidoilla asioilla.

  Varmaan jokainen muistamme lapsuudestamme, kuinka posket hehkuen ja silmät kirkkaina odotimme malttamattomina Joulupukin saapumista… joulun odotuksen kohokohtia olivat ne, kun saimme päivittäin avata joulukalenterista jälleen seuraavan luukun ja löytää sieltä taas jonkin kivan muistutuksen joulun läheisyydestä – se oli sitä joulun ja Joulupukin odotusta, jota vieläkin kaiholla muistelemme.

  Muistamme myös sen, kuinka kirjoitimme Joulupukille kirjeitä ja kerroimme omista pikku toiveistamme… mutta miten voisi kuvata sitä tunnetta, jos joulun odotuksen lomassa postilaatikkomme kolahtaisi ja saisimme aivan oikean kirjeen Joulupukilta itseltään, sieltä Suomen Korvatunturilta, Joulupukin omasta kodista.

  Kirje Joulupukilta

  Minulla on henkilökohtaisesti ollut harvinaisen miellyttävä kunnia saada tuollainen hyvän mielen kirje Joulupukilta jo useana vuonna.

  Tietysti tuollaisen kirjeen saaminen on selvä osoitus kiltteydestäni, mutta tärkeintä tuossa Joulupukin kirjeen saamisessa on tietysti se, että tiedän itselläni olevan ystäviä, jotka haluavat tuolla pienellä mutta niin tärkeällä asialla luoda hyvää mieltä, ja osoittaa ystävyytensä.

  Kirje Joulupukilta tuo siis hyvää mieltä ja joulun lämpöä muillekin kuin lapsille, kyse on meille tärkeiden ystävien muistamisesta ja arvostuksemme osoittamisesta.

  Joulupukki kyllä tietää, ketkä ovat olleet kilttejä… mutta vain itse kukin meistä tietää ja päättää, ketkä ovat niitä läheisiämme, joille pyydämme Joulupukkia tuollaisen kirjeen lähettämään.

  Apu on lähempänä kuin arvaammekaan

  Meille Orkkilaisille on suuri kunnia, että ystävämme ja aina lämmintä sanomaa sivuillemme kirjoittava Aristoteles on henkilökohtaisesti jo vuosia auttanut Joulupukkia sieltä Rovaniemeltä käsin. Tällä tavalla Joulupukki on voinut toimittaa nuo lukuisat hyvän mielen kirjeet eri puolille maailmaa – lämpimänä osoituksena ystävyydestä ja arvostuksesta.

  Käytännössä Aristoteles auttaaa Joulupukkia mielenkiintoisella tavalla, eli nykyaikaista tekniikkaa käyttämällä Joulupukki pystyy Aristoteleen avulla ottamaan vastaan näitä hyvää mieltä tuovien kirjeidensä tilauksia internetin välityksellä. Aristoteles on tehnyt upeaa työtä noiden kirjeiden ja nykyaikaisen tekniikan yhdistämisen suhteen, eli tänä päivänä Joulupukki toimittaa näitä kirjeitä 15 kielellä eri puolille maailmaa. Aristoteleen nettisivutkin ovat luettavissa yhdeksällä eri kielellä, Suomen lisäksi Espanja, Kiina, Englanti ja muut valtakielet mukaan lukien.

  Nyt on oikea aika

  Kun kerrot Joulupukille keitä läheisiäsi haluat erityisesti muistaa, niin hän ehtii tonttujensa avustuksella kirjoittamaan ystävillesi kirjeet, laittamaan ne oikeisiin kirjekuoriin, ja liimamaan niihin oikeat Joulupukin postimerkit. Sen jälkeen hän lastaa kirjeet poronsa pulkkaan ja matka kohti Korvatunturin postia voi alkaa.

  Joulupukki on Aristoleksen ja tonttujensa avustuksella järjestänyt asiat siten, että kirjeet lähetetään juuri oikeaan aikaan, jotta ne ehtivät perille ennen joulua.

