MOT 19.3. – Aurinkorannikon Varjot

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma MOT 19.3. – Aurinkorannikon Varjot

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 65)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  MarkkuSaari66
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.03.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 19

  Aurinkorannikon suomalaisen koulun ympärillä on liikkunut vuosikausia erilaisia huhuja. Viime aikoina puheet ovat uudelleen aktivoituneet, kun vanhemmat ovat nousseet barrikaadeille koulussa ilmenneen homeongelman myötä. Ilmeisesti ongelmat koulussa ovat kuitenkin homettakin syvemmällä, sillä YLEn tutkivasta journalismistaan tunnettu MOT-ohjelma on vieraillut rannikolla. Ainakaan ohjelman esittely ei mainitse hometta vaan julkisten varojen mahdollisen väärinkäytön.

  19.3. klo 20.30 Espanjan aikaa (TV-Finlandia seuraaville), klo 20.00 Suomen aikaa:
  MOT: Aurinkorannikon varjot
  Espanjassa toimiva suomalaiskoulu saa tänä vuonna kaksi miljoonaa euroa Suomen valtiolta tukea. Käytetäänkö suomalaisten veronmaksajien varoja oikein? Miksi koulussa puhutaan salailun ja pelon ilmapiiristä? Toimittaja Minna Knus-Galan.
  Ohjelma on ensilähetyksen jälkeen katsottavissa netissä 7 päivän ajan.

  Ennenkuin tänne hyökkäävät kaikenmaailman varajeesukset niin mainittakoon vielä, että tämän nimenomaisen ohjelman toimittanut Minna Knus on saanut Topelius-palkinnon tutkivasta journalismistaan. Tuolloin hän paljasti korruptioskandaalin Costa Ricalla.

  Tietääkö muuten joku, miksi suomalaisen koulun lukukausimaksut ovat kadonneet koulun nettisivulta? Ainakaan minä en löytänyt. Ennen olivat siellä.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  MarkkuSaari66 kirjoitti:

  Tietääkö muuten joku, miksi suomalaisen koulun lukukausimaksut ovat kadonneet koulun nettisivulta? Ainakaan minä en löytänyt. Ennen olivat siellä.

  Kyllä ne siellä vieläkin on, ihen helposti löydettävissä:

  http://www.suomalainenkoulu.net/koulu/hakeutuminen/vuosiluokat-1-9-ja-esikoulu/koulumaksut/

  http://www.suomalainenkoulu.net/koulu/hakeutuminen/lukio/lukiomaksut/

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  No just, jos ei home niin rahat…. Onkohan Markulla jaanyt koulu kesken homeisissa rakennuksissa varojen puutteessa? 😕

  PS. Miksi avaat joka ”hyokkaykseen” uuden nimimerkin?

  LINKKI

  MarkkuSaari66
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.03.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 19

  Postaamani teksti MOT-ohjelmasta, siis kuvaus ohjelman sisällöstä, on YLE:n omalta nettisivulta, ei minun keksimäni eikä mikään ”hyökkäys”.

  Hukkasin käyttiksen. Mikä siinä on niin erikoista? Ja kyllä varmasti omassa koulunkäynnissäni on ollut puutetta, kun en noita hintoja löytänyt ensi hakemalla 🙂

  Markku

  LINKKI

  mela
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 195

  Em. Ohjelman voi katsoa myos Ravintola Uudessa Reflassa, Fuengirolan huvivenesatamassa…

  Mela

  LINKKI

  Espanjankulkija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.09.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 77

