Monta isoa koiraa ja lauma kissoja mukaan Espanjaan

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Monta isoa koiraa ja lauma kissoja mukaan Espanjaan

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  koiratalo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.04.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 41

  Suunnittelen muuttoa Espanjaan Fugen seudulle ja minulla on monta espanjanmastiffia ja lähes 10 kissaa. mikä olisi järjellinen tapa viedä ne sinne ja kohtuullinen kustannuksiltaan. Voiko kuorma-autolla gargona viedä? Miten rajanylitykset ? Koirat painavat 75- 100 kg per nenä. saako niin isoille koirille lentoboxeja koneeseen vai olisiko hevosten lentokarsina vaihtoehto. Ei taida halpaa tapaa ollakaan, mutta jotenkin ne sinne pitää viedä.Jos Finnair laskuttaa 10 e / kilo niin kuin kuulin, olisi jopa 1000e / koira. Joku sanoi Norveigianin vievän halvalla mutta ilmeisesti siellä joku kokorajoitus.Eläinpaikkoja on ilmeisesti rajoitettu / lento. Elaimet pitäisi saada kerralla vietyä Olisin kiitollinen järkevistä neuvoista

  LINKKI

  Barraquito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 54

  Vähän kuin myisi hiekkaa Saharaan. Tuoda espanjanmastiffeja Suomesta Espanjaan, täällä on niitä kyllä paljon ennestäänkin..
  Taitaapa tulla aikamoinen ralli, parasta olisi vuokrata oma rahtikone tai rekka. Tuohon pitäisi varmaan saada jo luvat maatalousministeriöstä.. En halua olla hankala, mutta kuullostaa aika hullulta idealta. Oletko kenties hankkinut lammasfarmin Fuengirolasta? Kuitenkin paljon onnea uskomattomalle muutollesi.

  LINKKI

  koiratalo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.04.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 41

  On kai siellä ihmisiäkin, miksi siis moni vie perheenjäsenensä sinne ? Yhtä hullulta kuulostaa se ettei perheeseensä kuuluvat espanjanmastiffit saisi viedä mukanaan koska Espanjassa on jo espanjanmastiffeja !!!!
  Sitä paisi ei niitä ole sieltä tuotu, 2 on syntynyt Suomessa ja 2 on ostettu muualta . Ne muodostavat perheeni ja olisi käsittämätöntä etten veisi mukanani. En minä niitä toisten rahoilla vie. Niin kissoistani et sanonut mitään. Vinkkinä siihen , kerron ettei sitä rotua jota minulla on , ole juuri lainkaan Espanjassa ,Olipa kiva kun sain viisastelua kun pyysin asiallisesti vinkkejä. Ei siihen muuten mitään maatalousministeriön lupaa tarvita kun koiransa vie mukanaan, on niiden kanssa käyty ulkomailla näyttelyssäkin

  LINKKI

  partidaeva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2008
  Kirjoituksia: 56
  Vastauksia: 223

  itse olen matkustanut neljän koiran kanssa Suomesta Malagaan. Luulisin että Volkswagen Transport tai vastaavalla onnistuisi koko porukka saamaan mahtumaan, (ilman penkkejä). Finnlines laivalla onnistuu koirien ja kissojen kanssa matkustaminen, kaksi eläintä per hytti. Halvemmaksi tulisi Tallinasta ajaa taikka Ruotsin kautta.

  Mielestäni tuo on paras vaihtoehto, koirathan tarvitsee liikuntaa ainakin joka 4 tunti päiväsaikaan. Kissojen ulkoilluttaminen on vähän hankalampaa, ehkä hyvä ottaa joku katollinen kehikko mukaan missä voivat tehdä tarpeensa.

