Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Yleistä asumisesta ja elämisestä › Miten vapaasti sitä saa EU:n sisällä liikkua
- Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 6 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, 9 kuukautta sitten
Ritacasanueva toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Voiko tämä olla totta: Perhe on muuttanut Fuengirolaan noin vuosi sitten. Muuton syy on sapattivapaan pito tai jonkunlainen irtiotto arjesta. Perheen omakotitalo Suomessa on vuokrattuna tutuille. Perhe asuu Fuengirolassa suomalaisten tuttujen omistamassa villassa. Perhe ei ole tehnyt muuttoilmoitusta Espnajaan tai ilmoittanut Suomessakaan muutosta ulkomaille. Perheen lapset ovat alle kouluikäisiä. He eivät ole Espanjassa kirjoilla eivätkä enää omistamassaan talossa Suomessa. Eikö kukaan viranomainen ole huolissaan alaikäisistä lapisista jos he eivät ole missään kirjoilla? Tilastoissa kodittomia?
Voiko täällä EU-alueella liikuskella ja oleilla vaikka vuositolkulla kirjautumatta minnekään jos ei ole tarvetta saada ulkopuolista rahaa töistä tai muuta vastaavaa? Vaikea oli uskoa kuulemaa, mutta tällaista väittivät. Elävät täällä Fuengirolassa säästöillä ja saamillaan perintörahoilla. Eivät joudu asioimaan virastoissa.
Aikuiset voivat olla kirjoilla vaikka poste restantessa, mutta lasten kohdalla (siis Suomessa) vaaditaan, että heillä on koti, väliaikainen tai pysyvä ja se pitää myös ilmoittaa. Ehkä nämä ihmiset ovat edelleen kodissaan kirjoilla (siis Suomessa) yhdessä tuttavaperheen kanssa… Jos eivät tarvitse asumistukia ym. niin ei kai sen ole väliä kuinka paljon porukkaa on kirjoilla siellä omakotitalossa. 🙂
Mundo kirjoitti:Voiko tämä olla totta: Perhe on muuttanut Fuengirolaan noin vuosi sitten. Muuton syy on sapattivapaan pito tai jonkunlainen irtiotto arjesta. Perheen omakotitalo Suomessa on vuokrattuna tutuille. Perhe asuu Fuengirolassa suomalaisten tuttujen omistamassa villassa. Perhe ei ole tehnyt muuttoilmoitusta Espnajaan tai ilmoittanut Suomessakaan muutosta ulkomaille. Perheen lapset ovat alle kouluikäisiä. He eivät ole Espanjassa kirjoilla eivätkä enää omistamassaan talossa Suomessa. Eikö kukaan viranomainen ole huolissaan alaikäisistä lapisista jos he eivät ole missään kirjoilla? Tilastoissa kodittomia?
Voiko täällä EU-alueella liikuskella ja oleilla vaikka vuositolkulla kirjautumatta minnekään jos ei ole tarvetta saada ulkopuolista rahaa töistä tai muuta vastaavaa? Vaikea oli uskoa kuulemaa, mutta tällaista väittivät. Elävät täällä Fuengirolassa säästöillä ja saamillaan perintörahoilla. Eivät joudu asioimaan virastoissa.
Voisi olla viisainta, ettá játät tällaisen toisten ihmisten asioiden pohtimisen julkisella keskustelupalstalla ihan kokonaan pois ohjelmastasi. Asia ei kuulu sinulle pátkán vertaa! Ja aika oudolta tuntuu, ettá luettelet tuollaisia tietoja julkisuuteen ja ilmeisesti olet kaiken omasta páástási keksinyt. Ja ihan haisee siltá kirjoituksesi, että olet muuttumassa kateudesta vihreáksi.
ja sitten ihan muuten vaan; viranomaiset tuskin huolestuvat kirjoilla oloista jos lapsen asiat muuten ovat kunnossa. Ja näillá taitaa olla.
Muutin perheen tietoja sen verran ettei ole tunnistettavissa. Ihmettelin vain ääneen, että onko mitään pakkoa ilmoittautua minnekään. Yritin miettiä kuviota Suomessa. Ei kai sielläkään ole pakko antaa tietojaan minnekään ellei sairastu tai joudu virkavallan kanssa tekemisiin.
Mundo kirjoitti:Ihmettelin vain ääneen, että onko mitään pakkoa ilmoittautua minnekään. Yritin miettiä kuviota Suomessa. Ei kai sielläkään ole pakko antaa tietojaan minnekään ellei sairastu tai joudu virkavallan kanssa tekemisiin.
Eihän sitä pakko ole kuin syntyä ja käydä pa**alla, lait tosin velvoittaa tekemään yhtä jos toista. Tässä tapauksessa lakeja on selkeästi rikottu mutta pakkohan uutta osoitetta ei ole ollut pakko minnekään antaa. Suuri määrä suomalaisia on pysyvästi kateissa, iso osa heistä ihan tarkoituksella…lähti ostamaan tupakkaa eikä koskaan palannut. Eipä heitä kovin aktiivisesti etsitä ellei rikosta epäillä.