  Suurimmat epäkohdat koulun toiminnassa näyttäisivät koskevan sitä oppilaiskohtaista Suomen valtion tukea, jota koulu on saanut tänäkin vuonna 2 miljoonaa euroa. On olemassa vakavia epäilyksiä, että tukea on anottu väärin perustein ja että myönnettyä tukea ei ole käytetty lain vaatimalla tavalla. Mikäli nämä epäilykset osoittautuvat todeksi, kyseessä on suurin korruptioskandaali, joka Aurinkorannikon suomalaisia on koskaan kohdannut. Mikäli taas epäilyjä ei voida todistaa, uskon hallituksen uuden ”avoimen linjan” loppuvan kuin kanan lento.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  On tosi tylsäá jos támä koulun ympärillä vellova keskustelu osoittautuu vain pahantahtoisten panetteluksi. Se ei olisi mitään uutta Aurinkorannikon suomalaisten keskuudessa, sitähán tapahtuu ja on tapahtunut ihan koko ajan. Aina on joku ”hampaissa”, aina pitáisi saada joku pelattua pois keinolla millá hyvänsá. Suomalaisyhteisö on kateellinen ja pahansuopa, se ei voi hyväksyá kenellekään menestystä. Ja jos koulu nyt pelataan pois, niin kuka siitá hyötyy??

  MUTTA:

  Niin ikävää kuin se onkin, niin koskaan ei ole savua ilman tulta. Ja näin varmaan tässá koulunkin kohdalla on. Jos todellakaan ei olisi mitään hámáráá, ei MOT alkaisi juttua tutkia. Pelkkien kateellisten juttujen varassa en usko toimituksen alkavan asioita selvittáá ja ilman niiden selvittámistá ei juttuakaan syntyisi.

  Minua on ihmetyttányt jo vuosia koulun rehtori ja rehtorin tuplavirka. Válillá hän on Suomessa lehtorina ja virkavapaalla tááltä ja válillá virkavapaalla Suomesta ja virassa táállá. Támá on omituista. Tälläkin hetkellä Juha Helvelahti:nimike/toimi: Lehtori
  Helsingin yliopisto / Käyttäytymistieteellinen tiedekunta / Harjoittelukoulut / Helsingin normaalilyseo

  Ja nyt Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun sivuilla kerrotaan, että rehtori on pitkállá sairauslomalla:

  ”Muutoksia hallinnossa
  Kuten vanhempaintilaisuudessa 7.3. kerrottiin, rehtori Juha Helvelahden sairausloma jatkuu. Sairausloman jatkuminen on aiheuttanut seuraavia muutoksia koulun hallinnossa:

  Koulun rehtorina ja perusopetuksesta vastaavana toimii Ismo Karppinen.”

  Sairausloma lienee palkallista???

  Myös opettajien valinta on minua ihmetyttänyt; koulussahan ei ole koskaan vapaita opettajan paikkoja, mutta silti osa opettajakuntaa vaihtuu vuosittain. :O Niin, ja rehtorin rouva opettaa ortodoksista uskontoa.

  LINKKI

  MarkkuSaari66
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.03.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 19

  Osuit naulan kantaan Vanhatyttö. Nimenomaan ”jotain mätää” – huolimatta kaikesta kaunistelusta, jonka pakonomainen tarve on Antti Pekkarisella (syy siihenkin selviää vielä) ikävä totuus on, että koulun rakenteet ovat niin pahassa homeessa, että niitä ei millään remontilla tulla pystymään korjaamaan.

  Nauru pääsi, kun luin uusimman Fuengirola-lehden. Haastateltava opettaja, joka nyt ”iloitsee”, että henkilökunnan tarpeet luvataan jatkossa huomioida, on juuri saanut ylennyksen. Kappas kappas.

  Koulun henkilökunta puhuu työpaikkakiusaamisesta.

  Pekkarinen aloitti kirjoittelunsa tyylilleen omaisella vähättelyllä. Pikkuhiljaa hän on kuitenkin – rivien välissä tosin – joutunut myöntämään joka ikisen asian, josta vanhemmat ja henkilökunta ovat puhuneet: oppilaskohtaisessa tuessa ja sen käytössä on epäselvyyksiä, remontti on ollut täysi susi ja koulun hallituksen ja henkilökunnan välit ovat erittäin tulehtuneet.

  Onko muuten totta, että Antti Pekkarinen on koulun uusi rahastonhoitaja?

