Mokkula-yhteydet

Merkitty: 

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Jorge
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.07.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 9

  Onko Orkkilaisilla kokemuksia ”mokkula” yhteyksistä?
  Aion viimeinkin hankkia kiinteän mokkula-yhteyden, rajattoman tai rajallisen.
  Tähän asti olen käyttänyt 3g-puhelinta nettiyhteyksissä. Se on tosi hidas. Telefonican ilman sopimusta, 1 e /pv / 10 Mb. Sinänsä, muuten ihan kätevä.
  Asuntoomme on mahdoton vetää kiinteää linjaa monestakin syystä. 3g yhteys on ajoittain päällä ja ajoittain GPRS yhteys. Talomme sijaitsee lisäksi vuorten katveessa, montussa.

  Onko operaattoreissa eroja? Hintahaitari ainakin on suuri.
  Käytän nettiä suhteellisen vähän, mutta olisi mukava, että silloin kun käyttää niin se myös pelaisi hyvin.

  Olisin toisten kokemuksista kiitollinen.

  Hyvää kesän jatkoa. Jorge

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Mokkula (=3G laajakaista) toimii rannikolla varsin hyvin.

  Se, että asut vuorten katveessa voi vaikuttaa asiaan. Jos yhteys on HDSPA, niin downstream-nopeutesi on 3.6M ja GPRS puolella tietty sitten mennään alas 368K:n vauhtiin.

  Kokemusten mukaan ”rannikkokaistalla” HDSPA toimii hyvin, mutta vuoristossa ei. Yleensä siellä ei sitten toimi edes GPRS, eli sinulla on joko nopea yhteys tai sitten ei ole lainkaan!

  Mikä tekee 3G puhelimestasi hitaan? Tuo 10MB on sirrettävän datan määrä päivässä tuohon hintaan ja nopeudella ei ole merkitystä, ellei ko. operaattori alenna nopeutta rajan ylityttyä. Sopimusliittymällä hinta on aina alhaisempi.

  Mitä tarkoitat ”kiinteällä mokkula-yhteydellä”? Sopimustako?

  Rajatonta 3G:tä ei taida olla kellään operaattorilla tarjollakaan. Kuukausirajoitus tulee kaikissa sopimuksissa jollain lailla eteen tai sitten ainakin hinta on hirveä. Joka tapauksessa mainitsemasi vähäinen käyttö lienee sellaista, että esimerkiksi 5G kuukausirajoitus tuskin tulee täyteen..

  Miksi muuten asuntoonne on mahdotonta vetää kiinteää linjaa?

  LINKKI

  Jorge
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.07.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 9

  Kiinteää linjaa haluttiin aikanaan puhelinta varten. Asiaa tiedusteltiin Telefonicalta, vastaus oli ei, koska maasto on tälläin kuin on ja olemme haja-asutusalueella. Telefonica toimitti kyllä puhelimen, jossa oli antenniyhteys.
  Laitteen kanssa meni lähinnä hermoot, koska yhteys katkesi aina ratkaisevalla hetkellä. Viimein, monen ponnistelun jälkeen saimme irtisanottua sopimuksemme. Sen jälkeen olemme olleet langattomien yhteyksien varassa.
  Pari vuotta sitten hankin 3g puhelimen ja olen onnistunut pääsemään sillä nettiin aina joskus. Hidas se on. S-posti, tekstillä ja parilla pienennetyllä kuvalla onnistuu, mutta mitään isompaa ei juuri voi ladata.
  viime viikolla sain pojaltani Suomesta Soneran mokkulan, johon laitoin sim-korttini. Kuinka ollakkaan, se toimi paremmin. Jopa nopeudella 384 k.
  Nyt voin toki aina puhelimesta vaihtaa kortin mokkulaan, mutta se on tietenkin hankalaa, ainainen vaihto. Puhelin on senaikaa toimimaton.
  Voisin tietenkin ottaa toisen liittymän, mutta tuntuu turhalta maksaa kahhtta perusmaksua..

  Kiinteällä tarkoiitin sopimusta.
  Ajattelin kysymykselläni, että on operaattoreissa eroja. Nyt olen käyttänyt Telefonicaa. Heillä sopimus maksaa 30e / kk ja kattaa 1 Gb:n, joka minulle riittää.

  Sitten on monta muuta, orange, jazztel jne.

  Kenen kortti minun kannattaisi hankkia? Onko väliä??

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  >Telefonica toimitti kyllä puhelimen, jossa oli antenniyhteys.

  Tuommoisen kanssa puuhastelin erään asiakkaani kanssa ”Malagan takana” ja homma toimii loistavasti! Erikoista, että sinulla ei pelaa.

  >Kenen kortti minun kannattaisi hankkia? Onko väliä??

  Itselläni on Vodafone ja hyvin pelaa, joskin on se softa joka Windowsissa pätkii, Linuxissa tuo toimii kuin tauti eikä yhteys ole sekoillut kertaakaan.. Ja uusimmissa Linux-jakeluissahan (esim Fedora 9) tuo ”Mobile Broadband” on oletuksena ilman mitään laiteasennuksia, samoin kuin yleisimmät WLAN-driverit toisin kuin Wintoosan puolella jossa tarvitaan aina laitekohtainen softa koneelle!

  Mokkulan kanssa kannattaa muuten katsoa myös se, että se on Vista-yhteensopiva (jos on Vista käytössä). Muuten joutuu päivittämään ensin Vistaan erään softanpätkän ja sitten ajamaan ”mokkulan” firmwaren sekä softan uusiksi jotta pelaa.

  Olethan muuten varma, että mokkulasi asetuksissa on laitettu päälle ”Prefer 3G” sen sijaan, että se on ”GPRS-only”. Tämä hitaampi on nimittäin ainakin Movistarilla ja Vodafonella OLETUSARVO!!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.