Tämän perheen jäljet päättyvät Suomeen eikä Espanjassa kukaan (viranomainen) edes tiedä heidän olevan maassa. Tässä tilanteessa voivat jatkaa vuositolkulla, aina siihen asti kun joku rupeaa kyselemään. Joku (kateellinen suomalainen) naapuri voi vasikoida, joudutaan onnettomuuteen tai Suomi laittaa ”haun päälle” kun vaikka lapset eivät ilmesty kouluun tai joku sukulainen huolestuu. Jos vaikka poliisi päättää kysellä tietoja, on ne käytännössä pakko antaa – virkavallalla on aikaa odotella sillä aikaa kun kyselyn kohde istuu putkassa miettien antaako tietojaan vaiko eikö.
Jopas se on mennyt helpoksi alkaa irtolaiseksi! Onko oikeasti noin että voi ”kirjoittaa itsensä ulos” asuinpaikasta, tässä tapauksessa Suomessa olevasta omakotitalostaan, ilman että ilmoittaa uutta osoitettaan. Ainakin aikoinaan 70 luvun lopulla viranomaiset hoitivat asian kun olin tehnyt muuttoilmoituksen muuttamisestani ulkomaille. En siis saanut ”kirjojani” mukaani vaan viranomaistietä siirryin toiseen maahan asukkaaksi.
Eihän tosin irtolaisuutta enää ole käsitteenä, eikä ainakaan rikoksena.
MiMadrid jo sanoikin asiaan aika paljon, siita tuosta pakosta;
nyt mita taas laki kummassakin maassa sanoo asiasta on taas eri asia; paatoksentekija myos kantaa paatoksestaan vastuun.”Voiko tämä olla totta:” Voi myoskin olla huhuihin ja/tai arveluihin perustuva asia.
” Perhe on muuttanut Fuengirolaan noin vuosi sitten. Muuton syy on sapattivapaan pito tai jonkunlainen irtiotto arjesta. Perheen omakotitalo Suomessa on vuokrattuna tutuille. Perhe asuu Fuengirolassa suomalaisten tuttujen omistamassa villassa.”
-Tama paatos on vanhempien vastuulla mutta Suomen laki edyllyttaa ja vaatii suomenkansalaista pitamaan osoitteen, syntyman, kuoleman, aviosaadyn ym.muuttumisen paivan tasalla.
”Perhe ei ole tehnyt muuttoilmoitusta Espnajaan tai ilmoittanut Suomessakaan muutosta ulkomaille.”-Tassa tapauksessa he asuvat Suomessa , kylla siella paassa joku alkaa kyselemaan.
Espanjan paassa jossakin vaiheessa joku kysyy, huomaa, ilmoittaa kun ”turistilapset” ovat jatkuvasti nakyvilla.
”Perheen lapset ovat alle kouluikäisiä.” Espanjassa tulevat kouluikaisiksi sina vuonna kun tayttavat 6 vuotta. (6-16)
” He eivät ole Espanjassa kirjoilla eivätkä enää omistamassaan talossa Suomessa. Eikö kukaan viranomainen ole huolissaan alaikäisistä lapisista jos he eivät ole missään kirjoilla? Tilastoissa kodittomia?”
-Vastaisin tahan aikaisemmalla;
”Perhe ei ole tehnyt muuttoilmoitusta Espnajaan tai ilmoittanut Suomessakaan muutosta ulkomaille.”Onko siis tehty vai ei muuttoilmoitus? Muuttoilmoitushan tehdaan ”muutto” tapauksessa, tassa tapauksessa menee asia vahan sekaisin mielestani ; jos jattaa vakioasunnon eika ”siirra” sita toiseen vakituiseen niin eihan kyseessa ole muutto.
-Lahtee ulkomaille jattamatta osoitetta ja omistaa asunnon Suomessa? Voi tehda siihen asti kun on pakosti sellainen tilanne edessa etta esim. Konsulaattia tarvitsee. Esim. passit ovat voimassa vain 5 vuotta.
-Sairaus/kuolintapauksessa
Kaikissa maissa on myos ”vakituisesti asuvia” joita ei ole kirjoissa eika kansissa.Sin Papeles.
MInka maan tilastoissa lapset olisivat ”kodittomia”? Suomen?
”Voiko täällä EU-alueella liikuskella ja oleilla vaikka vuositolkulla kirjautumatta minnekään jos ei ole tarvetta saada ulkopuolista rahaa töistä tai muuta vastaavaa? Vaikea oli uskoa kuulemaa, mutta tällaista väittivät.”
-Voi niin kauan kuin tahan ei ole tarvetta
”Elävät täällä Fuengirolassa säästöillä ja saamillaan perintörahoilla.” Ei hullumpi idea.
”Eivät joudu asioimaan virastoissa.” Kylla sekin paiva tulee vastaan.
”Suuri määrä suomalaisia on pysyvästi kateissa, iso osa heistä ihan tarkoituksella…lähti ostamaan tupakkaa eikä koskaan palannut. Eipä heitä kovin aktiivisesti etsitä ellei rikosta epäillä.”
Sitten on viela suuri joukko niita joita kukaan ei etsi tai edes halua loytaa.
Ja niita jotka eivat enaa muista keta olivat.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.