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Koulun sivuilla ei ole uutta tietoa. Mutta vanha tieto, joka tietenkin selittäá hyvin pitkálle Fuengirola-lehden uutisointia on, että ko. lehden päátoimittajan Antti Pekkarisen isá, Sakari Pekkarinen on Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun hallituksen jásen.

  LINKKI

  MarkkuSaari66
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.03.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 19

  Kyllä, Sakari Pekkarinen on koulun hallituksen jäsen. Lehteä toimittava poika-Pekkarinen on tähän asti ollut vanhempainyhdistyksen jäsen. Mikäli tuo rahastonhoitaja-tieto todella pitää paikkansa, peli on aika selvä.

  Tästä kouluaiheesta on muuten keskusteltu ennenkin. SE-lehti kirjoitti aiheesta päätoimittajansa mukaan vuosina 2003 ja 2004, mutta joutui ilmeisesti vaikenemaan painostuksen edessä. Täällä orkissa keskustelua on kyllä käyty senkin jälkeen: http://espanja.org/node/6888

  Tuo addressihanke työrauhan saamiseksi olisi varmasti ihan hieno asia, mutta siinä mättää se pääasia: ongelmat tulevat koulun sisältä, ne ovat koulun toimijoiden itsensä aiheuttamia. Addressin tarkoituksena on siis sama asia, kuin aina: pitäkää suunne kiinni ja tehkää niinkuin sanotaan. Tämä on meinikin koulussa.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Niin. Vaieta tietenkin pitáisi ja antaa olla paskakasan pöyhimáttä, koska se haisee kun sitá pöyhitään. Támá on todella huonoa mainosta suomalaisille, jotka aina julistavat olevansa maailman rehellisin kansa ja maailman váhimmin korruptoitunut yhteiskunta.

  Tássá koulun jutussa pieni piiri on pyörittányt isoja rahoja käytánnössá ilman valvontaa ja ainahan on houkutus ja kun on tilaisuus, niin … Mutta mitäán varmaa tietoa suuntaan tai toiseen ei toistaiseksi ole, kaikki on huhujen varassa. Joten on parempi olla spekuloimatta ja katsoa se MOT. Jospa siitá jotain faktaa irtoaisi suuntaan tai toiseen.

  LINKKI

  Espanjankulkija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.09.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 77

  Miksi koko homeasiasta vaiettiin koulun puolesta niin kauan, että siitä tuli tällainen hirviö? Siksi, että oli peitettävä jonkun amatöörin valvoman remontin jäljet epätoivoisessa yrityksessä säilyttää koulun hallituksen kasvot? Onko tämä nykytilanne parempi?

  Tässä esimerkki siitä, miten tällainen tilanne tulee hoitaa, uutinen on tämänpäiväinen:

  Homeiseksi epäilty Laurin koulu suljetaan kokonaan
  Salon Laurin koulun homeongelmat ovat sulkeneet koko koulun. Koulun ylärakennus suljettiin keskiviikkona ja nyt Salon kaupunki on päättänyt sulkea koko koulun.
  Salon kaupungin teknisen toimen toimialajohtaja Mika Mannervesi kertoo, että hän on saanut saman tiedon kuin koulun vanhemmat ja oppilaat. Päätös koulun sulkemisesta on tehty Mannerveden mukaan sivistystoimen puolella.
  – Mielestäni on hyvä juttu, että koulu suljetaan. Meidän suunnitelmiin se ei sinänsä vaikuta muuta kuin, että remonttia on helpompi tehdä, Mannervesi toteaa.
  Koulun 355 oppilasta on opiskellut kotona torstaina ja perjantaina. Kotiopiskelu jatkuu tulevankin viikon. Sen jälkeen oppilaat siirretään opiskelemaan Salon muihin yläkouluihin ja Salon lukion tiloihin.
  Vanhemmat ja koulun henkilökunta ovat toivoneet käyttökieltoa kaikkiin koulurakennuksiin. Keskiviikkona vanhemmat jakoivat oppilaille hengityssuojaimia protestoidakseen kaupungin päätöstä sulkea vain osan koulua.
  Salon Seudun Sanomien mukaan hiihtolomalla koulua tutkinut homekoira löysi rakennuksista 55 kohtaa, josta se vainusi hometta.
  Yle Turku