  Onnea matkaan

  LINKKI

  Barraquito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 54

  Tottakait ymmärrän, että eläimesi ovat perheenjäseniä, etkä voi niistä luopua.
  Mutta tältä palstalta tuskin saat järkeviä vastauksia. Kukaan meistä ei varmaankaan ole tuonut tänne n. 500 kg elävää lihaa, neljässätoista paketissa.
  Sinuna soittaisin: 1) SKL 2) maatalousministeriö 3) lentoyhtiöt/rahdit. Tai joku kansainvälinen kuljetusliike. Valmistaudu massiiviseen paperisotaan..
  Tuon jos olisit tehnyt heti, tietäisit jo miten toimia.

  Espanjanmastiffi on täällä ensisijaisesti käyttökoira lammasfarmeilla. Tai vartiokoirana isoilla fincoilla. Ja lopuksi on varmaankin osa, joka pitään niitä näyttelykoirina.
  Jos haluaa espanjanmastiffin, niitä saa ilmaiseksi tai hintaan 80-150€. Paitsi hyviä käyttölinjaisia koiria, niitten hinnat ovat tietysti korkeampia.
  Noita isoja koiria on koiratarhat täynnä. Kriisi kun iski, ne kylmästi hylätiin.. Ottaen huomioon mastiffien luonteen, niitä tuskin yhteenkään matkustajakoneeseen otetaan useampia kappaleita kerralla. Noissa lentokoneissa on muistaakseni ruumassa kiintiö 2-3 koiraa. Mutta jos lasket minkä kokoiseen pakettiin yksi mastiffi tulee pakata, se vie jo koko tilan.
  Etkä varmaankaan saa kissojasi yhdelle lennolle. Rotukissoilla ei täällä tavallisten ihmisten keskuudessa ole mitään arvoa. Pitävät sinua täysin bobona, jos kerrot maksaneesi kissasta 1.700 €.

  Eikä tuo ollut mitään viisastelua, tuollainen määrä lihaa kuljetetaan rahtikoneilla. Soita Finnair Cargo!!
  Suerte!

  LINKKI

  koiratalo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.04.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 41

  Molemmat on EU maita joten sitä ”parerisotaa ” ei niin kauheasti ole. Olen ostanut eläimiä 2 eri ulkomaasta ja tiedän jotain siitä. Se käytännön puoli tässä vaan mietityttää kun pähkäilee järkevintä ratkaisua eläinten kannalta ajateltuna kuljettamiseen liittyvissä seikoissa.Se on muuten Evira josta määräykset saadaan selvitettyä kaikissa eläinten pitoon , hoitoon ja kuljettamiseen liittyvissä asioissa. Tiedän että siellä on surkea koirakulttuuri ja löytökoiria on. Itsellä tuhansien arvoisia rotukoiria ja en todellakaan aio vaihtaa niiä mihinkään löytökoiriin. Joo kyllä Suomessakin saa kotikissanpentuja vaikka ilmaiseksi .Itsellä juuri niitä 1700 e pentuna maksavia näyttelykissoja ja siitokissoja joista on tarkoitus Espanjassa jatkaa kasvatusta ja näyttelytoimintaa. Omat mastiffit käyvät yleisötilaisuuksissa lasten rapsuteltavina ja vetävät lapsia kärryissä. Tunnetko todella oikeasti espanjanmastiffia rotuna? Itse väitän tuntevani niiden luonteen ja se on lempeä ihmisille ja kotieläimille .Ei Suomessa ole ollut tiettävästi yhtään vakavaa tilannetta niiden kanssa ja itse tunnen kaikki nykyiset kasvattajat täällä, sekä joteavan kasvattajan baltian maista ja Tsekistä. Eipä heilläkään ole ollut ongelmakoiria luonteen takia. Eri asia jos niitä Espanjalaiset itse kiusaavat ja sitä kautta itse aiheuttavat ongelman. Se ei sitten ole rodusta kiinni jos koiran pää sekoitetaan

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Taatusti helpoin ja luultavasti halvin operaatio on ostaa ison puoleinen pakettiauto ja ajaa koko ”perhe” kerralla perille.