  Jos haluat muistaa

  Jos haluat muistaa läheisiäsi ja muita sinulle tärkeitä ihmisiä tällaisella joulun hyvällä sanomalla, voit pyytää Joulupukkia toimittamaan kirjeet eteenpäin. Tilaaminen on helppoa, lisätietoa löytyy Aristoteleen ylläpitämiltä Santagreeting -sivuilta. Hyvän mielen tuottaminen ei varmaankaan jää muutamasta kolikosta kiinni, kyse on enemmänkin halusta muistaa itselle tärkeitä ihmisiä – ja osoittaa heille arvostuksensa.

  Erityinen kiitos

  Haluan vielä erityisesti kiittää Aristotelesta, että hän on jo vuosia auttanut Joulupukkia välittämään tällaista ystävyyden ja lämmön sanomaa. Minulla on ollut kunnia tustua Joulupukin ja Aristoteleen yhteistyöhön siellä Rovaniemellä myös henkilökohtaisesti.

  Käyntini aikana totesin ilokseni, että presidentti- ja ministeritason vieraiden lisäksi myös useat muiden valtioiden johtohenkilöt ja muut kuuluisuudet ovat todenneet tällaisen hyvän sanoman levittämisen asiaksi, jota he voivat olla tukemassa. Nämä suurmiehet ja -naiset ovat todenneet Aristoteleen yhdessä Joulupukin kanssa välittävän tärkeää sanomaa myös perinteisen luku- ja kirjoitustaidon merkityksestä.

  Yksinkertaiset asiat ovat kauniita ja toimivia

  Jos haluat muistaa ystäviäsi ja tuottaa heille kivaa joulumieltä, tilaa heille omat yksilölliset Joulupukin kirjeet

  PS. Myös Espanjalaiset ja muut ulkomaalaiset ovat iloisesti yllättyneitä, kun tilaat heille aidon kirjeen aidolta Joulupukilta – ja kaiken lisäksi vielä heidän omalla kielellään!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tänään näyttää olevan 24.11. eli jouluaatto on tasan kuukauden päästä. Tarkistin Aristoteleen sivuilta joulupukin kirjeiden toimitusajat, eli mainiosti ehtii vielä mukaan iloisen mielen talkoisiin 😀

  Suosittelen Aristoteleen toiminnan tukemista muutenkin kuin hyvän mielen tuottamisen vuoksi – hän nimittäin lupautui yrityksensä kautta omalta osaltaan tukemaan Orkin toimintaa ja kehittymistä – lämmin kiitos siitä!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marina
  Marina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  Laitoimme juuri tänä aamuna Joulupukin kirjeitä Australiaan ystäville. Ovatpahan ainakin ajoissa menossa. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Masa
  Masa Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Suomen aito Joulupukki on saamassa yllättävän kilpailuedun, kun Grönlannin joulupukin postikonttori on ajautunut konkurssin partaalle. Tuoreesta uutisesta enemmän tässä. Muista sinäkin tukea suomalaista Joulupukkia käyttämällä hänen tarjoamia palveluja!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jahu
  Jahu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  Ajattelin kysyä :
  – kun orkkilaisten ikähaitari on näin laaja , löytyisikö Joulupukin kuvaa alkuperäisessä suomalaisessa vaateasussa ?

  ( = sehän ei alunperin ollut punainen – nykyinenhän on ns. Cokispukki ,kuten varmaan moni tietää ?)
  😀 ??

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuulae
  tuulae Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Suomalaisen Joulupukin vaatetuksessa ei ole Cokis-pukista muuta kun nutun/liivin väritys 😀

  ”Virallisia” pukin asustekuvia löytyy Kauppa- ja teollisuusministeriön sivulta

  http://www.ktm.fi/files/17027/I.htm#Joulupukin%20vaatetus

  Entisaikaan harmaa lammasturkki oli kova sana 8)

  Napapiirin Pajakylän joulumuseossa on esitelty sellainenkin…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jahu
  Jahu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  Täälläpäin se ainakin oli lampaannahkaturkis vuorilla varustettu takki käännettynä nurinpäin eli turkki oli vain selässä ja etupuolella ja näytti liiviltä .

  Tietysti naamari oli pahvia 🙂 .

  Eräs tärkein asia , joka meissä lapsissa aina jäi mieleen ”PUKINKELLOT” !!
  ( Olikohan nämä käytössä muualla ?)
  Se oli joko poron tai lehmän kello .Ja me lapset kuunneltiin kun pukit kulki kylällä talosta taloon ja vihoviimein tuvaneteistä …

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.