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Koulun lukukausimaksut ovat huimat suhteutettuna seikkaan, että koulu nauttii Suomen valtion tukea. Suomessa yksityinen koulu on paljon edullisempi vailla se olisi superlaadukas…ja kyllä ainakin meiltäpäin löytyy hyviä yksityisiä kouluja halvemmalla -paljon halvemmalla, lasten käymä koulu ja parin suomalaisen ystävän lasten käymä koulu. Em

  Sitä kiittää itseään ja Onniaan, ettei tie ole vienyt suomalaisyhteisöön Eppaniassa.

  LINKKI

  homenokka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.03.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Totta on, että homeita esiintyy Espanjassa talvisin lähes kaikkialla. Jos on kosteutta sinne syntyy +/- aina hometta. Esimerkiksi jos seiniin ilmestyvät pienet homekasvustot eivät itselle aiheuta oireita se ei tarkoita, etteikö ongelmat olisi todellisia. Ensinnäkin homeiden kasvualusta ei ole yhdentekevä. Pintahomeelle olosuhteet ovat sopivat vain lyhyitä aikoja ja ne on helppo poistaa puhdistamalla ja kasvu estää tuulettamalla ja kuivattamalla.

  Sitten on homeita, jotka aiheutuvat virheellisistä rakenteista ja rakentamisesta. Koulun tapauksessa on myönnetty, että rakenteet olivat pinnoitettaessa märkiä. Siitä seurasi, että homeilla oli rajaton kasvualusta: märkä kuitulevy, joka on pinnoitettu muovilla (laminaattilattia) = mikään tuuletus tms. ei sitä kuivaa käytännössä ikinä. Homeet kasvavat siellä vaikka vuosikausia. Rakenne on oikea paratiisi useille eri homelajeille.

  (Vertaa: Sinulla on märkä pyyhe suljetussa muovikassissa, kuivuuko se, jos avaat huoneen ikkunan?)

  Homeita voisi verrata ehkä muihin sieniin. Niistäkin osa on suurimmalle osalle harmittomia, mutta kaikki tietänevät, ettei ole sama mitä sieniä popsii. Homeet sekä sädesienibakteerit tuottavat itiöiden lisäksi myrkkyjä (toksiineja). Ihmisiä on sairastunut vakavasti tälläisten ongelmien takia, vaikka kaikki eivät saa oireita lainkaan.

  Virheet eivät ole kuitenkaan se suurin häpeä, vaikka niitä onkin tehty jopa tietoisena riskeistä. Suurin häpeä on, että osa koulun johdosta on jopa vuosien ajan salannut tietoa homeongelmasta. Tutkimustiedon pimittämisellä he ovat antaneet oppilaiden ja opettajien altistua homeiselle sisäilmalle. Räikein esimerkki on vuosia sitten tehdyn homeraportin salaaminen ja sen olemassaolon kiistäminen vielä tänä talvenakin.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  MarkkuSaari66 kirjoitti:

  …Mikäli tuo rahastonhoitaja-tieto todella pitää paikkansa, peli on aika selvä.

  Sitten kun vielä kertoisit, että mikä peli? 😕

  Sinun pahansuopuutesi antaa koko Fuengirolan suomi-yhteisöstä niin eripuraisen ja ennalta toisiaan tuomitsevan kuvan, että saatte siellä syyttää aivan vain toinen toistanne, että kaikki ’hyvät tyypit’ alkavat pikkuhiljaa muuttaa Torremolinosiin, ettei suomipaska haisisi nokkaan niin pahasti ja kehtaa kulmilla vielä jopa sanoa olevansa suomalainen. Fugessa en enää kehtaisi.

  Mutta joo, xittuako teidänlaisenne sakki mitään koulua sinne ansaitsee. Koulu kiinni ja kakarat kadulle. Piste!
  }:)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 65)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.