  Auton voikin sitten tarpeettomana myyda paluumuuttajalla.

  LINKKI

  El viudo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 84

  Ihmisen typeryydella ja hulluudella ei ole mitaan rajoja.
  Mika taas tuli todistettua.

  LINKKI

  koiratalo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.04.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 41

  Minulla on aika iso auto ,mutta ei kuormuri. kyllä koirat siihen mahtuu mutta ei kissat pissalaatikoineen. Ei kissoja voi matkalla laskea ulos.Ei myöskään kolleja ja naaraita sekaisin häkkiin. Autoni ,joka on minulle varustettu persoonalliseksi, toki vien. Onhan se aika uusikin.
  Muuten ,eräs filosofi on sanonut että hulluden ja viisauden välinen ero on kuin veteen vedetty viiva.Onko se hulluutta jos harrastaa eläimiä, pitäisikö minun mennä Espanjaan ryyppäämään, olisiko se järkevää, kysyn vaan

  LINKKI

  kubotal2550
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Hei !

  Ymmärrän sinua oikein hyvin. Olemme olleet jo 2 kertaa pari kuukautta 3 kissamme kanssa Espanjassa. Matkasimme ensin laivalla eläinhytissä ja sitten matkailuautolla Saksan ja Ranskan läpi. Aivan ihania reissuja, kun kaverit olivat mukana. En olisi niitä jättänyt mihinkään hoitolaan Suomeen näin pitkäksi ajaksi. Espanjassa vuokrasimme tilavan talon tai huoneiston ja kissat olivat koko ajan sisällä kuten täällä kotonakin. Mitään ongelmia ei ollut missään ja näistä lomista haavelemme vieläkin. Tietysti 1 viikon lomat teemme ilman kissoja. Ovat silloin hoitolassa. Kissamme ovat löytöeläintalon kasvatteja ja ovat hyvin sopeutuneet sisällä oloon. Kesällä pääsevät ulkotarhaan. Matkailuautolla eläinten kanssa matkustelu toimii hyvin; niillä oli autossa oma osasto, jossa jopa ajon aikana liikkuivat ja kävivät laatikolla. Toivottavasti näitä matkoja tulkee vielä joskus. Hyvää matkaa sinulle !

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  On kyllä erityisen mielenkiintoinen tämä keskustelunavaus. Ja tekisipä mieleni sanoa, että se on taas näitä…siis niitä avauksia… 8)

  Monet matkustavat eläinten kanssa ihan säännöllisesti Suomen ja Espanjan váliä ja ihan hyvin homma kuulostaa toimivan. Ja mukana voi olla useitakin eläimiä ja viedäänhän lentorahtina myös hylkykoiria Suomeen uuteen kotiin. Olen nähnyt, että kuljetuslaatikoissa on kaksi koiraa, mutta tosin ne eivát ole olleet ihan mastiffin kokoluokkaa.

  Jos vaikka kuljetusongelma ratkeaisikin onnellisesti niin kuinka olet ajatellut majoittua perheesi kanssa? En usko, että kovin moni on halukas vuokraamaan asuntoaan moiselle joukolle. Ja sitápaitsi, tarvitset luvan koirien pitämiseen. Mastin español kuuluu luokitelmaan vaarallisista roduista, vaikka rotua ei listalla olekaan, ja sen pitämiseen täytyy olla virallinen lupa ja lisäksi kattavat vakuutukset.

  Serán necesario para poseer animales peligrosos cumplir los siguientes requisitos:

  Licencia administrativa que otorga el Ayuntamiento del Municipio donde viva el animal. Se renovará cada 3 años y el propietario debe carecer de antecedentes penales.
  Certificado de Registro Municipal.
  Certificado Veterinario Oficial que confirme que el animal no presenta ningún tipo de síntoma de enfermedad infecto-contagiosa ni muestre signos de agresividad, teniendo las vacunas y desparasitaciones al día.
  Suscribir un seguro de responsabilidad civil
  Identificación del animal mediante Microchip.
  Certificado de aptitud psicológica.

  http://www.tiendanimal.es/articulos/normativa-sobre-perros-peligrosos-en-espana/

  LINKKI

  Barraquito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 54

  Kyllä, tunnen rodun henkilökohtaisesti, samoin Pyreneitten mastiffit. Mutta ne ovat kaikki työkoiria. Muutkin molossikkoirat tuttuja.
  Totta VT, nuo luvat kävivät myös mielessäni. Eikä täällä koirille/kissoille ole sellaisia vakuutuksia kuin Suomessa. Koirien ja kissojen kuljetus tänne on vain yksi pieni osa ongelmistasi. Tuo rotu on pohjoisen koiria, kuinka luulet niitten nauttivan auringosta?

  Oletko ottanut huomioon mastiffien hinnan täällä Espanjassa, ovat huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Kasvattajaporukkaan voi olla vaikeaa päästä sisälle, sujuva espanjankieli tietty auttaa. Pahimmassa tapauksessa voivat pennut jäädä käsiisi, ja tiedät mitä maksaa seitsemän esim 8 kk. ikäisen mastiffin ruokinta. Ellet sitten myy pentuja suomalaisille, jotka maksavat koirista älyttömiä hintoja,

  Jos minä Suomessa ostan Karjalan karhukoiran, ostaisin sen taatusti suomalaiseslta kasvattajalta enkä espanjalaiselta. Entiendes?

  Ei, eläinharrastus ei ole hullua, se on minunkin lajini, mutta noin ison lauman liikuttelu Euroopan äärille on hulluutta..
  Kyllä, järkevintä olisi varmaankin tässä tapauksessa tulla tänne vain ryyppäämään..

  LINKKI

  Barraquito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 54

  Poistettu tupla

  LINKKI

  koiratalo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.04.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 41

  On käsittämätön ajatus että vaihtaisin perheenijäsenet halpoihin espanjasta ostettuihin koiriin. Eihän kukaan vaihda esim. lastansa espanjalaiseen lapseen.Mihin nämä nykyiset pitäisi laittaa ?
  Kyllä minulla on vara ostaa se talo ja pihaa, mihin pesueeni vien, en tarvitse vuokra-asuntoja.Sehän on jo selvä asia ettei niitä toisten nurkkiin viedä. Myös Espanjassa on koneellinen jäähdytys ostettavissa. Lämmintä täälläkin on muutama viikko , koirat kaivoivat maahan pensaan tai puun juurelle kuopan jossa lekottelivat päivät,Ei se ole ongelma. ihmiset taitavat turhaan minua pitää tyhmänä. Jos minulla on ollut varaa hankkia eläimet , on minulla varaa myös huolehtia niistä hyvin. On oma asiani mihin perheeni vien. Joku jo huolehti siitä että alan kasvatta espanjanmast. siellä. En aio ja jos tekisinkin niin, mitä se muille kuuluu.Olen saanut vain pari asiallista kommenttia. Onko syynä suomalainen perisynti, kateus vai . . .? No, pohjalaiset sanovat että kateus pitää ansaita. . .

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ne kenellä on oikeasti rahaa , eivät kysele täällä yhtään mitään. Eivätkä syyttele muita kateellisiksi jos joku yksinkertaisuudesaan erehtyy ottamaan tämänkin keskustelun tosissaan ja kertovat normaalin ihmisen mielipiteen tähän provokaatioon.
  Rahajengi ostaa huvilan Marbellasta , soittaa Viktor Ekille, mikä on muuten kallein huolintaliike Suomessa , ja sanoo , että tossa on muutama koira ja kissa joiden pitää päästä ensimmäisessä luokassa Marbellaan. Ja se on siinä. Täyteen palveluun kuuluu tietysti paperisota ja muut pikkuasiat.
  Että jos rahaa on , mutta ei ymmärrystä , niin tässä ilmainen neuvo, ole hyvä!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.